TFF'nin üzerinde çalıştığı yeni proje: Süper Lig'de Play-Off sistemi

Başlatan sosaka, 20 August 2011, 10:51:19

« önceki - sonraki »

ult55ras

Alıntı yapılan: supernatural_55 - 23 August 2011, 23:45:43
Yalandan debelenmeye gerek yok.Suç taraftarda.Kardeşim bunlar senin üzerinden para kazanmıyor mu?Evet...Peki böyle saçma sapan bi sistem getirirken sana danışıyorlar mı?Hayır...O zaman arayacaksın digiturku ben decoder iptali istiyorum standart pakete döndürün federasyon kararını protesto ediyorum diyeceksin,olay da bitecek.bu karar zaten tamamen duygusal,bin kişi bile arasa geri adım atılacaktır..Alışmışız sus pus oturmaya paramızla rezil oluyoruz,kazanan da yine istanbul takımları...

bu ülke o kadar hakkını arasaydı :D OoOOOoo :)

supernatural_55

Aramıyosa da soğudum ben demesi hiç bi halta yaramaz işte kardeşim,kaybeden de hep kendisi olur bu kadar basit.hak aramak zor bişey değil görüldüğü üzere

kumköylü ahmet

2 ayri lig yapsalar bundan daha akilli olurdu..nasilmi? 4 kücük takimlari aralarinda oynasalardi 1.ye kupa verselerdi..Bizim icinde Ayri Lig Yapsalardi 14 takimdan olusan 1.yede anadolu ve onur kupasi verselerdi..Playoofdan daha akilli sistem bence

brigand

demirören açıklama yapıyor diyorki, eğer bu sistem uymazsa seneye eski sisteme geri dönmeyi de kararlaştırdık. yani bi yerlerinde patlarsa tekrar eski düzene dönecekler. fedarasyon un varlığı, bağımsızlığı diye birşey kalmadı.resmen rezil olduk avrupaya bu şaklabanların sayesinde.

Uğur Yıldız

yilmazselcuk55

NE DEDİLER?

İbrahim Yazıcı (Bursaspor Başkanı):

Futbola hareket getirme adına doğru bir karar. Futbolcular daha fazla maç oynayacak, taraftarlar daha fazla maç seyredecek. Maç başları için TFF değişiklik yapabilir. Futbolcuyla anlaşılan maçbaşı ücreti, Play-Off maçına göre değişebilir. Ama sonuç itibariyle hareket ve heyecan gelecektir, buna eminim.

İlhan Cavcav (Gençlerbirliği Başkanı):

Bu zorlu dönemde kulüplerin birlik içinde hareket etmesi gerekir. Ben Kulüpler Birliği'nin kurucularındanım. Orada bazı yanlış anlaşılmalar da oldu. Biz kulüpler olarak her zaman federasyon başkanlarımıza destek olduk. Bu konuda da destek oluyoruz.

İbrahim Kızıl (Gaziantepspor Başkanı):

Bu konuyu TFF zaten önceden bizlere söylemişti. Sadece fikirimizi aldı. Karar verilmişti. Futbola canlılık getirme açısından önemli. Yoksa maddi getirisi pek yok. Maç başı anlaşılan futbolculara daha fazla ödeme yapılacak. Ama maç sayısı ve heyecan bakımından bu gerekliydi. Dolayısıyla olumlu baktık.

Kazım Yılmaz (Samsunspor Başkanı):

Hareket getirmesi açısından çok verimli bir karar olduğunu düşünüyorum. Ligin heyecanını yeniden getirme adını yapılması gereken en iyi hamle olduğunu söyleyebilirim. Yeni bir Türkiye Futbol Federasyonu, yeni bir düşünce. Tüm futbol ailesine hayırlı olsun...

Hasan Akıncıoğlu (Antalyaspor Başkanı):

Bu karar futbola ve yayıncı kuruluşa gerekliydi. Kulüp olarak biz de destek verdik. Futbol bir eğlence, bir sosyal paylaşım. Buna katkı sağlamalıyız. Takımlara yeni soluk getirecek, aynı zamanda yayıncı kuruluş için de fazlasıyla iyi olacak.

Ali Kahramanlı (Mersin İdman Yurdu Başkanı):

Toplantıya katılmadım, başkan yardımcımı görevlendirdim. Zaten bu karar daha önceden söylenmişti. Lige renk katması açısından son derece önemli. Takımların kalkınması ve heyecan olarak artışı olumlu buluyoruz.

