samsunspor.biz e teşekkürler

Başlatan silopilimuhsin, 14 October 2009, 11:30:26

« önceki - sonraki »

silopilimuhsin

samsunspor.biz sitesine çok teşekkür ederim.  Bu teşekkürün birçok nedeni var! nedenmi derseniz  sizi biraz geçmişe ve uzağa götüreyim.  Şuan 30 yaşındayım  bundan 23 yıl önce daha okuma yazma yı bile doğru dürüst bilmeden, Şırnak il olmadan isimlerini çıkarsanız haritadan hiç bir ili bilmedenbir Samsunspor aşkı kalbime girdi. ben buna ilk aşk diyeyimçünkü o yaşta bir kızı sevecek değildim.benim aşkım samsunspordu bu rüyalarıma giren bir aşktı. bunun dışında bütün bölgeyi dolaşsan memurlar dahil  o malum 3 takımın dışında bir taraftar bulamazdın. niye ben samsunsporluyum? dan çok niye bunlar öteki takımları tutuyor? sorusunu sordum hep kendime. Gün gelir uğruna bir takımın taraftarı olduğun insanlar kendi menfaatleri için takımdan ayrılır bu bazen kabullenemeyecek bir şey oluyor. tanju mesela ilhan, tümer menejer süleyman hurma vs. Küçükken abim bana hep rüşvet verirdi "gel galatasaraylı ol" diye  son rüşvet teklifini "bak en sevdiğin futbolcu tanju da galatasaray a geldi" taktiği ile yaptı bu taktik ilk kez beni bu konuyu düşünme sürecine soktu. rüşveti peşin vermişti ben kararı daha sonra verecektim. kısa bir zaman boşlukta kaldıktan sonra silkelendim yeniden  çünkü Samsunspor aşkı tanju dan daha büyüktü. abimim bana verdiği bilyeleri ve miktarını şu an tam olarak hatırlamadığım harçlığı ve onun köydeki futbol takımında oynama şansını  kısacası hepsini ona geri verip "abi ben Samsunsporluyum" dedim. Çünkü bu sevgi paha biçilemez, satın alınamaz bir sevgiydi.  yıllarca tek başıma herşeye rağmen yaşadım karşılıksız ve benden habersiz sevdam Samsunspordan. gün geçtikçe teknoloji ilerliyordu radyo, renkli televizyon, gazeteler, telefon. bunlar ilerledikçe sevdamda büyümeye devam ediyordu samsun ilinin çoğrafi yerini artık biliyordum. samsunspor taraftarlılığı aynı zamanda beni yarı samsun lu yapmıştı. bafrasporu, çarşambasporu, hentbolde samsungücünü (son iki yıldır samsun bayan basket takımını) kendi memleketimin takımlarıymış gibi takip ederdim bundan kimsenin haberi yoktu! çünkü bu karşılıksızdı taraftarlılıktı aşktı. sanatçılar içinde ençok Orhan Gencebayı sevdiysem bunun nedeni samsunlu oluşudur, Türkiyede kendi memleketim dahil hiç bir ilin ilçelerini sayamazken tek samsun ilinin ilçelerini sayabilmem Samsunspordandır elbette.  yaklaşık 20 yıl samsundan ve samsunspordan sürdü hayatım siteden bilirsiniz sedat hocam ve asker arkadaşım ilker ordu dan başka hiç bir samsunlu bilemiyordu bunu. istanbuldaki (istanbulspor-samsunspor) izlerken bile yalnızdım  kimsenin benden haberi yoktu. şans işte hayatında ilk defa samsunspor maçına git  ondada maçı rakip tribünden izle ne diyeceğimi bilemiyorum. ismail uyanıkla göz göze geldiğimiz anki heyecanımı eminimki hiç biriniz yaşamamışsınızdır. her ne hikmetse o anda konuşamadım "başkanım ben şırnaklıyım ama samsunspor taraftarıyım" diyemedim. o gün konuşabilseydim ismail uyanık beni dinlermiydi acaba? Her neyse bir kaç yıldır internete giriyorum samsunsporun resmi sitesin takip ediyordum takımıbir kaç defa yazı yazdım ama ilgilenen olmadı birtek emrah öztürk kardeşim ilgilendi adres istedi benden sağolsun bana bir forma birde atkı