2013-14, 1. Transfer Dönemi Transfer Haber, Yorum ve Dedikoduları...

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 13 May 2013, 10:09:44

« önceki - sonraki »

Sadece Samsunspor

AlıntıKar "Tek Sorunumuz Transfer Değil"

Samsunspor Başkanı Emin Kar, kulübün tek sıkıntısının transfer olmadığını belirterek "Ödememiz gereken ciddi borç yükleri var." dedi.

Cüneyt Yaşar-Haberexen.com

Samsunspor Başkanı Emin Kar kulübün mali durumundan transfer çalışmalarına kadar birçok konu da açıklamada bulundu.

Yakın bir tarihte mali genel kurul gerçekleştireceklerini belirten Başkan Emin Kar, "Yönetim Kurulumuzca birlikte Mali Genel Kurul kararı aldık. Bütçemizi biraz yükseltip gelirlerimizi üzerimize almayı istiyoruz. Kime ne kadar borç olduğunu ve gelirlerin nereye gittiğini göstermek açısından böyle bir kurul kararı aldık. Orada herkes neyin ne olduğunu görür." şeklinde konuştu.

TRANSFERLER HEMEN OLMUYOR

Umar'ın transferinin gecikmesini eleştirenlere cevap veren Başkan Kar, "Nijerya'da arkadaşı olan varsa gelip yardımcı olsunlar işlerimizi halledelim, daha sonrasında biz onlara ödül de veririz teşekkür de ederiz. Öyle kolay değil bu işler gidip Bafra'dan Çarşamba'da adam almaya çalışmıyoruz. Diğer kulüpler özel uçaklarla veya normal uçaklarla gidip alabilirler bunu biz de yapacağız ama karşımıza bu sefer de vize sorunu çıkıyor. Biz futbolcuyla her türlü anlaşmayı yaptık, parasından kulübüne kadar her şeyi anlaştık ama vize alamıyoruz. Nijerya'da böyle bir sıkıntı var. Milletvekillerimizi devreye soktuk ama bekliyoruz." diye konuştu.

Ganalı stoper Attamah'ın transferi hakkında da konuşan Başkan Kar, "Ganalı futbolcu Attamah konusunda da teklifimizi kabul ettiler ama onunla daha vize konusunda girmeden tahminimce başka kulüpler daha fazla teklif verdiler ve işi zora soktular. O yüzden Attamah'ın olma işi biraz zayıf gibi duruyor. Ama problem yok, bu akşam uzun yıllardır Süper Lig'de oynayan Türk bir stoper getiriyoruz tesislere, inşallah onunla anlaşırsak imzalayacağız." dedi.

Abdulkadir'i Sivasspor'un bırakmaması konusuna da değinen Kar, "Şu anda Sivasspor Abdulkadir'i bırakmak istemiyor ama henüz kesin bir durum yok. Sivasspor bıraksa bile oyuncu bizi mi tercih edecek başkasına mı gidecek bilemeyiz. Bu işler paraya bakıyor. Bizim 300 - 350 bin TL'ye anlaştığımız oyuncuya başka kulüpler iki üç katı fiyat teklif ediyorlar. Futbolcu da ister istemez oraya gidiyor." diye belirtti.

CENTİLMENLİK ANLAŞMASINA UYULMADI

Bank Asya Kulüpleri'nin yaptığı centilmenlik anlaşmasına ne yazık ki uyulmadığını belirten Emin Kar, "Daha henüz belirlediğimiz 250 bin TL'nin altında oyuncu bile alamadık. 900 bin TL'ye, 600 bin TL'ye diğer kulüpler birçok oyuncu aldılar. Biz de 4 veya 5 transfer ile transfer sezonunu bitirmek istiyoruz. Kaleci konusunda ismi geçen genç oyuncuyu Fenerbahçe, kiralık vermek istiyor ama biz satın almak istiyoruz. Onun için orada ufak bir problem yaşıyoruz. U 19 milli takımında şampiyonluk yaşamış iyi de bir kaleci, ben onu hemen gelip oynayacak diye istemiyorum zaten, geleceği olan bir kaleci geleceğimize yatırım olsun diye istiyorum. Ben 33 yıldır kulübün içerisindeyim ama alt yapımızdan bir kaleci yetiştirdiğimizi hatırlamıyorum. Sadece benim dönemimden bir Adnan vardı başka yok." ifadelerini kullandı.

GARANTİ PARALI SÖZLEŞME YAPMAYACAĞIZ

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın direktifleri doğrultusunda transferde çalışmalarında devam ettiklerini söyleyen Kar, "Hocamız bizden bir sağ bek, bir santrafor ve bir de stoper istiyor biz de ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bizim transfer politikamız çok açıktır. Biz futbolcuya garanti para vermekten yana değiliz. Ben kendi futbolculuğumdan beridir, futbola aklım erdiği sürece böyle biliyorum ve böyle anlaşmak istiyoruz futbolcuyla. Gelenler de razı ama bazı futbolcu geliyor ben bütün paramı garanti para istiyorum diyor. Zaten kulübün içinde bulunduğu zor durum geçmiş dönemlerden futbolcularla anlaşılan garanti paralı sözleşmelerden kaynaklanıyor. Bu ay kulübün eskiden kalma ödemesi gereken 1 milyon TL futbolcu ve vergi borcu var. Rakiplerimiz transferlere bakıyor onunla uğraşıyor ama bizim önümüzde böyle sorunlarımız da var. Mutlaka gelecek bir oluşum var ama bu işler öyle kolay olmuyor. Bunların haricinde yapılandırılmış borçlar da bizi bir taraftan zorluyor."  diye ifade etti.

