Fuat Köktaş bırakıyor; Samsunspor Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor...

Başlatan samsunmania, 10 November 2008, 18:42:27

« önceki - sonraki »

CurvaSudSamsunspor

turgut tüfenk harbi baba görevi yapıyo varya takıma helal olsun allah bu krizden onu etkilemesin kazancına kazanç katsın KULÜBE HELAL PARA GİRSİN...

mehmet yılmaz

Turgut Tüfenk zaten yönetime maddi anlamda en çok katkı sağlayan iş adamı. Yani yönetimde yer almasa da pek çok yöneticinin fevkinde katkı sağlamıştır Samsunspor'a.

Muhtemelen yönetimde revizyon olunca, Turgut Tüfenk de girecektir yönetime.

Futbol piyasasına acemi olmasından ötürü temlikler konusunda samimi ama yanlış adımı olmuştu. Samsunspor başkanlığı da yakışır Turgut Reis'e.

Bekleyip görmek lazım...

AntZ

@CurvaSudSamsunspor

Amin kardeşim. Uzun zamandır zar zor koltuğa oturtulanların dışında birşeyler vermek için, yukarı taşımak için gelen bir başkan görmedik. İnşallah o takımın, şehirde onun arkasında olur.

samsunmania

Alıntı yapılan: samsuni - 02 December 2008, 19:54:17
Turgut Tüfenk zaten yönetime maddi anlamda en çok katkı sağlayan iş adamı. Yani yönetimde yer almasa da pek çok yöneticinin fevkinde katkı sağlamıştır Samsunspor'a.

Futbol piyasasına acemi olmasından ötürü temlikler konusunda samimi ama yanlış adımı olmuştu. Samsunspor başkanlığı da yakışır Turgut Reis'e.

Bekleyip görmek lazım...

Tüfenk iyi bir Samsunsporlu. Başkanlığa aday olduğunda çoğu insanın onu kararından vazgeçirmek için nasihatlar ettiğini bizzat biliyorum. Ama girişi biraz sert olmuştu. Şu temlik olayını el birliği ile çözerlerse kulübün önü açılır. 

europe_55

Turgut Tüfenk insallah yönetime girer ve de SAMSUNSPOR´un önü acilir...

ali ihsan

Alıntı yapılan: samsuni - 02 December 2008, 19:54:17

Bekleyip görmek lazım...

Gerçeği söylemek gerekirse temlik konusundaki tavrı biraz can sıkıcıydı.
Lakin şu ana kadarki duruşu,tavırları ve her şeyden önemlisi söylediği sözlerin arkasında durması takdir edilmesi gereken şeyler.Kulübümüzün kendisinden mutlaka faydalanması gerekir.

ferahkorkut

Alıntı yapılan: Ant55 - 02 December 2008, 19:47:57
Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına da değinen Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ, "Hafta sonu oynayacağımız Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başladık. Bizim için her maç önemli. Bundan sonra oynayacağımız her maça kaybetmemek için çıkacağız. Sonra galibiyeti düşüneceğiz. Bundan sonraki maçlarda böyle disiplinli bir şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20081202/coskundere_her_mac_onemli.html

Hayrettin Gümüsdağ ???
Acaba?

nomak55

beyler Turgut Tüfenkin bende belediye başkan adayı olacağını duydum babam dedi..babam diyorsa mutlaka bi dayanağı vardır

mehmet yılmaz

AlıntıKöktaş'tan Kongre değerlendirmesi!
03 Aralık 2008 / 18:34
Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, "Yarınki olağanüstü kongreden sonra ya bizler ya da yeni bir yönetim kurulunun Samsunspor'u hak ettiği yere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, yarın yapılacak olan olağanüstü kongrenin 2.'si için önemli açıklamalar yaptı. Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı açıklamada Fuat Köktaş, şu ana kadar Samsunspor yönetimine talip olan bir liste çalışmasının olmadığını ve kulübe herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.

