Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

brigand

28.000 aktif üyelik var Samsun sınırları içinde. Kaçı hakiki Samsunspor' lu bir hesap yap ondan sonra tekrar düşün bence. Sercan'ın da dediği gibi 1000 kişi iade etsin bende değiştirebilirim adımı. Tekere en başta sokacaktık çubuğu. Şimdi hızlandı o teker kırıp atar elindekini.

minci

Değerli arkadaşlar şikeyle ilgili son gelişmeleri takip ederek şöyle bir yorum yaptım. Bu sadece benim yorumudur. Hiçbir somut belge ve kanıta dayanmamaktadır. Biliyorsunuz TFF başkanı aslında şike konusunu görüşmek üzere geçenlerde Platiniye gitti. Amacı şike konusunu  ayrıntılarıyla görüşüp bir şekilde şikecileri kurtarmaktı.  Ancak Platini buna hiç sıcak bakmadı ve görüşmeyi çok kısa tutarak bitirdi. Sadece 30 dakika. Sanki sokaktaki adamla görüşüyor. Tabi bizim ekiptekiler  bu beklenmedik durum karşısında şok oldular ve görüşmeyi tanışma, nezaket ve İstanbuldaki toplantı ile ilgili olduğunu açıklamak zorunda kaldılar. Eğer konu bizimkilerin istediği gibi yada ona yakın bir şekilde sonuçlansaydı bunu bir şekilde savaş kazanmış komutan gibi ilan ederlerdi. Bu olmadığına göre Platini gereğinin yapılması konusunda kararlı olduğunu ve uygulanacak yaptırımları bunlara bildirdi. Zaten bizim takımın Başkan ve yönetimine bakılırsa buna hoca Mesut Bakkal da dahil son derece rahatlar. Sanki küme düşme adayı değiliz. Ayrıca M.Ali Aydınların da birdenbire istifa etmesi de ayrı bir kuşku. Adam Feneri düşürmemek için elinden geleni yaptı. O da sonunda bunun olmayacağını anladı ki istifa etti. Yoksa böylesi ballı börek kolay kolay bırakılmaz. Sonuç olarak bu durumda bence TFF şikeye adı karışan bütün takımları ya ligden düşürecek ya da bir bölümünün önemli ölçüde puanlarını silecek  ve diğerlerini de ligden düşürecekler. Tabi birde geçen sene ligden düşen takımlar var. Aslında onları da lige almaları gerekir diye düşünüyorum. Bir de Demirören'in Başbakanla bir görüşmesi var. Bu da kafamı karıştırmıyor değil. 22 Marta çok az bir sürenin kaldığını düşünürsek kuşkularım biraz daha netleşiyor. Bu durumda olası bir puan silmeye karşı işi sağlama bağlamak için alabileceğimiz kadar puan almamız gerekiyor ki Sivas, Mersin ve diğerlerini geçelim. Bence ortalıkta çok hesap var dönüp duruyor.

istanbuldan

Bu sene küme düşmeyeceğiz bence de... Teknik olarak imkansız... Bizim bence fırsat bu fırsat deyip kupaya asılmamız lazım :) Arada götürürüz belki kupayı...

Kaya

Federasyonun avukatlarından birisi Platini ile yapılan son görüşmenin olumlu geçtiğini bu seneye mahsus küme düşmenin olmayacağını yakın bir arkadaşıma bizzat söylemiş.Biz en kötüsüne hazırlıklı olalım ancak bana göre şikeye adı karışan takımları düşüremedikleri sürece bizi de düşüremeyecekler..

FaTiH_HaN

Alıntı yapılan: Kaya - 14 March 2012, 01:47:48
  Federasyonun avukatlarından birisi Platini ile yapılan son görüşmenin olumlu geçtiğini bu seneye mahsus küme düşmenin olmayacağını yakın bir arkadaşıma bizzat söylemiş.Biz en kötüsüne hazırlıklı olalım ancak bana göre şikeye adı karışan takımları düşüremedikleri sürece bizi de düşüremeyecekler..

İnanç abi nasıl yani basında yazıldığı gibi 22 takımlı lig olma durumumu var diyorsun?

Kaya

Söylenenler yalan değil 22 takım düşünülen formüllerden birisi..Yakın zamanda daha net bilgiler gelir. ;)

bluegreen55

valla ben digiturku Samsun düşerse iptal ettiririm zaten.
Ama içimde öyle his yok..düşmeyeceğizöyle yada böyle...