Mesut Hoşcan (Eskişehirspor Başkanvekili):

Futbolun bu ortamdan kurtulup, sevenlerine yeniden heyecan getirmesi açısından alınan bu karara kulüp olarak olumlu bakıyoruz. Daha fazla heyecan olacak ve kötü düşünceler ortadan kaybolacak. Futbolcularla maç başı konusunda lig başlamadan bir görüşme yapmayı planlıyoruz.

Kodalak

bana göre bu olayların hepsi istanbul saltanatını dahada sağlamlaştırmak adına atılan adımlar,çünki bu şike olaylarında herkes gördüki kral çıplakmış ama bunu bu zamana kadar dillendirip,delillendiremiyorlardı,basın bu düzeni ortaya çıkarınca artık savunulacak birtarafları kalmadı ve kendilerini kurtarmak için,zihin karışıklığı çıkartmak için ellerinden geleni yaptılar(örneğin federasyonun yaptığı birbiri ardına çelişkili açıklamalar)

bu sabah bir yazı okudum bursanın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası iptal edilmiş,bu karar geçen dönem alındı üstünden kaç hafta geçti,o zaman bursa tahkime gitmemişmiydi,,,, gitmişti ama yinede ceza aldı,,,,

şimdi ne olduda bu karar bir anda  iptal edildi....kapalı kapılar ardında çok çetin pazarlıklar sürüyor anlaşılan,,,

herkes bu pisliği temizlemek için kendilerine pay koparmak adına bu çirkef düzene yardımcı oluyorlar

sosaka

kimse masum değil
herkes kendini kurtarmaya çalışıyor işin özeti

Sercan

Orada başkanımız olarak İsmail Uyanık olsaydı neler söylerdi acaba :) :)

celebi

Alıntı yapılan: 55sercan55 - 24 August 2011, 10:34:35
Orada başkanımız olarak İsmail Uyanık olsaydı neler söylerdi acaba :) :)

BENCE KAZIM YILMAZ GİBİ DERDİ

Serkan

Alıntı yapılan: zzeennkkee55 - 24 August 2011, 10:43:11
katılıyorum..dün ben bunları yazdım diye tepkiler aldım mesajlarım silindi...yalaka Anadolu takımları ben yine söylüyorum !

böle giderse mesajların değil  kendin silinieceksin benden sana bir kardeş tavsiyesi..

sosaka

AlıntıFENERBAHÇE eski başkanlarından Ali Şen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezonda Süper Lig'de uygulamayı planladığı Play-Off sisteminin hem yanlış, hem de yasal açıdan imkansız olduğunu savundu.

Şen, Play-Off'a geçildiği taktirde, bir kulübün dava açması halinde ligin iptal edilebileceğini öne sürdü. Ali Şen, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BU SİSTEM KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ

"Play-Off, sportif rövanş anlamına gelir. Her takım, yönetici ve antrenör bundan hoşlanır. Çünkü kaybettiği zaman bir daha oynama şansı vardır. Türk futbolu dünya markası olma yolunda büyük mesafe katetti. Yayıncılık gelirinde Avrupa'da dördüncü olduk. Oysa Play- Off, marka değeri olmayan zayıf liglerde tatbik edilen bir sistemdir. Bu açıdan Türkiye'ye uygun değildir. Seyirci artışına değil azalmasına neden olur. Futbolun ruhunda yarışma vardır. 34 maç oynayan takım birinci olacak ama şampiyon olamayacak. Şampiyonluğu yakalabilmek için bir 6 maç daha oynayacak. Kim düşündü bilemiyorum ama aynı sezonda iki şampiyon üreten bu sistem ne kulüplere, ne Türk futboluna ve ne de yayıncı kuruluşa bir yarar sağlamaz."

Avrupa'da İngiltere, ispanya, İtalya, Almanya ve Fransa'dan sonra en büyük altıncı ligin Türkiye'de olduğunu hatırlatan Ali Şen, "Bu ligler, yukarıda anlattığım sebepler yüzünden Play-Off sistemini düşünmediler. Tüm bunların ötesinde uluslararası kurallara göre kural değişikliği, sistem değişikliği, liglerin başlamasından bir ay önce yapılır. Türkiye'de Süper Lig 5 Ağustos tarihinde başlamıştır ancak çeşitli sebeplerden ötürü bir ay tehir olmuştur. Bu aşamada yapılacak bir sistem değişikliğine karşı çıkan bir kulüp mahkemeye giderse, ligimiz iptal olur" dedi.

Dipnot.Tv

zzeennkkee55

Alıntı yapılan: Serkan - 24 August 2011, 11:04:59
böle giderse mesajların değil  kendin silinieceksin benden sana bir kardeş tavsiyesi..

nasıl giderse ?

binikalamadım

Anadolu takımlarının kralı Samsunspor hiç bir zaman yalaka olmadı olmazda