Samsun'a İş Yağacak

Başlatan berusa55, 14 May 2009, 14:54:53

« önceki - sonraki »

berusa55

14 May 2009, 14:54:53 Son düzenlenme: 14 May 2009, 14:56:49 berusa55
AlıntıHabertürk Gazetesi'nde İsmail Özkul imzası ile yer alan bir haber Samsun'da büyük heyecan yarattı

5 bin 200 kişiye iş!

Samsun'a iş yağacak

Habertürk Gazetesi'nde İsmail Özkul imzası ile yer alan bir haber Samsun'da büyük heyecan yarattı. "Dev yatırımcılar Samsun ve Gaziantep'e iş yağdıracak" başlığı ile verilen haberde şehirde binlerce kişinin iş sahibi olacağı belirtildi

İsmail Özkul'un yazdığı haberin Samsun'u ilgilendiren bölümlerinde "Dev yatırımlar liginin dört ve beşinci sırasında yer alan firmalar, yatırımlarını Samsun'da yapacak ve 5 bin 200 kişiye imkanı yaratacaklar. Yatırım tutarında dördüncü sırada yer alan İngiliz Samsun Shipyard Gemi İnşa, 291 milyon liralık yatırımla 1200 kişiye istihdam yaratacak. Samsun Shipyard, yılda 70 bin ton çelik işleme kapasitesinde bir tersane kuracak. Samsun'daki ikinci dev yatırım da 221 milyonluk yatırımla 4 bin kişiye iş sağlayacak olan Blackstone Çimento Sanayi. Blackstone Çimento da bir İngiliz firması ve yılda 2 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip bir fabrika kuruyor" deniyor.

YATIRIMLAR SAMSUN ŞANŞLI KILIYOR
Yılın ilk üç ayında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan Yatırım Teşvik Belgesi alan 572 yerli ve yabancı firmadan Blackstone Çimento ile Samsun Shipyard Gemi İnşa firmaları Kalkınmada Öncelikli yöre kapsamında bulunan Samsun'a yatırım yapmaları kesinleşirken, Kurumlar vergi rekortmeni Turkcell 3G mobil iletişim altyapısı için 2 milyar 94 milyon liralık ile Vodafone'un da 3G için 430 milyon lira ile yatırım yapacak olması bu açıdan da Samsun'u şanslı kıldığı da yatırım uzmanları tarafından dile getiriliyor. Bilindiği gibi, bir yatırımın Teşvik belgesine bağlanabilmesi için öncelikli yörelerde yapılacak yatırımlarda asgari yatırım tutarı 200 bin, diğer kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak yatırım tutarı asgari 400 bin TL. olması gerekiyor.

Osman YILMAZ

Kaynak: http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=15130

Sadece Samsunspor

Hayırlısı, görmeden inanmam bundan sonra böyle

berusa55

Evet sadece samsunspor; görmeden inanmamak lazım ama yine de umut verici haberler bunlar ve gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel habere baktığımızda.

55.hakan

Alıntı yapılan: 35ama55 - 14 May 2009, 14:59:48
Yerel basın yazsa inanmazdım ama Habertürk'de yayınlanması heyecan verici .. İnşallah kolpa yapıp , yatırımları baska kentlere kaydırmazlar !
kaydırırlar bu haberi görünce çatlayacakları için kaydırırlar

Baskent_Samsunspor

bakanın işi sıkı tutması lazım bu balıkları kaçırmayalım

Akyol

kaçar kaçar bu da kaçar bende heves kalmadı  :(

sedatbuyuk

Samsun, Avrupa Birliği araştırmalarına göre Türkiye'nin gelişmeye en müsait şehirlerinden biri. ki ilk listede olduğunu da bir araştırmada okumuştum. Her türlü imkan varken bu şehre bugüne kadar böylesine az yatırım yapılmış olması aslında hayret verici bir durum. İnşallah yatırımlar büyüyerek devam eder.

Böyle merkezi bir konuma sahip olan, karayolu bağlantılarının tam ortasında, demiryolu ağının bir ucunda, uluslararası bir havaalanı ve deniz ulaşımına sahip kaç şehir var şu ülkede ? doğalgazın da gelişinin ardından yatırımların Samsun'a yönelmesi zaten olması gereken durum. tabi bu yatırımlar siyasi oyunlarla başka bölgelere kaydırılmadıkça.

inşallah demek istiyorum. eminim bu yatırımlar için çabalayan insanlar da var. Allah onların yardımcısı olsun. Elbet Samsun hak ettiği konuma gelecek bir gün.

yaman55

Akyol

bezgınbekır

insallah diyelim ne diyelim bekleyelim gorelim ama tersane akla yatıyor cünkü Samsun ardbölgesi geniş bi sehir yani izmir gibi büyük bi liman olmaya müsait hadi hayırlısı

kuzey55

geç kalınmış umut verici gelişmeler bunlar.yıllardır siyasilerimizin asl memleketlerine kaydırdıklarından dolayı bu durumdayız.aslında taşıdılar da noldu hala köy statüsündeler.inş gerçekleşir...

Akyol

Arkadaşlar zaten bu projeler gerçekleşse bizim önümüzde kimse duramaz ama olmuyor hep son anda bişeyler oluyor işler terse dönüyor.70 Milyonluk ülkenin gemi inşaa yeri bizim Baframız kadar olan İstanbul/Tuzla da devam ediyor. Bizde hala o gelse bu gitse diyoruz, bu zamana kadar kaçanlarla biz şimdiye abartmıyorum 3.büyük il olurduk, nelerle kandırıldık neleri kaçırdık. Bu yüzden benim bu projeye de inancım zayıf hatta yok! Bakanımız varmış vekilimiz varmış hikaye, somut adımlar görmek istiyoruz! Ne oldu hyundai geliyordu, ne oldu otel yapılıyodu hani ladik/akdağ projesi hani cazibe merkezi? Yazılacak o kadar şey var ki yazamıyorum. Burda belediyelere de suç bulamıyorum çünkü bu olaylar büyükbaşların elindeki işler! Bizim vekillerimiz neden bu kadar pasif anlayamıyorum. Seçim dönemine kadar öyle işler yapsınlar ki bende yüzüm kıpkırmızı olarak onlara oy atayım bekleyelim görelim.

ramcQ_55

14 May 2009, 18:59:06 #12 Son düzenlenme: 14 May 2009, 19:01:47 ramcQ_55
aslında uzun zamandır var olan yatırım planları bunlar demekki gercekleşecek
ulusal basına düştüyse kesindir bu iş gerci ulusal basına düşen samsuna yatırım haberleri genelde hemen kaydırılıyor başka sehirlere  ama be sefer ihşallah böyle olmaz

jean

her zaman duyuyoz ortada birseyyok

kaptan 55

mevzu SAMSUN olunca hep açılacak,yapılacak,olacak,gelecek,yağacak,akacak hep gelecek zaman hep gelecek zaman yahu kardeşim bikerede şimdiki zaman zarfını kullanıp bi cümle kurdurun artık bizlere