Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

Ertuğrul Sağlam

Uefa bu akşamki açıklması ile şike yapanların ligde bıralkılması için federasyonun önünü açtı yada ben öyle anladım. Zaten Kulüpler birliği ve Federasyonun isteğide böyle bir açıklamaydı...

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapıtığı açıklamada, sürecin bütün sorumluluğunun Türkiye Futbol Federasyonu'nda olduğunu ve alınması gereken kararların alınmasının, futbolun sağlıklı bir ortamda oynanması için gerekli olduğunu vurgulandı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bağımsızlığına ve özerkliğine saygı duyulduğu ifade edilen açıklamada, UEFA'nın bir ülkenin iç işlerine karışamayacağını belirtildi. UEFA'nın süreçte herhangi bir sorumluluk alamayacağının ve tavsiyede bulunamayacağının ifade edildiği açıklamada, eğer şike yaptığı ortaya çıkan bir takım Avrupa Kupaları'na mücadele ediyorsa, UEFA'nın sürece öyle dahil olabileceği belirtildi.

FaTiH_HaN

AlıntıÇakar, küme düşecek 5 takımı açıkladı!

Ahmet Çakar'ın 'Ve Gol' programında Fenerbahçe hakkında öne sürdüğü iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Beyaz TV'de ekrana gelen Ve Gol programına, ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Çakar canlı yayında 58. maddenin değiştirilmemesi halinde Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 5 takımın küme düşeceğini öne sürdü.

ŞENES ERZİK TFF BAŞKANI OLACAK

Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'in, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı kumpasa getirmek istediğini öne süren Çakar " 58. maddeyi federasyon değiştirecek. Fener ve diğerleri kümede kalacak. Mehmet Ali Aydınlar'ın üstüne basıp silecekler ve başkanlıktan atacaklar. Haziran ayında da Federasyon başkanlığına Şenes Erzik'i getirecekler" dedi.

FENERBAHÇE PLAY-OFF OYNAYAMAZ

Mart ayında 58. maddenin kabulü halinde Fenerbahçe'nin Play-Off maçlarını oynayamayacağını ifade eden Çakar "Mart ayında Fenerbahçe'den hatırı sayılır bir puan silecekler ve Fenerbahçe bu sezon Play-Off'ta oynayamayacak." diye konuştu.

FENERBAHÇE KÜME DÜŞECEK

Ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar, 58.maddenin değiştirilmemesi halinde ligde 5 takımın düşeceğini öne süren Çakar bu takımların isimleri açıkladı.

Çakar'ın iddiası göre Fenerbahçe, Sivasspor, Mersin idman Yurdu, Giresunspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor küme düşecek.

Beşiktaş'ın küme düşüp düşmeyeceği konusunda soru işaretleri olduğunu kaydeden Çakar, Aydınlar'ın Kulüpler Birliği'nden 58. madde hakkında net bir tavır beklediğini de kaydetti.

http://www.maraton.com.tr/Cakar-kume-dusecek-5-takimi-acikladi-sosyalmedya-son-dakika-haberi_158909.html

kuzey55

şu mersin bi düşse varya daha bişey istemem

bluegreen55

Trabzon nasıl düşmüyor anlamadım.
Geçen sene bütün maçları izledim. Fener maçında hissettiğim şike durumlarından fazla trabzon maçlarında hissettim. Bir inceleseler evlere şenlikti. Çoğu maçta Trabzona karşı oynamadılar atak yapmaya bile korktular yanlışlıkla gol olur diye.Hele Trabzon-Karabük maçı komikti.Fenerin şikelerine odaklarındanmıdır nedir bunları es geçecekler Trabzona teşebbüs var ama şike yok diye az puan silmeyle kurtaracaklar heralde..

