Samsunspor Olağan Genel Kurulu - 10 Nisan 2009 Cuma Saat: 17.00 - ÇAGEM İlkadım

Başlatan Recep, 14 February 2009, 19:22:27

« önceki - sonraki »

ugrass

Alıntı yapılan: ramcQ_55 - 14 March 2009, 22:28:59
;D ;D ;D aramızdan başkan ve yönetim cıkartalım  ;D;D ;D
gelenlerinde parası yok bizimde hiç olmassa taraftar sahiplendi gibisinden hava vermiş oluruz samsuna sonrada istifa ederiz sebebide yzy bize destek vermedi bizde istifa ettik deriz 
herkezin yaptığı gibi gerci biz herkez deiliz ama

hehe  ;D ;D bomba olmus haa  ;D

samsun155

Samsunspor Kamu Yararına Derneği, Olağan Kongre'de aday çıkmaması üzerine kulübün fesholmaması için eski başkanların yer aldığı sembolik bir yönetim oluşturuldu.
14 Mart 2009

Samsunspor Olağan Kongresi, Tek Gıda İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını eski başkanlardan Hakkı Tomaç'ın yaptığı kongreye Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, istifa eden Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, eski Samsunspor başkanlarından Mazhar Başoğlu, kurum ve kuruluşların müdürleri ile 80 delege katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, gündem maddelerinin okunmasıyla devam etti.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Samsunspor Eğitim Vakfı (SAMSEV) Başkanı Sadi Subaşı, Samsunspor'un ne kadar çaresiz olacaksa olsun düştüğü bu durumu içine sindiremediğini, hizmet etmiş başkanlarının bu zaman kadar acımasızca eleştirildiğini, gerçeklerin söylenmediği takdirde yapılan kongrelerin şov yerine döneceğini ve Sivasspor'un bile alt yapısı olmamasına rağmen göstermiş olduğu bu başarıyı kıskandığını söyledi.

Kongrede söz alarak oldukça sert bir üslupla konuşan Balkan Türkleri Başkanı İzzet Altuntaş, susarak bildiği şeyleri söylemeyenleri eleştirerek, Samsun'da marka arayanların çok cahil olduğunu, tek kurtuluşun kayyum olduğunu ve hukukun işleyerek geçmiş 10 yılın hesabı çıkarılarak kimsenin gözünün yaşına bakılmamasını istedi.

Samsunspor üyesi Av. Ata Giritli ise konuşmasında, Samsunspor'un parasını çalanların ortaya çıkarılmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ''Bin Altın Adam'' kampanyasını başlattıkları kongrede bulunup da katılmayanların her yerde konuşmamalarını, bu kongreye katılanlarında Samsunsporluluklarından hiçbir şüphesinin olmadığını, ancak kaçının bu kampanyada elini taşın altına soktuğunu sordu.

1 milyon 231 bin nüfuslu Samsun'da Samsunspor dergisine 400 kişinin abone olduğu şehirde, abone olmayanların artık konuşmaması gerektiğinin altını çizen Kılıç, ''Bin Altın Adam'' kampanyasında bin kişiye ulaşılamamasının kendisinin değil, imkanı olup da katılmayanların ayıbı olduğunu ifade etti.

Divan Başkanı Hakkı Tomaç'ın Fuat Köktaş ve yönetiminin görevlerini oy birliği ile ibra ettikten sonra söz alan ve bir hafta önce istifa eden eski Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, kongrede yaşanan tablonun 21 Şubat'ta yapılan kongrede kendisi tarafından söylediğini ifade etti.

Köktaş, ''Ben sizlere 'artık bu yükü taşıyamıyoruz, 19-20 yaşındaki futbolcu kardeşlerimizin önüne çıkamıyoruz, o çocuklar bizlerin önünden geçerken bizleri adam yerine koymuyor, kafalarını sağa sola çeviriyorlar ve artık bu durum bize zulüm geliyor' demiştim.

Bu şehri terk edeceğimi söylemiştim. Ama yine de yapamadım. Ben Samsunspor'un bu durumdan kurtulmasını isteyeceğim ama bu duruma sahip çıkması gerekenler sahip çıkmadığı durumda onlara hiçbir şey demeyeceğim mantığına asla katılmıyorum'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da konuşmasında eleştiren Köktaş, ''İnsanlar görev yaptıkları makam itibariyle başlarına birçok olay gelir. Her türlü olaydan dolayı yargılanabilirsin. Ama sen bana '5 senem doldu daha aday olmuyorum' diyebiliyor musun? Hayır.

