Altyapı'dan yetişen Futbolcularımıza ne oluyor?

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 04 February 2010, 14:02:15

« önceki - sonraki »

Ertuğrul Sağlam

04 February 2010, 14:02:15 Son düzenlenme: 04 February 2010, 14:07:25 6 Ertuðrul Saðlam
Hakan Koçarslan : Geçen sezon oynanan Diyarbakırspor maçı içinde Kaptan Kenan ile tartışıp soyunma odasında Kenan'a Makas ile saldırıp yaraladığı söylendi.

Sefa Aksoy : Geçen sezon Antalya kampında yaptığı disiplinsiz davranışları dolayısıyla Kadro dışı ve para cezası verildi.

Sercan Temizyürek : Hastayım bahanesi ile Ç.Rize deplasmanına gitmeyip SBK Bayan basket maçına gitti, Takımının yenik durumda olduğu maçta penaltıyı alaycı ve lakayıt bir şekilde kullanıp takımının yenilmesinin enbüyük sorumlusu oldu ve ardından disiplinsiz davaranışları nedeni ile kadro dışı bırakıldı.

Turgut Doğan Şahin : Sadece Deplasmanda Hacettepe ile oynadığımız maçın sonrasında Taraftarın tepkisine cinsel organını işaret etmesi bile karakterinin göstergesi olduğunun işareti olmaya yetiyor.

Hakan Akman : Nedenini tam olarak bilmediğimiz (Yönetim'in açıklaması Disiplinsizlik) sebeplerden dolayı kadro dışı bırakıldı.

Berat Eyüpoğlu : U15 takımında oynadığı futbol ile herkesin dikkatini çeken bu çocuk Samsunspor'un izni olmadan fenerbahçe ile anlaşıp hem kendini hem Samsunspor'u zorda bırakarak yarım sezon boş geçirip 5 gün önce resmi olarak fenerbahçeye transfer oldu.

İsmail Açıcı : Gene aynı Berat gibi Altyapıda güzel işler yapıp Samsunspor'dan habersiz fenerbahçeye gitti ve bazı anlaşmazlıklar sonucunda tekrar geri geldi şuan 16 yaşında Süpergenç'te oynuyor

Altyapıdan  yetişen Futbolcularımızın bukadar vukuatından sonra Yönetimin Altyapıyı iyice bir ele alıp bu sorunları gerçek manada masaya yatırması gerekir yoksa Samsunspor'un geleceği olan bu gençler daha açmadan solan çiçek misali kaybolup gidecekler.......

maço

valla anlamıyorum kı ya bu gencler fenerbahcenın altyapısından cıkınca bı b.k olcaklarınımı sanıyolar belkı suan da en ıyı yerlı forvet olan semıh bıle yedek klubesınden kurtulamıyor fenerın altyapısına gıtmeyı anlamıyorum yemınle hadı gıdersın gese ye anlarım adamların altyapıdan sans verdıklerı var da fenere nıye gıder 16 yasındakı topcu anlamıyorum kal takımında goster kendını ıyıce piştikten sonra gıt nereye gıdersen kazandıracagın parayı da ıstemıyoruz al senın olsun samsunsporun senın gıbı kanı bozuklardan kazanacagı paraya ıhtıyacı yok defol gıt nereye gıdersen

maço

pardon ya yıne yanlıslıkla abımınkıyle yazmısım ben holıgan_itü :)

Mustee13

sanırım hocalarının ve çevresindeki insanların yanlış akıl vermesinden kaynaklanıyor. bu çocuklar daha genç. kendi kariyerlerini düzgün yönetemeyebilirler. normaldir bu. hatalı olan bunlara akıl hocalığı yapanlardır.

edmontdante

KotuCocuk55

Adamlık parayla olmuyor...Şimdi anlıyoruz süper lig zamanındaki tutkumuzu takımımızın başarısını..Doğruda hissediyormuşuz..
Bknz:VURAL KORKMAZ

Bu çocukları ise yönlendirenler ...... olduğu için böyle oluyor diye düşünüyorum..
Ama zaten para yok adam  gibi transferde yok küçülüyoruz diyen yönetimi bu durumu sorgulayıp altyapıya el atması lazım...