Köktaş, "Dernekler Kanunu'na baktığımızda, 'olağanüstü genel kurullarda eğer yeni bir liste çıkmazsa, genel kurula kadar mevcut yönetim devam eder' maddesi var. Dolayısıyla genel kurulda aday çıkmadığı takdirde mevcut şu andaki yönetim yapılacak olan olağan kongre zamanına kadar devam edecek. Her ne sonuç olursa olsun Samsunspor için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Samsunspor'un şu anki durumunu da değerlendiren Başkan Köktaş, şunları söyledi: "Samsunspor ilk başladığı noktada değil. Her geçen gün daha iyiye, daha güzele doğru ilerliyor. Epey bir mesafe kat ettik. Bu konuda özellikle futbolcularımız, teknik ekibimiz, yönetim kurulu oluşturan arkadaşlarımız ve şehrin bizlere sahip çıkan unsurlarına görev sırasında bize yaptıkları desteklerinden dolayı buradan teşekkür ediyorum. Samsunspor'un puan cetvelindeki yeri ve lig olarak da burası değil. Yarından sonra ya bizler yada yeni yönetim kurulu takımın şu anda uygulamış olduğu yöntemi, prensipleri sonuna kadar takip ettirip, Samsunspor'u hak ettiği yere zamanı geldiğinde taşıyacağına inanıyorum"

samsunmania

Samsunspor'da yönetim devam!

Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'da yapılan olağanüstü kongrede başkan adayı çıkmaması üzerine, mevcut yönetimin olağan kongreye kadar görevini sürdürmesine karar verildi..

Kutlukent Belediyesi Eğlence ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağanüstü kongrede söz alan Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, Samsunspor'un ekonomik sıkıntılar içinde ligde mücadele ettiğini söyledi.

Yaşanan sıkıntıları bu zamana kadar kamuoyuna yansıtmadıklarını ifade eden Köktaş, dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisinin kendilerini de olumsuz etkilediğini ve bu nedenle yaşanan zor günler karşısında kongre kararı almak zorunda kaldıklarını bildirdi.

''Bu Samsunspor'a destek verilmesi konusunda son çağrımdır'' diyen Köktaş, şöyle konuştu:
''Ligin ilk yarısı bitmek üzere. Devre arasında transfer dönemi başlayacak. Takımın acilen paraya ihtiyacı var. Eğer beklenen desteği göremezsek takımımızı zor günler bekliyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Burada bir oluşumun da söz konusu olmadığını görüyoruz. Bu durumda yönetim olarak kongre tarihine kadar görevimizi sürdüreceğiz.''

Konuşmaların ardından başkan adayının çıkmaması üzerine gündemdeki seçim maddesi çıkarıldı. Mevcut yönetimin olağan kongre tarihine kadar görevi sürdürmesine karar verilerek, olağanüstü kongre sona erdi.

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20081204/samsunsporda_yonetim_devam.html

mehmet yılmaz

Evet, bu akşam kongrede idik.
Fuat Köktaş bence çok güzel ve doğru bir konuşma yaptı. Söylediği çok önemli şeyler vardı ama asıl altını çizmek istediğim cümlesi şu oldu;

Şehirdeki yetkiler bize ait değilken şehrin takımının sportif sorumluluğu bize ait!

Bu çok önemli bir cümle bana göre, zira yöneticilerin şehrin kaderinde söz sahibi olmaları gibi bir durum yok ama başarı onlardan bekleniyor. Bu böyle gitmez, gidemez.

Ayrıca şunu da söyledi,
Türkiye'nin değişik illerine gittik, orada görüyoruz. Samsunspor'un ne bir otoparkı, ne bir benzin istasyonu ne de kira geliri var. Geçen hafta 2-1 yendiğimiz Kasımpaşa'nın belediyesinden gelen yıllık otopark geliri 1.500.000 lira.

Ben bu akşam Fuat Köktaş'ın samimiyetine iyice inandım. Adam gerçekten de birşeyler yapmak istiyor. Samsunsporluluğumuzu şevklendiren çok güzel cümleler kurdu.

Ayrıca daha sonra söz alan Sadi Subaşı da şunu özellikle vurguladı.
Bu yerel seçimler Samsunspor'un son şansı. Eğer doğru kişiler başa gelmezse önümüzdeki 5 yıl Samsunspor'un sonu olur. Bu yüzden kim çıkıp da ben adayım diyorsa ona ilk sormamız gerken şey, Samsunspor için ne düşündüğü olmalıdır.

M.Teoman Taş Samsunlular Dernek bşk. Av. Erdem Eynel de doğru bir konuya parmak bastı ve dedi ki, artık kimse susmasın, siyasetçilerden kim Samsunspor için iyi birşey demişse duyurulsun ama Samsunspor'dan bana ne diyen de afişe edilsin ki bilelim kim dost kim düşman!

