Samsunspor Olağan Genel Kurulu - 10 Nisan 2009 Cuma Saat: 17.00 - ÇAGEM İlkadım

Başlatan Recep, 14 February 2009, 19:22:27

« önceki - sonraki »

CriminaL

çıkmaz delikurt55 bunlar kafalarında silmişler samsunsporumuzu

delikurt 55

Bunların hepsini Samsundan sileceksin aslında ama onlar buna değmez biz işimize bakıp Samsunspor'umuza sahip çıkmaya devam edecez. Bu iş adamlarıda Samsunda kazanmaya devam etsin yazıklar olsun....

CriminaL

ses getirecek birşey yapmak lazım başka türlü olmaz..samsun basını zaten ört pas ediyor herseyi..show tv star bu gibi kanallarda duyurulması lazım herkez tüm türkiye bunların nasıl bir insan olduklarını görüp anlamaları gerekiyor ve belki utanıpta destek çıkarlar başka türlü olmaz

delikurt 55

Aslında büyük yayın kuruluşlarına çıkalım mesela star show knald gibi büyük kanallara çıkarsak çok ses getirir bu olay ben bi araştırayım hele bakalım başarılı olabilecekmiyiz dostum.

Nuri Asan

canlı yayın basalım,rehin alalım birilerini,klübe el koyalım.
en azından hep sezsiz kalmak ve beklemekten iyidir.kaderimizi beklemektense kaderimizi biz çizelim.bu uzun ve sezsiz bekleyiş kahrediyor hepimizi.

CriminaL

rehin almak yada canlı yayın basmak sadece zarar verir o da bize olan olur başkasına hiçbişe olmaz daha akıllıca davranmak lazım tüm türkiyeye bunu göstermek lazım başka çare yok

sadece55

bu çakal hakkı tomaçı önce ordan kovmak lazım.Biliyor kayyuma giderse bir ekmek 7 bin tl bir kebap 10bin tl olaylarının alayının hesaplarını verecekler

Kais

hakkı tomaç benim anladığım klüp kayyuma gitmesin kapanmasın diye öyle zaten Samsuna yardım eden isimleri yazmış ki bunu yapmak zorundaymış.1 saat içinde hazırlamış zaten listeyi.bence oda kendine göre haklıydı.eyüp gülerde kendine göre haklıydı.

CriminaL

foyaları ortaya çıkmasın diye yapmış kulubu kurtarmak kimin umrunda ki? öle olsa bişeler için çabalarlardı kongre gunu değil daha onceden harekete geçerlerdi palavra anlatıyorlar resmen

delikurt 55

Hep bana hep bana yazıklar olsun yaw bu kadar insanın gururuyla oynayanları kınıyorum. Bunların hepsini uğur dündara anlatacan bak neler oluyo o zaman ben düşünüyorum gerçi ama bakalım neler yapabiliyorum bi deneyecem.

Kais

bence o listeyi yenilerken yardım etmeyenleri yazsın da azx meydana cıksın

delikurt 55

Listeyi hazırlayanlar bikere yardım etmediki dostum açıklasa ne olacak bunların hepsini Samsundan atacaksın aslında ama neyse.

Kürsat Berrak

Süleyman SALUR
ssalur2000@yahoo.com

Kayyum ! 

'Samsunspor gerçeği ile yazdığımız yazılarımızın teknik bir hata nedeniyle günlerinde yayınlanamamış olması ve mükerrer bir yazının köşemizde kullanılmasına neden olmuş ve kongre gündemini bir gün sonradan köşemize taşımamıza neden olmuştur. Bu nedenle okuyucularımızdan özür dileriz.

4 bölüm olarak yazdığımız yazılarımızdaki ifadelerimiz dikkatle okunduğunda, kongrenin sonucunun pek sürpriz olmadığı görülecektir. Bu sonucu tahmin ettiğim için ilk kez bir kongreye bilfiil iştirak etme gereğini bile duymadım. Çünkü yine Samsunspor'u bu noktalara taşıyan nedenler gündeme gelmeyecek, yine zevahiri kurtarmak adına havanda su dövülecekti. Kulübünü gerçekten seven bir kaç iyi niyetli arkadaş Don Kişot'luğa soyunacak ve ellerindeki imkansız imkanlar ile ümitsizce yel değirmenlerine saldıracaklardı. Nitekim kongre bu çerçevede yapıldı.