doðan

Bu gün ulusal basında Hasan ŞAŞ ın bir opörtajını okudum ;
Aç adam futbolcu olur , bizimkiler baba parası yiyecekler , kolejlerde okuyacaklar ; sonrada topçu olacaklar ,
öncesinde değer kazanmak için hakketmek gerekirdi , ayniyet duygusu  olmalı insanda , büyüklerin duş almadan sen duş alacaksın  imkansız birşeydi saygı duyulurdu , topları gençer taşırdı antremanlarda hunileri ; kale direklerini ;vs, vs, saygı vardı öncelikle .... ağzınla kuş tutsan yeteğin böğründen fırlasa 11 yüzü görerezdin terbiyesiz ve ahlaksızsan ....
şimdi herşeyi ayağına gelecek ağanın para alacaksın arabanın kralına binecek karının alasına atlayacaksın trübün topçum diyecek bağrına basacak ama konu her neise bilinmez kaptanına makasla saldıracaksın .
yine diyruz ya eskiden olsa amatörde top oynatmazlardı sana ....
zamanında seep piontek in göz ağrılarından gençlerimiz vardı alt yapıda gigi nin antrenmanlarda ciddiyetteen uzak oldukları için gözlerinin yaşlarına baklmadığı , ki en fazla genç çıkaran hocadır ,,
alt yapıda neler oluyor ;
süper başlığı açan arkadaşıma teşekkür ediyor ,
esasında alt yapıda hiç bir şeyin olmadığının altını çiziyorum ......
futbolcu fabrikası bir şehrin takımı olmaktan gurur duyarken şimdi ise tek topçuyu çıarakamamktan esef duyuyorum , neler oluyor alt yapıda ben yine soruyorum neler oluyor ...
bilen bir dost anlatsın.......

babasamsunlu

onu Samsunlu antranör istemeyenlere sormak lazım :)

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: 35ama55 - 04 February 2010, 20:44:54
Tam aklımdaki köşe yazısıydı Ertan abi çalıntı yaparım şimdiden söyleyeyim  :D

Mert yeterki Samsunspor'umuza faydalı birşeyler yapalımda çalıp çırpman hiç önemli değil,
Ama gerçekten çok önemli bir konu bu.
Son zamanlarda altyapı'dan çıkan geçlerde disiplinsizlik diz boyu Serkan, Celil gibilerde disiplinsiz davranışları olmuştu ama sahada varını yoğunu ortaya koyup mücadele ederlerdi bunlar saha dışındada aynı içindede.....

salihcakir

Çok yaşlı sayılmam, o yüzden yeni jenerasyon hakkında yorum yapmak biraz ağır kaçabilir. sürçü lisanımız için yazıya başlarken özür dileyelim.

Sorun kesinlikle ahlaki değerler ile alakalı. Ben de bu tespite yürekten katılıyorum. Fakat bu sadece bizim alt yapıya has bir şey değil. Türkiye'nin tamamında hatta dünya genelinde genç futbolcular yukarıda bahsi geçen huzursuzluklara yol açıyorlar. Kazım'ın neler yaptığı ortada, Okan Koç nerelerden nerelere düştü, Arda hariç diğer gençler kayboldu gitti. Arda'nın da bizim kızlar ile konuşurken yüzümüzün kızardığı yaşlarda magazinlere yansıyan havadisleri aşikar. Yurtdışındaki bir çok genç yıldız adayının da gece hayatının dozunu nasıl kaçırdığını, hocaları ile rahatça kavga edebildiklerini sıkça okuyoruz.

Demem o ki, bu sadece alt yapısal bir sorun değil. Direk olarak Vural'lara bak bir de bunlara bak demek ile iş çözülmüyor. Sorun biraz da yeni neslin ekmek almaya gitmemesi ile alakalı. Ne demek mi istiyorum? Bilirsiniz ailenin küçükleri kapıya bakar, ekmeğe gider, pide kuyruğu beklerdi. Dolayısı ile aynı jenerasyon mahalledeki abiler kaleye geç derse kaleye geçer, koş topu al derse topu kovalarlardı. Yine aynı jenerasyon babasından korkar, akşam ezanı okundunmu mahallenin balkonundan gelecek sese kitlenirdir. Eee, futbol hayatında da topları malzeme çantalarını taşırlardı tabi.