Peki, hiçbir gerekçen olmadığı halde 'Samsunspor Kulübü'nü bırakıyorum' nasıl dersin? Bunu demeye hakkın var mı? Samsunspor bu şehrin bir markası, ayrılmaz bir parçasıdır. Sen Samsunspor'u bırakıyorsan, kusura bakma Belediye Başkanlığını da bırakacaksın. 'Kulübü bırakıyorum' diyemezsin. Hiç kimsenin böyle bir hakkı yok'' şeklinde konuştu.

Kongre sonunda Divan Başkanı Hakkı Tomaç, Samsunspor Kulübü Kamu Yararına Derneği'nin fesholmaması için kulüpte başkanlık yapmış isimlerden geçici bir liste oluşturdu.

Listede şu isimler var:

Yönetim kurulu asil üyeleri: Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Turgut Tüfenk, Kazım Yılmaz, Sadi Subaşı, Necat Anıl, Fevzi Apaydın ve Eyüp Güler

Yedek üyeler: Abdi Azgar, Tahsin Kosif, Naci Pınar, Erkut Tutu, Ömer Çoruh, Suat Çakır, Hayati Ergör, Metin Ateş, Fikret Yalçın, Cahit Kaya ve Cevat Öncü yer aldı.

Öte yandan, listede ismi bulunan Turgut Tüfenk konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Hakkı Tomaç'a tepki göstererek, rızası alınmadan listeye adını yazan Tomaç'ı mahkemeye vereceğini ve pazartesi günü istifasını sunacağını söyledi.
KaYNaK;http://www.bankasyabirincilig.com.tr/NewsDetail.aspx?NewsID=3530

gozgoz yýlmaz

Tam bir komedi.. Hakkı Tomaç aklı sıra iyilik yapacak ama böyle emrivaki, pervasızca bir liste mi olur? İsmail Başkanla kendini ve Adnan Ölmez'i aynı yönetime yazmış. İsmail Başkana ağır bir hakarettir zaten bu.

Tam anlamıyla işgüzarlık!

Naci Pınar'a ve temlik listesindeki isimlere hiç bir zaman güvenmedim ben. Nitekim ynılmadım da. Fuat Köktaş adammış bunlartın yanında, ne verdiyse ( az ya da çok ) bağış yazdırdı, tek kuruş alacak yazdırmadı. Engin Uzun efendi sadece Gökhan Kaba'dan bize 600.000 lira kazık soktu, şimdi verdiği üç kuruşun peşindeymiş. Ant55'in dediği gibi ,halen sizin salakça yönetim şeklinizin, saçıp savurduğunuz paraların borcunu ödüyor bu kulüp.

Yalnızca BİZ

CriminaL

herşey tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmalı kim ne çalmış belli olsun tek kurtuluş böyle olur

mehmet yılmaz

Bugün kongrede idim, sanırım ne yazacağımı bekleyen arkadaşlarımız da var.

İki pencereden bakmak lazım. Birincisi Samsunspor dernek statüsünde olduğu için ve bu da bir olağan kongre olduğu için kesinlikle bir yönetim çıkarılması gerekiyordu. Bunun için de kağıt üstünde bir liste hazırlanacağı kesindi. Ancak Hakkı Tomaç'ın adeta bir bomba etkisiyle anlattığı ve sunduğu listenin apar topar kabul edilmesi ilginçti. O anda İsmail Uyanı başkanı aradım durumu anlatmak için ama cebi kapalı idi. Tam bir işgüzarlıktı orada yapılan...

Bu anlamda arkadaşların Sadi Subaşı, Kazım Yılmaz ve Turgut Tüfenk'in anında istifalarına kızmalarına anlam veremiyorum. Emin olun benim de bilgim olmadan isimi yazsalar ben de istifa ederdim. Böyle bir nezaketsizlik olabilir mi?

