SAMSUNSPOR umuza Kaynak Yaratacak Fikirler?

Başlatan seyf55, 23 January 2013, 18:47:14

« önceki - sonraki »

seyf55

Arkadaşlar sıkıntı yaşadığımız bir noktada kulübümüzün sabit bir gelir kaynağının olmamasıdır, başılığı açmamda ki neden de kulübümüze gelir yaratacak neler yapılabilir güzel fikirler çıkacağını ümit ediyorum proje ve fikri olan arkadaşlar haydi SAMSUNSPOR' UMUZ için beyin fırtası diyor ve ilk fikri ben sunuyorum :) 

Yazın Manisa dan araba ile geçerken bir şey dikkatimi çekti 4 5 yerinde denk geldi  'Manisaspor Kebabçısı' adında kebabçılar vardı kubübe getirileri vardır sanırsam, Bizde ''Samsunspor Pidecisi'' adında pideciler gibi bir oluşum olabilir.

Bakalım nasıl fikirler çıkacak!!

cembaba

23 January 2013, 18:53:23 #1 Son düzenlenme: 23 January 2013, 22:07:19 CemBaba
Samsunspor çorbacısı açalım herkes nasiplensin.

King1965

Samsunspor taraftar kart gibi birşey çıkabilirmi ? öncelik avantaj olsa  ürünlerde biletlerde veya ne bılım samsunspor'a kaynak olustacak yapılan bır kac seyde kullanılsa . işte taraftar kartı ne işe yararsa o lazım . otobüslerde indirimli binilse anlaşma olsa öyle gibi şeyler

lato

Aslında en büyük sorun bu. Takımda store dışında kalıcı gelir getirecek bişey yok elde. Allah'tan yönetim olayın farkında ürün çeşidi her geçen gün artıyor. Halısaha, otopark, düğün salonu gibi düzenli gelir getirecek işletmeler iyi olurdu ama bunun için belediye hayatta yardımcı olmaz. Samsunspor sevgisi olan bir işadamı el atarsa ancak bişeyler yapılır gibi o da olsa bugüne kadar olurdu heralde :( 
Ben okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum sunumumuz vardı ve şapka kanunu için materyal yapacaktık. Mukavvadan küçük fötr şapkalar yapıp, plastik boyayla farklı renklere boyadık, üstüne verniği de çekince on numara olmuştu. Kırmızı-beyaz-siyah renklerde üçlü fötr şapkalar yapılıp iple tutturularak duvar süsü yapılabilir. ya da daha küçük boylarda yapılıp mıknatıs tutturularak buzdolabı süsü haline getirebilir. İnsanların ilgisini çekeceğinden şüphem yok kulüp için maliyet gerektirmeyecek kadar ufak bir iş. Lazım olan malzeme mukavva, plastik boya, silikon tabancası ve vernik. Store'da bir kenarda satışa sunulabilir ilgi çekmezse de çok birşey kaybedilmez. Ayrıca 5 10 kişi bir araya gelinerek rahatlıkla yapılabilir. Küçük yatırımcı zihniyeti işte 8).

Bizim şapkalar :)

Bakican55

Belediye başkanlarımız Samsunsporlu olsa su faturalarında bir sürü vergi var her faturaya 10 kuruş samsunspor'a katkı yapı gibi bir şey olsa bence çok güzel olur iyi bir gelir olur ama onu yapacak başkan nerede Mesela Adanada öyle bir şey var diye duymuştum...

Cheregi

23 January 2013, 21:58:43 #5 Son düzenlenme: 23 January 2013, 22:02:47 Cheregi
Hangileri hayata geçirilebilir bilmiyorum ama bilinen kulüp gelirlerinin yanında sürekli gelir için günlük, sürekli tüketilen ya da en çok tüketilen ürünlerle ilgili birşeyler yapılmalı.

- Otopark
- Benzin / Gaz
- Su
- Süt ürünleri
- Şeker
- Belki çikolata ya da benzeri ürünler (mesela tadelle ile anlaşmalı)

(Su, süt ürünleri, şeker, çikolata vs... için örneğin "Samsunspor Gıda Yatırımları A.Ş." gibi bir şirket kurulabilir. )

Tabi HES, taş ocağı, çimento fabrikası vs. gibi büyük yatırımlar çağ atlatır ayrı konu. Onlar biraz uç nokta.

FaTiH_HaN

Yıllardır benim anlamadığım bir konu var (bu işleri bilmediğim için anlamıyorda olabilirim  :) ) Sadece Samsunspor için değil bütün takımlar için söylüyorum. Misal bir iş adamı 500 bin TL bağış yapıyor, diğeri 1 milyon TL ve bu meblağ; alacaklar, maaşlar, primler ve giderler için kullanılıyor. Kalıcı gelir konusuna bağlayacak olursam, orta ölçekli bir iş, imalathane, satış, pazarlama yada herhangi bir işletme kurmak için 500 bin TL iyi bir para, uzun süre yönetimde kalan veya kalmayı düşünen insanlar neden bu paraları kalıcı gelir getirecek yatırımlar haline getiremiyor. Bu konudaki prosedürü tabiki ben bilmiyorum, futbol takımı resmiyette nedir, bu şekilde iş yapması yasal mıdır, nedir ne değildir bilmiyorum. Ama tüm Anadolu takımlarının yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum aksi taktirde maddi olarak hep iş adamlarının, reklamcıların eline bakacaklar, nitekim bakıyorlarda..

