Samsunspor Sadık İlhan'ı tazminata mahkum ettirdi..

Başlatan timofte, 24 December 2004, 11:47:24

« önceki - sonraki »

timofte

AlıntıTarihi karar!  

Samsun 3. Asliye Mahkemesi, eski hakem Sadık İlhan'ın Star'a yaptığı açıklama gerekçesiyle Samsunspor'a 1 milyar tazminat ödemesine hükmetti. 24.12.2004

Karara bağlandı
Samsunspor, eski hakem Sadık İlhan hakkında açtığı davada, 1 milyar lira manevi tazminat almaya hak kazandı. İlhan'ın 2002 yılında yönettiği Samsun-Trabzon maçında MHK Başkanı Bülent Yavuz'un Trabzonspor'un kazanması yolunda telkinde bulunduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle 1 milyar liralık manevi tazminat istemiyle Samsunspor Kulübü'nce açılan dava dün Karadeniz kulübünün zaferiyle sona erdi.

'Takip edeceğiz'
Başkan İsmail Uyanık, o dönemde futbol federasyonuna başvurduklarını hatırlatıp, "Ancak federasyon girişimde bulunmayınca biz de kendi hakkımızı kendimiz aramaya karar verdik ve mahkemeye gittik. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Artık gelişmeleri takip edeceğiz. Burada kesinlikle para peşinde değiliz. Samsunspor olarak bir takım pisliklerin, yanlışların, çirkinliklerin ortadan kalkmasını istiyoruz" diye görüş bildirdi.

'Muhatap değiliz'
Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu ise gelişmeler üzerine şu açıklamayı yaptı: "Sadık İlhan ve Bülent Yavuz muhatabımız değil çünkü ayrıldılar. Hala bizimle olsalardı, disiplin talimatnamesinin 48. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hak mahrumiyeti sözkonusu olabilirdi. Mahkemenin gerekçeli kararı elimize geçmedi. Geldikten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da konu ile ilgili görüşme yapacaktır."
FANATİK GAZETESİ

curva55

Sioux

bir de bülent yavuz denilen herif samsunlu olacak.
doğduğu yeri memleketini ateşe atmaktan çekinmiyor menfaat için. koltuk için.
karaktersiz kişiliksiz adam. trabzonlu haluktan işareti alıyor ve lafa bak:
'bu maçı trabzon kazansa daha iyi olur..'
maç sonrası polsi korumasında stadı terk ederken hocamız yücel uyar'ın isyanı ve sadık ilhanın ona bakışı hala gözümün önündedir.
Allahtan o sene küme düşmedik. ama asıl davayı bu bülent yavuza, haluka  açacaksın.

curva55

******* birde demiş Samsum küme düşseydi vicdan azabı çekerdim ulan senin vicdanın mı var lan...O Bülent Yavuz denen adamda arttık Samsuna gelemiyor sürünsün televizyon programlarında *******...(kimbilir kaç para alıyor sürünsün dedim ama :lol:  :lol: )

Amsterdamli

Ne Faik Cetiner nede Bulent Yavuz ikiside yakismiyor programa. Zaten Leven Ozcelik'in ayagini kaydirdilar gibi programdan. Oysa onu zevkle izliyordum. Yilmaz Vural'a sempatim programi seyrettikce baya artti. Zaten onceleride vardi biraz sempatim. Belliki Anadolu futbolunun ilerlemesini gercekten isteyen bir sahis.

Bu mahkeme kararindan sonra Sayin Moral'in dedigi gibi yetkililer harekete gecmezse bir faydasi olmaz. Bu sekilde sike tescillenmis durumda ama yeni TFF yonetimi suclular hakkinda artik Faal degiller gibi bir aciklama yaparsa uzerinde pek durmayacaklar gibi geliyor bana.

roligan

Amsterdamlı; kimi kime şikayet edeceksin?! Refik Moral, şike yapılmıştır, federasyon gereğini yapmalıdır demiyor ki... Mahkemenin kararında zaten, Sadık İlhan'ın "Samsunspor camiasını üzdüğü" için tazminata mahkum edildiği belirtiliyor.
Yani ortada şike yapılmıştır diye bir karar yok. Sadık İlhan hakkında ancak ceza davası açılır ve ceza alırsa şike olayı gündeme gelir.
Refik Moral da, yetkililer gereğini yapmalıdır diyor. Yetkilileri ne bekliyorsun, sen gereğini yapsana... Davayı aç ve işi bitir.
Ama bitiremez, çünkü Refik Moral'ın topu attığı federasyon, aynı zamanda onun federasyonu.
Çünkü Refik Moral, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nda yedek üye!!!
Anladın mı şimdi, biz bize konuşuyoruz, Samsunspor'un sahibi durumundakilerden bile ses yok.
Kaldı ki, başkaları kesinlikle sana hak vermez..
Boş yere bekler dururuz!
Saygılar

roligan

Bir düzeltme! Refik Moral hukuk değil, Tahkim Kurulu'nda yedek üye... Ama gerçek değişmiyor, bu federasyonun bir üyesi yani!!!

sadece55

kutsalforma

Alıntı yapılan: Erdinc - 11 July 2011, 15:18:26
Ah şimdi bu yasayla olacaktı ki bu işler...

15 yil rahat yatardi,  trabzon_spor uda bankasyaya ugurlardik  :D

samuray

evet ya bu yeyni yasa gündemde olsaydı o zaman ne bülent yavuz ne sadık ilhan sürünürlerdi bu bir milyar tazminat ytyl.mi eski tl.mi eskiyse komik zaten

KotuCocuk55

Bu maci hic unutmuyorum,mactan önce arkadaslarla bu trabzonu düsürmezler diye konusuyoduk.Penalti pozisyonu önümüzde oldu ve hakem vermeyince bütün tribünde herkes yok abi bu mac satilmis diye konusmaya basladi.Sadece penalti pozisyonu degil cizgiyi gecen bir pozisyonda golümüzde verilmedi herkes onu atliyor bide hakemin gole giden en az iki atagi kesmesi cabasi.Arkadas kesin satilmis kesin satilmis diye mactan sonra basimin etini yemisti.Yillar sonra adam starda cikti acikladi o günden sonra temiz futbola inanmam!

sadece55

Alıntı yapılan: samuray - 11 July 2011, 20:06:28
evet ya bu yeyni yasa gündemde olsaydı o zaman ne bülent yavuz ne sadık ilhan sürünürlerdi bu bir milyar tazminat ytyl.mi eski tl.mi eskiyse komik zaten

tl olma şansı varmı sence :) 1milyar tl yi kim kaybetmiş

isyan

"Ancak federasyon girişimde bulunmayınca biz de kendi hakkımızı kendimiz aramaya karar verdik ve mahkemeye gittik.  :x((
O dönemin federasyon Baskanvekilinin adina bakin  >:( bunlarin alayi ayni  >:(

jean

acik sike iste netice sifir adamlar 3 haftada juventusu dusurdu bizde korkaklik var