Yaklaşık 100 kişi vardı. ( Ne kadar vahim değil mi? ) Sadece iki tane siyasetçi vardı. İlkadım Bl. Bşk. Erdoğan Tok ile Kurupelit Bl. Bşk. Turan Çakır. ( Atakum aday adayı şimdi de. )

Pek sevgili bş. bl. bşknımız yine yoktu.
Pek muhterem valimiz ise başka bir program nedeniyşe yerine yardımcısını göndermişti. Yönetici Abdi Azgar bu durumu samimiyetsizlik olarak nitelendirip büyük tepki gösterdi.

Acayip sayın vekillerimizi söylemeye gerek yok. 9'unun hiç birisi yoktu! demek ki çok daha önemli başka işleri var kendilerinin! hayırlı işler...

samsunmania

Benim anlamadığım konu ticaret odası veya sanayiciler derneği gibi asıl kaynak mekanizmaların da Samsunspor'u görmezlikten gelmesi. Olay 100 tane dergi alıp kenara çekilmekle olmuyor. En güçlü sivil toplum örgütleri bunlar. Ayrıca haberlerde dinlediğime göre YZY nin adaylığı yönünde çıkmış oylar. Bize kalan ise onu ikna etmek lacak. Yoksa durum vahim gibi görünüyor.
Ne yapsak biemiyorum. Beleiyenin önünde mi yatsak. Ama mutlaka bir şeyler lazım. Davadan da çekildik. Bakalım ne olacak şimdi. Belediye çok kolay kaynak bulabilir, naki olmasa bile kira geliri getirebilecek çok destek sağlayabilir. Herkes mi hırsız? Yok mu hiç namuslu adam?
Samsuni'ye katılıyorum. Başkan gerçekten iyi niyetli. Bu niyeti gören YZY inşallah insafa gelir. Tabii ki onunla da kişisel çekişmesi yoksa.

jean

ne olacak bu sahipzligin sonu bakalim sonumu zgoztepe gibi gorunuyor belki o zaman bir kipirdanma olur yeniden

ali ihsan

Köktaş: Rolümüzü gururla taşıyoruz
Yönetimin Şubat ayında yapılacak olan Olagan Genel kurul'a kadar görevinin başında..
05 Aralık 2008 / 12:46
Yönetimin Şubat ayında yapılacak olan Olagan Genel kurul'a kadar görevinin başında kararırın çıkması ile birlikte Başkan Fuat Köktaş, söz hakkı istedi. Yaklaşık 45 dakika kürsüde kalan Köktaş, kulübün içinde bulunduğu durumu, gelecekte bekleyen tehlikeler, Takımın durumu ve nelerin yapılması gerektiği konularına açıklık getirdi. katılımcıların büyük bir dikkatle dinlediği konuşmada Köktaş şunları söyledi:

GURURLA TAŞIDIK
"Göreve geleli yaklaşık 5 ay oldu. Bu süre içinde (neler değişti de olağanüstü genel kurul kararı aldınız derseniz), hepiniz biliyorsunuz ki Samsunspor yıllardır yönetim ve ekonomik sıkıntıları bir arada yaşıyor. 12 Temmuz'da şehrin ileri gelenleri bize bir rol verdi. Bu rolü de biz gururla taşıdık. Görevimizi samimiyetle sahiplendik. İlk gün söylediğim gibi amacımız yönetim ve ekonomik sıkıntıları aşabilmek sportif başarı olarak ilk 10 ve gelecek sezonun takımını hazırlıyoruz dedik."

PROJELER ÜRETTİK
"Yani kendimize de 1 yıllık bir süre koyduk. Hamdolsun bize güvenenler vermiş olduğu destekle lisanslı futbolcusu bulunmayan bir kulüpte, 35 lisans futbolcusu olan bir takım oluşturduk.

Zaman içerisinde bunlar deneyim kazanacak çünkü çoğu genç oyuncu. Bugün artık Samsunspor'da kadro sıkıntısı yerine (niye bu oyuncular oynanmıyor) deniyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ekonomik sıkıntıları aşmak için birçok proje ürettik ancak hiçbiri beklediğimiz ölçünün yarısı kadar dahi destek görmedi."

