Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

GurbetciFanatik

UEFA tek ümidim sensin

Vur kir parcali kez su cezayi

Mert

Abi adam olan çıkardı en başından uygulardı 58. maddeyi ama çok bulandırdılar bu işi.Ben bu şike olayından birşey çıkacağını zannetmiyorum.UEFA sağlam kapı ama yinede ümidim yok.

Ollivanders

Boyle ligte kalacaksak kalmayalım. İstemiyorum.

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: Serpico - 06 February 2012, 23:59:41

Niye ayip degil ya , düsmesi gereken takimlar bizle oynadi ve bizden puan aldilar gayet normal.
O zaman bizde sike yapalim öylemi ligde kalalim, hangisi daha mantikli.

Ollivanders

Mantıklı veya degil. Bende senin gibi düşünüyordum üstad ama bu takım bu kadroyla ligte kalmayı haketmiyor.

birolkys

07 Şubat 2012 Salı 10:04
Daha önce TFF'ye 'F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden siz men ettiniz' diyen UEFA'dan şimdi de 'Trabzon'u Devler Ligi'ne siz yolladınız' bilgisi geldi..

Aydınlar defalarca "Trabzon'u biz yollamadık" dedi ama gözden kaçırılan bir detay, UEFA'nın hatırlatmasıyla ortaya çıktı.. Çünkü Şampiyonlar Ligi statüsünün ilgili 2. maddesi her şeyi açıklıyor:

CAS hakimi Kısmet Erkiner'in açıklamaları sonrası F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne kendisinin yollamadığı ortaya çıkan Türkiye Futbol Federasyonu, şimdi bir kez daha büyük bir sıkıntının eşiğinde.. Çünkü UEFA ile TFF arasında yaşanan çok sayıdaki hukuki tartışmaların son dalgası "Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne kim aldı?" sorusunun cevabı.. Ve VATAN olarak öğrendiklerimiz, ortalığın daha da kızışacağını bizlere gösteriyor..

TFF'NİN ısrarla "Biz göndermedik" demesine karşın, federasyona bir bilgi gönderen UEFA, Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesinin 7 ve 10. ek maddelerine dikkat çekerek 'Sizin uygulamanıza paralel hareket edilmiştir' ifadesini kullanarak herkesi şoke etti.

YOLU SEN AÇTIN!

HATIRLANACAĞI gibi F.Bahçe'nin Futbol Federasyonu tarafından Devler Ligi'nden men edilmesinden hemen sonra UEFA yaptığı resmi açıklamayla F.Bahçe'nin yerine Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne dahil ettiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından TFF karşı bir duyuru yapmış ve Trabzonspor'un Devler Ligi'ne gitmesi kararının UEFA'ya ait olduğunu söylemişti. Ayrıca dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar iki ayrı tarihte düzenlediği basın toplantılarında net bir biçimde "Trabzon'u biz göndermedik" demişti.

TÜM bu gelişmeler üzerine süreci yakından takip eden ve hukuki sorun yaşamak istemeyen UEFA, TFF'ye bir bilgi gönderdi. Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesinin 7 ve 10. ek maddelerine dikkat çeken ve "Statünün yer değiştirme kriteri dikkate alınmış ve sizin uygulamanıza paralel hareket edilmiştir" diyen UEFA, böylece TFF'ye "F.Bahçe'yi göndermeyerek Trabzon'un yolunu açtın" demeye getirdi.

Madde 2.07: "Bir kulüp şampiyonaya kendisi katılmak istemez ise aynı federasyona bağlı hiçbir kulüp yerini alamaz."

Madde 2.10: "Ülkesinde en iyi performans gösteren 2. takım, şampiyonaya kabul edilmeyen kulüp yerine yerleştirilir."

Talimat ne diyor?

TRABZON'A Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkı tanıyan UEFA statüsünün ilgili 2. maddesi şöyle:

Madde 2.07:

Eğer organizasyona katılmaya hak kazanmış bir kulüp bunu istemez ise aynı federasyona bağlı hiçbir kulüp turnuvaya alınamaz ve UEFA kupalarına katılma listesinde o duruma göre değişikliye gidilir.

Madde 2.10: Yer değiştirme kriterlerine göre, ülkesinde en iyi performans gösteren 2. takım, şampiyonaya kabul edilmeyen kulüp yerine yerleştirilir. Giriş listesi UEFA kulüpleri için yürürlüğe konulur. (
http://www.haber3.com/trabzonu-kim-gonderdi--1182285h.htm

Cheregi

Uefa'yla girdiğimiz tartışmalara bakın!!! Bunları tartışmak bile utanç verici. Bu skandal Japonya'da olsa Japonlar en az 10 yıl kendileri takımlarını men ederlerdi. İngiltere'de oldu 5 yıl kendilerini men ettiler. Biz hala neyin derdindeyiz! UEFA ceza meza vermiyorum, istediğiniz takımı gönderin dese hiç yüzümüz kızarmadan göndereceğiz! UEFA seni bu pislikle şampiyonlar ligi şampiyonu kabul etse ne yazar? Onurunu kurtar bari, bir yanlış yaptık cezasına razıyız de, bu ne pişkinlik, yüzsüzlük arkadaş, rezil ettiniz bizi dünyaya.  :(

s_uzunkaya

Alıntı yapılan: Serpico - 06 February 2012, 23:59:41

bencede kalmayı haketmiyoruz ligde ama etme bulma dünyası işte.2005 de resmen küme düşürüldük ve o düşüşle belimizi bir daha doğrultamadık. aziz yıldırım dallaması keremei resmen satın almış dı bir önceki sezonda son  d.bakır maçında ve d.bakır kümede kaldı sakarya düştüydü. o seneden sonrada federasyon resmen ipimizi çekti ve ligden cebren ve hile ile  düşürüldük.
 evet haketmiyoruz bu futbol ve futbolcularla ligde kalmayı ama Allah büyük işte, okadar kişinin ekmeğine emeğine hevesine mani olanlar şimdi kodeslerde ağalık yapıyorlar ve biz bu ligde sırf bu yüzden kalmayı hakediyorz....

