Bulvar Samsun [A.V.M.]

Başlatan berusa55, 26 October 2009, 16:45:43

« önceki - sonraki »

berusa55

İlk önce söveriz bu nasıl inşaat bu nasıl iş nasıl yordam deriz ama bitince harika oldu deriz. İnşallah şehrimiz güzel bir mekan kazanacak özellikle de şehrin vitrinindeki o ucube görüntüden kurtulmuş olacağız Cüneyt'cim...

##kdc##

cembaba

25 March 2011, 17:48:59 #122 Son düzenlenme: 25 March 2011, 19:57:36 CemBaba
Ben Gazi Caddesinde oturduğum için, sanırım en çok bana yarayacak. Sıkılıyorum taa Yeşilyurt yapmaktan..

Ayberk

Alıntı yapılan: Cüneyt - 25 March 2011, 16:46:20
tramvay durağına gitmek için her gün önünden geçerken, yaya kaldırımlarının da kalkmış olmasından ötürü söverek karşı tarafa geçmek zorunda olduğum inşaat alanı olarak biliyorum henüz, umarım güzel bir yer olur..,

Sorma abi yaaa, köprüden geçerken ekstrem spor dallarıyla uğraşıyoruz resmen :D

minci

Birkaç yıl öncesine kadar Samsunumuz fabrikaları, irili ufaklı işletmeleri, saygın mağazaları ile bir cazibe merkeziydi. İşşsizlik neredyse yoktu. Şehirde yaşayanlar isterlerse başta tekel fabrikalarında olmak üzere kolaylıkla sınav yada torpile gerek duymadan iş bulabiliyorlardı Bundan dolayı Samsunumuz bölgenin çekim merkeziydi. Trabzonlusundan Rizelisine, Sivaslısından Çorumlusuna, Tokatlısına kadar her yerden Samsunumuza akın akın insanlar çalışmaya geliyorlardı. Çünkü Samsun üretiyordu. Halk da bu üretimden pay alıyordu. Şimdi bakıyorum bütün bu iş yerleri kapatılmış, o yerler birilerine verilmiş ve onlarda şehrimizde tüketime yönelik AVMler açıyorlar. Yani buralarda dolaşan para ne yazıkki çok önemsiz bir miktarı hariç tutarsak büyük bölümü başka yerlere gidecek. Yani Samsun halkına nema olarak geri dönmeyecek. Güzel Şehrimde bu kadar genç insanım işsizken böylesi fabrikaların kapanmasını ve yerlerine işsizliğe pek katkısı olmayacak AVM'lerin açılmasını açıkçası içime sindiremiyorum:( :( :(

cezayir55

birkac yil oncesine kadar cazibe merkezimiydi samsun? o zaman sen samsunda yasamiyorsun

sadece55

Alıntı yapılan: minci - 26 March 2011, 01:50:54
Birkaç yıl öncesine kadar Samsunumuz fabrikaları, irili ufaklı işletmeleri, saygın mağazaları ile bir cazibe merkeziydi. İşşsizlik neredyse yoktu. Şehirde yaşayanlar isterlerse başta tekel fabrikalarında olmak üzere kolaylıkla sınav yada torpile gerek duymadan iş bulabiliyorlardı Bundan dolayı Samsunumuz bölgenin çekim merkeziydi. Trabzonlusundan Rizelisine, Sivaslısından Çorumlusuna, Tokatlısına kadar her yerden Samsunumuza akın akın insanlar çalışmaya geliyorlardı. Çünkü Samsun üretiyordu. Halk da bu üretimden pay alıyordu. Şimdi bakıyorum bütün bu iş yerleri kapatılmış, o yerler birilerine verilmiş ve onlarda şehrimizde tüketime yönelik AVMler açıyorlar. Yani buralarda dolaşan para ne yazıkki çok önemsiz bir miktarı hariç tutarsak büyük bölümü başka yerlere gidecek. Yani Samsun halkına nema olarak geri dönmeyecek. Güzel Şehrimde bu kadar genç insanım işsizken böylesi fabrikaların kapanmasını ve yerlerine işsizliğe pek katkısı olmayacak AVM'lerin açılmasını açıkçası içime sindiremiyorum:( :( :(

2002den önceyi kastetmeye çalışmışsın sanırım doğru eskiden süperdik zaten biz :)))

55.hakan

Son 10 yıldaki özelleştirmeler Samsun'a da darbe vurdu.İnsanlar bu kadar alışveriş merkezinde hangi parayla alışveriş yapacaklar onu düşünüyorum.

Sercan

Alıntı yapılan: hakanelgun - 26 March 2011, 15:11:16
Son 10 yıldaki özelleştirmeler Samsun'a da darbe vurdu.İnsanlar bu kadar alışveriş merkezinde hangi parayla alışveriş yapacaklar onu düşünüyorum.