gönderdi. yazdıklarımı site yöneticileri görebiliyordu herhalde ama onlar susmayı tercih etti demekki emrah kardeşim onlardan daha çok samsunsporluydu. belki onların maaşı emrah ve emrah gibi arkadaşların maç biletlerine verdikleri paradan geliyordu ama nihayetinde onlar samsunsporu temsilen ordalar.bir gün resmi siteye girişte bir sorun vardı o esnada samsunspor.biz sitesini gördümbaktım güzel bişeye benziyordu, haberleri daha günceldi ordaki iletişim kutusuna bir e mail attım  baktım ertesi gün hemen cevap yazdılar. ve  gerisi geldi ondan sonraki hikaye yi hepiniz biliyorsunuz sanırım. şimdi binlerce insanın benden haberi var, bir sürü insanla samsunsporu konuşabbiliyorum beni facebook a ekleyenler, e mail atanlar, yani artık yalnız değilim.  Demek  istediğim ya emrah öztürk benimle ilgilenmeyip  forma ve atkı göndermeseydi!ya sevgili mehmet yılmaz hocam iletişim kutusuna yazdığım e maili es geçseydi, bana cevap yazmayıp numaramı istemeseydi! ne olacaktı acaba? Samsunspor yöneticilerine sayın Şafak Gedikoğlunun bir lafını hatırlatmak isterim " nerede bir samsunsporlu varsa  bizim için çok değerlidir"  bu sitedeki insanlar 23 yıllık bir hayalimi gerçekleştirdi. belki siz gelip gittiğimi duymamışsınız bile. haberiniz varmı samsundaki 3-3 biten karabük maçında ben tribündeydim sizin yönettiğiniz takımı destekleyim avazım çıkarcasına bağırıyordum, ayrıca sizin seslerini duymamazlıktan geldiğiniz insanlar tribünde şırnaklıyız samsunsporluyuz  panakartını astı hiç gördünüzmü? kusura bakmayın ama bence onlar sizden daha büyük samsunsporludur. Samsun da kaldığım süre de sanki bir rüyanın içindeydim döndükten sonra farkına varabildim bazı şeylerin.burdaki insanların bana sorduğu bir kaç soruyu yazayım size  1.Samsunspormu seni davet etti?  2.Yönetimle birliktemi izledin maçı?  3.Samsunspor başkanı sana ne söyledi?  4.tessisleri gezdinmi?   5. hangi otelde kaldın?  6.futbolcularla tanıştınmı?  7. sahaya girdinmi?    en kötüsüde nedir biliyormusunuz? bizim burdaki amatör takımda oynayan bir arkadaşım var  gelirken patronumdan habersiz  dükkanı ona teslim etmiştim 2 gün yerime bakacaktı buna karşılık benden tek isteği "abi bana ordan 41 numara futbol ayakkabısı getir, nasıl olsa futbolcuları göreceksin, antrenmana gideceksin 41 numara giyen birinden istersin " idi . tamam dedim, söz getiririm dedim. bir amatörün  en büyük isteği profesyonel olmak ve onların giyindiğinden giyinmektir. maalesef ayakkabı getiemedim arkadaşıma.  bir kere bir filmde izlemiştim fakir bir kör vardı ve o körün yoksul bir kaç arkadaşı vardı. o körün en büyük isteği yaşadığıı dünya yı görebilmekti ve bunun için çok para gerekmekteydi. körün yoksul ve onurlu arkadaşları bunu gerçekleştirebilmek için geceli gündüzlü çalışıp para biriktirdi ve birazda babacan bir insanın  desteği ile açtılar körün gözlerini.  ve o fakir insanlar o kadar gururluyduki o gözlerin dünyayı görebilmesi neler feda ettiklerini hiç belli etmediler bile.  İşte benimde en büyük hayalimi bu filmdeki cefakar insanlar gibi olan cefakar Samsunsporlular gerçekleştirdibu yüzden samsunspor.biz sitesine, site forumlarından bana yazan arkadaşlara cefakar samsunspor taraftarına ve tabiiki sevgili mehmet yılmaz hocam a çok çok ama çok teşekkür ederim.  saygılarımla muhsin bordoğan

