BankAsya Birinci Lig 7.Hafta | Samsunspor'umuz-Adanaspor: 3-1

Başlatan mehmet yılmaz, 01 October 2010, 19:09:24

« önceki - sonraki »

celebi

Alıntı yapılan: 35ama55 - 08 October 2010, 22:47:42
Maçla alakalı en çok dikkatimi çeken nokta, Zenke'nin 3.golü bulmasının ardından tüm takımın kulübeye koşup, birlik beraberlik mesajı vermesiydi. İnanın buna galibiyet kadar sevindim. Sonradan oyuna giren Sezer'in hırsı, isteği, neşesi, son dakikalarda oyuncularımızın birbirine verdiği destekler Bolu maçındaki Samsunspor'dan çok uzaktaydı. Artık ihtiyacımız olan şey, dün akşam 3.golden sonraki gibi birlik ve beraberlik sağlamak. Ayaklarından çok çeneleri çalışanların Samsunspor'a geçmiş yıllarda verdiği zararlar ortada.

Ajan

İyi maç oldu topa hakim olan taraf maç genelinde bizdik oyun stilimizde değişen birşeyler var bu çok net ortaya çıktı kalpar ve ekipi tepkileri kulak ardı etmemiş anlaşılan futbolcularda uzun süredir görmediğimiz bir takım havası vardı herkez ne yapacağının bilincinde olarak oynadı hepsinin yüreklerine sağlık.

Bir sözde emniyet mensuplarına yazma ihtiyacı hissediyorum acaba o x-ray cihazları ile arama yapılması için illa birinin saha içinde bıçaklanması külübün ceza alması mı lazımdı

Turuncu

red_white

biletimz vardı stada giremedik diyenler var acaba konunun detayını bilen varmı?

Ayberk

X ray doğru ama geç kalınmış bir gelişme, ama o barikatlara anlam verebilmiş değilim, dizimize kadar çamura batarak girdik stada, neyse ki maçı aldık da çok sövmek aklımıza gelmedi maçın ardından :D

Ollivanders

Yavaslıkta kablumbaga ile yarısan Kenan , kemal den daha mi iyiydi yani hüseyin kalpar ?   >:( >:( >:( >:(

mehmet yılmaz

Maçtan birkaç kare...

Bu da maç sonu sevinçlerinden birisi...

Özlemişiz böyle maç sonlarını, inşallah geçici bir çözm değil, bir yükseliş öncesidir bu...

salihcakir

http://www.samsunspor.biz/koseyazisi-Maci_Alti_Kisi_Kazandi-8165-

Maçı Altı Kişi Kazandı!

Orta üçlümüzü oluşturan Murat-Turgay-Hakan Bayraktar bu ligin belki en iyi orta sahasını oluşturuyorlar. Bunu Bolu maçından sonra o kötü takımı seyretmesine rağmen Levent Eriş de teyit etmişti. Hem savunmadaki dirençleri hem de topu kullanmadaki becerileri üst düzeydi. Çoğu süper lig takımında dahi olmayan oyunun her iki yönünü oynayan bir üçlü orta saha vardı bugün. Maşallah demek lazım. Ersin ve Kemal'den oluşan stoper çifti de yine bu ligin çok üstünde bir performans gösterdiler. Her ikisi de reaksiyonu iyi pozisyon almasını bilen oyuncular. Onların gerisindeki Ahmet Şahin de kusursuz.

İlk paragrafta zikrettiğim altı kişi Adana maçını kazandı. Tabiki diğer oyuncularımıza haksızlık etmek istemiyorum. Onları takımı bütünlediler ama bir çoğu vasatı aşamadı gözümde.

Bir haftalık arada neler yaşandı, tesislerde neler değişti bilmiyorum. Fakat, yaşananların takım üzerinde çok ciddi bir pozitif etki yaptığı açık. Takımdaki her fert maçı kazanmak arzusuyla dolu idi. Bu her hallerinden okunuyordu. Takım içi yardımlaşma da hat safhada idi. Umarım bu pozitif hava devam eder.

Bu takımın dinamiklerinin tamamen harekete geçtiğinde süper lige güle oynaya çıkacağımız aşikar. Umarım önümüzdeki periyotta Cenk, Anıl, Jonathan gibi büyük umutlarla takıma katılan isimlerde bir şekilde çembere dahil edilir ve emin adımlarla hedefe yürüyecek bir takımın halkaları tamamlanmış olur. Zira birlik beraberlik, huzur ortamı, rotasyona imkan veren ve her biri hedefe kilitlenmiş oyuncu derinliği bizi başarıya götürür.

