Hasan Sönmez; Coşkundere olmasaydı düşerdik

Başlatan Kodalak, 14 May 2009, 13:48:28

« önceki - sonraki »

Kodalak

14 May 2009, 13:48:28 Son düzenlenme: 14 May 2009, 17:32:54 samsuni
Ligin 3'üncü haftasında kaleyi devralan ve sergilediği başarılı performansla Samsunspor'a büyük katkı sağlayan tecrübeli file bekçisi Hasan Sönmez, memleketi Bursa'ya gitmeden önce muhabirimiz İlker Aktaş'a 2008-2009 sezonunu değerlendirdi.Memleketi Bursa´ya gitmeden önce muhabirimiz İlker Aktaş´a çarpıcı açıklamalarda bulunan Kaleci Hasan Sönmez, "Ercüment Coşkundere bizlere hocalık yapmaya fırsat bulamadı. O bizlere hep ağabeylik yaptı. Ercüment hocanın yerinde dışardan başka bir çalıştırıcı olsaydı bu takım 5 hafta önce küme düşmüştü" dedi

BU DURUMUN SEBEBİ PARA DEĞİLDİ
Samsunspor'un tecrübeli file bekçisi Hasan Sönmez, 2008-2009 sezonunu muhabirimiz İlker Aktaş'a değerlendirdi. İşin son maça gelmesindeki en büyük etkenin kendileri olduğunu söyleyen Hasan, "Eğer bunun sebebi para olsaydı şimdiye kadar çoktan küme düşmüştük zaten. Kimse parayı sorun etmedi. Sadece verilip de tutulmayan sözler vardı. Bize her hafta para verilecek vaadinde bulunuluyordu. Bu vaatler yerin gelemeyince de motivasyonumuz bozuluyordu. Ve ayrıca çok tecrübesiz bir takımız. Bir maç kazanınca her şey bitti diyen genç futbolcular vardı" diye konuştu.

http://www.habergazetesi.com.tr/habergoster.asp?kimlik=25919
ÇOK FEDAKARLIK YAPTI
Özellikle Samsun'un genç oyuncularından çok çektiklerini belirten Hasan, "Ercüment hocanın yerinde dışardan başka bir çalıştırıcı olsaydı bu takım 5 hafta önce küme düşmüştü. Takım dağılır giderdi. Ercüment Coşkundere bizlere hocalık yapmaya fırsat bulamadı. O bizlere hep ağabeylik yaptı. Kendisi çok şeyden fedakarlık etti. Başka bir hoca olsaydı bu gençlerin hiç birinin kaprislerini çekmezdi. Kadro dışı bırakırdı hepsini ve takım dağılırdı. Ercüment hocaya sallayanlar, ona dua etsinler bence. Ercüment hocanın tek eksik yönü haddinden fazla iyi niyetli olmasıydı" dedi.

SERCAN HEP ARKADAN VURDU
Teknik Direktör Ercüment Coşkundere'nin Sercan'a çok güvendiğini dile getiren kaleci Hasan, "Hocamız Sercan için çok şeyler yaptı ama o bunların farkına varamadı. Sercan çok yetenekli fakat bu iş sadece yetenekle bitmiyor. Hocamız Sercan'ın hep arkasında durdu ama Sercan hocamızı hep arkadan vurdu. Sefa'da kadro dışı bırakılmıştı. Fakat kadro dışı kaldığı süre içerisinde adeta kendine geldi ve olumlu yönde adımlar attı. Ama Sercan bu durumdan faydalanamadı. Bu iş nereye kadar böyle gidecek bilemiyorum" şeklinde konuştu.

SAMSUN BANA UYGUN
Önümüzdeki sezon Samsunspor'da kalmaktan yana olduğunu belirten Hasan, "Buranın seyirci potansiyeli, şehir, ortam, hep bana uygun. Taraftar da beni seviyor galiba. Bende onları çok seviyorum. Mesela Adana maçından sonra taraftarlarımıza böyle bir oyun izlettiğimiz için ben çok utandım. Bu bize yakışmadı hiç" dedi.

GENÇLERE TECRÜBE OLDU
Genç oyuncuların son hafta oynanan Adanaspor maçının stresini kaldıramadıklarını söyleyen Hasan, "Ben bu durumu Sebat'ta da yaşadım, Gençlerbirliği'nde de yaşadım. Bir hafta geceleri uyku uyuyamadım karın ağrısından. Bu durumu gençler nasıl kaldırsın ki? Gençlerimiz küme düşmenin nasıl bir şey olduğunun farkında değillerdi. Ve eğer şu anda küme düşmüş olsaydık hala daha farkına bile varamamışlardı. İşi zamanında sıkı tutup buralara getirmemeliydik. Bu durum önümüzdeki sezon için genç oyunculara tecrübe oldu diye düşünüyorum" diye konuştu.

