Mehmet Nas: Samsunspor Formasını Özlüyorum

Başlatan Mert, 29 December 2008, 19:46:22

« önceki - sonraki »

Mert

29 December 2008, 19:46:22 Son düzenlenme: 29 December 2008, 19:50:08 samsuni
Gençlerbirliği'nin dinamosu Mehmet Nas, En büyük dileğim, bir gün yeniden Samsunspor formasını giymektir dedi.Samsunspor'da yıldızı parladıktan sonra Gençlerbirliği'ne transfer olan Mehmet Nas,Samsun ve Samsunspor'daki günlerini unutamıyor. Nas,Yüreğimdeki Samsunspor sevgisi bir başka. En büyük dileğim,bir gün yeniden Samsunspor formasını giymektir. O formayı çok özledim dedi. Mehmet Nas, yazarımız Ercüment Gül'ün sorularını yanıtladı:

- Şu anda Gençlerbirliği forması altında profesyonel futbol yaşamını devam ettirmektesin, buna karşın Samsunspor senin için nasıl bir anlam taşımaktadır?
- Samsunspor benim doğduğum yer. Samsunspor benim bu günlere gelmeme sebep olan, beni yetiştiren, deyim yerindeyse ana kucağı. Bir insanın böylesi değerleri unutması mümkün müdür? Samsunspor heyecanı benim ruh halimde her zaman bir başkadır. Ben Samsun'un evladıyım, benim için Samsunspor sevgisi elbette farklı olacaktır. Ben Samsunspor altyapısından yetişen bir futbolcuyum, dolayısıyla çocukluk ve gençlik anılarımın önemli bir kısmında hep Samsunspor oldu. Bunları nasıl unutabilirim?
- Samsunspor bu yıl yeniden yapılanıyor. Çok genç ve geleceğe dönük bir futbolcu kadrosu ile yola çıkıldı. Samsunspor'daki bu gelişmeleri takip edebiliyor musun? Sana göre Samsunspor tekrar nasıl Süper Lig´e dönebilir?
- Gerçekçi olmak adına Samsunspor'u çok detaylı takip edemiyorum. Çünkü, benim de yoğun antrenmanlarım ve kamp dönemlerim oluyor. Yaptığınız işe konsantre olmak zorundasınız. Ancak bu yıl Samsunspor'un yeni bir kadro ile mücadele ettiğini biliyorum. Ancak Samsunspor'un bana göre tekrar Süper Lig´e çıkmasının olmazsa olmazı altyapıdan futbolcuların A Takım´a kazandırılması ile mümkündür. Bu sayı ne kadar çok olursa amaçlanan hedefe daha kolay varılır. Benim dönemimde çok sayıda altyapıdan oyuncular vardı. Hiç unutmam, Samsunspor'un kümede kalma mücadelesi verdiği o yıllarda yapılan kamplarda altyapıdan yetişen futbolcular kaldıkları odalarda yarınki maçın stresini, heyecanını  yaşarken dışarıdan gelen futbolcular odalarında yüksek sesli müzik dinlemeyi tercih ederdi. Yani Samsunlu bir futbolcu ile dışarıdan gelen futbolcu her zaman genelde farklı olur. Bilmiyorum, ne demek istediğimi anlatabildim mi?
- Mehmet Nas, Samsunspor´dan Gençlerbirliği´ne transferi sonrası futbolunda gözle görülür bir yükseliş oldu. Oynadığın futbolun kalitesindeki bu yükselişin nedeni nedir?
- Ben Samsunspor altyapısından yetişen bir futbolcuyum. Samsunspor´da 7 yıl forma giydim. Bu dönemde size yönetim olsun, takım taraftarı olsun, bakış açıları çok önemlidir. Demek istediğim psikolojik olarak özgüvenimi Samsunspor´da yakalayamadım. Oysa futbolda özgüven sahada istediklerinizi yapabilme adına çok önemlidir. Gençlerbirliği´ne geldiğimde altyapıdan gelen bir futbolcu havasından kurtuldum. Belki de bu  bana özgü olabilir. Kısacası özgüvenimi kazanmam futbolumdaki performansımı da artırdı. Mutlaka oynadığım mevki olarak bazı eksikliklerim hala var. Bunlar benim teknik konudaki yetersizliğimden kaynaklanmaktadır. Ben genellikle oynadığım orta sahada rakibi karşılamak, bozmak, top kapmak, ikili mücadelelere girmek gibi görevleri yaparım. Ancak eksik yönlerimden biri ara pas atma gibi bir yeteneğim bana göre yeterli değil. Dediğim gibi bu da teknik bir futbolcu olmamamdan kaynaklanıyor. Zaten her futbolcunun bir eksik ya da zayıf tarafı vardır.Bu da benim yetersiz tarafım sanırım.
- Mehmet Nas bir gün Samsunspor´a dönecek mi? Samsunspor şampiyonluk için gelecek sezon bir kadro oluşturmak için kolları sıvasa sen de bu kadroda olur musun?
- Benim evim, yuvam her zaman Samsun ve Samsunspor"dur.Böylesi bir göreve çağırılmak benim için şereftir.Ayrıca benim için bu bir borç ödemedir. Elbette seve seve gelirim. Ancak benim o zaman oynadığım kulübün şartları da önemlidir. Çünkü yaptığımız iş profesyonel bir iştir. İmzaladığınız mukaveleler vardır. Bu şartlar müsaitse neden gelmeyeyim?
- Son sorum oynadığın kulüp Gençlerbirliği ile ilgili olacak. Gençlerbirliği bu sezon Süper Lig´de iyi gitmiyor. Bunun nedenleri nedir?
- Bana göre maalesef  kadro yetersizliğini ilk neden olarak söyleyebilirim. Zira bu yıl rakip takımlar sezon başında yaptıkları transferlerle güçlü kadrolar oluşturdular. Gençlerbirliği ise bırakın futbolcu transferini, eldeki kadrodan önemli birkaç futbolcusu bilindiği gibi başka takımlara gitti. Sonuçta bu sezon takım önemli ölçüde güç kaybetti. Sanırım sezon arasında transfer düşünülüyor. Aksi bir durumda ikinci yarıda işimiz oldukça zor olur. 

ali ihsan

Delikanlı adamsın Mehmet Nas.Futbolu Samsunspor'da bırakırsın inşallah.