Genel Kurul elbette çok iyi niyetle eski başkanlar ile birlikte, kulübün geçici olarak ayakta kalmasını sağlayabilecek arkadaşlarımıza, kendilerinin görüşlerini almadan görev vermiştir. Doğru seçenek gibi görünen bu uygulama da bilindiği gibi iflas etmiştir. Yine iyi niyetle bir arkadaşımız, kulübün gelirlerine temlik koyan eski yöneticilerin temliklerin kaldırılması halinde kulübün yönetimine talip olmuş, bu doğrultuda çalışmalarını yürütmüş, ancak temliklerin kaldırılmayacağı ortaya çıkınca bu girişimde sona ermiştir.
Bugüne kadar kulüp yönetiminde görev alan arkadaşlarımız, kaldırılmayan temlikler nedeniyle birbirlerini suçlama noktasına gelmişlerdir. Suçlamanın mihenk taşını ise, kulübün önünü tıkamak görüşü oluşturmaktadır. Temliklerin kaldırılması elbette önemli bir adım olacaktır. Ancak göreve talip olanlar somut bir proje sunmalıdır. Bu somut projenin de adı, Samsunsporumuzun en büyük handikabı olan PARA, PARA ve PARA'dır.

Kulübün gereksinimi olan para'nın ne şekilde sağlanabileceği ve hangi adreslerin bu ihtiyaçlar için teminat gösterileceği net olarak ortaya konulduğunda, gelirlere temlik koyan kişilerin, temlikleri kaldırmamak gibi bir tavır içinde olacaklarını şahsen düşünmemekteyim. Somut projeler ile yönetime talip olan arkadaşlarımız yine eski yöneticilerin temlik problemi yaratmak gibi bir tutumu ile karşılaştıklarında, bu kez kent olarak elbette bir takım tepkilerin oluşması normaldir. Ancak, günü kurtarmak adına üretilen çözümler çözümsüzlük üretmekten başka bir işe yaramamış ve yaramayacaktır. Göreve talip iseniz, adresi tanımlamanız gerekir. Adres de malum olduğu üzere PARA'dır. Hangi araçla ve kaç km. hızla bu adrese gidilebileceğini açıklamalısınız.

Çözüm mü; 4. yazımın sonucunda ifade ettiğim gibi KAYYUM'dur. Kulübün sağlıklı temeller üzerine oturabilmesi için. ve yeniden 'arkayı fenerleyebilmek' için, Mekansızlar, Şirinler, 55'liler, Söğütlübahçeliler, kısaca tüm Samsunluların deplasman maçlarına onlarca otobüs kaldırmaları için, gerekir ise kulübün kapısına 2 yıl kilit vuralım. (KAYYUM sürecinde Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir) 2 yıl Amatör takımlarımızı. Bafraspor'u, Çarşambaspor'u izleyelim. Yarının şanlı Samsunspor'unu yaratmak adına kafalarımızı kumdan çıkaralım. Sahipsiz kent profilinden sıyrılalım. Sahte kahramanlıklara, kişisel çıkarlara ve hesaplara prim vermeyelim. Yeniden güven ortamını yaratalım. Bu nedenle KAYYUM bir bitiş değil, yeni bir başlangıç olacaktır. Yarın ki yazımda da KAYYUM nedir? Ne değildir? Konusundaki görüşlerimizi ifade etmeye çalışacağız.Halk Gazetesi

Sn.Süleyman Salur Amerikayı yeni keşfetmiş...!!!!!

Sn.İbrahim Ersöz 2007 Temmuz ayında Manşet Gazetesinde Kayyumu  gündeme getirmiş ve 16 haziran 2008 tarihli Manşet Gazetesinde kayyum konusu ele alındığında arşivlerinden çıkarıp Samsunlu işadamı Sn.İbrahim Ersöz 1 yıl önce söylemişti diye başlıkla İsviçreden yaptıkları yeni söyleşilerini gazetelerinde yayınlamışlardı.İşte O yazı:

Samsunsporun tek kurtuluşu Kayyumdur....aksi halde haramzadeleri ortaya çıkaramazsınız...

Samsunspor'dan alacağı olanlar ortada. Koydukları temlikler de. Samsunspor'a verilenler bir güzel kayıt altına alınmış. Peki Samsunspor sayesinde Kazandıları nerede. Bu takım sayesinde 'gündeme' gelenler. Maşallah herkesin yolu açılmış, zenginleşmiş marka olmuş. Kaybeden ise Samsunspor..

Şimdi 'herkesin ateşten gömlek olarak gördüğü ve elini uzatmaya
korktuğu' Samsunspr'a elini sürenlere bir bakınca, ortaya ne ilginç bir
tablo çıkıyor..

Samsunspor'un başkan ve yönetim kadrosunda bulunanların çoğuna baktığın
zaman hemen hepsinin alacaklarş var. Alacaklar da kayıt altına alınmış
tek tek. Sonra onlar temliğe dönüştürülmüş ve 'başkan olacak kişinin
önüne' öde sonra diye konulup duruyor..

