Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

jean

avrupa basinina yansidigi guzel olmus ortaligi ayaga kaldirin italya juventusa ceza geldi sizde verin diye bastirsin

yirmiuc

En güzel de İtalyan medyası yorumlamış yaşananları, helal olsun adamlara.

berusa55

08 May 2012, 01:48:59 #2627 Son düzenlenme: 08 May 2012, 01:55:00 berusa55
PFDK Üyesi Yusuf Reha Alp: "Bir Türk olarak bunu söylemekten utanc duyuyorum ama bizi UEFA paklar."

"Fenerbahce'ye izafe edilemez karari 5'e 2 cikmistir. Biri ben otekisi Sinan Bey bu 2 kisi."

"Demek ki Türkiye'de bu isler böyle. Hem yapiyorsunuz, hem de yaniniza kar kaliyor."

"3 Temmuz'dan bu yana Türk kamuoyunun futboldan sogudugunu dusunuyorum."

"Ibrahim Akin parayi Yusuf Turanli'dan. Turanli da parayi Ahmet Celebi'den almis. O da FB Kongre Üyesi ve Sivas Yöneticisi"

"İ.Akin'in cikip macta oyun oynayip oynamadigina bakilmaz. Onun artik önemi kalmiyor. Şikede önemli olan anlasmanin varligi"

Erman Toroglu: "Sizin bu PFDK'da ömrünüz fazla sürmez."
Yusuf Reha Alp: "Bana da öyle geliyor..."

mimar55

Alinan bu kararlardan sonra allahim ŞÜKÜRLER OLSUN BANKASYADAYİZ .....

özkan

King Of The North

Alıntı yapılan: führer - 07 May 2012, 22:14:29
Avrupa Basınından Tepkiler...
Sky Sports News : TFF Şampiyonlar Ligi'nden kovulan Fener'i akladı...!!

The Guardian : Türk Futbolu Şike Skandalı sonrası suçluları serbest bıraktı. Gözler şimdi Platini'de... FB UEFA tarafından Avrupa'dan men ve küme düşme cezasıyla karşılaşabilir.

Daily Mail : Türk futbolcular ceza aldı ancak Fenerbahçe temizlendi.

Reuters : Türkiye Disiplin Kurulu yakında Uefa tarafından incelenecektir.

Corriere Dello Sport: Türkler kanunlari kendilerine göre düzenlediler. UEFA'nın vereceğı karar merak konusu.

Der Spiegel: Türkiye'de mucizevi şeyler oluyor. Türk futbol tarihinin en büyük rüşvet skandalı bir anda yok edildi!

UEFA bu olaya tepkisiz kalmaz.Cezasını keser diye düşünüyorum.

Herşey gün gibi ortada işte, Demirören kimbilir ne karşılığında başkan oldu, kimler ne talimatlar verdi,midem bulanıyor. Avrupa bizden daha duyarlı...

maraton

ben onu bunu bilmem ahmet çelebi denilen adam şikeden ceza almış mı almış.. bu adam kim sivasspor yöneticisi.. yönetmelik ne diyor.. "şikeden ceza alan kişi yönetici ise, yöneticisi olduğu kulüp bir alt lige düşürülür" ben anlamam hangi saikle tarafı olmadığı kulüp maçına karışmış, karışmış mı ona bakarım..
şu andan sonra yönetimin avaz avaz bağırması lazım..
belki ibb nin yenilmesi sivas için bizim bilmediğimiz bir yararı vardı bilemeyiz ki.. bildiğimiz yasa açık ve yöneticisi şikeden ceza alan sivas düşürülmeli.. yönetim acilen sesini çıkarsın !!!!!

