Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

ngonge

Konjonktüre uymak moda oldu. Ondan bütün anadolu takımları sessiz, aman bize birşey olmasın, yanlış birşey yapmayalım diye diye deve kuşu misali kafalarını kuma gömüyorlar. TFF ne derse uyarız havasındalar. Yarın öbür gün bunların etkileri kendilerine dokununca göreceğiz bakalım.

En üzüldüğüm nokta bizim başkan süper ligin gediklisi saygın bir takımın başkanı değil de; süper lige ilk kez çıkmış küçük ölçekli, tecrübesiz bir takımın başkanı gibi konuşuyor.

brigand

Yönetim kurulunda kararı aldılar diyelim. Düşürmediler bunları. Birkaç yıl geçsin. Senin bir yöneticin herkesten habersiz bile olsa , bir teşebbüs etsin bakalım noluyor. Eyyamcılığın,popülistliğin lüzümu yok. Çıkarsın Samsunspor'luluk duruşuyla tak tak konuşursun. O trabzonuda yiyecekler de çırpınıyolar işte.

Serkan

Alıntı yapılan: Serpico - 01 January 2012, 03:35:18
Başkana bak be... Kanun açık ve net. Sen maddeyi anlayamıyorsan , yorumlayamıyorsan ve taraftarının sesini dinleyemiyorsan başkan falan degilsin benim gözümde. Hangi takımın şike yaptıgı veya yapmadıgı , ne gibi menfaatleri oldugu umrumda degil. Kafası basan bir başkan olayın muhakemesini yapabilir ki herşey gayet açık. Yazık...

Olmadı ki şöyle hakkımızı savunan başkan gibi başkan...  Sessiz kalmak moda oldu.

Kanun açık ve net  bugüne kadar uyguladılar mı kanunu yada şimdi uygulicaklar mı ?

kalptenþimþek

01 January 2012, 14:25:58 #1248 Son düzenlenme: 01 January 2012, 14:29:58 kalptenþimþek
neyin pazarlığı yapılacak?? 58. madde açık...cinayet işlenmiş, vuran ve vuralanların yakınları aralarında nasılsa artık anlaşmışlar; sonuç "katilsiz bir hayat olmaz!!"...
hukukun buna müsaade edeceğine ihtimal vermiyorum....

55__Gurbet__55

Baskan sen birak simdi feneri, külüpler birligini. Transfer yap transfer :kanka:

Bence coktan karar verildi sadece topu Genelkurula atdilar.Bu ülkede paran varsa hicbir yasa senin icin gecerli degil.

Ollivanders

01 January 2012, 14:37:32 #1250 Son düzenlenme: 01 January 2012, 14:40:33 Serpico
Alıntı yapılan: Serkan - 01 January 2012, 13:47:45
Kanun açık ve net  bugüne kadar uyguladılar mı kanunu yada şimdi uygulicaklar mı ?

Serkan bu gune kadar kanun yoktu ki uygulasınlar. Şimdiki kanunu uygulamamaları bizi de baglamaz. O TFF nin kabahatidir. Bu senin susmanı da gerektirmez. Eger bu kanunu koymuşlarsa uygulanacak , uygulanmalı. O bu buyuk takım diye kanun uygulanabilirliligini kaybediyorsa daha çok işimiz var demektir. Kanunlarda , disiplin talimatlarında herşey net. Sen bunlardan habersiz gibi konusursan olmaz. Ngonge nin de dedigi gibi Kazım Yılmaz hangi kulubun başkanı oldugunu bilmiyor bence. Konusmaları hep bir bekleme , diger takımlara uyma . Biz SPL de hakları yenilen bir takımız. Her ne kadar şike yapılan sene SPL de olmasakta. Hakkımızı da savunamayacaksa Kazım yılmaz o koltugu işgal etmesin.Çünkü O, bu nedenle Samsunspor'un başkanı.

Samsunspor Yönetim kurulundan birinin Şike İddianamesini okudugunu bile düşünmüyorum.

Serkan

01 January 2012, 14:47:41 #1251 Son düzenlenme: 01 January 2012, 14:51:43 Serkan
Selim kanun yoktu diyorsun'da ?  İsmail Uyanık Şike için madde hazırlattığın da  Neden kulupler birliğinin umrunda olmadı neden o zaman Trabzonspor yönetimi çıkııp açıklama yapmadı ben bunu anlatmaya çalışıyorum..!

Neden bize olunca kimsenin umrunda olmadı da Trabzonun canı yanınca herkes birden aouuuuu demeye başladı  ?

Ollivanders

Seko o bizim açıklama yapmamamıza bahane mi peki ? O zamanki süreç oyle gelişmiş.O onların kabahati. O gun destek verilseydi bugun bunlar yaşanmayacaktı belki. İşte sorun da bu. İsmail Uyanık gibi buyuk bir başkan ortaya çıkıp şike konusunda ciddi bir hazırlık yapabiliyor. Bu nedenle buyuk başkan. Benim demek istedigim trabzon , fenerbahçe  falan degil. Ortada bir şike var herkes bir faaliyet göstermiş. Sende çık ortaya . Adam gibi deki bu boyle boyle , biz boyle bir durumu kabullenemiyoruz. Neyden korkuyoruz , neden susuyoruz. Biz sustugumuz için ligte mi kalacagız. Yarın bir gun hadi siz dustunuz dediklerinde Kazım Yılmaz yine susacak mı ? Benim anlatmak istedigim bu.

cem

trabzonspor camiası fenerbahçeyle gerginlik yaşadığı için tutumu bu,galatsaray olsa bu şekil davranmazdı inanın(beni gs-fb ilgilendirmiyor)trabzonluların işine bu şekil geldi için tutumu bu..tebrikler başkanım....