Rakamlar ortada.. Alacaklılar da.. Verilen her şey 'Samsunspor dokunana
kaybettirmiş' görünümü altında sürekli sunuluyor. Ama bir bakalım,
inceleyelim. Acaba Samsunspor ile adı anılmadan 'ilgisiz kimselerin
tanımadığı' kişiler nasıl da biranda Samsun'un tanınmış simaları haline
gelmiş..

Alacakları kayıt altında da, kazandıkları nerede diye sorası geliyor
insanın.. Sanki Samsunspor 'öcü gibi' hep kaybettirmiş, yönetici olanlar
sıfırı tüketmiş gibi bir 'senaryo ar ortada'..

Temlik listesinde adı olanlara bir göz atın çoğunun işleri Samsunspor'un
yöneticisi olduktan sonra bir anda almış başını gitmiş..

Daha önce pek gündemde olmayan kişilerden siyasi hayata atılanlar
olmuş.. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bile, ilk
başkanlık adayında Samsunspor'a başkan olacağını lanse ederek,
kamuoyunun önüne çıkmıştı..

Oldu da..

Geçtiğimiz yıl Samsunspor kongresi öncesi, açıklamalarda bulunan
Samsunlu işadamı İbrahim Ersöz'ün o gün söyledikleri bugün de değişmedi.
Ersöz, "Samsunspor'u Kayyum çözer" demişti.

Samsunspor Yönetiminde geçtiğimiz yıl ikinci başkan olduktan kısa bir
süre sonra istifa eden İsviçre'de yaşayan Samsunlu işadamı ve Onur AIR
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ersöz, bir yıl önce söylediklerinin bugün
yine aynı şekilde gündeme geldiüini söyledi.

,DİBE VURUP KALKINACAK'

Samsunlu işadamı Turgut Tüfenk'in 'temlikleri bağışlayın' talebinin
doğru olduğunu ancak kimsenin buna yanaşmadığını belirten Ersöz,
"Samsunspor konusunda, bu sıkıntı her zaman ortaya çıkıyor. Kimin kaç
lira alacağı var, bu alacaklar neden oluşmuş, kulülün paraları nasıl
kullanılmış, takımın kasasını zarara uğratanlar kimler. Ve en önemlisi
Samsunspor kimseden alacaklı değil mi?.. işte bütün bunların çözülmesi
için kayyuma gidilmesi şarttı. Samsunspor önce dibe vuracak sonra
yeniden kalkınacak" dedi.

,SAMSUNSPOR'U İZLİYORUM'

Samsunspor'un gelebileceği en kötü noktanın bu olduğunun altını çizen
İbrahim Ersöz, "Samsun'u ve Samsunspor'u izliyorum. Yönetim varken, dibe
doğru giden Samsunspor'da futbolcular yönetimi dışlayıp takımı ligde
bırakmayı başardılar. Bu önemli bir mesajdır. Samsunspor kesinlikle
öncelikle alacak ve verecekleriyle hesaplaşmalı. Yöneticiler de
hatalarıyla ve kulübe verdikleri zararlarla yüzleşmeli. Bakalım sonuçta
kimin ne alacağı çıkacak. kimin ne kadar borcu. Hatta bu konuda Samsun
kamuoyu Vali beyi de göreve davet etmeli" diye konuştu.

,BU İŞ ARTIK ÇÖZÜLMELİ'

Kendisinin de başkan adayı olmayı düşündüğü sırada, aynı sorunlarla
karşılaştüğünü ve borcun dibini bir türlü göremediğini söyleyen Onur
AIR Suisse Yönetim Kurulu Başkanı Ersöz, şunları söyledi: "Baktım ki için
içinden çıkılacak gibi değil, o zaman ben de Tüfenk'in bugün yaptığını
yaptım. işte tarih tekerrürden ibaret gördüğünüz gibi. Bir yıl geçti,
döndük dolaştık, daha da zayıflamış bir Samsunspor yine Kayyumun
kapısının önüne geldi. Artık kayyum bu işi çözmeli'' şeklinde konuştu.

N. Alper CABBAR / Manşet Gazetesi

ali ihsan

Reklam peşinde koşan insanlar bu kulübün yakasından düşmediği müddetçe bizim iki yakamız bir araya gelmez...

Akyol

bu kayyumu ben bu kadar bilmiyodum epey fransız kalmışım resmen amatörden başlayacakmışız  :-\ peki 30 trilyon borcu var deniliyor Samsunspor'un bu borç kayyumla beraber nihayete erecek sorum şu takım amatöre düşerse çıkmak için yine borca giriliecek değil mi o zaman kaybolan 10 senemizi kim verecek bu takımın sabit geliri olmadan maalesef ekonomisi düzelmez göztepe örneği var önümüzde adamlar kaç senedir uğraşıyorlar bi türlü çıkamadılar ya bizde öyle olursak  :-\