kalpar bizi süper lige çıkarabilir mi?

Başlatan Sioux, 19 September 2010, 23:59:41

« önceki - sonraki »

veis

bu takımın hedefi varsa eger cenk de gitmeli.sonuçda hüseyin kalpar başarısızda olabilir sevimsizde ama bu cenk efendiyemi kaldı.veya hadi diyelim ki kaldı bunu penaltı vuruşuyla mı cezalandırıyor.çok açık ve net isa turan hüseyin kalpar cenk işler bu takımda olmamalı.bugün hüseyin hoca yarın ali veli.futbolcu çıkıp topunu oynayacak.hoca zaten başarısız ve sallantıda cezayı cenk işler mi kesecek.kaldıki önce kendisine baksın.bu takım sezon başından beri 1 gol atdı.bizim hedefimiz süperlig iken şimdi cenk kalpar kaprislerine takılacak zaman yok.oynamayacaksa kapris yapacaksa güle güle.sezon ortasında daha çok başımız agrıyacak bakında görün.ve ayrıca bu haftayı bay geçecek olmak da bu ikiliye çok iyi geldi.yönetim hocaya sabır gösterir ve arada iyi geçer sorunlar geçici olarak çözülür ama devamı gelecekdir.

eLLis

Cenk gidince sorun bitecekmi takımda daha ligin başındayız hopp Cenki gönderelim oh ne güzel bu sorun en başta hocanın sorunu asıl Kalpar İsa Turan giderse yeni ekip gelirse Cenk açılacaktır bana göre Kartal maçında Sercanı oynattı bu hoca Orhan çakılı oyuncusu kafasında bişeyler kuruyo ondanda vazgeçmiyo sanki bana real madrid hocası biri giderse yeni yıldız geliyo sanki bu takıma Cenk i oynatmadı işte Kartal maçında oyun olarak ne değişti yine gol atamadık

pitbul055

Hüseyin hocayla bu sene başlamalı diyenlerdendim.Yanlız basiretsiz kartala karşı oynadığımız futbol ve son saniyelerde hakeme bitir diye işaretleri görünce soğudum hüseyin hocadan.Basiretsiz kartalı yenemeyeceksin daha kimi yeneceksin.Takımda 5 senedir kimler geldi kimler gitti yanlız değişen hiçbirşey yok.Aynı uyuz futbol devam ediyor.Hüseyin hoca küçük düşünüyor.Yoksa yine kendimizimi kandırıyoruz şampiyon olacağız diye.Bu takım ve teknik heyette şampiyonluk havası yok.Futbolcular arasında soğukluk var.Futbolcular ve hoca arasındada soğukluk var.15 günlük arada yeni hocayla yeni heyecan yaşayabiliriz.İş işten geçmeden,Atı alan üsküdarı geçmeden birşeylerin değişmesi şart bu takımda.

Kaya

Kalpar kesinlikle gitmeliiiii!

Nedenmi,bir çok neden sayılır.

*Geçen seneden kalma egolarını tatmin etmek amaçlı bazı değerli oyunculara kafayı takması,en önemli dakikalarda oyuncuları sebebsiz yere çıkarması.
*Geçen sene de elinde adem,kenan,ersin,orhan isimleri vardı artı alpaslan,kemal,jonathan gibi oyuncular da transfer edilmesine rağmen kişisel tatminliği ve adam kayırmacılığı sebeplerinden bir türlü değişmez 4lüyü kuramaması
*İyi bir teknik analizci olarak görünmesine rağmen iki senedir takımın bir tane organize golünün bulunmaması,frikik atacak isimlerin her maç oyuncuların kendi insiyatiflerine göre değişmesi,korner organizasyonları da dahil hiç bir gole direk ulaştıracak sonuçları geliştirememesi.
*İnsan ilişkilerindeki büyük zaafiyeti ve yüksek egosu nedeniyle futbolculara yukardan bakması,bununla beraber kendi adamları dışında hiç bir futbolcunun kendisini sevmemesi.
*Toplantılarda kendi futbolcularının gururunu zedeleyici ve bilinçsiz konuşmaları.
*Taktik açıdan her maça kalıp bir stratejiyle çıkıp sadece oyuncu yerlerini değişmesi,yardımcılarının olumlu yöndeki söylemlerini elinin tersiyle geri çevirmesi.
*Hava şartları,rakip takımın oyun stiline bakmadan saçma sapan tercihler,dakika 70 lere gelmeden oyuna müdahale edememe,yenik götürülen maçta 89.dk da oyuncu değiştirmesi.
*Taraftarın 3 puanı alamadığındaki büyük üzüntüsüne karşı kendisinin 1 puana sevinmesi.