Bence öyle aman aman yaratıcı fikirler gerekmiyor, tabikide farklı düşüncelerden çok çok güzel işler, az paraya çok kazandıracak atraksiyonlar çıkabilir ama sektörler belli zaten, bence en mantıklısı benzin istasyonu.

feticalik

Samsundaki merkez ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi ziyaret edilip her birisinden Samsunspora sabit bir gelir istenebilir. 5 belediyeden 1 otopark çıkar herhalde. Ne olur şu meydanın altındaki otoparkı verse büyükşehir ? veya birkaç cadde üzerindeki İSPARK verilebilir.-Samsunda ne diyorlar bilmiyorum-

Ayrıca geçmişte yapılan modelle minibüsçüler derneği vs. kimle irtibata geçilmesi gerekiyorsa dolmuş hat geliri de olabilir. Bunların yanında %100 kar getirisi olan bazı ticarethaneler kesinlikle düşünülebilir. Sayın Spor Bakanımız'ın da fikri alınmalı. Dikkatinizi çekerim fikri alınmalı diyorum birşey isteyelim demiyorum.

Tabiki sadece fikir sunmakla olmaz birkaç iş adamından da bu konuda destek alınmalı. Malum takımın da şehrin(!) de maddi durumu ortada.

lato

Alıntı yapılan: FaTiH_HaN - 23 January 2013, 23:08:57
Yıllardır benim anlamadığım bir konu var (bu işleri bilmediğim için anlamıyorda olabilirim  :) ) Sadece Samsunspor için değil bütün takımlar için söylüyorum. Misal bir iş adamı 500 bin TL bağış yapıyor, diğeri 1 milyon TL ve bu meblağ; alacaklar, maaşlar, primler ve giderler için kullanılıyor. Kalıcı gelir konusuna bağlayacak olursam, orta ölçekli bir iş, imalathane, satış, pazarlama yada herhangi bir işletme kurmak için 500 bin TL iyi bir para, uzun süre yönetimde kalan veya kalmayı düşünen insanlar neden bu paraları kalıcı gelir getirecek yatırımlar haline getiremiyor. Bu konudaki prosedürü tabiki ben bilmiyorum, futbol takımı resmiyette nedir, bu şekilde iş yapması yasal mıdır, nedir ne değildir bilmiyorum. Ama tüm Anadolu takımlarının yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum aksi taktirde maddi olarak hep iş adamlarının, reklamcıların eline bakacaklar, nitekim bakıyorlarda..

Bence öyle aman aman yaratıcı fikirler gerekmiyor, tabikide farklı düşüncelerden çok çok güzel işler, az paraya çok kazandıracak atraksiyonlar çıkabilir ama sektörler belli zaten, bence en mantıklısı benzin istasyonu.

Hislerime tercüman oldun. Kazım Yılmaz 15 20 trilyon transfere harcamak yerine her yıl kulübe 1 trilyon para akacak bir işletme kuramaz mıydı? Prosedür nedir ben de bilmiyorum dernek statüsünde olduğu için belki sıkıntı vardır. Bir de gelen herkes reklam yapıp kısa vadede başarı bekliyor en büyük sıkıntı da bu galiba

ismail

ömrü uzun olmadı ama sinopta bal liginde bile olmayan sinopsporun otoparkını vardı

brigand

Dernek statüsünde olmak yatırımları engellemez. Her türlü yolu bulunur yatırımın. Önemli olan başlangıç sermayesini bulabilmek. He şunu da unutmamak gerek öyle bir fırsat gelse yani yüklü bir meblağ kulüp içi dönüşüme aktarılır. O yüzden büyük çaplı yatırımlar için biraz daha  esnek imkanlara ihtiyacımız var.

emrullah

benzin istasyonunda para yok abiler  :) çok eskidendi o  ;D

Sercan

Bu saydığınız yatırımların olması için istemek yetmez. Parası olanların desteği gerekli. Her şeyi bir tarafa bırakalım, buradakilerin şahsına konuşmuyorum ama Samsun'da storeden gelip bir bileklik bile almayan adamlar, yok şu yok bu diye akıl veriyorlar ya ona tutuluyorum işte...

55.hakan

Samsunspor a kaynak yaratılmasını engelleyenlere karşı mücadele etmek bu konunun olmazsa olmazı.Yoksa bütün girişimler boşa çıkacak.

burakbas

Çok güzel bir başlık olmuş. İnşallah güzel fikirler çıkar da bir nebze katkımız dokunur.