BAŞARILI DEĞİLİZ
"Hep ifade ediyoruz kimin ne yapabileceğini bilemeyiz. Divan kurulu başkanı Ediz Durmuş Bilgin (1000 YTL ile reklam yapan var) dedi. Bizim 100 YTl ye bile ihtiyacımız var. Çünkü ekonomik sıkıntımız büyük ölçüde konuşuluyor (şu şu oyuncu alınırsa play-off oynanır) diye. Ancak hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Bunu sadece bizler ve bu görevi yapanlar anlar. Dışarıdan başarılı bir yönetim olarak değerlendiriliyoruz. Ancak biz kendimizi başarılı bulamıyoruz. Çünkü şehri ayağa kaldıramadık."

BORÇ ÖDEDİK
"Şehrin desteğini alamadık o zaman biz görevimizi yapamadık demektir. Önümüzde önemli bir süreç var. Futbolcularımıza ara transferde para ödenmesi gerekiyor. Hakedişlerinden ve transfer taksitlerinden doğan paraları almaları gerekiyor. Biz bunu eylül ayından itibaren söylemeye başladık. Biz göreve geldiğimizde 2-3 yıl önceki sporcu alacaklarını ödedik. Bundan dolayı tranfser yapamıyorduk. Yardım olarak topladığımız paralarla öncelikle eski borçları kapattık."

ÖGENER'E TEŞEKKÜR
"Şu anda TFF Başkanı Mahmut Ögener bey bize çok yardımcı oldu. Transferlerimizi yaptık ve bizim tahtamız tekrar kapandı. TFF uzlaşmazlık çözüm kurulundan çıkan futbolcu alacakları bizim tahtamızı kapattı, yani devre arası trasfer yapamıyoruz. Bu para da yaklaşık 5 Milyon YTL'dir. Bunların hepsi geçmiş futbolcu alacağıdır. Transfer yapma şansımız yok. Elimizdeki futbolcunun alacağını da ödeyemezsek, istediği takıma gidebilir. Bundan dolayı şehire bunları anlatıyoruz. Ancak bir kıpırdanma yok."

PARALAR ÖDENMELİ
"Biz eğer olaganüstü genel kurul kararı almasaydık bize dilyeceklerdi ki (siz nasıl yöneticisiniz. Bu sorunu bile çözemediniz) diye. Bunun için biz bu kararı aldık çünkü sorunumuzu anlatamadık. Olurki bu süreci daha iyi idare edebilecek yeni yönetici arkadaşlar gelir, bu süreci idare ederler ve Samsunspor'un ocak ayında yaşayacağı sorunu yaşamazlar. Biz ocak ayını düşünürken, önümüzde şimdi ayın 20'si var. Yani ayın 20'sine kadar paralarını ödemeliyiz."

İŞİMİZ ÇOK ZOR
"Ödeyemezsek 6 tane futbolcumuz yuvadan uçacak. Sonra bize (basiretsiz idareciler, yönetmesini bilmezlerse böyle olur) diyecekler. Bunun için biz böyle bir karar aldık. Kararı almamızın başlıca nedeni bu. Samsunspor bir üst kimliktir. Bu olağanüstü genel kurulun sonuçları hayırlı olsun. Dernekler yasasına göre biz görevimize olağan genel kurula kadar devam edeceğiz.
Bundan sonraki süreçte işimiz zor."

TAKIM OLDUK
"Takım yavaş yavaş düzeldi.Bu takımın yenemeyeceği takımda yok, yenilmeyeceği takımda yok.Bu ilkyarı böyle kapanır, ikinci yarı İnşallah çocukların ilgileri ve becerileri ile takımımız hedeflediğimiz yere ulaşır, yani ilk 10'a. Ama önümüzde bir bayram tatili var. Gaziantep'e gideceğiz. Geldiğimizde bayramın ilk günü olacak. 20'sin de de kulüp yönetimi sorumluluklarını yerine getiremezse bütün emekler boşa gidecek. Bunu hiç böyle acındırarak veya olduğundan fazla anlatarak söylemiyorum."

LOKOMOTİF SAMSUNSPOR
"İl il dolaşıyoruz. Her ilin şehri idare eden yerel siyasetçilerden ne kadar aldığını, nasıl ayakta durduğunu biliyoruz. Eğer bir şehirde markalaşma yolunda bir uğraşımız varsa, bu markalaşmanın olmazsa olmazı Lokomotifi Samsunspor'dur. Samsunspor bu durumda dururken, hiçkimse şehri markalaştırmaya uğraşmasın. 2-3 yıl önce Sivas ilini kim bilirdi, Eskişehir'i, Antalya'yı kim bilirdi. Bunlar Türkceel Süper Ligi'nde aldıkları başarılarla illerini tanıttılar."

