Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

FaTiH_HaN

Fenerbahçeye iyilik yaptılar şampiyonlar liginden çıkararak. Şimdi ts ve bjk ye şikeden dolayı puan silme cezası gelirse hem avrupa liginden ihraç edecekler hemde verilen paraları geri isteyecek uefa. Eminim bjk de ts de şu an yusuf yusuf çekiyolar bakalım ne olacak.

fındık

SİVASSPOR BAŞKANI ODYAKMAZ'A 1 YIL 15 GÜN
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme diğer sanıkların da 10 aydan 1,5 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Kaya

İçerde bu kadar adam varken o işe karışan takımları düşürmezsen eğer bütün diğer takımların vebali boynuna Tff..

feveran

şike soruşturması
futbol federasyonunun istinyedeki binasında arama yapılıyor

celebi

Göksel Gümüşdağ gözaltına alınmış

özkan

Fenerbahçe Sivas maçını bağlıyor,trabzon şikeye yelteniyor..İşte o konuşma.

Telegol: Mecnun başkan nasılsın? 3 temmuzdan bugüne metriste neler yaşadın?

Mecnun Otyakmaz: Serhat kardeşim hoş geldin. Sana bugün önemli açıklamalar yapmak ve bunları da yayınlamanı çok isterim. Öncelikle çok iyiyim çünkü gençliğim önemli bir zamanı cezaevlerinde geçti. Ben gençlik yıllarında maalesef pis işlere karıştım, adam yaralamak,dövmek,silah bulundurmak,gasp yapmak gibi. Evet hepsi hataydı ama gençken içimdeki şiddet fazlaydı ve bunların bedelini 95 yılına kadar ödedim. Defalarca gözaltına alındım,cezaevine girdim. Zaman zaman şiddet bile gördüm ama 95 yılında cezaevinden çıktıktan sonra tövbe ettim. Suçun yanından bile geçmedim.olayların hep uzağında durdum, evlendim,çocuk sahibi oldum ve temiz bir hayat yaşamaya başladım. Evet Sedat Peker'i çok sevdim ve hala da seviyorum. Başıma ne geldiyse Sedat Peker'e yakın olmamdan gelmiş olabilir ama bunlardan da rahatsızlık hiç duymuyorum. Benim ofisdimde, evimde Sedat Peker'in resimleri varmış. Nr var ki bunda? Ben onun resmini gerekirse kalbimin üzerine dövme yaptırırım,bundan da gocunmam.

Ben cezaevleri ortamına alışık olduğum için benimle beraber tutuklanan arkadaşlara da her konuda destek oluyorum. İnan bir çoğu ilaçla ayakta kalabiliyor. Ben olmasam intiharda olur, adam yaralamada. Burada bir psikiatris gibi çalışıyorum. Herkesle tek tek ilgileniyorum, konuşuyorum, sakinleştiriyorum.

Telegol: Peki ne yaptın ki buradasın. Şikeye nasıl karıştın ?

Mecnun Otyakmaz: Lütfen benim Kanaltürk arşivlerindeki konuşmamı kullanın. Ben ve arkadaşlarım asla şike yapmamıştır. Ben Aziz Yıldırım ile çok görüşen,hatta iyi anlaşan bir kişi değilim. Aramız hep gergin olmuştur. Ben maç satan karısını da satar sözlerini her ortamda kullanmışımdır. Doğrudur şampiyonun belli olacağı son Sivasspor-Fenerbahçe maçından önce Aziz Yıldırım'da başkalarıda beni hep aradı ama onlarla bu tür diyaloglara girmedim. Onlar benden Sivasspor olarak maçı vermemizi istediler ama ne telefonda ne de yüz yüze onlara ne böyle söz verdim ne de garanti. Ben maçtan dakikalar önce soyunma odasına indim ve aynen futbolcu ve teknik kadroya şunları söyledim. "arkadaşlar bugün terinizin son damlasına kadar savaşacaksınız ve önce kendi şahsiyetiniz için sonra da Sivasspor için oynayacaksınız. Pes etmek yok. Fair-play çerçevesince oynayın ve kazanın. Maçı satan şerefsizdir,sizler de onurlu insanlarsınız"

Aynen söylediklerim bu. Ancak gazetelerde bu konuşmam " Arkadaşlar çıkın oynayın ama sert oynamayın,rakip oyuncuları sakatlamayın,dikkatli olun" şeklinde çıktı. Bu yalandır,bu bana ait değildir.