Ama benim 3-4 aydır gözlemlediğim;
Kimseyi düşürmeyecekler puan silmesi yapacaklar.bizim ankaragücü karabüğün fln puanlarını düşük tutarak puan düşürüldüğünde bütün takımların kurtarma ümidi olacağı için kimse itiraz etmeyecek.
Trabzonu geçen senenin şampiyonu yapacaklar sesleri kesilecek
Galatasarayı bu sene puan farkınıda iyice açtıracaklarki oda sesini çıkarmayacak.
Olan alttaki bizlere olacak 9-10 takımla beraber stres altına girecez.
Bu yüzden biraz yukarlara sıçramamaız lazımki puanı silinen takımlar aralarında çekişsin.

FaTiH_HaN

Alıntı yapılan: 6 Ertuğrul Sağlam - 05 January 2012, 21:27:21
Uefa bu akşamki açıklması ile şike yapanların ligde bıralkılması için federasyonun önünü açtı yada ben öyle anladım. Zaten Kulüpler birliği ve Federasyonun isteğide böyle bir açıklamaydı...

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapıtığı açıklamada, sürecin bütün sorumluluğunun Türkiye Futbol Federasyonu'nda olduğunu ve alınması gereken kararların alınmasının, futbolun sağlıklı bir ortamda oynanması için gerekli olduğunu vurgulandı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bağımsızlığına ve özerkliğine saygı duyulduğu ifade edilen açıklamada, UEFA'nın bir ülkenin iç işlerine karışamayacağını belirtildi. UEFA'nın süreçte herhangi bir sorumluluk alamayacağının ve tavsiyede bulunamayacağının ifade edildiği açıklamada, eğer şike yaptığı ortaya çıkan bir takım Avrupa Kupaları'na mücadele ediyorsa, UEFA'nın sürece öyle dahil olabileceği belirtildi.

Ben aksine uefanın tff ye 'gerekeni yap, yoksa biz yaparız' mesajı verdiğini düşünüyorum, altı çizili ifade açıkça tehdit içeriyor, bjk şu an avrupa liginde, İbrahim Akın şu an lisans çıkaramıyor, bu İbrahimin şike yaptığını ispatlayan dolayısıyla, bjk de bu işin içinde. Uefa bjk için olaya girerse sadece bjk ile kalmaz, mersinden girer fenerden çıkar, toplu temizlik yapar, eğer tff fener, sivas, mersini küme düşürmezde uefa işin içine girerse çok takımın canını yakar, tff bu riski göze alamayacak bana kalırsa sezon sonunda küme düşürecek malum takımları. Başbakanda olimpiyatların Türkiyeye verilmesinde sıkıntı olmaması için tff ye gerekeni yapın dedi, artık kaçarı yok düşecekler.

jean

ins bu seneyi tecil etmezler sirf onu istiyorum bizde kurtulalim

binikalamadım

bakan bayraktar ts için ince ince ayar yapıyorum kupa buraya gelecek dedi :-X

özkan

isa55

Adamın biri TRT ye çıktı ve "Bu sene küme düşme kesinlikle olmayacak, puan silme olacak o da playoff öncesi açıklanacak" dedi.
Doğruluk payı bence çok yüksek. Bizim puanımız çok gerilerde kaldı. İnşaallah buna gerek kalmadan ligde kalırız. Olmazsa da alabildiğimiz kadar çok puan alıp farkı açmamalıyız.

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: isa55 - 16 January 2012, 01:30:05
Adamın biri TRT ye çıktı ve "Bu sene küme düşme kesinlikle olmayacak, puan silme olacak o da playoff öncesi açıklanacak" dedi.
Doğruluk payı bence çok yüksek. Bizim puanımız çok gerilerde kaldı. İnşaallah buna gerek kalmadan ligde kalırız. Olmazsa da alabildiğimiz kadar çok puan alıp farkı açmamalıyız.