KAYNAK ŞART
"Biz ne yapıyoruz? Şehrimizi tanıtacağız diye stantlar kuruyoruz, bazı şeyler hazırlıyoruz. Kim görüyor bunları. Samsunspor bir maçını bile ülkede 4-5 milyon insan izliyor. Şehr topyekün ayağa kalkmak zorunda. Artık bunun başka çaresi yok. Biz ocak ayındaki süreci atlatırsak, sonrası ne olacak? Bu şehir her dönemde bir iki kahraman aramaktan vazgeçmeli. Bu takım ekonomik sorunlarını çözecek sürekli gelir kaynaklarını üretecek, kurumsallaşmasını sağlayacak ve ilerleyecek."

GELECEĞİ DÜŞÜNÜYORUZ
"Biz bu zaman kadar hiçbir şey yapamadık. Sürekli okonomik sıkıntılarla uğraştık. Kulüp başkanlığı ve vekilliği yapan arkadaşlarımız bunları daha iyi birler. Kulüpte birlik ve beraberlik sağlanamazsa, takım başarılı olamaz. Biz henüz bunları yeni tamamladık. Yeni takım olmaya başladık. Futbolcularımız kafasındaki geçen dönemki olumsuzlukları yeni yeni atılmaya başladı. Biz genel kurul kararı alırken, Samsunspor'un geleceğini düşünerek bu kararı aldık."

DERGİYE İLGİ AZ
"5 milyon YTL para ile bu güne geldik. Başka hiçbir gelirimiz yok. Bugün itibariyle 580 tane dergi abonemiz var. Ben ilk dergide Ediz Bey'in yardımıyla yazı yazdım. 3000 tane dergiyi ve yazıyı tek tek imzaladım. Bunlar fotokopi ya da baskı imzası değildi. Tek tek uğraştım, emek verdim ki, alanlara saygınlığımız olsun diye. Onlarda bize telefon açsınlar, gelsinler dergimize abone olsunlar diye yaptık. Bu sayı da şöyle oluştu. Yönetimimiz 50'şer tane aldılar. Paralarını verdiler. Bu paralarını kendileri dergiyi satarak kaldılar."

SIKINTILAR VAR
"Ama görüldüki derginin geliri giderini karşılamadı. Samsunlular her ayı 8.86 YTL'ye gelen dergimize abone olmayarak bu ufak desteğide bizden esirgediler. Otoparkımız yok, işletmemiz yok, benzinliğimiz yok. Stata para veririz. Elektriklerimiz kesik. Her hafta statta mücadele veriyoruz. Jeneratör bozuk. Gözlemciyle uğraş. jeneratör sorununu halletmek için ya Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan, ya da Sivil Svunma'dan ödünç alarak bu işi hallediyoruz."

ÖNLEMLER ALINMALI
"Samsunspor aslında geçmiş dönemleri biraz düzeltebilse bu durumda olmazdı. Her olayı kendi mecrası içinde değerlendiriyoruz. Takım düşmemesin diye önlemler alınıyor, paralar harcanıyor, ama en sonunda kümeye düşünce borç ile beraber düyşüyorsunuz. Bank Asya'dan Süper Lig'e çıkmak için para harcıyorsunuz, yine bir şey yok. Süper Lig'de 12 trilyonluk gelir bir anda düşüyor. Borçlanma da böyle ortaya çıkmış."

KIRILMA NOKTASI
"Ben eski yöneticileri eleştirmiyorum. Yan gelirim yok, ekstar gelirimiz yok, bu kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu süreci divan dernekler masası böyle gördü diye Olağan Genel Kurula kadar görevimizi sürdüreceğiz. Son noktaya kadar işimizi yapacağız. Şubat ayı kulübün tamamen kırılma noktası. Kulüp bu yılı rahatlıkla atlatabilirse seneye rahat bir kulüp olabilir. Aksi halde istesende Bank Asya'da tutamazsın. Bunları söylemek bizim görevimiz. Saygılar sunuyorum."

hakan55