Somali'ye yardım.

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 12 August 2011, 02:58:31

« önceki - sonraki »

Sercan

Alıntı yapılan: minci - 14 August 2011, 11:42:47
Somaliye açılan yardım, oraya gösterilen olağanüstü ilgi iyi güzel de doğuda neredeyse hergün şehit olan bunca vatan evladı (daha dün biri yüzbaşı olmak üzere 3 evladımız şehit oldu.), memlekette bulunan bunca genç işsiz dahamı az önemli Somali halkından? Günlerdir bakıyorum medyada Somaliden başka birşey yok. Ülkemizde bunca insan çöplerden edindikleriyle yaşama tutunmaya çalışırken biraz da kendi ülkemize kendi çocuklarımıza ilgi göstersek nasıl olur acaba?

terör yüzünden kaybettiğimiz şehitlerimiz devlet adamları ve bazı namussuzlar yüzünden hayatlarını kaybediyorlar.İnsan her şekilde hayatını kaybedebilir ama bir yerde bir çocuk açlıktan ölüyorsa bu tüm insanlığın ayıbıdır bence...

minci

Alıntı yapılan: 55sercan55 - 14 August 2011, 11:56:13
terör yüzünden kaybettiğimiz şehitlerimiz devlet adamları ve bazı namussuzlar yüzünden hayatlarını kaybediyorlar.İnsan her şekilde hayatını kaybedebilir ama bir yerde bir çocuk açlıktan ölüyorsa bu tüm insanlığın ayıbıdır bence...
Peki bu vatan için şehit düşenleri sıradan bir işmiş gibi düşünüp normal karşılamamız, medyanın en azından şehitlerin olduğu gün abuk subuk eğlence programlarını kesmeyip devam etmeleri ve halkında bunlara tepki vermemesi ayıbımız değilmidir. Demek istediğim tek şey dışarıya gösterdiğimiz bu duyarlılığı biraz da kendi halkımıza, kendi gençlerimize göstersek diyorum. İnsanlık için her türlü yardıma varım ancak benim ülkemdekilerde insan.

Sercan

Alıntı yapılan: minci - 14 August 2011, 12:21:33
Peki bu vatan için şehit düşenleri sıradan bir işmiş gibi düşünüp normal karşılamamız, medyanın en azından şehitlerin olduğu gün abuk subuk eğlence programlarını kesmeyip devam etmeleri ve halkında bunlara tepki vermemesi ayıbımız değilmidir. Demek istediğim tek şey dışarıya gösterdiğimiz bu duyarlılığı biraz da kendi halkımıza, kendi gençlerimize göstersek diyorum. İnsanlık için her türlü yardıma varım ancak benim ülkemdekilerde insan.

Medya ile halkı bir tutmamak lazım.Somali'yi görüp içleri acıyan insanlarımızın yürekleri elbette şehitlerimiz içinde yanıyor.Fakat ikisi farklı olay; aç olan insana yemek verir karnını doyurabilirsin ama terör öyle kolay engellenecek bir olay değil.Halk olarak her zaman gerekli tepkiyi veriyoruz ama elimize topu,tüfeği alıp dağa çıkacak durumumuz yok.Hükümet çapında bir operasyonla bunu engellenebilir.İnşallah askerlerimizin kanı yerde kalmaz ve bir daha şehit acısı çekmeyiz.Şehitlerimizi daha az gündeme getiriyorlar dediğin kısma bende katılıyorum.Medya işte istediği gibi yönlendiriyor gündemi.Şimdi de karayılan yakalandı iddiası var,yakalansa ne olacak ki apoya oda arkadaşı çıktı işte...