Ayrıca size maçtan 2 gün önce futbolcum Mehmet Yıldız'ın söylediği sözü de aktarmak istiyorum. Mehmet Yıldız geldi, başkan konuşmamız lazım dedi. Söyle Mehmet dedim. Bana lütfen kimden geldiğini sorma, Fenerbahçe maçı için tüm takıma Trabzonspor 1 milyon teşvik primi vermek istiyor ne diyorsun dedi. Bak Mehmet söyle onlara biz ne Fener'e maç satarız ne de Trabzon'dan teşvik primi alırız.çıkarız oynarız,kazanırız kaybederiz. Mehmet'e sakın bir daha kimseyle görüşme dedim.Bunları mahkemede de söyleyeceğim.

Bak kardeşim biz fener'e maç satmadık. Ben Aziz Yıldırımla telefonda konuşuyorum üstelik maçla alakası yok. Telefonu kapatıyoruz aziz başkan birkaç dakika sonra muhasebecisi Tamer'i arıyor ve bana acil para gönder diyor ve ben bu Konuşmlardan sonra cezaevine gönderiliyorum. Yani Aziz yıldırım'ın istettiği o parayı bana verdiklerini düşünüyorlar. Ortada para yok, çanta yok hiçbir şey yok. Bana yargısız insaf yaptılar ama ben buradan çıkacağımı biliyorum çünkü suçsuzum.

Telegol: Bugüne kadar futbolda hiç pis işlerin içinde oldun mu?

Mecnun Otyakmaz : Ben 8 sezondur Sivasspor başkanıyım. Lig ikinciliğimiz, dördüncülüğümüz var. İlk geldiğim yıllarda bir baktım herkes maç alıyor, satıyor, istediği hakemi maçına gönderiyor yani tam bir rezalet durum var. Ben de rakibin ne yapıyorsa sende yap dedim ve birkaç yıl bende doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz,hileli işin içinde olmadım.

Telegol: Kaleci Korcan'ın yediği gol için yorumunuz ?

Mecnun Otyakmaz : Çocuğu da yaktılar.Neymiş elinden topu kaçırmış. Sanki Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan'ı da biz satın aldık. Zaten Korcan'a verildiği iddia edilen sonrasında emniyetin el koyduğu arabada geçen gün Korcan'ın ailesine teslim edilmiş. Yani Fenerbahçe maçında yediği golden dolayı araba hediye edilmemiş ki. İnşallah o da çıkacak buradan. Korcan'a sonuna kadar kefilim.

Telegol: Peki maçtan dakikalar önce elinizle 4 işareti yaptınız. Maç da 4-3 bitti. Futbolla ilgili olan herkes Mecnun Başkan maçın sonucunu biliyordu yorumu yaptı.

Mecnun Otyakmaz: Yanımda Sivas Valisi vardı. Aziz Yıldırım biraz uzaktı. Bana.maçın başlamasına dakikalar kalmıştı. İstanbul medyasından yakından tanıdığım 2 kişi size koyucaz tarzından el işareti yapınca ben de onlara 4 yaptım. Yani 4 atacağız size demek istedim. Neymiş ben maçın sonucunu biliyordum. Aklıma geldi şimdi yine kızdım. Biz 4 atacaktık ama yardımcı hakem izin vermedi. Aleks Taşçıoğlu olması lazım. Mutlak golümüzü yedi. Ama o hakeme kimse bir şey söylemedi. Soruşturulmadı bile o olay.

Telegol: Peki buradan çıkınca ne yapacaksın? Başkanlığa devam mı?

Mecnun Otyakmaz: Çok bunaldım, yoruldum.ülkem için çok acı çektim. Geçmişteki hatalı işlerimi anlatmıştım ama futbol yüzünden,yapmadığım bir olay yüzünden burada yatıyorum. Çıkar çıkmaz ailemle konuşacağım ve artık ülkemi terk etmek istiyorum.ben beladan uzak durdukça bela benim yakamı bırakmıyor. En iyisi yurt dışında yaşamak.kararlıyım valla gitmeye.

tankut

Eee...şimdi fener küme düşerse şampiyonluğu bu şikeye teşebbüs eden hamsi kafalılaramı verecekler...Bu açıklamalar mahkeme tarafından dikkate alınırsa..Şampiyon Bursa gibi gözüküyor.   

