Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: brigand - 12 March 2012, 12:34:52
Başkanın bildiği birşey olduğunu sanmıyorum. Tüpçünün Tff başkanı olduğu an senaryo zaten kurulmuştur. Ben küme düşürme beklemiyorum. Para cezaları gelir. Puan silme olayı bile çok uzak gibi duruyor. Tahliyeler devam eder. Kılıf hazır olduktan sonrada unutturma çalışmaları başlar.

Yani Yunanistan-Italya-Isvicre buna göz yumarmi hic.
Adamlar enayimi o simdiden basladilar türklere niye o kadar tolerans diye.
Benimde hosuma gitmiyo sayilmaz yani.

brigand

Yeni rapor yazdırırlar, mahkemeye ballı bir karar aldırırlar. Bir kere meydanı bıraktın onlara. Yapışacaktın yakalalarına. Bak o zaman at koşturabiliyorlar mıydı? Ama ne yaptık. Yanlarında olduk. Destek verdik. Efendim politika gereğiymiş. Futbol bu ! Hakikaten ölüm kalım meselesinden daha da önemlidir. Tabi o amatör ruh denen olguyu taşıyorsan.  Benim ordan hiçbir beklentim yok. Tek düşüncem Antep maçını alıp Kayseri'den  puan çıkarmaktı. Olmadı.  :kafa: :kafa:

King Of The North

"Şener'e kupanın sapını verirler"12.03.2012 14:40:23
Erman Toroğlu, geçen sezonun şampiyonluk kupasını isteyen Sadri Şener'e, Trabzonspor camiasını kızdıracak bir söz söyledi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in şampiyonluk kupasını geri istemesi Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol programında mercek altına alındı. Sadri Şener'in açıklamalarını değerlendiren Erman Toroğlu, "Sadri Şener'e kupanın sapını verirler" çıkışıyla izleyenleri şaşırttı.
Bu haber 40752 defa, Mynet Spor haberleri bugün 1261289 defa okundu

FaTiH_HaN

Aslında bu şike olayları ile ilgili gözden kaçırdığımız bir şey var. Hep örnek veriyoruz, Juventus bile düşürüldü fenere mi tolerans gösterecekler diyoruz. Ama İtalyada şöyle bir durum oldu bu olaylar patlak verdikten sonra İtalya ülke olarak futbolun üzerindeki kara bulutları dağıtmak adına verilebilecek en ağır cezaya razı olacaklarını gösterdiler yani amaçları futbolu temizlemekti, Juve'yi kurtarmaya çalışmadı kimse, Milan'ın puanı kesildi adamların gıkı çıkmadı, federasyonları futbolu aklamak adına kanayan parmağa işemedi kesti attı.

Bizde böyle bir durum söz konusu değil ülke olarak herkes feneri kurtarma operasyonuna destek verdi herkes bilerek bilmeyerek, isteyerek istemeyerek, seve seve yada ... herkes bu kirli oyuna dahil oldu, kimse demedi bu işe karışan takımları sorgusuz sualsiz cezalandırıp temiz bir sayfa açalım, federasyon başkanı bu kadar açık net söyledi, utanmadı, yüzü kızarmadı, şerefini, karakterini ayaklar altına alarak dediki 'feneri düşüren başkan olmak istemedim' . Asıl amacı fenere başkan olmak olan bir adam aylarca bu süreci oyaladı Türk futbolunun içine etti, bundan da en fazla anadolu takımları etkilendi her zaman olduğu gibi. Ben uefa'dan da ümidi kestim artık biz futbolu temizlemek istedikten sonra uefa ne yapsınki? Zoruma gidiyor şike yapanlar ligde kalıp biz puanla düşersek kim verecek bunun hesabını, dünyanın en diktatör demokrasiden uzak ülkelerinde bile adaletsizliğin böylesi olmaz.

GökhanÇağlar

ülkemizde adam gibi bir adalet sistemi olsaydı eğer çoktan şike yapan takımlar düşürülmüştü.Elden birşey gelmiyor düzen bozuk...

özkan

Tekelciliğin olduğu yerde hakkaniyet aranmaz.

Futboluda bu ülkede istanbul tekeline maalesef ki bırakan anadolu klüpleri.Bursanın dik duruşunu ne yazıkki kimse gösteremedi. :x((

ugurozkan

endüstriyel futbol, göbeğinde para olan farklı iktidar ilişkilerinden oluşuyor. yıllardır sıradan bir futbol izleyicisinin bile emin olduğu şike çetesi temmuzda ortaya çıkartıldı, üzerinden 9 ay geçmesine rağmen takımlara ceza gelmedi, üstelik şikeye bulaşmış takımın başka bir branşının yöneticisini futbolun başına getirip olayı çözmeye çalıştılar. bunu çocuğa söylesen güler. neyse o gitti, bu sefer aylardır yöneticisi ve t. direktörü tutuklu olan takımın başkanı, futbolun başına getirildi. bizim kulübümüzün başkanı bile gitti bu adama oy verdi. benim için verilecek cezanın Samsunspor'umuzu ligde tutması filan önemli değil -biz bu yıl kötü bir sezon geçirdik, hatalar yaptık, bank asya'ya düşebiliriz, orada da olsa izleyeceğiz, yine süper lige çıkacağız, heyecanımız azalmayacak, farketmez- verilecek ceza sadece futbola olan güvenimin geri gelmesini sağlamalı. ve görüyorum ki bu olmayacak, futbolu bir tiyatro gibi izlemeye devam edeceğiz.