Bende en çok bunu düşünüyorum ama hepimiz görürüz takır takır yapacak herkes alışverişini...

sadece55

Alıntı yapılan: hakanelgun - 26 March 2011, 15:11:16

Samsun özelleştirmeden hangi fabrikayı kaybetti ki ? tekel dersen o zaten kapanmaya yüz tutmuştu... diğerlerinden kastın varsa daha çok işçi alındı çoğuna

55.hakan

Alıntı yapılan: Erdinc - 27 March 2011, 13:21:36
Samsun özelleştirmeden hangi fabrikayı kaybetti ki ? tekel dersen o zaten kapanmaya yüz tutmuştu... diğerlerinden kastın varsa daha çok işçi alındı çoğuna
KBİ Samsun İşletmesi-Karadeniz Bakır İşletmeleri
           EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu
           Tekel
Bunlar benim bildiklerim.Yeni özelleştirilen vardır daha belki.

Bak siyasi konulara girmek istemiyorum yerine daha çok işçi alındı diye kendini kandırma daha önce ne kadar maaş aldıklarına bak ve sosyal güvencelerinin nasıl değiştiğine bak.Ve buralar uzun bir süre devletin malı değil bazılarını alan firmalar satılığa çıkardı bile.Yani ilk başta satın aldılar şimdi de bazı arazileri işletmeden satıyorlar.Özelleştirmelerle yeni sözleşmeleri kabul etmeyenler de işten çıkarıldı.Ayrıca Samsun'da 2008'de 16.825 olan işsiz sayısı 2010'da  29.161'e yükselmiş.Bu şehre yapılacak yatırım 5 tane alışveriş merkezi yerine 2 tane alışveriş merkezi 3 tane büyük ölçekli fabrika yerinde olur bence.

cezayir55

devletci anlayis her zamn kaybeder ozellestirme dinamizm getirir bunu butun dunya biliyor hatta rusya bile ogrenmeye basladi

55.hakan

Alıntı yapılan: cezayir55 - 27 March 2011, 14:02:18
devletci anlayis her zamn kaybeder ozellestirme dinamizm getirir bunu butun dunya biliyor hatta rusya bile ogrenmeye basladi

Özellştirmenin dinanizmi bir yere kadar özel yatırımcıyı çekemezsen böyle işsizlik artar.Samsun'da öncelik tüketim değil üretim olmalı.

berusa55

'Bulvar Samsun' halka tanıtılıyor
14 Mayıs 2011 / 17:27

Samsun'da restorasyonu süren 124 yıllık endüstri mirası TEKEL binalarının yeni yüzü 'Bulvar Samsun' halka tanıtılıyor.
İhalesi yapılarak özel bir firma tarafından restorasyonu ve işletmesi alınan eski TEKEL binalarının inşaat çalışmaları sürerken, Cumhuriyet Meydanı'nda projenin bitmiş halini gösteren özel olarak hazırlanmış animasyon fotoğraflar sergilendi. 1887 yılında yapılan ve koruma altındaki bina modernize edilerek hizmete sunulmaya çalışılırken, inşaat alanında otopark yapımı ve alışveriş merkezi için hızlı bir çalışma sürdürülüyor.

Meydanda oluşturulan stantlarda Bulvar Samsun AVM'nin detaylı bir şekilde anlatımı yapılarak, 124 yıllık tarihi binanın inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra nasıl bir hal alacağı gösterilmeye çalışılıyor. Vatandaşlar ise büyük bir ilgi göstererek fotoğrafları yakından inceliyor. (İHA)

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=30655

brigand

Alıntı yapılan: cezayir55 - 27 March 2011, 14:02:18

liberalizmin sonu nerelere dayanacak onu görünce görücem ben şimdi pek konuşmaya gerek yok. ama şu var ben kendi şehrimde iş bulamıyorum bu yüzden mecburen İstanbul'a gidiyorum sonrada liberal ekonomiyi savunucam he. inanın çok kişi acı çekti azotun,bakırın,yem fabrikasının ve diğer işletmelerin özelleştirmelerinden. en son ve en güncel bildiğim ballıcada tekel zamanından kalan işçilerinde kapı önüne konduğu. sebep şirket politikası.liberal ekonomi dinamikleri böyledir. yani dış odaklı yatırımlar. bir gün toplantıda kodamanın biri değiştirir şirket politikasını.toplar gider pılısını pırtısını . sonra baka baka dönersin eve. demeye dilin varmaz.
ama varsın olsun açılsın avm de karşı falanda değilim hatta işede yarar şey bence. ama ondan önce yapılcak çook şey var diye düşünüyorum