BİZ DAHA ÇOK İSTİYORDUK
Deplasmanda sadece 1 maç kazanabildiklerini hatırlatan tecrübeli eldiven, "Sonuçta biz deplasmanda da maç kazanmayı herkesten çok istiyorduk. Ama bir türlü olmadı. Çünkü maç kaybettiğimizde olan bize oluyordu. Taraftarlarımız üzülüyordu ama sonra geçiyordu. Bizler ise hem para, hem moral, hem de prestij kaybediyorduk" ifadelerini kullandı.   

EN ÖNEMLİ EKSİK DİSİPLİN
"Bu kadro bozulmadığı takdirde Samsunspor önümüzdeki sezon aynı sıkıntıları yaşamaz" diyen Hasan, "Ama önce kulüpte bazı şartların oluşması gerekiyor. Bunların en önemlisi disiplin. Kulübün her kademesinde disiplin olması gerekiyor. Ben bu sezon bunu göremedim. Ben 32 yaşındayım ve burada futbol hayatımda görmediğim şeylerle karşılaştım. Ben 18 yaşında Gençlerbirliği'ne geldim. Ama bu yaşıma kadar genç oyuncuların burada sergilediği tavrı hiçbir yerde görmedim. İlk olarak bu genç oyunculara disiplin verilmesi gerekiyor. Ben, genç oyuncuların geçmişteki kötü şeyleri kendilerine örnek aldıklarını düşünüyorum. Futbolcu kolay olunmuyor. Ben 32 yaşındayım ve hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Genç oyuncularımızın da öğrenecek çok şeyleri var" dedi.

ŞARTLARIN OLUŞMASI İÇİN DUA EDİYORUM
Destek vermesi gereken kişilerin artık taşın altına elini koymaya başladığını düşündüğünü vurgulayan Hasan, "Yaşanan gelişmeler ve duyduklarımız olumlu yönde. İnşallah şartlar oluşur ve ben burada kalırım. Şartların oluşması için dua ediyorum. Samsun çok güzel bir şehir. Benim oğlum burada doğdu. Burayı çok seviyoruz. Özellikle taraftarları çok seviyorum. Taraftarlarımıza daha güzel şeyler yaşatmak isterdim. Ama şanssızlıklar nedeniyle bu olmadı. İnşallah kısmet olurda seneye kalırsam onları daha mutlu edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

KIRILMA ANLARINI DEĞERLENDİREMEDİK
Önümüzdeki sezon bu takımın hedefinin ilk 5'ten aşağı olmaması gerektiğine inanan başarılı kaleci, "Aslında bu sezonda bunu yakalayabilirdik. Ama Kırılma anlarını kendi lehimize çeviremedik. Bu noktalarda hep biz kaybettik. Ordu maçında çok pozisyon kaçırdık. Talihsiz Malatya, Bolu ve Rize maçlar yaşadık. Özellikle Malatyaspor yenilgisini asla unutmayacağım" dedi.

BELEDİYE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Tecrübeli kaleci Hasan Sönmez, röportajını şu sözlerle noktaladı: "Bu şehir, bu taraftar, bu takım Bank Asya Birinci Ligi'ne çok fazla. Ama bu lafla bitmiyor. Yönetim önemli, şehrin desteği ve özellikle belediye desteği çok önemli. Bu şarlar oluşursa ve herkes takımına sahip çıkarsa önümüzdeki yıl Samsunspor için çok iyi olacak diye düşünüyorum."

Kais

ben hasanı seviyorum şahsen.sevmeyen olduğunu da sanmam.inşallah kalır dicem ama ya ondan daha iyi yada ona iyi bir yedek kaleci lazım.

CurvaSudSamsunspor

hasanı seviyorum ...taraftarda seviyor hasanı bundan emin olsun...