Onu derken sakin sike yapanlar icin demis olmasin ?

jurista

Evet muhtemelen şike yapanların küme düşmeyeceğini söylemişlerdir.Maç başına 5 puandan bahsediyorlardı ,mesela mersin için bir maç olduğunu düşünürsek 5 puan düşecekler mersinden o da bu sezon için mi önümüzdeki sezon için mi bilinmez.

Bu hafta orduyu mutlaka yenmeliyiz ama mutlaka ...

samsunmania

1 maç=5 puan. Bi kere adam öldür 5 yıl, 2 adam öldür 10 yıl. Sivas tek maçla şampiyonu değiştirdi mesela. İbb kupayı verdi bejekeye tek maçla. Çok adaletsiz olur bu cezalar. Ya bizim günahımız ne? Daha lige ısınamadan haftada 2 maç, ara döneme en ihtiyaç duyan takım olarak devre arası yapama.Transferlerini ilk maçta oynatama. Hakkın gasp edilsin. Oh ne ala mualla.
Hakem hatalarının bilinçli olarak yapıldığının ispatıdır bu. Puan sil, aşağıda kalanlarla mücadele şansın olsun. ah be ismail başkan sen olsan o masaya yumruğu koyup bunları haykırırdın be.
Adalet isteniyorsa eğer bu sene yalandan oynanan ligden de düşme olmasın. Ya da 58.madde suçlulara cezasını kessin. Buca, konya ve kasımpaşa da gelsin, haftada 2 maç oynansın, digipara da nemalansın istediği kadar.
Süperligde bu 4 geyiklerin bu kadar kollandığını unutmuşum. Tiksiniyorum bunlardan ve yardakçılarından.

bluegreen55

En son 58. maddeyi değiştirerek puan silmede anlaşmışlardı.
  -Feneri düşürmeyerek
  -Trabzona geçen senenin şampiyonluğunu verip
  -Gsye bu senenin şampiyonluğunu garantilettirip
  -Samsun-Ankaragücü ve Karabüğü dipte tutarak puanı silinecek diğer takımlarada kurtarma şansı tanınarak
herkesi mutlu ederek durumu kurtarmaya çalışacaklardı ki,
Durum sadece Feneri kurtarma operasyonu olarak algılanmaya başlanınca Aziz yıldırım şimdi resti çekti
öyle ya maddeye göre şikede teşvikte girişimde aynı ve küme düşürme cezası var bu durumda aslında 8 takımda kurtuluyor ama kabak fenerin başına patlıyacaktı diğerleri sıyırıp fener özdeşleşecekti bu işle.
ama aziz yıldırım akıllıca bir iş yaptı ve resti çekti
  Şimdi bu durumda ya kimlerin durumdan faydalandığını açıklayıp ona göre düzenleme yapıp belkide şampiyon bursayı yapacaklar
  Yada ilkeli davranıp 8 takımıda düşürecekler.
BAKALIM NE OLACAK...

lucarelli

58. madde değişikliği feneri kurtarma değişkiliği değil. Bu madde ile Fenerin haricinde kalan takımları kurtarmaya çalışıyorlar. Trabzonu şampiyon yapmaya çalışıyorlar. Aziz Yıldırım da ben yandım onlar da yansın diye değişsin istemiyor.

Federasyon da büyük ihtimalle dediğinizi gibi ayarlı puan silme cezası verecek. Öyle bir ceza olacak ki bu takımlardan silinen puanlar bu takımları kümede tutacak.

GurbetciFanatik

Ben anlamadigim bi nokta ver.
Aydinlatirsaniz sevinirim.
bU 58.Madde de küme düsme olsun diyenler
galata_saray  trabzon_spor  bursa_spor ve yanilmiyoram 2 Takim daha var.
Kazim Yilmaz bey sen neye güvenerek Düsme olmasin diyorsun.
Belki tek kurtulma durumumuz bu madde olacak niye karsi cikiyorsun.
Insallah o vaziyete gelmeden puanlari kendimiz toplarizda ,
ama yinede neolur ne olmaz sonucta futbol mu.