samuray

federasyonun açıklaması bu sezon hiç bi takım küme müme puan silme hiçbirisi olmayacak sezon bitiminde cezalar açıklanacak bu federasyonuda aslında şikeye göz yummaktan yargılamalrı gerekir şikeci takımlara göz yumup ligte oynattığı için

samsunmania

Bu iş o kadar karışık ki. Şimdi açıklasa yayıncı kuruluş zıplayacak. Sezon sonuna bıraksa kafalarına uefa binecek. küme düşürseler geçen sene banka asyaya düşenler bizi de lige alın diyecek. Puan silseler kanunen şike yaptığı kesinleşen takımlar mutlaka küme düşürülmeli. Bu sene düşenler ligdeki kaostan biz de etkilendik düşürmeyin diyecekler. Ama sonuç şu ki futbolumuz çok büyük bir çamura battı ve insanlar ilgilerini kaybettiler futbola karşı. İnşallah adalet yerini bulur ve suçlular cezasını çeker. Ama süreç uzun. İddianame, etik kurul raporu, karar, temyiz, cas süreci bayağı bir yol var.

binikalamadım

bu karmaşıklığı gidermek ve şikecileri kurtarmak için kanunu değiştiriyorlar galiba...

özkan

Alıntı yapılan: binikalamadım - 25 November 2011, 07:20:25
bu karmaşıklığı gidermek ve şikecileri kurtarmak için kanunu değiştiriyorlar galiba...
Yok canım,ayaküstü biz uyurken kanunmu değişirmiş,helede Türkiye'de olmaz öyle işler..Yanlışın vardır kardeş senin  :deli:

Ollivanders

Haluk abim TFF en buyuk hatayı orda yaptı. Adaleti paraya değişti. Digiturk baskı yaparak TFF nin karar vermesini etkiledi. Halbuki Uefa şike yapmayı degil , şikeye adının karışmasını bile yeterli goruyordu. TFF cesaret gösteremedi. Bunun cezasını da biz çekiyoruz.

Şike yapılan ligden düşenler, bizi SPL ye çıkarın diyecekler. Bence boyle bir şeyin olma ihtimali sıfır. Çünkü olay dallanıp budaklanıyor. Bu sene dusecek takımlar arasında mersin de var. Mersinin durumu incelendiginde goruluyor ki playoff sıralamaları bile değişiyor. Yani olay iyice içinden çıkılamaz hale geliyor. Tavşanlı bile hak iddia edebilir. TFF buna cesaret edemez.

Bence bunun yanında şike yapılan maçlar tespit edilip , şike yapılmasaydı mevcut durum ne olurdu ona da bakılması gerekir. Sonuçta şike yapılmış olsa da durum değişmeyecekse hak iddia etmede yarar yoktur bana göre. Bu sene kume dusenler gecen seneki dusenlere gore daha buyuk zarara ugrayacaklar. Çünkü bu kume dusuremedikleri takım yerine alttan daha zayıf takımlar çıkacaktı. Belki kume dusmeyeceklerdi. Sonucta verilmeyen bir karar butun bir sezona etki edecek. ( şike yapılan maçların lige etkisine oranla )

İddianame'nin kabulu vs bir şey ifade etmeyecek. İddianamenin kabulu mahkumiyet demek degildir. Hani şike konusunda bir karar söz konusu olmayacak ve olay kesinleşmeyecek. İddianame  açıklandıgında bu sefer yargılamanın sonu beklenmeli denilecek. Masumiyet karinesinden bahsedilecek. Yani bu sürec boylece devam edecek.

Türk futbolu bu pislikten uzun bir süre kurtulamayacak. kısacası TFF sene başında 1 ay da verecegi kararla bu pisligin onune gecebilirdi ama beceremedi , ağzına yüzüne bulaştırdı.

**KaR6**

kume dusmeyi kaldıracaklar, -15 puan ceza verilecek sadece gelecek sezonun başında..

Ollivanders

Mustafa çaktırma başka turlu ligte kalamayız zaten :)

FaTiH_HaN

Yani bu sezon süper ligde küme düşme olayı olmayacak mı, yoksa şike yapanları küme düşürmeyip bu sezon son 3 ü kümeye mi gönderecekler ben anlayamadım?