Son olarak, ilk paragrafta zikrettiğim omurga çevresinde yapılacak düzenlemeler ile çok daha iyi günler görebileceğimize yürekten inanıyorum. Bu takımın oyun formasyonu ne olursa olsun, hücum taktiği son çizgiye inmek üzerine kurgulanmalıdır. Bu durumda da zenke ve agbetu kenar çizgilere yakın görevlendirilmeli ve ortalarına bir golcü monte edilmelidir. Zenkeyi tek forvet düşünmek onu oyunun dışına itmektir. Hem Agbetu hem de Zenke boş alanı iyi kullanarak top getirmeli, ama boşa değil. Ya orta alandan gelen isimlere, ya da santrafora golü hazırlayacaklar. Attığımız ilk goldeki hücum etkinliğinden bahsediyorum. Biz bunun üzerinde yoğunlaşalım ligin en çok gol atan takımı olur, uzak ara şampiyon oluruz.

Bir söz de Kalpar'a. Sonunda bazı yanlışların vazgeçti. Şu Kemal'i bundan önceki maçlarda oynatmaması bile başlı başına para cezasını hakettiren bir durum. Umarım akil adımlar atmaya devam eder, biz de onu alkışlamaya devam ederiz.

celebi

cidden özledik darısı tavşanlı maçına inşaallah

ali ihsan

"SAVAŞ"INCA OLUYOR

15 günlük aranın ardından çıktığımız Adanaspor maçından alacağımız 3 puan takımın rayına oturması ve hedefe doğru yol alması adına çok önemliydi.Saha şartları oldukça ağır olunca aklımıza Mersin maçının 40 dk. lık bölümü geldi.Oldukça kötü bir futbol ortaya koymuştuk.Adana maçına ise daha istekli başladık.Lakin kadro seçimindeki yanlışlık bizi ilk yarıda çok kısır bir futbola sürükledi.Kalpar , Kartalspor deplasmanındaki kadrodan farklı olarak sadece Sercan'ın yerine Aziz ile başladı.En uçta ise gene Zenke vardı.Kartal maçında 80.dk. da Savaş oyuna girene kadar çok verimsiz olan Zenke.Sırtı kaleye dönük oynama yetisi olmayan,hava topuna çıkamayan Zenke'yi o bölgede oynatmak onu oldukça verimsiz kılıyor.Kanatta faydalanabilsek halbuki çok daha iyi işler yapacak yetenekte.Kalpar yanlışından 2. yarıda döndü ve maçta o anda bize döndü.Savaş'ın girmesiyle takım öne doğru çok daha rahat oynamaya başladı ve goller geldi.Eğer Kalpar Cenk'i oynatmayacaksa onun tek alternatifi olarak Savaş'ı o bölgede kullanmalı.Attığı gol ve asistiyle maça damgasını vurdu Savaş.
Takım genel anlamda iyiydi.Ağır zemine rağmen ayağa pas yapmamız ve diri kalmamız önemliydi.Defansta birkaç pozisyon hatası yaptık.Lakin özellikle Kemal hızı ve yerinde müdahaleleriyle formayı zor bırakacak gibi.Orhan gerçekten çok iyiydi.Çok eleştirdik ama bugün hakkını verelim.Böyle devam ederse yeri garanti.Orta sahada Murat toparlanmış,Turgay ise çok göze batmamış olabilir ama çok önemli işler yaptı.Rakibi karşılama ve tek toplarla oyunu açma konusunda bütün maharetlerini sergiledi.İleride Agbetu hareketliydi.Lakin final paslarında biraz daha dikkatli olması gerekir.attığı gol ona iyi bir moral olacaktır.
Alınan 3 puan Kalpar'ın kredisini uzattı.Eğer bazı yanlışlarından dönerse ve takım şablonunu doğru oturtursa bu takım hedefinden kopmaz ve yoluna devam eder.Son golden sonra oyuncuların teknit heyetle kucaklaşması özlediğimiz bir tabloydu.Umarım sıkıntılar halledilir.Lakin elinizde bu ligin çok üstünde bir isim olan Cenk var ise onu kullanmak ve takıma monte etmek gerekir.Takımın bütünleşmesi ,şehrede olumlu yansıyacaktır.Ufak tefek sorunları daha ortaya çıkmadan yok edebilirsek o çok özlediğmiz Süper Lig hedefine adım adım gideriz.
Birliktelik ve ekip ruhunu yakalayıp ait olduğumuz yere dönmek dileğiyle

berusa55

AlıntıSamsunspor ikinci yarıda 3'ledi..

Bank Asya 1. Lig'de 7. haftanın açılış maçında Samsunspor, Adanaspor'u ikinci yarıda Savaş Esen, Agbetu ve Zenke'nin golleriyle 3-1 yendi, konuk ekibin golü ise Özgürcan'dan geldi..

http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20101008/samsunspor_ikinci_yarida_3ledi.html?ref=satb1#yorumlaroku

furkan5534

gerçekten çok güzel bir gün oldu ama keşke türkiyede alsaydıda çifte bayram yapsaydık.. :( ınsallah sıra lınyıtte

Tufan

buz gibi Eskişehir soğunda 3-1 net skorla içimizi ısıtan Samsunsporum teşekkürler.
herşeye ve herkese inat bu takım bu sene süperlige çıkacak!
Kenansız bir defans oh ne rahat

berusa55

Şu tablodan sonra Mersin'e 3 puanı kesinkes vermememiz lazım!

edmontdante

Sanırım hepimiz ortak noktalarda birleşeceğiz bu akşam.
İlk yarının boş geçirilişi,santraforsuz oyun,Kemal'in performansı gibi.