Önceki düşüşümüzdeki moral bozukluğu ve umutsuzluğumu ve düştüğümüzdeki o acıyı hatırlıyorumada... nasıl yıkılmıştım tarifi yok..
bu tekrarlanmayacak inşallah..

cembaba

Ben de o günü hatırladım da şimdi harbiden böyle bir acı yok :( Ellerimi başımın iki yanına koymuşum. Kalmışım oracıkta :/

Pergani 55

FB Mersin İY ve Sivasspor liğden düşürülecektir merak etmeyin

GurbetciFanatik

15 March 2012, 19:05:28 #1884 Son düzenlenme: 15 March 2012, 19:35:04 GurbetciFanatik
Su sike sayfasina hertgün giriyorum bi haber varmi diye ama yine yok.
Hepinizin agzindan bal damliyor insallah öyle olacaktir bu sezon kalacagiz ligde ya öyle ya böyle.
Su karar bi aciklansan önce whisky sisemi acacagim pesindan arabesk koyacagim ve tutmayin beni.

samuray

minci arkadaş ın kurgulaması güzel gerçekte olması gereken de bu olmalıydı birisi ben f.b.yi düşüren tff bşk.ı olmam dedi çekti gitti süre uzatıldı bile bile demircinin beyanları zaten açık,açık belliydi gerekirse uefaya kafa tutalım bizi almazlarsa almasınlar gibi saçma sapan bir fikirleri vardı tabiki aynen bu görüşmede platini tanışma toplantısı falan filan hikaye yüz bulamadılar öyle geçiştiriyorlar eğe r bu şikeciler kalırda biz düşersek bizim gibi diğer takımlar ortalık toz duman olur bende bunu göze alabileceklerini sanmıyorum inşallah şikeciler dururken biz düşmeyiz o yüzden mutlak bir ceza verilebilecğini düşnenlrdenim bende

isa55

Şikede küme düşme cezası silindi
TFF, derbinin arefesinde dün gece Futbol Müsabaka Talimatı'nı değiştiriverdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan derbi arefesinde talimat operasyonu...

TFF internet sitesinde dün gece Futbol Müsabaka Talimatı'nın değiştirildiği belirtilerek yeni talimat yayımladı. Ancak eski uygulamaların aksine hangi maddenin ne şekilde değiştirildiğine ilişkin hiçbir bilgiye yer verilmedi. . "Puan silinmesi, ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme" başlıklı 24'üncü ve "Müsabaka sonucunu etkileme" başlıklı 25'inci maddelerde değişiklik yapıldığını ortaya çıkardı. Buna göre; - Eski talimatın 24/d'sindeki "Bir müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkileyen veya buna teşebbüs eden takımlar bir alt lige indirilir. Alt lig bulunmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmazlar. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır" ifadesi yeni talimatta hiç yer almadı. -

25/4 maddesindeki "Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında bu talimatın 24. maddesinin 'd' bendi hükümleri uygulanır" ifadesi ise "(...) hakkında Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi uygulanır" olarak değiştirildi. Bu operasyonla Müsabaka Talimatı'nda şike, teşvik ve ikisinin de teşebbüsüne verilecek küme düşme cezaları kaldırılmış oldu. Bu suçlarla ilgili cezalar için Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesindeki cezalar kaldı. Mehmet Ali Aydınlar döneminde TFF ile UEFA 58. maddenin değiştirilmesi için uzlaşmış ancak UEFA değişikliğin TFF Genel Kurulu tarafından kabul edilmesini istemişti. Genel Kurul'da bu değişiklik onaylanmamış, iki gün sonrasında Aydınlar istifa etmişti. Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi için şike, teşvik ve teşebbüslerine doğrudan küme düşme cezası yerine kademeli ceza getiren bir taslak hazırlanmıştı.

isa55

Sırada 58.madde var sanırım. Önceki yönetim zaten uefa'dan onay almıştı deyip onu da değiştirecekler. Bu da bizim kurtuluşumuz olur.

Ekrem

Şike yapmak yasal hale mi getirilio yani ? pek bişe anlamadım

55.hakan

Ne cüret bu ya bunları bizi düşürür şike yapanları kurtarır bu gidişle.