A Milli Takım’da Abdullah Avcı Dönemi

Başlatan berusa55, 17 November 2011, 18:26:33

« önceki - sonraki »

berusa55

17 November 2011, 18:26:33 Son düzenlenme: 17 November 2011, 18:29:47 berusa55
A Milli Futbol Takımı'nda Guus Hiddink'ten boşalan teknik direktörlük görevine İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Abdullah Avcı getirildi.

A Milli Futbol Takımı'nda yeni dönem başladı. 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı başaramayan milli takımda Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink ile yollar ayrılırken, Milli takımın 88 yıllık tarihindeki 43. teknik direktörü Abdullah Avcı oldu.

TFF Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine Abdullah Avcı'nın getirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Abdullah Avcı ile 31 Mayıs 2015 tarihine kadar geçerli olacak sözleşme imzalandı.

Abdullah Avcı, en üst teknik adamlık lisansı olan Pro-Lisansa sahip.

BAŞKAN AYDINLAR: YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Abdullah Avcı'nın imza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 9 Eylül'de açıkladığımız yeniden yapılandırma doğrultusunda adımlar atıyoruz. Ekim ayında Genç Milli Takımları, A Milli Takıma bağlamıştık. Bugün de Abdullah Avcı'nın A Milli Takım Teknik Direktörü olduğunu sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

Abdullah Avcı'nın kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve dünya dördüncülüğü bulunduğunu belirten Başkan Aydınlar, "Abdullah Hoca bu görevi hak etti. Kendisi bu görevi aldı. Çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Süreçteki yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne de teşekkür ediyorum. Son olarak Guus Hiddink'e de sözleşme feshinde gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

AVCI: ÖNEMLİ ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nün çok onurlu ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu belirten Abdullah Avcı, "Böyle bir göreve layık görülmekten çok mutluyum. Önemli atılımlar gerçekleştireceğiz. Bunları da kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Abdullah Avcı ayrıca son 5.5 senesini geçirdiği Büyükşehir Belediyespor camiasına da katkılarından dolayı teşekkür etti.

ABDULLAH AVCI KİMDİR?
Abdullah Avcı, 1964 İstanbul doğumlu. İstanbul takımlarında futbola başladı ve golcü kimliğiyle ismini duyurdu. 1985-86 sezonunda forma giydiği Fatih Karagümrük'te oynadığı günlerde büyük kulüplerin dikkatini çekti, ancak o memleketi Rize'nin yolunu tuttu.  Çaykur Rizespor formasıyla şampiyonluğa giden Galatasaray'a attığı gol uzun süre konuşuldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbulspor'un formasını giydi, 1998 yılında da futbola başladığı yerde, Yani Vefa'da veda etti.

Teknik adamlık kariyerine İstanbulspor'da Ziya Doğan'ın yanında başlayan Avcı, Aykut Kocaman ve Metin Türel'le de çalıştı. Galatasaray altyapısından gelen teklifle Florya'nın yolunu tuttu. Buradaki başarı, milli takım alt yaş gruplarındaki teknik direktörlüğe geçmesinde yardımcı oldu.  2005 yılında 17 Yaş Altı Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonu yaparak ve Peru'daki Dünya Kupası'nda dördüncülük yaşayarak sükse yaptı.Galatasaray altyapısında görev yaptığı günlerde Arda Turan, Aydın Yılmaz, Cafercan Aksu, Özgürcan Özcan, Uğur Uçar gibi isimleri yetiştirirken,  milli takım döneminde Caner Erkin, Nuri Şahin, Tevfik Köse, Onur Kıvrak ve Aykut Demir gibi gençleri  Türk futbol piyasasına kazandırdı.