celebi

ya muhsin bu ne yazı be kardeşim :( :-[ :-[
valla tüylerim diken diken oldu ya. her zaman bekelriz kardeşim. keşke elimizde olsa iadeyi ziyarette bulunsak sizin oralara ama nasip işte

silopilimuhsin

her zaman beklerim hocam başımın üstünde yeriniz var

SSBiz Gençlik

Eline sağlık abi... İnşallah güzel günleri de göreceğiz...

babasamsunlu

Ah muhsin ah..şunu alacakın elline cumhuriyet meydanında bağıra bağıra okuyacaksın... belki silkelenirde kendine gelir bu illet millet..senin ağzına yüreğine sağlık..bizim gibiler sizin gibiler yüzünden samsunsporlu..samsunspor başardıklarıyla başaramadıklarıyla şansızlıklarıyla şehitleriyle bambaşka bir kulüp...hangi takımın  idman seyredip dönerken tren altında kalıp can veren taraftarı var...hangi takımın uğrunda en büyük teklifleri reddedip takımında kalan futbolcuları var...hangi takımın bu kadar çok şehidi var....hangi takımın Teoman gibi bir sevdalısı var...hangi takımın Muhsin gibi bir taraftarı var....  Ağlasam  saatlerce doyamam bu yazıdan duyduğum hazza...
teşekkürler Muhsin kardeşim...

özkan

Helal olsun sana tekrar tekrar Muhsin Abi..Yazdıkların insanın tüylerini diken diken ediyor..

berusa55

Helal olsun Muhsin kardeşim. Başka ne denebilir ki? Helal olsun büyük Samsunspor'lu!

34_55

helal be aslan kardeşim sen bizi  taaa şırnaktan duyuyorsun ve yaşıyorsun ama senin çeyreğin kadar duymayan ve görmeyenler utansın....55

Fecr_55

asil biz tesekkür ederiz Muhsin abi..
icimizdeki bir cok insana "abi" diyemiyoruz sana hitap ettigimiz gibi..aradaki fark onlar yakin ama uzak, sen uzak ama en yakinimizdasin..kendini bizden ayri görmeyip sevdamizda takimdasimiz oldugun icin  hepimizde büyük saygi ve sevgi kazandin ve bu en büyük tesekkürü hakettiren bir durum..

insallah birgün Samsun'a yerlesir, daha da yakindan yasarsin Samsun ve Samsunsporumuzu..

Ollivanders

55.hakan

müthiş bir yazı bugüne kadar yaşadıklarını özetlemişsin eline yüreğine sağlık

berusa55

Şu yazıyı ibret-i alemlik asacaksın şehrin her yerine burda!!!! Tekrar tekrar okudum; yüreğine sağlık Muhsin dostum yüreğine.

emoh55

helal olsun bıremı sana herkez senın gıbı olsa duygulandırdın bızı senınle tanıstıgım ıcın cok mutluyum ıykı forma gondermısım  ;D

deado

duygulanmamak elde değil yüreğine sağlık kardeşim.

AntZ

Ne yaptın sen kardeşim, yemin ederim tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu. Helal olsun sana, Allah herşeyi o büyük yüreğine göre versin.