Ve sayılabilecek daha birçok neden..Kalpar kendisini kesinlikle SAMSUNSPOR dan,taraftarından,yöneticilerinden ve futbolcularından üstün görmektedir.Ona bu gücü ne sağlıyor bilmiyorum ama sene başında mecliste imza atması buna işaretse ve yönetiminde bu konuda eli kolu bağlı ise vay halimize.

Son olarak bir şey daha en ufak olumlu gelişme aylardır göremediğimiz,5 maçta 1 gol bulabildiğimiz,2 senesi sürekli sürtüşmelerler geçmiş bir tekniktraktörden ne bekliyorsunuz da devam etmeli diyorsunuz çok merak ediyorum.Devam etmesini isteyen forum üyelerinin nedenlerini öğrenebilirmiyiz,bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi var aydınlatın bizi.Tünelin içine girdiğinizde her gördüğünüz ışık çıkışı temsil eden ışık değildir...

berusa55

AlıntıUçak bileti bizden
[ 28.09.2010 ]

Boluspor yenilgisinin ardından taraftar dernekleri olarak Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ı istifaya davet ettiklerini belirten Samsunspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Hakan Çaloğlu, "Kalpar takımımıza zarar veriyor. Bu nedenle görevine son verilmesi durumunda Gaziantep uçak biletini biz alacağız" dedi.Samsunspor Taraftarlar Derneği (Söğütlübahçeliler), Canikli Mekansızlar, Atakum Arena ve Forza Şimşekler taraftar grupları, 1-0 kaybedilen Boluspor maçının ardından Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ı istifaya davet ettiklerini açıkladı. 4 grup adına konuşan Samsunspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Hakan Çaloğlu, "Bize göre Hüseyin Kalpar'ın kredisi artık tükenmiştir. Kendisi takıma zarar vermeye başlamıştır. Her hafta farklı kadro ve sistemle mücadele ediyoruz. Kalpar, istikrarı bir türlü yakalayamamıştır. Yönetim tarafından kendisinin görevine son verilmesini istiyoruz" dedi.

55 NUMARA AĞIR GELMİŞ
Çaloğlu, "Samsunspor'u yönetenlerin bilmesini istiyoruz. Eğer Hüseyin Kalpar'ın arkasında durmaya devam ederlerse, bu taraftar da artık kendilerinin arkasında olmayacaktır. Taraftarı karşılarına almaları durumunda başarısızlık kaçınılmaz olur. Eğer başarı gelmezse de sorumlularını hesap vermeye çağırırız. Yönetim hocanın görevine son versin, biz de taraftarlar olarak Kalpar'ın Gaziantep uçak biletini alalım. Son sözümüz de Samsunspor sayesinde isim yapan Ramazan Sal'a olacak. Sırtına geçirdiği 55 numaralı forma kendisine ağır geldiği için altında ezilmiş. Samsunsporlu futbolculara kasti tekme atana bu taraftar haddini bildirir" diye konuştu.

Kaynak

veis

Alıntı yapılan: eLLis - 28 September 2010, 16:34:40
Cenk gidince sorun bitecekmi takımda daha ligin başındayız hopp Cenki gönderelim oh ne güzel bu sorun en başta hocanın sorunu asıl Kalpar İsa Turan giderse yeni ekip gelirse Cenk açılacaktır bana göre Kartal maçında Sercanı oynattı bu hoca Orhan çakılı oyuncusu kafasında bişeyler kuruyo ondanda vazgeçmiyo sanki bana real madrid hocası biri giderse yeni yıldız geliyo sanki bu takıma Cenk i oynatmadı işte Kartal maçında oyun olarak ne değişti yine gol atamadık

yeni gelen hoca ile de cenk iler sorun yaşarsa yine hocayı göndeririz dimi.hoop git hoca hoop yenisi gelsin.hüseyin hoca gitmeli kabul ederim ama cenk işler çok sorun olucak bu takımda.

mehmet yılmaz

Alıntı
http://www.samsunspor.biz/koseyazisi-Huseyin_Ve_Kalpar_-8147-

Hüseyin Ve Kalpar

"Hüseyin Kalpar bizi Süper Lige çıkarabilir mi?" sorusunun şöyle de bir cevabı vardı aslında... "Hüseyin çıkarır ama Kalpar çıkaramaz!"

