MAVİ KAPAK TOPLAMA KAMPANYASI

Başlatan King1965, 25 June 2011, 21:11:41

« önceki - sonraki »

King1965

Arkadaşlar malum yaz aylarındayız ve yaz aylarında çok su tüketimi olmakta ve etraf mavi kapaklarla dolu bir organizasyon yapalım  mavi kapak toplayalım engellileri sevindirelim ? Hatta çok topladıgımızda toplu merasım gıbı herkezın hedıyelerını verırız ıhtıyac sahıplerını buluruz ? Böyle bir şey yapsak destek çıkarmı Samsundan. Bu kampanyamız yayılır Samsunda herkez destek verir diye düşünüyorum..

Kampanyanın bir adı olmalı ...

ult55ras

King1965

at çöpe kapagı lazım :) 200 kilo kapak 1 tekerleklı sandalya edıyor bu toplananları bır depoda toplarız

ult55ras

ne kadar saçma ya :D kapakları toplayıp napıyolar peki ?

Ahmeti

Böyle bir organizasyon benim arkadaşlarımda yapıyor.

Bu organizasyon için öğrencilere çok iş düşüyor, okullara yayılması lazım.

King1965

okullar kapandı yapamazsak konuyu sılerız sorun degıl ancak yapabılırsek ıyı bırsey..

##kdc##

Atakum belediyesi bu proje için destek de sağlıyor, toplanan kapaklar beli bir miktara ulaşınca belediyeye gidip teslim edebiliyoruz. Depoda falan tutmamıza gerek yok yani.
Ayrıca;

Alıntı yapılan: ult55ras - 25 June 2011, 21:23:54
ne kadar saçma ya :D kapakları toplayıp napıyolar peki ?

Buraya bu mesajı yazabilosan elinin altında internetin vardır. Google'a yazıp bakman 2 dakikanı almaz. Cidden foruma bişeyler yazmadan önce iki kere düşünelim. Ciddi bir konu ve engelli vatandaşlarımız bu ve benzer projelerden gerçekten umutla bişeyler bekliyorlar.

twitter

Alıntı yapılan: AHMETİ*55* - 25 June 2011, 21:24:05
Böyle bir organizasyon benim arkadaşlarımda yapıyor.

Bu organizasyon için öğrencilere çok iş düşüyor, okullara yayılması lazım.

çoğu okulda var zaten bu olay

ult55ras

Alıntı yapılan: Cüneyt - 25 June 2011, 21:36:38
Atakum belediyesi bu proje için destek de sağlıyor, toplanan kapaklar beli bir miktara ulaşınca belediyeye gidip teslim edebiliyoruz. Depoda falan tutmamıza gerek yok yani.
Ayrıca;

Buraya bu mesajı yazabilosan elinin altında internetin vardır. Google'a yazıp bakman 2 dakikanı almaz. Cidden foruma bişeyler yazmadan önce iki kere düşünelim. Ciddi bir konu ve engelli vatandaşlarımız bu ve benzer projelerden gerçekten umutla bişeyler bekliyorlar.

benim öğrenmek istediğim plastik şişenin niye çöğe atılması bu kapaklar toplanıyorsa büyük ihtimal geri dönüşüm için ama plastik şişede dönüşüme gidebilirdi anlatabildinmi.

Burak

Muhtemelen depolama maliyeti daha zor olacağından büyük şişeler yerine sadece kapaklar toplanıyor. Tahminim de kapaklar temizlenip tekrar kullanılıyor işlem yapmadan ( tabi bilmiyorum varsayım ) pet şişelere işlem yapmak gerekir sanırım tekrar kullanmak için.

ult55ras

cam, kağıt ve plastik. belediyeler bu geri dönüşüm işini tam randumanla yapsa türkiyenin dış borcu kalmaz. bu iş böyle günlük projelerle olmaz. hem doğamızı öldürmüyorsunuz hemde maddi kaynak.

Tufan

bu kapak toplama olayı bayadır var Eskişehir'de belediye kendi su şirketinin arabalarıyla toplardı damacana kapaklarını Samsun'da da var bi süredir biz dükkanda atmıyoruz kapakları epeydir ama kime teslim ediyorlar bilmiyorum.

yilmazselcuk55

Ankarada Gazi Üniversitesinde Bilgisayar Sistemleri Öğrt. bölmünde Bizde Topluyorduk  Samsunda toplayan var mı die arıyordum bende ii oldu bu başlık açanı tebrik ediyorum  >l< >l< >l<

oguz_5528

Alıntı yapılan: Burak - 25 June 2011, 22:22:38
Muhtemelen depolama maliyeti daha zor olacağından büyük şişeler yerine sadece kapaklar toplanıyor. Tahminim de kapaklar temizlenip tekrar kullanılıyor işlem yapmadan ( tabi bilmiyorum varsayım ) pet şişelere işlem yapmak gerekir sanırım tekrar kullanmak için.

varsayım değil aynen dediğin gibi tekrar kullanmak için yapıyorlar her yerde var bu üniversite yurtlarına bile soktular bu kampanyayı ama sanıldığı gibi değil,inşallah dedikleri gibidir ama hiç sanmıyorum

Kaya

Sadece kapağın toplanma nedeni doğada kendi kendine en zor yok olan maddeden meydana gelmesiymiş..Şişe bir şekilde doğada yok oluyor ama kapak binlerce yıl kaybolmuyor..Toplanan kapakları geri dönüşümde kullanıyor bu sayede yenisini üretip doğanın kirlenmesi de önlenmiş oluyor.Sanırım böyle bir şeydi  :D