TFF'DEN 594 BİN TL GELDİ AMA KASAMIZA GİREMEDİ

Federasyondan gelen paraları alamadıklarını dile getiren Kar, "Bizi geçen seneki sezon başıyla kıyaslayanlar var. Geçen sene 2 futbolcusu olan takımdan biz bu sene kampa 24 tane futbolcuyla gittik. Transferlerimiz de sürüyor. Ancak bu kulübün tek sorunu transfer değildir bunu herkes böyle bilsin. Kulübe geçen hafta federasyon 594 bin TL para yolladı ama bir kuruşu bile kulübün kasasına giremedi henüz." diye konuştu.

metin-depe.jpg

METİN DEPE SAMSUNSPOR'A ÇOK YAKIN

Öte yandan Samsunspor, uzun yıllar Süper Lig'de futbol oynamış ve geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ligden düşen stoper Metin Depe ile dün akşam saatlerinde Nuri Asan Tesisleri'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonrasında Başkan Emin Kar ve İkinci Başkan Recep Hun deneyimli stoper ile akşam yemeğinde bir araya gelirken Kırmızı Beyazlı ekibin Metin Depe ile büyük oranda anlaşma sağladığı öğrenildi.

http://www.haberexen.com/kar-tek-sorunumuz-transfer-degil-361586h.htm

King1965

Başkanda haklı taraftarda haklı ..

Sezonun basında ertuğrul sağlam sesleri - Şampiyon olacak kadro kuracağıs sesleri

sonra.. Hüseyin kalparın gelişi adnan ın gelişi derken....

Bugün bu konumdayız. Taraftar transfer istemesinde ne yapsın ..

Aslankaya

cakir55

Soner
Canberk-Metin-Cemil-Şaban
             Adnan-İrfan
     Umar-Timur-M.Sinan
                Jaba

Umar ve Timur transferleri inşallah gerçekleşir. Birde Jaba iyi adam ama tek ona güvenilerek lige başlamak bana göre doğru olmaz o bölgeye bir yabancı oyuncu lazım.

emre

Takım fena değil aslında ancak direk 11 de oynayacak bir kaç adam gerekli. Hedefimizi yapacağımız transferler koyacak.

Aslankaya

yalnız kadroda ki isimlere bakar mısın 70'lerden kalma. :)

soner
şaban
irfan
cemil
adnan

araya bi canberk girmiş :)

furkan5534

Ertuğrul Sağlam

23 July 2013, 13:24:43 #2273 Son düzenlenme: 23 July 2013, 13:28:30 Ertuðrul Saðlam
Alıntı yapılan: Aslankaya - 23 July 2013, 13:04:38
yalnız kadroda ki isimlere bakar mısın 70'lerden kalma. :)

soner
şaban
irfan
cemil
adnan

araya bi canberk girmiş :)

Bu mesaji ne dusunerek yazdin gercekten merak ediyorum. dilersen o futbolcularin dogum tarihlerine bir bak istesen. Birde galatasary'in gecen yil sampiyon olan kadrosundaki futbolcularin yasina bak.

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: Ertuğrul Sağlam - 23 July 2013, 13:24:43
Bu mesaji ne dusunerek yazdin gercekten merak ediyorum. dilersen o futbolcularin dogum tarihlerine bi bak istesen

isim olarak söylemiş arkadaş eski isimler yani şaban cemil vs.

cakir55

Jaba imzaladı diyorlar ben iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum, fazla kiloluları olduğu belli ligler başlayana kadar o kiloları verecektir. Jaba'yı Karşıyaka, Bucaspor beğenmedi biz niye alalım diyenler falan var hatırlatırım Zenke için de aynısı oldu Kartalspor antremana çıkardı beğenmediler adam gitti gol kralı oldu. Ben Jaba'nın başarılı olacağına inanıyorum.

Sadece Jaba'ya güvenerek olmaz ama forvete bir oyuncu daha şart.

ngonge

Jaba Türk statüsünde mi? Bu konuda kesin bilgisi olan var mı acaba?

SSKLA

cakir55

Alıntı yapılan: ngonge - 23 July 2013, 14:37:27
Jaba Türk statüsünde mi? Bu konuda kesin bilgisi olan var mı acaba?
Evet kesin olarak Türk statüsünde oynayacak. Ankaraspor zamanında Tita, Jaba, Wederson üçü birden Türk statüsüne geçmişti.

mehmet yılmaz

Hayır, değil...
Kendisine de sormuş bir arkadaş. Türk vatandaşı değilmiş.

http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageID=30&kisiID=30100

BRA yazıyor uyruğunda.

Diğer ikisinde ise TC

http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageId=30&kisiId=30106

http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageId=30&kisiId=30098