CurvaSs

08 May 2012, 10:08:57 #2633 Son düzenlenme: 08 May 2012, 10:11:59 CurvaSs
Alıntı yapılan: maraton - 08 May 2012, 09:57:07
ben onu bunu bilmem ahmet çelebi denilen adam şikeden ceza almış mı almış.. bu adam kim sivasspor yöneticisi.. yönetmelik ne diyor.. "şikeden ceza alan kişi yönetici ise, yöneticisi olduğu kulüp bir alt lige düşürülür" ben anlamam hangi saikle tarafı olmadığı kulüp maçına karışmış, karışmış mı ona bakarım..
şu andan sonra yönetimin avaz avaz bağırması lazım..
belki ibb nin yenilmesi sivas için bizim bilmediğimiz bir yararı vardı bilemeyiz ki.. bildiğimiz yasa açık ve yöneticisi şikeden ceza alan sivas düşürülmeli.. yönetim acilen sesini çıkarsın !!!!!

başkanım, 58. maddeyi değiştirmelerinin nedeni de bu zaten. 58. madde değişmeseydi, hem şike yapan, hem de teşebbüs eden takımların düşürülmesi gerekiyordu. bilerek değiştirdiler ki küme düşürmek zorunda kalmayalım diye.

not: ayrıca yd'yi 5n1k programında rezil eden uğur meleke milliyet gazetesi yazarı. ee milliyet de yd'nin gazetesi, bakalım işten kovulması kaç günü bulacak..

babasamsunlu

Başkanım onların bi halt yiyeceği yok.
Yine iş bize düşer.
Yapalım icraatımızı çıkaralım sesimizi.
Sonunda kötü yine sen olacan ama olsun Sen Samsunsporlusun...

maraton

hayır değişen 58.madde teşebbüs halinde küme düşmeyi kaldırdı ve fener böyle yırttı.. ancak bu zat şikeden bakın teşebbüsten değil şikeden ceza aldı.. kesin bu adam şike yaptığı sabit.. ve değişen 58.madde de şike sabit ise yapan kişinin yöneticisi olduğu kulüp küme düşürülür diyor.. yani evet feneri kurtardılar, feneri kurtarmak için itirafçı ibrahim akının karşısına bu ahmet denen adamı koydular ve feneri kurtarmak için sivası *** altına attılar

CurvaSs

08 May 2012, 10:52:48 #2636 Son düzenlenme: 08 May 2012, 11:09:00 CurvaSs
Alıntı yapılan: maraton - 08 May 2012, 10:46:13
hayır değişen 58.madde teşebbüs halinde küme düşmeyi kaldırdı ve fener böyle yırttı.. ancak bu zat şikeden bakın teşebbüsten değil şikeden ceza aldı.. kesin bu adam şike yaptığı sabit.. ve değişen 58.madde de şike sabit ise yapan kişinin yöneticisi olduğu kulüp küme düşürülür diyor.. yani evet feneri kurtardılar, feneri kurtarmak için itirafçı ibrahim akının karşısına bu ahmet denen adamı koydular ve feneri kurtarmak için sivası *** altına attılar

aynen başkanım, ben yanlış biliyormuşum.

AlıntıTFF, 58. maddeyi değiştirdi. Şikeye küme düşme cezası aynen korunurken, teşebbüse en az 12 puan silme cezası getirildi. Puan silme cezası karar alındığı tarihte uygulanacak.

yalnız teşebbüse de en az 12 puan silme cezası gerekiyormuş. zaten teşebbüs sahaya yansırsa şike olur. ee o zaman takımı küme düşürmen gerekir. teşebbüs olarak kalırsa teşebbüs olarak kalır ve en az 12 puan silme cezası vermen gerekir. yani mecburen pfdk kararında "şikeye teşebbüs" eden kişilerin camialarına en az 12 puan ceza vermeleri gerekiyor. ama tabi ki kişilerin yaptıkları ile tüzel kişileri cezalandıramayız diyen bir federasyondan böyle bir şey beklemek biraz garip olur.

FaTiH_HaN

Ahmeti

feveran

ben ibrahım akının yerınde olsam bu saatten sonra cıkarım aslanlar gıbı soyelrım en azından namusumla gezerim