55.hakan

samsunspor'un böyle evlatlarına ihitiyacı var , özünü unutmaması sevindirici

seckin55

forma giymesi belki zor ama inşalllah ileride teknik adamlık olarak takımın başında goruruz

METE_55

arkadaşlar mehmet nası övmüşsünüz bakıyorumda acaba soruyorum size mehmet nas bu takımdan  giderken ne kazandırdı maddi olarak kendisi samsunspordan çok şey aldı ama giderken ne verdi bu takıma bir düşünün arkadaşlar birde gençlere ilk gittiği yıl 55 numaralı formayı giymişti neden son 2 yıldır giymiyor bunuda bir düşünün sen 55 giyme ondan sonra gel burda laf ebeliği yap nerde kaldı samsunluluk ve samsunsporluluk soruyorum... samsunspor sen bizim herşeyimizsin..55

CeLiL_55

adam gibi Samsunlu Mehmet Nas bir gün tekrar Samsunspor'da oynarken görücemize eminim keşke diğer şahsiyetsiz Adnan efendide senin çeyreğin kadar adam olabilseydi tekrar bizde oynaman dileği ile Mehmet Nas.

METE_55

adnan efendi kolbastı çeksin avniakerde  yada horon çeksin ...55

Kaya

Alıntı yapılan: METE_55 - 30 December 2008, 08:36:55
arkadaşlar mehmet nası övmüşsünüz bakıyorumda acaba soruyorum size mehmet nas bu takımdan  giderken ne kazandırdı maddi olarak kendisi samsunspordan çok şey aldı ama giderken ne verdi bu takıma bir düşünün arkadaşlar birde gençlere ilk gittiği yıl 55 numaralı formayı giymişti neden son 2 yıldır giymiyor bunuda bir düşünün sen 55 giyme ondan sonra gel burda laf ebeliği yap nerde kaldı samsunluluk ve samsunsporluluk soruyorum... samsunspor sen bizim herşeyimizsin..55

mehmet nas giderken para kazandırmamaışsa sözleşme gereğidir eğer gitmeden sözleşme yenileseydiyönetim mehmet ten para kazanmış olurduk

forma numarasına gelince mehmet bizde oynarken de baba memleketi 29 u bile bir sene giymiştir forma olarak bu tarz şeylerden hoşlanmayan bir yapıya sahip

samsun lu ve SAMSUNSPOR luluğuna gelince bence tartışılmaz bir isim her açıklaması çok gerçekçi ve inandırıcı inşallah yeniden kırmızı beyaz göreceğiz onu

mehmet yılmaz

Dünyanın en beyefendi, mütevazı insanlarından birisidir.
Lise yıllarından tanırım onu, sevdiğim bir kardeşimdir de...

Futbolunun son dönemlerinde yuvaya dönmesini arzu ederim.

beşnumara

Alıntı yapılan: samsuni - 31 December 2008, 00:50:12
Dünyanın en beyefendi, mütevazı insanlarından birisidir.
Lise yıllarından tanırım onu, sevdiğim bir kardeşimdir de...

Futbolunun son dönemlerinde yuvaya dönmesini arzu ederim.
bizim gençlere çok iyi bir örnek olacağından hiç şüphem yok abi.bence seneye orta sahaya tecrübe gereken isimlerden biri.gençleri iyi toparlar.özellikle samsunlu olup da oynamayanları.

KotuCocuk55

aslında stresli maçlardan önce kamptaki samsunlu futbolcular ve samsunlu olmayanlar arasındaki farkı dile getirmesi çok hoşuma gitti açık sözlü çocuk kendisiyle ankara otogarında tanşmıştık gerçekten çok mütevazi ve efendi bir insan.
Kendisinin ilk kez birinci ligde oynadığı maçları hatırlıyorum.Çok güçsüz çelimsizdi pas atınca top kazanınca tribün moral olsun diye alkışlardı son dakkalarda oyuna girerkende küçük çocuk varya o oyuna giriyor hadi bakalım derlerdi.

Musa Aydın'la birlikte samsunspor forması altında en çok görmek istediğim isim!

veis

bu başlıgı samsunspor formasıda senin gibi beyefendi topçuları özlüyor olarak degiştirmek lazım.erol kapusuzlara bile kaptanlık verdigimiz dönemlerde kendisini kral ilan ederdik herhalde.

nomak55

vay be kral adammışsın be mehmet benim tarih hocam mehmetle ilgili birşey anlatmıştı.Mehmet lisedeyken hoca buna sormuş evladım neden bu kadar ilgisizsin derslere diye oda demiş ki hocam siz beni fazla takmayın ben samsunsporda futbolcu olacağım..

eski55

erol kapusuzlara kaptanlık verileceğini kafası bassa idi o zaten bu takımdan gitmezdi.. sevgili kardeşim ..yalnız size söylemek istediğim bir konu var  , bu şehir . gidipte para kazanılıp sonra jübile yapmaya gelinecek  ne şehirdir  ne  de takımdır ... her kez ayağını denk alsın .. nerede terlediysen orada kese attır MEHMET NAS .. burası yol geçen hanı değil ..