Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

berusa55

Onun için kalmışlar gibi görünüyor sanki. Haberdeki şu lafı gediğine koydukları kısım çok önemli:

"TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, Asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz."

kuzey55

o zaman teşebbüsten ts de düşecek :)

samsun kümeye diyenlere bi tarafımızla güleriz işte o zaman

samuray

58 md.yi şimdiye kadar uygulamaktan korkan federasyon bana göre acizliktenmi yoksa f.b bşt t. gibi kulüplerde içinde olduğu içinmi uyguluyamadı ey federasyon sen 58 md.yi uygulaman için kulüpler birliği genel kurul toplamaya ne ihtiyaçın vardı bütün yetki elinde halada elinde lamı cimi yok o elindeki yetkiyi bir an önce kullansana 7 aydır bu işi sulandırıp duruyorsun birazcık utanmanız varsa bu işi bira an önce sonuçlandırırsınız (bu bi anadolu veya bankasya veya ikinci üçüncü ligte bi takım olsaydı siz şimdiye kadar o takımların ipiniç ekmiştiniz) ama konu bu takımlar oluncamı karar veremiyorsunuz

Sercan

şimdi şikeden dolayı diyelim üç takımı düşürdüler, bizde ligi son üç sırada bitirirsek düşmeyeceğiz mi yani ?

Ollivanders

Bence düşürürler kardeşim. Biz diger takımların yanında çereziz. Kolay lokmayız.

Ertuğrul Sağlam

Federasyonun aldığı 'devam' kararı çok iyi oldu en azındab bizim için büyük bir ümit oldu...

twitter

Ben şahsen sanmıyorum alttaki 3 takıımı ligde bırakacaklarını.

GurbetciFanatik

belki bi ümidimiz TFF ama
bende inanmiyorum sondaki 3 takimi ligde tutcaklarina
yine de biz ne kadar toplarsak topliyalim isimiz gercektende zor
11 mactan 18 puan toplamamiz lazim
yani 6 galibiyet zor ama imkansiz degil

Baskanimiz cok iyi bir insan ve samsunsporlu olabilir
ama futbolu bilmiyor yada yanindakiler tarafindan yanlis yönetiliyor
hata üstüne hata yapildi, yani samsunsporlu olmasam bu takim düsmeyi kafadan haketdi dicem.
Yanli TD  yanlis Menajer gec yapilan transferler hata üstüne hata
Tecrübesiz belki ama Süper Lig kaldirmiyor bu kadar hatayi
Ama Ligde kalirsak artik tecrübe sahibi muhakak olmustur ve biz kolay kolay daha küme korkusu yasamayiz.

Bir an önce su Karar aciklansada bizde görelim neyin ne oldugunu
58.maddeyi insallah uygularlar

berusa55

30 January 2012, 23:56:00 #1508 Son düzenlenme: 31 January 2012, 17:48:51 berusa55

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=14387

Açıklamadaki son bölümlere dikkat! Çok açık bakın ne diyor.

"Söz konusu soruşturmada inisiyatifin artık TFF yargı kurullarında olduğunu belirtmek isteriz."

Yani adli yargı bizi bağlamaz, biz kendi kararımızı vereceğiz deniliyor.

"TFF Yönetim Kurulu; Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili raporlarına ve alacağı kararlara saygı gösterecektir.Tüm kamuoyundan da çıkacak kararlara aynı saygıyı göstermesini bekliyoruz."

Yani,spor hukukundaki yetkililer ne karar alırsa arkasındayız son söz tahkim kurulunundur.Herkes de buna saygı göstermeli.

"TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz"

Asıl bomba burası,fenere ve beşiktaşa çok açık bir mesaj var.

Genel kurulda TFF yönetimini istifaya davet edenler, güven tazele diyenler, başbaşa farklı arkamızı döndüğümüzde farklı konuşanlar önce kendilerine baksınlar.

kalptenþimþek

31 January 2012, 00:14:20 #1509 Son düzenlenme: 31 January 2012, 02:18:28 kalptenþimþek
TFF Genel Kurulunda alınan hiç bir kararın bağlayıcılığı yok..TFF her türlü yaptırımlarda UEFA'ya bağlı.. her nekadar siyaset,medya vs ile içiçe de gözükse TFF nin özerk bir yapısı var..TFF UEFA'dan yaptırımlarla alakalı puan silme onayını aldı ve TFF yargı kurulları da bunu uygulayacak..
manisa        :-12 PUAN
trabzonspor:-12  PUAN
bjk             :-18  PUAN
ibb             :-18  PUAN
sivas          :-25  PUAN
mersin        :-25  PUAN
giresun       :-25  PUAN
fener          :-25  PUAN
Berusa55 in son paylaşımından da kararı rahatlıkla okuyabiliyoruz..
yakındır, bekleyip göreceğiz..

yirmiuc

Ayinesi iştir kişinin söze bakılmaz. Yapılan açıklama güzel ama uygulamalarını görmek lazım.

aydınlar daha önce de benim bulunduğum yerde 58. madde değişemez deyip, 58. maddenin değiştirlebilmesi için genel kurul kararı aldı.

Sol Açık

Ben de TFF'nin açıklama metnini okudum ve Berusa55 gibi düşünüyorum.

Yönetimin istifa etmemesi çok iyi olmuş. Çünkü istifalarını isteyenlerin mantığı basitti. Yönetim istifa etsin, genel kurul toplansın, yeni yönetim seçilsin, onlar da sürece bir baksınlar, iş uzasın sürüncemede kalsın, sezon bitsin. Ölme eşeğim ölme...

Görünen TFF'nin küme düşme cezalarını uygulayacağı şeklinde. Eğer 3'den az takıma düşme verirlerse, ligi son sıralarda bitirenler de düşürülür, ama 3'den fazla takım düşürürlerse o zaman başka bir hesap başlar. Ya geçen sezon düşenler lige alınır, yada (bence) Bank Asya'daki sıralamayı gözeterek Bank Asya'dan 3'den fazla takım lige çıkartılır.

Özetle, küme düşme cezaları işlerse, biz kesin düşmeyiz!..  ;)

5trawberry

Öyle bir saçma ki, işin içinden nasıl çıkacaklar merak konusu.

Şike geçen sene yapıldı, verilen kararlar bu seneyi bağlarsa, bu seferde Konyaspor,Bucaspor ve Kasımpaşa'ya itiraz hakkı doğacak.

Bizim açımızdan en işimize geleni puan silinmesi.

Sonuna Kadar 55

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 01:52:43
Ben de TFF'nin açıklama metnini okudum ve Berusa55 gibi düşünüyorum.

Yönetimin istifa etmemesi çok iyi olmuş. Çünkü istifalarını isteyenlerin mantığı basitti. Yönetim istifa etsin, genel kurul toplansın, yeni yönetim seçilsin, onlar da sürece bir baksınlar, iş uzasın sürüncemede kalsın, sezon bitsin. Ölme eşeğim ölme...

Görünen TFF'nin küme düşme cezalarını uygulayacağı şeklinde. Eğer 3'den az takıma düşme verirlerse, ligi son sıralarda bitirenler de düşürülür, ama 3'den fazla takım düşürürlerse o zaman başka bir hesap başlar. Ya geçen sezon düşenler lige alınır, yada (bence) Bank Asya'daki sıralamayı gözeterek Bank Asya'dan 3'den fazla takım lige çıkartılır.

Özetle, küme düşme cezaları işlerse, biz kesin düşmeyiz!..  ;)
bu dediğine göre biz her halükarda düşüyoruz eğer son 3 te kalırsak ben böyle anladım ?