Bize Her Yer İsrail!

Başlatan masbene, 21 February 2012, 22:26:59

« önceki - sonraki »

masbene

trabzonlunu birine bize her yer trabzon sözünün aslında israilin natoya kabul edilmemesi karşısında israil devletinin farketmez bize her yer israil demesinden alıntı olduğunu söyledim, adam bana " helal olsun adama, nasıl da kafaya koymuş dünyaya sahip olmayı" dedi. cücük beyinlisiniz birader bu cahillikten öte birşey dedim. size has

Serkan

Alıntı yapılan: masbene - 21 February 2012, 22:26:59
trabzonlunu birine bize her yer trabzon sözünün aslında israilin natoya kabul edilmemesi karşısında israil devletinin farketmez bize her yer israil demesinden alıntı olduğunu söyledim, adam bana " helal olsun adama, nasıl da kafaya koymuş dünyaya sahip olmayı" dedi. cücük beyinlisiniz birader bu cahillikten öte birşey dedim. size has

hadi ya bu israil olayı gerçek mi abi  ?

masbene

Alıntı yapılan: Serkan - 21 February 2012, 22:38:52
hadi ya bu israil olayı gerçek mi abi  ?

haberini falan izlemedim ama birkaç yerde duydum

masbene

Alıntı yapılan: masbene - 21 February 2012, 22:50:18
haberini falan izlemedim ama birkaç yerde duydum
israil in ilk başbakanı Ben Gurion diye bir adam söylemiş

masbene

ben yadırgamıyorum bunları. tersi olsaydı şaşırırdım. ezik ve komik

kayacan

İsrailin devlet olarak kuruluşunun BM'de ilk başvuruda kabul edilmemesi üzerine Yahudilerin geliştirdiği bir slogandır ''Bize her yer İsrail''. Bunun malum takım tarafından araklanıp modifiye edilmesi bir başka ironiktir...

jorgensen55

"BİZE HER YER TRAVZAN" lafının alıntısı burası işte. Yahudilerden ancak böyle bir ayrımcılık sözü çıkardı.Çalıntı olması çok normalde mantalite aynı işte.

Bu arada araştırdım, Israil'e ait bir havayolu şirketinin, Ben Gurion'la özdeşleşmiş bir sloganı var;
"הכי בבית בעולם"
Literally: "The most at home in the world"
Translated: "Home away from home"
English speaking countries slogan: "It's not just an airline, it's Israel" - "BİZE HERYER İSRAİL" manasını çıkarabiliriz burdan...

BEN GURION kimdir derseniz :
David Ben-Gurion (asıl adı: David Grün) (d. 16 Ekim 1886, Polonya - ö. 1 Aralık 1973, Tel Aviv, İsrailli devlet adamı ve siyasi lider, İsrail'in ilk başbakanı ve ikinci savunma bakanı. 14 Mayıs 1948'de Tel Aviv'de İsrail'in bağımsızlık bildirisini okudu. 1948 Arap-İsrail Savaşında ülkenin liderliğini yapmıştır. Karizmatik kişiliği ve mücadeleci ruhu ile kitlelerin sevgisini kazanmış, hükümetteki görevinden ve daha sonra Knesset'ten ayrıldıktan sonra Ulusun Atası payesi ile onurlandırılmıştır.

sosaka

isyan

"Für uns ist Israel überall", sagt Professor Juri Martinovich, der mit Sicherheitsleuten und Geheimdienstexperten aus Tel Aviv eingeflogen wurde und sich als Experte für "massive bleeding" bezeichnet.

2002 Yilinda İsrail'li bir profesör'de almanlarin Spiegel dergisinde söylemis "Bize heryer Israil" lafini, trabzonlular ise yillar sonra ilk kez söylemis bu slogani. Zihniyet ayni kesinlikle  :evet:

burakbas

Sioux

Zihniyet olarak aynılar zaten
Kiendilerini ayrıcalıklı sınıf sayarlar
Ama kendilerinden baska kimse tarafında sevilmezler
İlk defa özgün bir slogan ürettiklerini düşünmütüm
O da çalıntı çıktı
Üstelik kaynağılya da çok uyumlu
İyi oldu bunu öğrendiğimiz
Hiç şaşırmadım

sosaka

Alıntı yapılan: isyan - 22 February 2012, 10:44:50
"Für uns ist Israel überall", sagt Professor Juri Martinovich, der mit Sicherheitsleuten und Geheimdienstexperten aus Tel Aviv eingeflogen wurde und sich als Experte für "massive bleeding" bezeichnet.

2002 Yilinda İsrail'li bir profesör'de almanlarin Spiegel dergisinde söylemis "Bize heryer Israil" lafini, trabzonlular ise yillar sonra ilk kez söylemis bu slogani. Zihniyet ayni kesinlikle  :evet:

makalenin metni  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-25831996.html

02.12.2002 makalenin yayınlanma tarihi

babasamsunlu

haydaaa :D muhabbeti kes...
buı işi iyicene yaymalı heryere :D :D

berusa55

İsrail'de de her yer Çömlekçi'ymiş zaten  :evet:

celebi