Takımın eksikleri var.Hala Agbetu ve Zenke istenildiği gibi değil.Orta sahamız rahat top kullanma özelliğine sahip değil.Sonuca gidecek pasları atma sorumluluğunu alacak oyuncumuz yok.En basiti orta sahadan çıkarken defansın önündeki adamı tek pasla topla buluşturamıyoruz.Bu çok basit ama bir o kadar da önemli bir şey.Atılan o pasla orta sahanın önündeki 2 rakip oyundan düşmüş oluyor.Sonrasında  bu oyuncunun  kanatlara ya da ceza sahasına yaklaşanların önüne atacağı  paslar ile oyunun şeklinin değişmesi,rakibin düzeninin bozulması.Bunun en güzel örneği Guti.Kariyer olarak çok uçuk bir örnek ama yaptığı iş aslında çok basit.Sadece o özgüvene sahip olmak ve bu sorumluluğu almak gereken.Altı üstü orta sahadan 15 metre ilerideki  adama sıradan bir pas.Ne defansın arkasına  ne de aradan kaleciyle karşı karşıya bırakacak bir pas bu.Örneklerini fazlasıyla gördük bu akşam ki milli maçta.Ama bunlar   bizim ülkemizde sonradan kazanılabilecek özellikler değil malesef.

Bazen de şans gerekli.Adanaspor'un ilk yarıdaki net pozisyonunun gol olmaması bizim için büyük şanstı.Gol olsaydı ne olurdu düşünmek bile istemiyorum.Ayrıca Agbetu'nun haftalardır yaptığı bu tarz ortaların bu kez arka direkte Savaş'la buluşması gibi.

Takım kesinlikle geçtiğimiz haftalardan çok daha istekliydi.Bunun sebebi ne bilmiyoruz.Daha doğrusu geçtiğimiz haftalarda ki iştahsızlığın sebebi neydi diye düşünüyoruz.Bunların cevapları mutlaka ilerleyen bir kaç haftada takımın ortaya koyacağı performans değerlendirilerek bulunacaktır.Takımın bu iştahı ve maçtan sonra ki mutlulukları düşünüldüğünde şimdilik bir kaç cevap akla geliyor tabiki.Cenk'in kadroda olmaması,kaptanlığın tekrar Turgay'a verilmesi vs.Bakalım bundan sonra ne olacak.Keşke hazır bir Cenk bu takımın içinde olsa ve şahsi sıkıntıları bir kenara bırakıp sadece SAMSUNSPOR için oynasa.Bu tarz saçmalıkları anlamakta zorlanıyorum.Efsane olmak,şehrinin takımın başarısına en başta imza atmak varken kaptanlığa ,hocaya veya başka şeylere takılmak kime ne kazandırır anlamıyorum.

Kenan'ın artık futbol hayatının sonuna geldiğini hepimiz geçtiğimiz haftalarda gördük.Yerine oynayan Kemal her seferinde  rakip oyuncudan  daha önce hamlede bulunabiliyor.İş sürate kaldığında  ise gayet süratli.Bazen acemi görünse de çok başarılıydı.Mersin maçında edindiğimiz ön izlenimin  doğru olduğunu bügün gösterdi.

Maçtan daha çok değinmek istediğim konu ise  stadyum girişinde yaşadığımız rezalet.Cuma gecesi maç tv de yayınlandığı halde  yağmur ve soğuk havaya aldırış etmeksizin tribünlere gelen  bu vefakar taraftara çektirilen  çamur işkencesi.Akıllının biri bir fikir atıyor ortaya bunu sıkntısını çeken taraftar oluyor.Beton kaldırımlardan yürümek imkanı varken  bunların dışında ki su birikintilerinden ve çamurun içinden yürütülmek,tüm maçı ıslak ayaklarla izlemek zorunda bırakılmak  hangi  mantığa sığıyor.Buna yönetim neden el atamıyor.Sizin için yöneticilik sadece kombine basmaktan ya da yöneticilik sıfatıyla hava atmaktan mı ibaret.Ayıp ediyorsunuz,hakkımızı yiyorsunuz.Ben hakkımı size helal etmiyorum.Sizin bu taraftara teşekkür etmeniz gerekirken onlara  çektirdiklerinize bir bakın bence.Belki siz anlamazsınız ama bu taraftar bu takım için her şeye katlanır aptal yerine konsa da.....