Kodalak

'''açıklamaları çok önemli'''' bu konuyla ilgili daha öncede yazmıştım.Gençler bu takıma destek değil köstek oluyorlar diye,Hoca'nında bunların yedeği olmamasından dolayı taviz vermek zorunda kaldığını...Ama gelecek seneye böyle olmamalı olacaklarsa gitsinler,yeni oyuncular alır onlarla istediğimiz başarıyı yakalarız.

red_white

adam ne diyor arkadaşlar ben futbol hayatımda görmediğimi burda gördüm böyle disiplinsizlik olmaaz hakikaten  >:(

Sadece Samsunspor

hasan kulüpte olanları bütün açıklığıyla söylemiş, kimse cesaret edemiyordu ama adam gibi çıkmış söylemiş, helal olsun hasan seni zaten seviyordum şimdi dahada sevgim arttı, gelecek senede burda olursun inşallah, gençler artık kendine çeki düzen versin, hocada onları oynatmak istemiyordu ama adam ne yapsın

Ertuğrul Sağlam

Ercüment Coşkundere'nin hak etmediği şekilde burada yorumda bulunan arkadaşlar işte bakın gerçekler zamanla su yüzüne çıkıyor

Hocanın eli kolu bağlanmış kadro yeterli değil ve bu yüzden disiplinsiz davranan futbolcuyu hoca cezalandıramıyorsa bu hocanın suçu değil bu suç bu hocayı bukadar çaresiz bırakan yönetimin suçu
Biz gerçekleri tam olarak bilmiyoruz tahminim yakında Ercüment hocada konuşacaktır ve ozaman herşey ve ak koyun kara koyun tam olarak belli olacaktır

berusa55

Hasan her şeyi açık yüreklilikle anlatmış teşekkür ediyorum kendisine bir taraftar olarak. Ayrıca şehrimizi, taraftarımızı sevmesi beni çok mutlu etti.

King Of The North

Ercüment Hoca bugün saat 19.30 da AKS TV'de çıkacak arkadaşlar haberiniz olsun.

Kodalak

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 14 May 2009, 14:44:49
Ercüment Coşkundere'nin hak etmediği şekilde burada yorumda bulunan arkadaşlar işte bakın gerçekler zamanla su yüzüne çıkıyor

Hocanın eli kolu bağlanmış kadro yeterli değil ve bu yüzden disiplinsiz davranan futbolcuyu hoca cezalandıramıyorsa bu hocanın suçu değil bu suç bu hocayı bukadar çaresiz bırakan yönetimin suçu
Biz gerçekleri tam olarak bilmiyoruz tahminim yakında Ercüment hocada konuşacaktır ve ozaman herşey ve ak koyun kara koyun tam olarak belli olacaktır

Aks tv de pazartesi yayınlanan spor aksiyonda Ercüment hocanın perşembe günü yine bu kanalda açıklamalar yapacağını söylemişti fedai aksoy.

Kodalak

Alıntı yapılan: Sapına Kadar 55 - 14 May 2009, 14:48:06
Ercüment Hoca bugün saat 19.30 da AKS TV'de çıkacak arkadaşlar haberiniz olsun.

;)

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 14 May 2009, 14:44:49

aynen katılıyorum, bende her zaman ercüment hocanın arkasındaydım halada gitsin demiyorum. görüşlerimi ercüment hocayla ilgili konuda'da yazmıştım

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: KODALAK - 14 May 2009, 14:49:24

Aks tv de pazartesi yayınlanan spor aksiyonda Ercüment hocanın perşembe günü yine bu kanalda açıklamalar yapacağını söylemişti fedai aksoy.

Ben Aks tv ye çıkacağını bilmiyordum sadece tahmin ettim
Ayrıca sürekli ercüment hocayı savunuyor gibi görünüyorum kendimi geçenlerde hocanın yeğeni vardı sitede ona benzetmeye başladım
:)

Ertuğrul Sağlam

14 May 2009, 15:09:31 #13 Son düzenlenme: 14 May 2009, 15:13:04 %100 samsunspor
Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 11 May 2009, 18:51:13
yapmayın arkadaşlar allah aşkına yaa daha 2-3 ay önce tesislerde bırakma bizi diye bağıranlar biz değilmiydik neden şimdi bu tavır hakarete varan sözler Samsunlu olalım olmayalım bu şehiri sevdiğimiz için ve bu takımın taraftarı olduğumuz için hem Samsunluluk milleyetçiliği yapmaya çalışıyoruz diğer taraftan kendi değerlerimizi yerden yere vuruyoruz bu nasıl bir çelişki allah aşkına ona s..ol git buna defol  öbürüne seni bu takımda görmek istemiyoruz yakışıyormu bize belkide Hoca takımın başına geleli bir kuruş para almadı veya futbolcuların parayı sorun etmemesi için onlarla defalarca konuştu haydi onuda geçin şunu düşünün Ercüment Coşkundere Hem Samsunlu hem iyibir Samsunsporlu bırakın hocalığını İnsan en azından bu takımın taraftarı diye Ercüment hocaya bu hakaret tarzı kelimeleri söylememesi gerek