Abdullah Avcı, milli takımlardaki görevinin ardından 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlüğe getirildi. Avcı'nın takımı bir yıl sonra Süper Lig'e çıkmayı başardı. 2007-08 sezonunda Galatasaray'ın teknik direktörlüğe getirmeyi düşündüğü isimler arasında yer alan Avcı, istikrarlı futbolunun ödülünü Mayıs 2011'de Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkarak aldı.
Futbol Federasyonu, Euro 2012 elemeleri sonrası Hollandalı Guus Hiddink ile yollarını ayırınca ilk düşünülen isimlerdendi.  Avcı, milli takımın 88 yıllık tarihindeki 43. teknik adam oldu.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/52574/a-milli-takim-da-abdullah-avci-donemi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ülkemize hayırlı olsun. Çok daha genç, egolarından arınmış futbolculardan kurulu, hırslı ve arzulu futbol oynayan kulüp takımı havasında bir milli takım izlemek dileğiyle...

Not: Başlık daha sonra genel futbol bölümüne taşınabilir.

mehmet yılmaz

En doğru seçim olarak görünüyor.
İnşallah bazı şeyleri değiştirir.
Hayırlı olsun..

Atakumlu

Şükür sonunda düzgün bir hoca milli takımın başına geldi ...

özkan

17 November 2011, 18:36:00 #3 Son düzenlenme: 17 November 2011, 18:42:31 özkan
Olması gereken bişeydi zaten.Avcının bıyografisini hem ayrıntılı bi şekilde okumuş hemde ntvsporda izlemiştim.Tam bir mahalle çocuğu.Bizim ilke ve doğrularımızdan çıkacağını sanmıyorum.Türk milli takımında istanbul dışından en çok oyuncunun katılacağı dönem olmasının büyük ihtimal olacağını düşünüyorum.Başarılı olacağımızdan eminim bu adımla.Bana göre eğer avcı olmasaydı lucescu tek seçenekti.

Edit:Daha öncelerdede her söylediği çıkan futbol dünyasından bir abim'in yorumuda inşallah tersi çıkar ama;türk futbolu bir türk teknik direktörü daha kaybetti şeklinde.Hayırlısı.

FaTiH_HaN

17 November 2011, 18:38:31 #4 Son düzenlenme: 17 November 2011, 18:46:55 FaTiH_HaN
Anadolu takımları için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Milli takıma çağırılmak için istanbul takımlarında oynama şartı ortadan kalkacaktır. Bu zamana kadar çok büyük haksızlıklar yapıldı, şarkıcı olmak için yapımcının yatağına girme işine benzeyen çarpık düzen inşallah Abdullah hocayla son bulacak.

Stoper

samsunluhakan

hayırlı ugurlu olsun inşallah bu günlerden bizi kurtarır...

YaşarDoğu

İnşAllah Avcı , hegamonyanın ! altında kalmayıp doğru bildiklerini Büyükşehirde yaptıgı gibi Milli takımda da yapar ve üstün başarılar kazanıp , marka değeri son yıllarda düşmüş olan Mİlli takımımızı tekrar yukarılara taşır.

Hayırlı olsun.

GökhanÇağlar

hayırlı olsun...
hakedene formayı versin yeter.

babasamsunlu

çok iyi hoca.. ama yerler bunuda yamyamlar....  :( :( :(

Ajan

Yem değil AVCI'yız. Türk futbolu için olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. İdealist bir hoca,altyapıya da önem vermesi ayrı bir güzelliği.Umarım başarılı olur.

Lusage

Hayırlı olsun. Milli heyecanı yeniden tavan yaptırabilecek bir hoca Abdullah Avcı. İnşallah PRİME doymuş papazlarıda takımdan temizler de gençlerin önünü açar.

Kaya

17 November 2011, 20:04:06 #12 Son düzenlenme: 17 November 2011, 20:07:08 KaYa
Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.Onu U17 milli takım  ile dünya şampiyonasındaki başarısından beri takip ederim,hep kendini geliştirdi ve en önemlisi düşüncelerinden hiç taviz vermedi.İlk kez seyircisi  olan ve medya baskısı yaşayacağı bir mevkide.Umarım her şey iyi gider ve yeni yeni Nuri Şahin gibi gençler kazandırır.

usare

Abdullah Avcının gelmesinden çok Oğuz Çetinin gitmesine sevindim.

Shane_Falco

Olması gerekende buydu.Hepimiz için hayırlı olsun...