2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası - Türkiye

Başlatan berusa55, 03 August 2010, 00:29:23

« önceki - sonraki »

berusa55

6 Eylül Pazartesi:

ABD - Angola

Rusya - Yeni Zelanda

Sizce bu maçlar sonucunda üçüncü çeyrek final eşleşmesi nasıl olur? ABD banko malum, diğer maç açıkcası Yeni Zelanda ağır basıyor gibi ama Rusya bu ne yapacağını da kestirmek zor.

brigand

fransa karşısında beklediğimizden daha rahat galip gelceğimize inanıyorum. ayrıca abd ve rusya diğer çeyrek finalistler olacaktır.

cem 55

hadi bakalım hayırlısı maç başlıyor insallah finale hatta şampiyonluga kadar gider bu yol allah utandırmasın

berusa55

berusa55

emre

maçı izleyemedim ama fransızlar maça fransız kalmışlar galiba..  :D

brigand

rahat kazanacağımızı tahmin ediyordum. 77 sayı yememizde bu yüzden zaten. slovenya maçı bu maçtan bir kat daha zor olacaktır.ancak slovenleri de yenecek gücümüz fazlasıyla var

mehmet yılmaz

Turnuva öncesi hiç umudum yoktu ama her maç üstüne koyarak oynuyor çocuklar. Çeyrek finaldeki rakip Slovenya. Bu form grafiği ile onları da rahat geçeriz. İlk 4 garanti bence, bir şampiyonluk neden olmasın?

**KaR6**

slovenya maçı zor olur, şimdiye kadar ki en zor maçlardan biri..

celebi

alperen

Slovenya turnuvanın en zorlu rakiplerinden biri..çok zor bi maç olcak,inşallah yeneriz.

berusa55

06 September 2010, 02:01:00 #116 Son düzenlenme: 06 September 2010, 02:03:05 berusa55
AlıntıAdım adım zafere

5 Eylül 2010 22:36 | NTVSpor.net

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, ikinci turda Fransa'yı da rahat geçti. 95-77'lik skorla turnuvadaki 6. maçından da galip ayrılan 12 Dev Adam'ın çeyrek finaldeki rakibi Slovenya olacak.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki tüm maçlarını kazanarak 2. tura yükselen A Milli Takım, D Grubu'ndan 4. olarak gelen Fransa ile karşılaştı. Milliler, baştan sona üstün bir oyun sergilediği mücadeleden 18 sayı farkla 95-77 galip ayrıldı ve adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Geçen yıl Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda klasman maçında 12 sayı farkla yenildiğimiz Fransızlar'a karşı bu kez daha formda ve büyük bir taraftar desteği arkamızda olarak sahaya çıktık. Sinan Erdem Spor Salonu'nu tıklım tıklım dolduran seyircinin de desteğiyle milliler maça Kerem Tunçeri-Ömer Onan-Ersan-Hidayet-Ömer Aşık 5'iyle başlarken, Fransa ise De Colo-Batum-Pietrus-Diaw-Traore ilk 5'iyle sahaya çıktı.

Maçın başında 2 top kaybı yapmamıza rağmen, gruplardaki en iyi 3'lükçü takım olma özelliğimizi ilk dakikalardan gösterdik. Turnuvanın en az üçlük kullanan takımı Fransa'da Pietrus'un çemberden seken üçlüğünde ribaundu alan Hidayet, 2. dakika geçilirken, başarılı üçlüğüyle durumu 5-0 yaptı.

Savunmada agresiflik sekteye uğradığında Fransızlar'ın dış atışlarda aslında hiç de yabana atılmayacağını öğrendik. Diaw ve De Colo'nun üçlükleriyle 5 dakika dolarken, Fransa 8-7 öne geçti. Ancak periyodun kalan bölümünde alan savunması karşısında çözümsüz kalan Fransa karşısında milliler ilk çeyreği 19-14 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında Sinan ve Ender'in basketleriyle fark 10 sayıya çıkarken, Fransa'yı sürükleyen isim De Colo'ydu. Kenardan gelerek bu çeyrekte 8 sayılık katkı yapan Sinan Güler'in agresif oyununa Hidayet ve Ersan başta olmak üzere; diğer oyuncular da ayak uydurunca soyunma odasına 15 sayı farkla 43-28 önde girdik.

Hidayet'in skorer oyunu ikinci yarı başında da sürerken, 8-0'lık bir seriyle çeyreğin 2. dakikası geçilirken, fark 23 sayıya çıktı. Agresif savunmayla Fransızları dış atışlara zorlarken, Kerem Tunçeri'nin ayak bileğinden sakatlanıp çıkması bu bölümde bizim adımıza tek talihsizlikti.

71-45 önde girdiğimiz maçın son periyodunda da rahat bir oyun sergileyen A Milli Basketbol Takımı, 95-77'lik skorla Türkiye 2010'da çeyrek final vizesi aldı.