Ertuğrul Sağlam

Açlıktan ölen yavrusunu böyle uğurladı.
Somalili anne dün bir lokma bile yiyecek veremediği 2 yaşındaki oğlu Mahmud'u doktorun muayene masasında kaybetti. Çaresiz kadın bebeğinin gözlerini kapattı, ayaklarını bağladı ve onu örtüsüne sarıp toprağa vermek üzere dışarı çıktı.

sadece55

Alıntı yapılan: 55sercan55 - 14 August 2011, 11:56:13

Sercan mükemmel anlatmışsın tebrikler

Ajan

Somalililer için insanlığın öldüğü iki yer var...
Biri Somali, biri Türkiye.
Bakınız

Somali

Somalili mülteciler, astım krizine giren Somalili çocuğa ambulans ve doktor gelmeyince, yetkililerin dikkatini çekebilmek için, Tekirdağ Barınma Evi'ndeki yatakları ateşe verdi.

*
Bulgaristan sınırını geçmeye çalışırken soğuktan ayakları kangren olan beş Somalili, yeterli yatak bulunmadığı gerekçesiyle, Bağcılar devlet hastanesinin "morg"unda tutuldu.
*
Aksaray Valiliği'nin önünde protesto gösterisi yapan Somalililer, "rengimiz siyah diye amelelik işi bile vermiyorlar, bari ilaç verin, insaniyet namına yardım edin" pankartları açtı.
*
Sığındıkları pansiyondan atılan Somalili kadınlar, Isparta Valiliği'nin önünde protesto gösterisi yaptı. Sosyal Yardımlaşmadan Sorumlu Vali Yardımcısı "şov yapmayın" dedi.
*
Keşan'da sığındıkları camide uyuyakalan Somalililer, imamın ihbarı üzerine tutuklandı.
*
Barınma evindeki şartlara isyan eden Somalililer, bebeklerine süt istemek için, Mersin Valiliği'nde toplandı. "İnsanız, yaşamak istiyoruz" pankartlarıyla Adliye'ye kadar yürüdü.
*
Kırklareli'nde bir parkta yakalanan Somalililer, polis zoruyla barınma evine götürülmeye çalışılınca, hadise çıktı, bir Somalili öldü, ikisi hamile, yedi Somalili yaralandı, bir polis kalp krizi geçirdi. "Hümanist" gazetelerimiz bu haberi "işte kaçakların sonu" başlığıyla verdi!
*
İnsan kaçakçıları tarafından Tunca Nehri kıyısına bırakılan, yüzerek geçmeye çalışıp, başaramayan Somalililer, elbiselerini kurutmak için sığındıkları kahvede tutuklandı.
*
Yunan adasına geçmek için Adana'da adam başı 500 lira ödeyen Somalililer, Büyükçekmece Gölü'nün kıyısına bırakıldı. Terk edilmiş kamyon kasasında jandarma tarafından yakalandı.
*
Somalilileri karpuz gibi istifleyip, üstlerine branda örterek Yunan sınırına götüren kamyonet Lüleburgaz'da devrildi, bir Somalili öldü, altısı yaralandı, kurtulanlar tutuklandı.
*
Edirne'de jandarma tarafından şüpheli görülerek gözaltına alınan iki şahsın üzerinden, 365 dolar, iki altın kolye, bir altın bileklik, bir saat, bir de ruhsatsız tabanca çıktı. Sorguda itiraf ettiler. Sınırı geçmek için kendilerinden yardım isteyen Somalilileri soydukları anlaşıldı.
*
Patnos'ta durdurulan ve camları kartonla örtülmüş minibüsten, 39 Somalili çıktı. İran'dan Türkiye'ye geçirilen Somalililer, açlık ve havasızlıktan baygın halde bulundu.
*
Edirne'ye doğru giderken İstanbul TEM otoyolunda trafik kontrolüne yakalanan "okul servisi"nden, Hatay'da adam başı 300'er lira ödeyen 33 Somalili çıktı.
*
İzmir Basmane'deki oteller sokağı basıldı, can yeleği giymiş 41 Somalili yakalandı.
*
Lastik botla kürek çeke çeke Yunan adasına geçmeye çalışan altı Somalilinin cesedi, Yalıkavak sahiline vurdu. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine ifadesi alınan market sahibi, "ben onları tatil yapan turistler sanmıştım, lastik botu o yüzden sattım, ne bileyim" dedi!
*
Didim'de Somalilileri taşıyan balıkçı kayığı battı, ikisi çocuk, üçü kadın, sekiz Somalili boğularak can verdi, cesetleri kıyıya vurdu, yüzme bilen 11 Somalili sahile çıktı. Gece karanlığında Yunan adasına geçmeye çalıştıklarını, sekiz saattir denizde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Somalililer, feci hadiseyi şöyle anlattı: "İnsan tacirleri dört kişiydi, bizi sahile getirip, kayığa bindirdiler, üçü ayrıldı, biri dümene geçti. Bindiğimizde bile batmak üzereydik, kayık su alıyordu. Açıldık. Aramızda tek başına bir kadın vardı... Dümendeki adam, sürekli ona bakıyordu. Yanına çağırdı, dümeni bırakıp, öpmeye çalıştı. Kadın direndi. O kargaşa sırasında alabora olduk. Buz gibi suya düştük. Çocuklarımız batıp, kayboldu..."
*
Somalililer için insanlığın öldüğü iki yer var...
Biri Somali, biri Türkiye.
*
Somali'nin Türkiye'de Büyükelçiliği var. Türkiye'nin Somali'de büyükelçiliği yok!
*
İstanbul Kumkapı'da "Somali Sokağı" var. Orijinali "Katip Kasım Camii Sokak" ama "Somali Sokağı" olarak biliniyor... Aslına bakarsanız, şehrin göbeğinde, burnumuzun dibinde, gözümüzün önünde olmasına rağmen güya bilmiyorduk! Der Spiegel dergisi taaa Almanya'dan gelip haber yapınca öğrenmiş olduk! İnsan kaçakçılarının merkezi... Çoğunlukla Somalililer yaşıyor. Metruk evlerde barınıyor, sınırı geçene kadar açlıktan ölmemek için Aksaray'da kaçak saat, parfüm filan satıyorlar. Zabıtalardan dayak yiyorlar. Çaresiz kızların güzelce olanlarına pezolar musallat oluyor, oğlancılar cirit atıyor.
*
Hal böyleyken...
Başbakanımız gidiyor.
Kılıçdaroğlu gidiyor.
Ki, Somalilileri kurtaralım.
İnsaniyet namına...