Serkan

Bak şimdi kardeşim; ben ne diyorum sen ne diyorsun; Ben sussun açıklama yapmasın diyormuyum ? HAYIR..!

Benim kabullenemediğim konu  biz şike ile düşürüldüğümüz de neden kimsenin umrumda olmadı da Soktuğumun takımlarından biri küme düşecek diğeri Şampiyon olamadı diye bu tantana..

Sen hukuk adamısın daha iyi bilmen lazım hukuk herkes için olmalı.... A için ayrı b için ayrı değil.

Ollivanders

Seko asıl sen yanlış anlıyorsun. Şuan yapmaya çalıştıkları tam da o. Hukuk adamı oldugum için bunları söylüyorum zaten.Kanunun genelligi vardır hukukun temel ilkesi. Yani kanun benzer olaylara ve suçu işleyen kişilere kim olduguna bakılmaksızın uygulanır. Mevcut durumda kanun var mı var. Uygulanmalı mı evet. Nedir bu talimat değiştirme çabaları ? Neden yapılıyor ? Şike yapan kulupler düşmesin diye mi? Evet. E bunun neresi hukukla bağdaşır. Benim umrumda degil trabzon - fenerbahçe - galatasaray. Ne halleri varsa görsünler. Ben olayı trabzonun geliştirdigini de dusunmuyorum ki onlarda bu işe bulaştılar. Sen çık deki başkansan trabzonda bu işe bulaşmıştır. Nedir bu suçsuzluk çabası.TFF nin hukuka , ahlaka uygun karar vermesini bekliyoruz de. Bir baskı olustur. Ama yok hep bir susma , geri plana çekilme. Fenerbahçe bizzat değiştirmeye çalışıyor disiplin talimatını bu mudur kanunun genelligi.

Seko biz kume düşürüldügümüz sene neler oldu neler. Bunu hepimiz biliyoruz zaten. Ama o durumda kanun yoktu. İsmail Uyanık ın bir takım çalışmaları oldu ama sen Samsunspor oldugun için düşürüldün. Kimsenin de umurunda olmadı. Şimdi ne yapalım yani fenerbahçe ve digerleri küme düşmesin mi? Bu mudur bizim çıkış yolumuz. Tekrar diyorum trabzon beni ilgilendirmiyor. Bence onlarda küme düşürülmeli.

Küme düşürülmeme çabaları  ve bu durum gayet netken Anadolu kuluplerinin sessiz kalması agrıma gidiyor.Susmayın abi ne kaybedersiniz. TFF konusanı kume dusururum mu dedi ? O zaman durum daha da vahim.

Serkan

Neyse buradan anlaşamayacağız; oturduğumuz da bir akşam konuşuruz..

kalptenþimþek

01 January 2012, 15:20:59 #1257 Son düzenlenme: 07 October 2012, 00:23:08 kalptenþimþek
katili belirsiz bir cinayetin mahalline ilk gelenlerden olurmuş katil..yakalanmayacağına kanaat getirdikçe masumiyetine ilişkin her türlü davranışı belirgin bir şekilde sergilermiş katil..öldürdüğü kurbanın cenazesinde en çok feryat edenlerden olur, katile en çok laneti okuyanlardan olurmuş katil..suçluluk psikolojisinin gerektirdiği her türlü davranışı sergilermiş katil..
trabzonsporun son günlerdeki garip halleri de bu suçluluk psikolojilerinden kaynaklanmaktadır..Türk futbolu yanarken dürüstlük edebiyatı yapmaları, şampiyonluk ruhuna bürünmeleri teneke kupalar, saçmalamalar hepsi suçluluklarını bastırmaktan başka bir şey değil..trabzonspor da en az diğer takımlar gibi şikecidir..kendilerini ne şekle sokarlarsa soksunlar bu gerçeği kendileri de biliyorlar...

samsunmania

Herşey açık. adı karışan 8 kulüp küme düşer. O kadar. sırf birileri istedi diye saçmasapan bir lig oynuyoruz, boş yere milyonlar harcıyoruz. Bu işin altından kalkamadıkları için hala karar veremiyorlar. Yoksa kararı 1 saat içinde vermek işten bile değil. ellerine yüzlerine bulaştırdılar işleri.

FaTiH_HaN

Ortada bir adaletsizlik varsa, birileri şike yaparak maç kazandıysa, diğeri şike girişiminde bulunduysa, ve bizim gibi anadolu kulüplerinin başkanları bu olaylara rağmen kulağının üstüne yatıp, olanları görmezden geliyorsa, bizde suça ortak olmuş oluruz. Her ne kadar olayın ucu bize dokunmamış gibi görünsede, aslında olaylar bizi doğrudan etkiliyor, eğer mersin şike yaptıysa bankasyada ve mersin 1. biz 2. olduysak bizi de ilgilendiriyor. Benim görüşüm başkan çıkıp çatır çatır konuşmalı, kanun varsa herkese var, bu işler birilerinin canı yanmadan temizlenmeyecek, bu şike olayları döndüğü sürece Samsunspor her sene küme düşmeye adaydır, düşürsünler feneri, sivası, mersini daha kimse şike falan yapamaz, başkanda çıkıp taraftar gibi kulüpler birliğinde bunları söylemeli, yarın bir gün şikeye kurban gitmememiz için artık herkes taşın altına elini sokmalı diye düşünüyorum.