Bakıyorum arkadaşlara biri takım veya kişi aleyhine bir cümle yazıyor diğerleride onu doğrulamak için yada onun haksız olduğunu düşünüp onu yerden yere vurmak için buraya birşeyler yazmayı sanki kendisini mecburmuş gibi görüyor hiç yazdığımızın doğrumu yanlışmı takımımıza zarar verirmi diye kafamızda bir özeleştiri yapmadan yangına bir rlimizde körük bir elimizde benzin bidonu ile gidiyoruz çok çabuk gaza gelip nerdeyse ana avrat küfür edeceğiz sitede

Ercüment Coşkundere'ye veya Samsunlu diğer hocalara bu takımdan defol git dememiz için önce maddi gücün olacak onu gönderdiğin zaman daha iyisini takımın başına getiresin sonra Yönetimin güçlü olacak futbolcu ve hocaya gerekli gözdağını verebilecek  ve o hoca o yönetimin ve paranın gücünü arkasına alıp futbolcu üzerinde gerekli otoriteyi sağlayabilsin
haydi ozaman takımımızı düzeltmek için Ercüment Sefa Sercan Turgut Ömür'ü vs vs kovalım Oktay'la Murat'ı satalım transfer yapamadığımız içinde futbolcu falan almayalım elimizde ne kalırsa onunla idare edelim artı paralarını alamadıkları için federasyona başvuran futbolcuların sözleşmelerini federasyon tek taraflı olarak fesh etsin
Burayakadar çoğu arkadaşların görüşü aynı ee bundan sonrası için düşünceniz ne? varmı bundan sonra Samsunspor için bildiğiniz bir çıkış yolu? yok yok yok

Unutmayalım takımımız birkaç kötü sonuç aldı diye biz elimizden gerekli desteği vermeyerek Ertuğrul Salam gibi adamı istifa ettirip gönderdik  şimdi o adam süperlig'in tozunu attırıyor ve Bursada nerdeyse adama tapıyorlar (haşa)

Ozaman bize düşen elimizdekinin değerini bilip varsa yanlışları onları düzelttirme yoluna gidelim Bizim bu konuda Samsunspor'umuza enbüyük iyiliğimiz bu olur diye düşünüyorum

Bu benim görüşüm varsa bildiğiniz bir çıkış yolu buyrun arkadaşlar kırıp dökmeden herkes düşüncesini yazsın .

Ecüment hoca için açılan başlıkta ben daha önce yukarıdaki yorumumu yazmıştım Hasan benden alıntı yapmış galiba hoca için söylediklerimiz aynı :)

Kodalak

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 14 May 2009, 15:00:33
Ben Aks tv ye çıkacağını bilmiyordum sadece tahmin ettim
Ayrıca sürekli ercüment hocayı savunuyor gibi görünüyorum kendimi geçenlerde hocanın yeğeni vardı sitede ona benzetmeye başladım
:)

Ben Ercüment hocayı beğeniyorum hatta birşey söyliyeyim bir ara istifa ettiğinde kulübü aramış ve sormuştum hoca dönecekmi diye dönecek denilince çok sevinmiştim ...

Tamam sezon kötü geçti ama mevcut şartlarda böyle karaktersiz samsunun öz çocuklarının yaptığı ile ancak bu sonuç gelebilirdi bunu kalecemiz Hasanda söylemiş takımın içinden biri...
Hocanın yanında tam bir yöenetim olamadıki disiplini sağlasın,oyunculara gözdağı versin hem Ercüment hoca değilmiydi sezon başı yönetici falan olmamasına sırf SAMSUNSPOR'lu olduğu için  birçok futbolcuyu ikna edip SAMSUNSPOR'da kalmasını sağlayan...
Eğer biz Ercüment hocayıda gönderirsek Ertuğrul gibi onuda ararız benim kanım bu.Besim Durmuş K.paşa nın başında adamlar play off oynuyorlar.
Sabretmek gerek ...

(((Ercüment hocanın sadece paşa maçındaki taktiğini eleştirdim bu zamana kadar buda bir gerçek)))