Şöyle ki, Hüseyin sıradan bir insan, bizden birisi. Futbolcularına insanca ve adil yaklaşabilen; bir futbolsever olarak Cenk İşler'e özel bir saygı besleyen, gençleri kollayan birisi. Hayatın içinde; bir amca, bir ağabey... Aza kanaat edebilir. Sevilir...

Ama Kalpar öyle değil. O bir marka! Ve tepeden bakan, tuhaf işler yapabilen birisi. Öyle ki, en önemli silahı olacak kişileri bile kendinden soğutan, çift yönlü oynayabilen birisi. Elindekinin kıymetini bilmeyen... İletişim kopukluğu olan. Egosu şişkin ve kendi ekibince bile pek sevilmeyen...

O yüzden Kalpar, Kalparlığı bırakabilseydi eğer başarabilirdi ama pek bırakacak, huyundan vaz geçecek gibi durmuyor! Sürekli bir tezat halinde!

Hoca göndermek için futbolcuların bazı maçları sabote etmeleri maalesef bizde bir gelenektir. Diğer takımlarda da var mıdır bilmiyorum ama bizde bir sürü örneği vardır bunun. Bu maçı sabote ettiler anlamında demiyorum asla ama genel olarak düşük viteste oynuyorlar futbolcular.

Eskiden belli bir grup olurdu takımda; 4-5 kişilik bir grup ve onlar istemezlerse hoca giderdi bir şekilde. Ama bu sefer bence durum farklı zira aldığımız duyumlara göre hocayı istemeyen değil seven futbolcu sayısı taş çatlasa 4-5'tir. Açık ve net; futbolcular Kalpar'ı sevmiyorlar. Bu bilinen bir durum... 

Diyebiliriz ki, sevmeseler bile işlerini doğru yapsınlar. Olmuyor işte... Dünyada nasıldır bilmem ama Türkiye'de eğer bir takımda hoca sevilmiyorsa işler bozulur. Futbolcu para için oynadığı kadar hocası için de oynar. Siz Kalpar döneminde gol atıp da hocaya koşan bir tane futbolcu, bir tane gol sevinci karesi hatırlıyor musunuz? Çünkü futbolcularla diyalogu yok. Amir-memur ilişkisi gibi yaklaşıyor, ikili oynuyor. Güven vermiyor ve konuşmuyor.
            Geçen sezon bir şeyler kattı takıma ama şimdiki kadromuz ve hedefimiz oldukça farklı! Oynadığımız 4,5 maçta sadece 1 gol atabildik. Onu geçtim, şubat ayından beri evimizde maç kazanamıyoruz Kalpar ile... En son Hacettepe'yi 4-1 yenmiştik. Aylar oldu...

Bolu'nun Hocasının maç sonu beyanatına bakıyorum; eğer bizim takım dediği gibi mükemmele yakınsa -ki kadro olarak iyi olduğunu düşünüyorum- o halde sorun başka bir yerde demektir... Kalpar zihniyetini değiştirmeyeceğine göre, bir an evvel yollar ayrılmalı çünkü bir şeyin düzeleceği yok! Ve maalesef taraftarı istisna tutarsak yönetime de çok yazık oluyor. Bin türlü emekle, kapılar çalınarak para toplayan ve iyi bir kadro oluşturan onlar ama onca emeğin zayi edilmesine de seyirci kalmamaları lazım!

Hani sezon başı sloganımız vardı ya, "Hazırlanın Çocuklar, Evimize Dönüyoruz!" diye artık Hüseyin Kalpar evine dönsün; yoksa bizim döneceğimiz yok!

Bu takımın ihtiyacı olan samimi bir ortam ve teknik direktörün sevilmesi ihtiyacıdır. Oynayanın da oynamayanın da bir şekilde rahat ettirildiği, gönlünün alındığı, sebeplerin izah edildiği, takım ruhunun oluşturulduğu bir güven ortamına ihtiyaç var. Bunun için de eğer çok üst düzey, kimsenin itiraz edemeyeceği bir isim bulunamıyorsa, zaten yeterli bir kadro varken, takımı iyi bilen ve bildiğimiz kadarıyla da sevilen birisi olan İsa Turan'la devam edilebilir pekâlâ. İsa Turan, bu takımda yıllarca forma giymiş, başarılar yaşamış ve iyi para kazandırarak gitmiştir.

Üstelik üç sezon önce şampiyon olan Kocaelispor'la ilgili de çarpıcı bir örnek var önümüzde. Sezona Fuat Yaman ile başlamışlar ama ilk 4 haftayı sadece 3 puanla geçince hemen görevine son vermişlerdi. Yerine ise zaten takımın içinde olan ve doğru dürüst bir teknik adamlık tecrübesi dahi bulunmayan menajer Kayhan Çubuklu devam etmiş ve ligin son birkaç haftasında gelmese de olacak olan Engin İpekoğlu gelene kadar da hedefe ulaşmışlardı.

Bu gidişle her şey viran olacak, ne tat kalacak ne heyecan!

Burak

bundan önceki senelerdeki hoca değişiklikleri çok mu işe yaradı ? İşe yarayan tek değişiklik yine Kalparın gelmesi oldu.Bundan sonra gelecek hocanın Hüseyin Kalpar'dan daha iyi olacağının garantisi var mı?   ilk düştüğümüz seneki kadromuz çok mu kötüydü kimde vardı öyle kadro .Bir de şimdi biz kadroya iyi diyoruz tamam güzel de agbetu bir senedir top oynamıyor. zenkeyi buraya gelmeden önce hiç görmedik. keza jonathanı da kimse tanımıyordu. Hakan Bayraktar da Antepte oynamıyordu 7 maç oynamış geçen sene.cenk geçen sene 30 maçta sadece 8 gol atmış.  Anıl 2008-2009 da 12 maç oynamış geçen sene hiç oynamamış. Ben şimdi soruyorum bu bizim çok iyi dediğimiz kadro gerçekten çok mu iyi?

beşnumara

Yarın bazı şeylerin netleşeceği gün deniliyor.Ya kalpar gidecek ya da isa turan gidip cenke de ceza verecekler :( :( karıştı yine durumlar >:(

Ollivanders

28 September 2010, 21:20:33 #339 Son düzenlenme: 28 September 2010, 21:22:20 Serpico55
Cok iyi tabiki. o zaman soyle diyelim Agbetu : Kocaeli ve sivassporda oynamıs bir nevi kadroya girmiş bir futbolcu ( bank asyaya gore yeterli ) Cenk : Gecen sene superlig de takımların korkulu ruyasıydı. Hakan bayraktar : Guclu , kosan bir orta sahada cok yararlı olacaktır. Jonathan : Nice forumlarına girdiginde taraftarlar neden yeteri kadar sans verilmediginden yakınıyorlar ve aksine iyi bir futbolcu oldugunu soyluyorlar. Anıl : Huseyin kalpar bu adamın pesinde kosmuyor muydu ? Murat yıldırım : ilk seneki murat yıldırımı hatırlayın onu o gunlere donusturecek huseyin kalpar. Gecen sene getirdikleri topculara bakalım : Savas : H.kalpar istedi alındı sonuc 0 . Abdulaziz : Bir devre pesinde kostun sonuc ? Trabzon macında 2 gol . Zenke : Oynatabildiginde , Sacma sapan taktikler denemediginde  ne kadar yararlı olabilecegini ilk 2 haftada gorduk. Gecen senenin emenikesi dendi.

Peki Huseyin kalparın senelerdir basarısı nedir? Bizi ligde tutmak mı ? veya kartaldan almıs oldugu 1 puan mı ? Yoksa bu kaliteli kadronun basındaki hoca mı kalitesiz veya samsunspor kalpara buyuk mu geliyor acaba?

erkutdem55

Cenk'e ceza verip Hüseyin Kalpar ile dewam edeceksek demek ki Cenk'i boşuna alıp,boşuna 55 numarayı verdik.Yalancı bahar yaşadık yani  :'( :'(

Kaya

Ben hala forumda  kalparın devam etmesi için gerçekci sebepler sunacak yorumlar bekliyorum.Benmi göremiyorum acaba sorun bende mi diye merak ediyorum!!

Ollivanders

Mesela yozgat macında yapmıs oldugu dogru hamleler ne ? 5 haftada yapılan dogru işler ne ? Bende merak ediyorum biz eksiklerini soyledik. Zamansa işte 5 haftalık zaman . Ama iyi olan ne ?

KotuCocuk55

Ben Kalparı, geldiği günden itibaren 5 maçlik serinin sonuna kadar oynattığı olumlu futbolla hatırlıyorum.

Uzun zamandır hiç o  dönem kadar zevk almamıştım Samsunspor'dan.

Cezalı oyuncular,sakatlar kadro darlığı ve kaybedilen bir maç o havayı bozdu ve bu sene bitsin artık seneye geliyoruz dedirtti bize!

Hatırlayın küme düşmesek iyi diyorduk sezon başında,sezon sonuna doğru playoff olurmu diye hep beraber hayal kurduk..Olmadı..

O dönemde gazeteler,insanlar,forumda yazanlar kalparın babacan tavırlarından ve sıcakkanlılığından bahsediyordu.

Haa bide gelir gelmez bazı futbolcuları göndermesini ve disiplinini hep beraber alkışladık..Helal olsun dedik..

İsa hocanın tam bir kolej takımı olduk açıklamalarını hatırlıyorum..

Daha sonra kalpar sezon öncesi takımı hazırlar,iyi transferler yapılır ve iyi bir yönetim olursa geçen sene 10.olan bu takım çok rahat play-off oyner dedik.Doğruda söyledik..

Ama belki daha sonra transferlerimizi çok abarttık ve hep beraber şampiyonluk dedik.Bu da normaldi çünkü biz samsunsporuz...
Her seferinde bu ligden şampiyonluk yaşayarak çıkan bir takımın taraftarının yıllar sonra bu kıpırdanmanın ardından belki haddinden daha fazla heycanlanması da normaldi..

Ama 5.hafta sonunda barcelona vitesinde oynayacağını sandığımız samsunsporu bulamadık sahada.Buna birde bize garip gelen hamleler eklenince ne oluyor dedik...

Ve birden türk futbolunun klasik hatalarından biriyle yüzyüze bulduk kendimizi...

Nedir O?
5 hafta sonunda işler iyi gitmiyorsa,yolla hocayı...
Takımın yıldız oyuncusuyla hoca arasında sorun varsa kes kafaları hemen..

Ortada var olduğuna inanılan problemi çözmeye yönelik adımlar yerine günün beklentilerine göre verilen kısa vadeli kararlar..

Kriz yönetimi SIFIR!

Ben bir samsunspor taraftarı olarak başarılı olacağına inandığım hüseyin kalpar'ın takımın başında kalmasını isterken aynı zamanda yıllardır bu forma altında görmek istediğim cenk işleride gollerini atarken görmek istiyorum.İkisinin aynı anda olması aslında çok kolay ama yönetim bilimleri,spor bilimleri,sosyoloji,psikoloji gibi konularda yöneticiler sıfır olunca yapılan hamlelerde hep en kötü kalite oluyor.

O yüzden sadece bazı takımlar milan,manchester,madrid yada barcelona oluyor birileri hep 5.haftada teknik direktörünü gönderiyor...

Söyleyin bu senaryoyu kaç kere yaşadınız..

Multezcumu,Hrubesh mi,Mitroviç mi,Sakıp Özberkmi,Ercüment mi,Yücel mi,ve şimdi ismi aklıma gelmeyen niceleri..

Kaç kere bu beşinci hafta sendromunu yaşadık ve bir arpa boyu ilerleyemedik aksine her geçen gün küçülüyoruz...

Artık büyük adımlar atmalı,basit düşünmekten kaçınmalı.

Eğer bir teknik direktöre takım kur,sezona hazırla diyorsan  ardından 5.haftada da kovuyorsan,işe  ISL101 'le başlamalarını öneriyorum yöneticilere...

Bu bir taraftar görüşüdür...Sadece 1 kişinin...

Kaya

Teşekkürler bu ülkenin genel bir sorunu bunu herkes kabul ediyor kendi yorumundur saygı duyuyorum.Tabiki 5.haftadan hiçkimse hoca yollamamalı ama atladığın bir şey var hüseyin hocanın bu 5.haftası değil!! Seviyeli bir foruma sahibiz çok şükür ve tartışabiliyoruz.Ben hocanın eksilerinin artılarının yanında dağ gibi olduğunu düşünüyorum ama senin yorum da dahil daha hala artılarını okumuş değilim.Sakın yanlış anlama sevgili kötüçocuk55 seninki güzel bir analiz fakat şuanki  durum için bana göre belirleyici bir neden değil.

Ben arkadaşlardan hala hüseyin'in artılarını bekliyorum.Yanlış düşünüyormuşum demeliyim...