bu kadar boş konuştuktan sonra şunu söyleyeyim; italya mevzuu gündeme getirilmiş, juventus'un düşürülmesi, italya'nın şikeye göz yummaması olarak zikredilmiş. ben de öyle düşünüyordum ama geçende ekşi'de okuduğum bir metin zihnimi açtı.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27221729

eğer futbolda bir paradigma değişimi yaşanacaksa fb ceza alır, iki yıl sonra yeni paradigmanın takımları şike yapar. biz boş boş maç izleriz.

babasamsunlu

Alıntı yapılan: özkan - 12 March 2012, 18:20:23
Tekelciliğin olduğu yerde hakkaniyet aranmaz.

Futboluda bu ülkede istanbul tekeline maalesef ki bırakan anadolu klüpleri.Bursanın dik duruşunu ne yazıkki kimse gösteremedi. :x((

YA BURSAYI SEVERİM HEMDE ÇOK SEVERİM AMA HERKES BIRAKACAK BU İŞLERİ.

SENDE ÖNCE KENDİ TARİHİNİ İYİ HATIRLA VE HAKSIZLIK ETME  ÖZKAN..

DİK DURUŞUN BABASINI  İSMAİL UYANIK SERGİLEDİ ZAMANINDA.

NEDEN KİMSE YOKTU ARKASINDA.??

KULÜPLER BİRLİĞİ KOKUŞMUŞTUR DEDİĞİNDE HERKES ADAMI AFAROZ ETTİ.

OLAYLI TRABZON MAÇINDAN SONRA HERKES BİZİ HAKLI GÖRÜRÜKEN YEDİĞİMİZ SAÇMA SAPAN CEZALARDAN SONRA ÇIKIPTA KİMSE DİK DURUŞ SERGİLEYEMEDİ...

İBRAHİM PAŞA EĞER BURSASPOR TARAFTARINDAN ÇEKİNMESEYDİ VE 6 AY SONRA SEÇİMLERİ OLMASAYDI VE DE TFF BAŞKAN ADAYI DÜŞMALARI OLAN TÜPÇÜ DEĞİLDE DİĞER  ŞİKECİLERDEN BİRİ OLSAYDI GÖRÜRDÜM BEN O DİK DURURŞU !!

özkan

Abi fikrine saygım var,ama sana katılmıyorum.Neden,zaten ben yazımda anadolu klüpleri dedim,Samsunspor demedim.Kaldı ki bizim kimseye eyvallah etmemek için bir nedenimiz yoktu.Kazım başkanında dediği gibi futboldan anlayan birisi olsaydı kendisi yahut etrafındakiler bir baş kaldırı,dik duruş sergileyemememiz için hiç bir neden yoktu.

Artı olarak ben tek biz yapalım demiyorum,genel konuşuyorum.Anadolu klüpleridir bu tekelciliği yaratan zaten,birlik olup dik duruş sergileselerdi bu totoşlasr istedikleri gibi at sürdüremezlerdi.Demek istediğim bu.

FaTiH_HaN

Bursasporu bende çok severim ama Bursa yönetiminin demirörene muhalif olmasının tek sebebi Bursasporun Beşiktaşla olan husumeti, taraftarını karşısına almamak adına bu duruşu sergiledi, şike olaylarıyla alakası yok, he taraftarının düşüncelerine duyarlı olabilmesi de güzel bir erdemdir ama şikeye karşı bir dik duruş göremiyorum ben.

samuray

ne m.ali ne de dömirci ceza vermiyecek gibi görünüyor olan bize olaca şikeciler kalıp eğe biz düşersek . ama uefa kesecek cezayı bunu göze alabilirlermi bilemiyorum hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar mutlaka bi ceza olmalı ama göstermelik para cezası falan değil puan silme bizim gönlümüzden geçen de bu olması gerekende bu diye düşünüyorum

GurbetciFanatik

Bunu artik biz degil Baskanimiz düsünsün.
O oy verdi sikeci Demirörene
O sesini cikarmadi sikecilere af varsa bize niye yok diye

insallah yanilirim sesini cikarmistir :evet:

bence dananin kuyrugu bui sene 22.Mart da kopacak.

YA  >l< yada  :'(

Platini gel artik kezzzzz cezalari

Ertuğrul Sağlam

Ligtv Decoderlerini toplu halde iade etsek bu sene ligden düşme olmaması için bir çare olurmu acaba?

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: Ertuğrul Sağlam - 13 March 2012, 20:24:17
Ligtv Decoderlerini toplu halde iade etsek bu sene ligden düşme olmaması için bir çare olurmu acaba?

tam adamlarin hassas yerinden vurmus olursun
süper fikir aslinda
koca sehirde herkes geri iade etse bu haksizlik diye
bakin o zaman nasil sesimiz duyuluyor.

Sercan

Alıntı yapılan: GurbetciFanatik - 13 March 2012, 20:42:56
tam adamlarin hassas yerinden vurmus olursun
süper fikir aslinda
koca sehirde herkes geri iade etse bu haksizlik diye
bakin o zaman nasil sesimiz duyuluyor.

1000 kişi iade etsin adımı değiştiririm...