Milliler 8 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de Slovenya ile tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale kalabilmek için mücadele verecek.

http://www.ntvspor.net/haber/turkiye-2010/22794/adim-adim-zafere

Bugünün sonuçları ve yarının programı

berusa55

AlıntıTürkiye - Fransa maçı  sonrası basın açıklamaları

"Hiç kolay değildi"

6 Eylül 2010 00:25 | NTV Spor ve Ajanslar

A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Fransa maçının göründüğü kadar kolay geçmediğini söyledi.

(A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, 95-77 kazandıkları Fransa maçının kendileri için hiç de kolay geçmediğini söyledi.

Tanjevic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Fransa maçının kendisi açısından kolay geçmediğini belirterek, ''2. yarıdan sonra rahatladım. Ancak maç bitene kadar oyuncularıma güvendim. Oyuncularım harika oynadı. Fakat bazen top sürme konusunda sıkıntılar yaşadık'' dedi.

Alan savunmasını fazla tercih etmeseler de agresif bir şekilde bunu denediklerini kaydeden tecrübeli antrenör, ''Başarılı atışlar yaptık'' diye konuştu.

Slovenya ile çeyrek finalde yapacakları maçta alan savunmasını tercih edip etmeyecekleri yönündeki soruyu ise Bogdan Tanjevic, ''Sevmesem de agresif alan savunmasını deneyebilirim. Geçen turnuvada Slovenya karşısında alan savunması yaptık ve 19 sayı yedik'' şeklinde yanıtlarken, kenardan gelip 17 sayı üreten Sinan'a bundan sonra çok şans verip vermeyeceği konusunda ise ''Sadece Sinan'a bakmamak lazım. Ömer Onan iyi savunma yaptığı gibi 7 de sayı buldu. Hepsiyle her gün birlikteyiz. Son 2 gündür ona şans veriyorum. O istekli davrandıkça da şans vereceğim'' ifadelerini kullandı.

GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda takımını başarıdan başarıya koşturan ve Fransa karşısında takımını başarıyla yöneten Tanjevic, basın toplantısında adeta basın mensuplarını gülmekten kırdı geçirdi.      

Tanjevic, Ender'e sorulan ''Fransa maçı beklediğinizden kolay mı geçti'' yönündeki soruya esprileriyle müdahale etti.

Ender'in her konuşmasına başladığı anda söylediği sözlerle salondakileri güldüren tecrübeli çalıştırıcı, ''Bir de bana sorun. Ben biliyorum kolay mı geçti diye'' şeklinde konuştu.

(A) Milli Takımı'nın oyun kurucusu Ender Arslan ise Fransa maçının kendileri adına çok önemli olduğunu ve başarıyla geçtiklerini söyledi.

Ender, gruplardaki iyi performansı devam ettirmek istediklerini dile getirerek, ''Hedeflediğimiz son 4 için Fransa'yı da geçmemiz gerekiyordu. Fransa karşısında konsantre bir şekilde oynadık. Muhteşem taraftarın desteğiyle maçın sonunu beklediğimizden rahat geçirdik. Şimdi önümüzde Slovenya maçı var. Buradaki atmosferi bilen oyuncuları var. Ancak biz son 4'e kilitlendik'' dedi.

FRANSA CEPHESİ

Türkiye'ye yenilerek şampiyonaya veda eden Fransa'nın antrenörü Vincent Collet ise savunmada çok hata yaptıklarını dile getirdi.

Milli takımı ve Tanjevic'i kutlayarak sözlerine başlayan Fransız çalıştırıcı, şunları söyledi. ''Çok iyi iş çıkardılar. Maçın zor olacağını başlamadan biliyorduk. İlk 15 dakika iyiydik. Ancak daha sonra fark açılmaya başladı. Kolay turnike attılar. Fark açılınca yakalamak mümkün olmadı. Boyalı alanı kapatmaya çalıştık. Fiziksel açıdan Türkiye çok iyi. Performansı beni çok etkiledi.''

Fransa Milli Takım oyuncularından Boris Diaw ise Türkiye'nin çok iyi takım olduğunu vurgulayarak, ''Zor oyun oldu. İlk çeyrekten sonra fark açıldı. Motivasyonumuz bozuldu. Biraz da yorulduk. Alan savunmasına karşı zorlandık. Türkiye ev sahipliği avantajını iyi kullandı. Coşkulu taraftarlarıyla bizi mağlup ettiler'' dedi.

http://www.ntvspor.net/haber/turkiye-2010/22800/hic-kolay-degildi

Kaya

Slovenler de bizim en iyi özelliğimiz olan takım olma özelliği ile oynuyorlar.Yani bir iki isimle yoluna devam eden bir ekip değil bu yüzden zor olacaktır.İki büyük avantajımız var birisi kesinlikle seyirci baskımız diğeri de slovenlerin genç bir ekip olması hayırlısıyla onları da geçeceğiz..

Ollivanders

Slovenyayı kadro kalitemizle degil , taraftar destegimizle yenebilecegimizi dusunuyorum