Yılmaz Özdil / Hürriyet

sosaka

kýzýlyýldýz55

SOMALİ YARDIMLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Günlük 6 kampta sıcak yemek dağıtılan kişi sayısı 90.000'e ulaştı. Ayrıca günlük 9000 bebeğe mama dağıtılıyor.

Somali'de iki kampa su taşıyan sistemler kurulup çeşmeler inşa edilerek onbinlerce kişi suya kavuşturuldu. Somali'de günlük olarak tankerler vasıtası ile getirilen su, onbinlerce Somalilinin ihtiyacını karşılıyor.

3.700 tonluk yardım gemisi Mogadişu'ya vardı, yardımlar kamplardaki Somali halkına dağıtıldı. 3.000 tonluk ikinci yardım gemisi Mogadişu'ya gönderildi.

100'ü aşkın sağlık gönüllüsü 20.000'i aşkın Somaliliye sağlık hizmeti verdi, 80 ameliyat gerçekleştirildi. Her 20 günde Somali'ye giden sağlık ekipleri Benadir Hastanesi'nde ve kamplarda sağlık çalışmaları yürütüyor.

Benadir Hastanesi'nin tadilatı ve bakımının yapıldı, 750 m2'lik alanda teçhizat yenilendi

353 Somalili öğrenciyi Türkiye'ye getirildi, özel okullarda eğitime başladı

Okul, yurt, yetimhane ve meslek edindirme kursları gibi diğer kalıcı projeler üzerinde ise çalışmalar sürüyor

kalptenþimþek

ne oldu bu insanlara şimdi?

ahmetsefa55

2 gun gundemı mesgul ettıler yeter daa abi.
çok bile bu ilgi...