İkinci pencere ise Tahsin Kosif önderliğinde -ki ben kendisinin başkan lacağını da sanmıyorum ama yönetimde yer alacaktır- bir liste çalışmasının varlığı. Bu kesin ve net. Çoğu İstanbul'dan ve mali anlamda iyi durumda olan bir yönetim oluşacak ancak onların da önceliği eski yönetici alacakları. Elbette ki kimse kendi parasını alıp da bir başka eski yöneticiye vermek istemez.

Buraya kadar herşey normal. İş Bankasının alacağının ödenmesine az kaldı ve suıra Naci Pınar'da alacaklarını birleştiren eski yöneticilere geliyor. Söylenen her zaman şu idi, Samsunspor'un önü açık çünkü 2.500.000 lira civarındaki bu alacak Samsunspor'un menfaatleri için özellikle konulmuş ve sıra onlara geldiğinde kağıt üstünde ödeniyor gibi yapılacak ve araya başka alacaklı sokulmayacak bir ödeme olacaktı. Ancak para alma zamanı uzakta iken "veririm" diyenler sıra yaklaşınca heycana kapılmış olsalar, "para istiyorlar" şimdi.

Yeni yönetime girecek oalnlar da haklı olarak, onlara neden para verelim diye soruyorlar. Naci Pınar temliğinin dışında bir de Hüseyin Başgöl'ün temliği varmış ve o da parasını istiyormuş. Naci Pınar'ın yönetime girmek istediği ve bunun için temliği bir baskı aracı olarak kullandığı iddiaları da var.

Aslında gerçekten kurtuluşa çok yakın Samsunspor ama insanlar verdikleri sözleri yutmazlarsa. Çok iyi bir liste oluşacak gibi görünüyor. Herkesin eşit oranda risk alacağı ve ekonomik olarak da dengeli olacağı bir yönetim. 

Konuşmacılara uzun uzadıya değinmeyeyim. Çünkü orada olması gerekenler ve bazı şeyleri duyması gerekenler yoktu yine.

İki konuşmadan söz edeyim size. Birincisi M.Vekili Suat Kılıç. Orada olan tek vekildi. ( Fatih Öztürk'le dönüşümlü geliyorlar, tek farkları Kılıç konuşutyor, Öztürk on sırada oturuyor. ) Diğerlerini eleştirmiyorum bile, yazıklar olsun iktidarına, muhalefetine. Kongrede olmak da değil, bir tane maça bile gelmemiş sözde Samsun vekilleri hepsi.

Kılıç, konuşmasında tamamen kendini savundu. Haklı olduğu yönler de vardır elbet ama tuhaf oaln şu, sorumluluk mevkiinde oaln birisinin de tutup bizler kadar şikayet etmesi. Bırak da o eleştirileri ben yapayım, bir başkası yapsın. Ben vekil olacağım da kapılar yüzüme kapanacak? Ben Samsunsporlu vekilsem eğer o kapıyı kırarım icabında...

Fuat Köktaş...
Kongre sonrasında kısa bir sohbetimiz oldu. Maraton başkan ve Hakkı Yeşilyurt abi de vardı. Yüzüne söylediklerimi burada da yazayım. Başkanlık için ismi zikredildiğinde tereddütlerim vardı. Acaba Samsunspor'â siyaset bulaştırır mı? Trabzonsporluluk gibi bir tuhaflığa imza atar mı? vs. Ancak geçen zamanda hatalar yapsa da tam bir Samsunsporlu gibi davranan, konuşmalarında Samsunsporluluk ruhumuzu okşayan bir başkan profili çizdi. Samsunspor için bir zamanlar siyaset yaptığı partisiyle, onun birimleriyle kavga etmekten çekinmedi, lafını hiç sakınmadı.  Kasım ayında istifa kararı verdiğinde çok faklı düşünmüştüm ama şimdi daha farklı düşünüyorum. Bence iyi niyetli ve samimi bir yönetim gösterdi. Gücü buraya kadarmış. Şahsım adına onu diğer bazı bakanlardan ayrı tutacağım...

Bugün de YZY hakkında açık ve net konuştu. "Samsunspor A Takımı davasının hiç bir yerinde değildir. Bahaneleri geçersizdir. Samsunspor olayın mağdurudur. Eğer Samsunspor yüzünden sıkıntı çektim ( öyle birşey de yok ) diye Samsunspor'u siliyorsan,o makamda oturmaya hakkın yok!"