Bu kadar anlatımdan sonra yapılacak çıkarım bence şudur ki; alt yapın sadece futbol ile alakalı olursa, eğitmenlerin eski futbolcular, değerlendirmen sadece yetenek ve kondisyon bazlı olursa durum böyle olur. Alt yapılanı tam teşekküllü ve Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim kurumuna dönüştürsen ancak başarılı olabilirsin. Bunun meyvelerini de ancak 5-10 sene gibi orta vadede almaya başlarsın.

Ağacı yaş iken eğmez, gençlere gerekli adabı öğrenebileceği yaşta veremez isen her gidenin ardından hayy böyle gence hayy böyle alt yapıya, nerede o eski topçular diye hayıflanır durursun.

mehmet yılmaz

Salih ile paralel şeyler yazacaktım, gene toplam yapmış. Futbol dediğimiz şey hayatla bire bir örtüşen bir kavramdır. Nuri Asan, Gozgoz Yılmaz, Temel Keskindemir gibi isimleri sayarken onların insani yönlerini es geçemiyoruz. Evet, öyleymiş ama o zamanın toplum değerleri ve ahlaki yapısı da Salih'in de belirttiği düzeyde di .Yani bir mahalle kültürü vardı ve futbolcu o şehrin çocuğu idi. Günümüzde kısa vadede köşeyi dönme zihniyeti sadece futbolda değil hayatın her alanında var; iki maç iyi oynayan "işimi bitirdim" zannediyor. Bu şehrin köklerinde bir futbol mayası kesinlikle var ama bu şehrin genetikleriyle oynanmış durumda; yerellik öldürülmüş, ekonomi dibe çökertilmiş. Yoksa kimse çıkıp da Vural futbol konusunda Sercan Temizyürek'ten daha yetenekliydi diyemez ama arada ciddi bir zihniyet ve adamlık farkı var!

Gençlere rol-model olacak birilerini olması lazım ve kesinlikle daha altyapıdayken SAMSUNSPORLULUK ve AHLAKLILIK eğitimi verilmeli.

beşnumara

AlıntıÖnce insan, sonra futbolcu yetiştiriyorlar..

Buca Genç Futbol Akademisi, 8-18 yaş arasındaki 150 çocuğa sadece sahada futbol öğretmiyor, İngilizceden hızlı okumaya kadar birçok alanda eğitim verirken psikolog hizmeti de sunuyor.

Buca Kaynaklar Seyit Mehmet Özkan Tesisleri'ndeki akademinin genel kaptanı Sedat Gündoğdu, yaptığı açıklamada, 12 antrenörle genç milli takımlara oyuncu yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Eğitimde ''önce insan'' anlayışını uyguladıklarını kaydeden Gündoğdu, geleceğin futbolcularını seçerken yetenek kriterinin yanı sıra kişilik yapısını da göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Futbolda iyi insan profili çizmeye çalıştıklarını ifade eden Sedat Gündoğdu, ''İyi vatandaş, sonra da iyi futbolcu yetiştiriyoruz. Geçen yıl 1996 doğumluların bulunduğu takımımız, Türkiye şampiyonu oldu. O takımdan kişiliği bozuk olan, uyum sağlayamayan bir çocuğu memleketine gönderdik'' dedi.

Akademide bir de psikolog çalıştığını dile getiren Gündoğdu, annesi babası ayrılmış olan ya da memleketinden uzak kalan futbolcu adaylarının sağlıklı ruh gelişimine de önem verdiklerini vurguladı.

Sedat Gündoğdu, bir başka amaçlarının da Bucaspor için futbolcu yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

-FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ-
Eski futbolcu ve kaleci antrenörü Menderes Sunkar, eğitimler sırasında antrenörün verdiği eğitimin değil, kalecinin ya da futbolcunun aldığı eğitimin önemli olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar Burdurspor'da kalecilik yaparken Rüştü'yü çalıştırdığını, Denizlispor'daki Cenk'i, Adıyaman'daki Serhat'ı yetiştirdiğini anlatan Sunkar, bugün Buca Genç Futbol Akademisi'nde çalıştırdığı 1993 doğumlu Barış Türkmen'in de Milli Takım'a gittiğini söyledi.

Milli Takım'a iki kaleci daha göndereceğini açıklayan Sunkar, ''Ben insan yetiştirmekten zevk alıyorum. Sporun kültür, toplum için ilaç olduğunu düşünüyorum. Sanatçılar son nefesini nasıl sahnede vermek istiyorsa, biz de sporcular olarak sahada son nefesimizi vermek istiyoruz'' diye konuştu.

İşçi emeklisi baba ve ev kadını annenin çocuğu olan lise öğrencisi 16 yaşındaki Barış Türkmen de önce Bucaspor'da sonra A Milli Takım'da futbol oynamak istediğini belirtti.

Akademinin 15 yaş antrenörü Hüseyin Eroğlu da 3 yıldır antrenörlük yaptığını, yetiştirdiği çocukların gelecekte iyi takımlarda futbol oynayacağına inandığını dile getirdi.

Futbolculuğu iyi olan bireyler yetiştirmek istediklerinin altını çizen Eroğlu, ''Türkiye Futbol Federasyonu'nun da temel amacı iyi vatandaş ve iyi birey yetiştirmek. Çocukların futbolculuğu da iyiyse iyi yerlere geliyorlar. Amacımız, gelecekte Türk futbolunu temsil edecek, Türk futboluna hizmet edecek futbolcuları yetiştirmek'' şeklinde konuştu.

Kocaeli'nden Buca Genç Futbol Akademisi'ne gelen 15 yaşındaki Burak Aydın ise iyi eğitim görmeyi ve iyi takımlara transfer olmayı umut ettiğini söyledi.

ajansspor

KotuCocuk55

05 February 2010, 18:05:19 #12 Son düzenlenme: 05 February 2010, 18:21:16 samsuni
Helal olsun Buca'ya,özendim biraz da kıskandım valla..

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: salihcakir - 05 February 2010, 14:29:05

Bu kadar anlatımdan sonra yapılacak çıkarım bence şudur ki; alt yapın sadece futbol ile alakalı olursa, eğitmenlerin eski futbolcular, değerlendirmen sadece yetenek ve kondisyon bazlı olursa durum böyle olur. Alt yapılanı tam teşekküllü ve Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim kurumuna dönüştürsen ancak başarılı olabilirsin. Bunun meyvelerini de ancak 5-10 sene gibi orta vadede almaya başlarsın.

Ağacı yaş iken eğmez, gençlere gerekli adabı öğrenebileceği yaşta veremez isen her gidenin ardından hayy böyle gence hayy böyle alt yapıya, nerede o eski topçular diye hayıflanır durursun.

fenerbahçeye transferi resmiyet kazanmadan önce Berat Eyüpoğlu ile görüştüm çocuğun anlattıklarına bakılırsa fenerbahçeye gitmesine kızmak haksızlık olur.
Çocuk  şunu diyor abi benim geleceğim için her türlü şart fenerbahçe'de var başkaları para için gitti diyebilir ama para ile alakası yok hem eğitimimi karşılıyorlar
Özel Kolejde okuyacağım hemde futbol eğitimi alacağım. Okulum,  Sağlığım, Beslenmem, Gelişimim yani herşeyim ile ilgileniyorlar ama Samsun'da altyapıya
önem verilmiyor altyapıda her futbolcuya sadece futbol oyuncusu gözü ile bakılıyor Samsunspor Altyapısında ben sadece futbolcuyum ne dersimi sorarlar
nede başka problemim olup olmadığını ben fenerbahçe altyapısında iki ay kaldım gösterilen ilgiye hem şaşırdım hemde utandım çünkü ünlü biriymiş gibi ilgi gösteriyorlar
ne disiplin ne eğitim nede şartlar çok farklı  dedi.

Ama ne olursa olsun insan genede kızıyor Samsunspor'u bırakıp gitmesine, çünkü bu kulüp bu globalleşmiş futbol dünyasında ancak altyapıdan çıkaracağı derğerler ile ayakta kalabilir
fenerbahçe, beşiktaş, ve galatasaray gibi sömürücüler ile baş edebilmek için futbolcu yetiştirmeliyiz ama maalesef ona bile fırsat vermiyor artık bu kan emiciler
her türlü imkan ve olanak ellerinde olmasına ramen gözleri altyapımızda.

Adamların elinde toprak var tohum var su var ama onların gözü halen bizim küçücük bahçemizdeki yeni filizlenmiş mahsüllerde

Dayan bu düzene daha nekadar dayanabilirsen....Samsunspor'um....

sBc-1984

Sebeb şu Yüz vermek ve Disiplinsiz olmak..Bunlara Yılmaz vural gibi biri lazım  ;D ;D