davidsavage

Alıntı
   tarih_adam history_man
   Sizi yordum. Cevapları veriyorum. FİFA DİSİPLİN KURULU EKR NA GÖRE TFF Yİ YETKİSİZ KILIP SPORTİF KARARLARI VERMEK ÜZERE. TÜM YETKİ FİFA DA.

tarih_adam history_man
   FİFA KENDİ KENDİ DİSİPLİN KURULUNUN KARARINI DOĞRUDAN UYGULAYACAK. UEFA VE TFF KARARLARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜ KALACAK.

tarih_adam history_man
   KARARLAR HER KULÜBE FIFADAN GİDECEK. KULÜPLER, İLGİLİ HÜKÜMET, FEDERASYON VEYA FED. BAŞKANINI SORUMLU TUTAMAYACAK. TEK SORUMLU FIFA OLACAK.

tarih_adam history_man
   DAVANIN SONUÇLARI HAKKINDA YORUM YOK. SADECE İTİRAZIN SIFIR OLACAĞINI BELİRTİLİYOR. UEFA VE TFF NİN ELİ RAHATLIYOR

tarih_adam history_man
   TFF BAŞKANLIK SEÇİMİNİN HİÇ BİR ETKİSİ KALMIYOR. AYDINLAR FİFA TARAFINDAN İSTİFA ETTİRİLDİ.

tarih_adam history_man
   TFF NİN YENİ BAŞKANI VEYA HÜSNÜ GÜRELİ "EMİRE" İMZA ATACAKLAR. KİMSE ELEŞTİREMEYECEK.

tarih_adam history_man
ETİK KURULU RAPORU VE DİSİPLİN SORUŞTURMALARI FİFA NIN KONTROLÜNDE YAPILIYOR. ESKİ RAPORA PARALEL OLMASI BEKLENİYOR

tarih_adam history_man
FİFAYLA KESİNLİKLE HERHANGİ BİR İTİRAZLAŞMAYA MÜSADE EDİLMEYECEK.

tarih_adam history_man
FİFA KARARLARININ GEREKÇELERİNİ HEMEN AÇIKLAMAYARAK TÜRKİYEDE DEVAM EDEN YARGININ ETKİLENMESİNİ ÖNLEYECEK.

https://twitter.com/#!/tarih_adam

Kaya

M.Ali Aydınlar Kanal D kanalında önemli açıklamalar yapıyor gerçekten..Fenerbahçenin Ş.ligine gönderilmeyip Ts nin gönderilmesinin yanlış olduğunu,iddianame ve tapelerde ts'nin ve bjk'nin de şike ve benzeri işlere bulaştığını net bir şekilde söyledi..En son bunlar(fb,ts,bjk) önümüzdeki sene çok büyük bir ihtimal avrupada olamayacaklar dedi..Çok net..

Theofanis Gekas

M Ali Aydınlar 'bu tünelin ucu karanlık' adam öyle konuşuyor ki Türk futbolu bitti cümlesini sadece telafuz etmedi

Levent ÖCAL

Aydınlar'dan Türkiye'yi sarsacak açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Aydınlar gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.

Şike skandalı sürecini Mehmet Ali Birand'a açıklayan Mehmet Ali Aydınlar yaşananları anlattı.

Fenerbahçe'nin mahkeme sürecini değerlendiren Aydınlar, "Fenerbahçe dava sonucunda beraat eder, disiplin kurullarında suçsuz bulunur ve CAS'tan davayı kazanırsa, parayı tahsil etmeleri için Federasyona gitmelerine gerek yok. O durumda 45 milyon Euro'luk tazminatı cebimden ödeyeceğim" dedi.

Fenerbahçe'nin suçlu bulunması durumunda ise harekete geçeceğini vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar, "Fenerbahçe'nin uğradığı maddi manevi kayıpların hepsini, bu süreçte bana dönük suçlamalar ve eleştiri yapanlar tarafından karşılanması için Fenerbahçe Genel Kurulu'nu harekete geçireceğim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe yönetimine de sert çıkan Aydınlar, "Fenerbahçe yöneticileri kulübü süratle uçuruma götürüyor, bunun vebalini öderler. 100 yıllık kulübe bu çamuru buluştırmışlarsa, Fenerbahçe'nin maddi manevi zararını karşılamaları için dava açacağım" diye konuştu. (Trt Spor)

mehmet yılmaz

Ben halen kimseyi düşüreceklerine inanmıyorum. Adalet duygusu olsa işler buraya kadar zaten gelmezdi. O yüzden kendi şimizi kendimiz görmek zorundayız.

Levent ÖCAL

Bence de kimseye umut bağlamamak gerekir, kendi sonumuzu kendimiz belirlemeliyiz.

burakbas

Adalet... şike yapan düşmüyor biz düşüyoruz...