Ya devlet başa ya kuzgun leşe artık. Samsunspor yol ayrımında, belki de son fırsat.

Kaya

Ya devlet başa ya kuzgun leşe

kurtuluş yakın inşallah

Kadir ÇELEBİ

Ajanslardaki başlıklar cuk diye oturmuş Samsun Sembolik Yönetim Oluşturdu!

Samsunsporumuzu sembolik hale getiremeyeceksiniz Başaramıcaksınız elbet bir gün yok olucaksınız

şimşek_55

Samsunsporun kurtulusu ıcın  ortak mutabakat lazım.  5 mılyon tl   ortaya  koyacak bır yonetım bulunsun  bu takım seneye  lıge cıkar arkadaslar. Elımızde ekonomık  degerı yuksek genc oyuncular var. Samsunspor  futbol urettıgı surece  yıkılmaz. Bırde temlıkler konusunda  paranın  yuzu sıcaktır almayacagım dıyenler sıra gelınce tabıı kı alacaktır.Ya da  takıma yonetıcı olmak ısteyecektır.Bundan  dogal hayatta  hıcbırsey yok kanısındayım. Buradan  su cıkmıstır SAMsunspor  son 15 yılda  kotu yonetılmıstır.15 yıllık kazıkta  2 senede  cıkmıyor maalesef.Bıraz mesakkatlı oluyor bu surecler.  

Son sozum  bu koprunun altından  daha ne sular akar.bekleyıp gorelım.

YaşarDoğu

Alıntı yapılan: şimşek_55 - 14 March 2009, 23:37:20
Samsunsporun kurtulusu ıcın  ortak mutabakat lazım.  5 mılyon tl   ortaya  koyacak bır yonetım bulunsun  bu takım seneye  lıge cıkar arkadaslar. Elımızde ekonomık  degerı yuksek genc oyuncular var. Samsunspor  futbol urettıgı surece  yıkılmaz. Bırde temlıkler konusunda  paranın  yuzu sıcaktır almayacagım dıyenler sıra gelınce tabıı kı alacaktır.Ya da  takıma yonetıcı olmak ısteyecektır.Bundan  dogal hayatta  hıcbırsey yok kanısındayım. Buradan  su cıkmıstır SAMsunspor  son 15 yılda  kotu yonetılmıstır.15 yıllık kazıkta  2 senede  cıkmıyor maalesef.Bıraz mesakkatlı oluyor bu surecler.  

Son sozum  bu koprunun altından  daha ne sular akar.bekleyıp gorelım.

15 senelik sürecte bir kişi varki sadece tek basına takımı süper ligte tutmustur.Başımızı dik yürütmüştür.

İsmail Başkan'a söz söyleyeceksen ilkönce takımın  halinide gözönünde bulundurcaksın!!!

gozgoz yýlmaz

Alıntı yapılan: şimşek_55 - 14 March 2009, 23:37:20Bırde temlıkler konusunda  paranın  yuzu sıcaktır almayacagım dıyenler sıra gelınce tabıı kı alacaktır.Ya da  takıma yonetıcı olmak ısteyecektır.Bundan  dogal hayatta  hıcbırsey yok kanısındayım.

Onun adı doğallık değil, tek kelimeyle dansözlüktür!

şimşek_55

YOk kımseye soz soylemıyorum. 15 senelık surecten bahsedıyorum.  Hayat dansozlukten ıbaret. Herkes  senın benım gıbı taraftar degıl .

Recep

Alıntı yapılan: şimşek_55 - 14 March 2009, 23:37:20
Bırde temlıkler konusunda  paranın  yuzu sıcaktır almayacagım dıyenler sıra gelınce tabıı kı alacaktır.Ya da  takıma yonetıcı olmak ısteyecektır.Bundan  dogal hayatta  hıcbırsey yok kanısındayım.
delikanlı adam ya söz vermez yada verdiği sözü yemez
yediği zaman onada delikanlı demezler futbol topu gibi bir şey olur

şimşek_55

YaşarDoğu

Ahh Uyanık Adnan Ahh

Ahh Uzun Ahh

Ahh Yzy Ahh

Ahımız sizlerde ah alan muvaffak olamaz.

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste....