MUSTAFA......

Başlatan cuneytavar55, 05 November 2008, 11:09:37

« önceki - sonraki »

cuneytavar55

05 November 2008, 11:09:37 Son düzenlenme: 05 November 2008, 11:11:45 cuneytavar55
 Can DÜNDAR'ın ATATÜRK için yazılan ve hayatının son 300 Gününü anlattığı Sarı ZEYBEK kitabını okuduğumda hüngür hüngür Ağlamıştım.
MUSTAFA'yada bu duygularla gittim.Filmi izlerken belgesel tarzında olması ayrı bir hava katarken,Yıllarca bize anlatılan ve söylenen ATATÜRKLE alakası olmadığını gördüm.Bazı sahneler Can DÜNDARIN kendi yorumu gibi geldi bana.İşin içinde kolum kadar siyasetin olmasıda benim Can DÜNDAR HAKKINDAKİ düşüncelerimi değiştirdi.Oda artık yazardan çok siyasetin girdabına girmiş biri artık.
Yinede filmim topluma kazançları olacağın düşünüyorum.Kötü yazılan kitapları okumassanız iyi kitap okuduğunuzu anlamassınız.

veis

bu ülkede 2 mustafa var birisi kuzey55 biride kar6.digerleri hep reklam

ondestan_11

o filime gitmek isterim çok eleştiriyolar

veis

mustafa rolünde yunanistanlı küçük yorgo oynuyor tabiki eleştiri alıcak.

Sadece Samsunspor

atatürkü son dönemlerinde çok yalnız göstermişler acsyip derecede alkolik gösteriliyor habire sigara içiyor habire kahve içiyor, atatürk hiçbir zaman yalnız değildi arkasında her zaman halk vardı milletimiz vardı

iktidara göre film yapılmış ;)

Türk!

iktidarmıs peh..sadece samsunspor kardesım dogru soyluyom..ıktıdarda yanls ve hatalarla dolu bu fılımde..giden arkadaslara soruyorum ben gitti izledim filimde iki hata var bulabılen varmı bunları?

**KaR6**

Alıntı yapılan: 35ama55 - 06 November 2008, 22:42:37
Mustafa Kar içinde bir film lazım , deplasman çocuğu diye  :)

sen oyna cocuklugumu daa o zaman ;D

**KaR6**

07 November 2008, 01:58:35 #7 Son düzenlenme: 07 November 2008, 02:00:16 **KaR6**
Alıntı yapılan: 35ama55 - 07 November 2008, 01:51:00
uyar bana, karga yerine Trabzonlu kovalarım  ;)

baya gercekci olur o zaman ;D az kovalamadık zamanında :)

şu Türk un sorusuna da cevap vereyim, bir tane yanlış yakaladım ben, o da kuleli askeri öğrencileri yatla dolmabahceye yaklastıgında Atam pencereden değil, balkondan el salladı öğrencilere, ayrıca yalnız değildi, doktoru vardı yanında..

Türk!

yok sevgili kar6;oyle incik cincik bir ayrını değil.bayağ bir diplomatik hata yazşmalarma ilgili bir hata var filimde..hemde öyle böyle bir hata değil bu

Cevreme nekadar ınsan varsa gitmelerine engle oluyorum bu filme..Ata'mız çok yanlış anıtılıyor bu filmde yeni nesle

**KaR6**

Alıntı yapılan: Türk! - 09 November 2008, 16:39:52
yok sevgili kar6;oyle incik cincik bir ayrını değil.bayağ bir diplomatik hata yazşmalarma ilgili bir hata var filimde..hemde öyle böyle bir hata değil bu

Cevreme nekadar ınsan varsa gitmelerine engle oluyorum bu filme..Ata'mız çok yanlış anıtılıyor bu filmde yeni nesle

merak ettim Türk abi, aydınlatırsan sevinirim.. ama ne kadar yanlışı oluesa olsun herkesin gidip görmesi gereken bir film.. hiç değilse, Atamızın da etten kemikten bir insan oldugunu idrak etmek açısından faydalı.. onun insan haliyle yaptıklarını bir kefeye koymalı, diğer kefeye de ondan sonra gelenlerin yaptıklarını..

Türk!

14 November 2008, 23:46:28 #10 Son düzenlenme: 15 November 2008, 04:03:09 Türk!
Sevgili arkadaşlar yeri değil biliyorum bu platformda böyle muhabbetler ancak;Konu açılmışkende söylemeden edemeyeceğim bu filmdeki hataları..Bunlar algı yanılması yahut yönetmen hatası falan fişman derğil..Basbaya diplomatik yazım hatası..

Şöyleki;

1.Hepimizin ortak görüşü zaten Kahrolası akp yalakası bir film bu Ata'mızı konu edinen film..
2.Yapılması büyük bir zorluk olsa gerek böylesi bir isim için bu büyük hata,Can Dündar adlı arkadaşımız Ata'mızın annesi Zübeyde Hanım'a yazdığı mektupta Latin Harfleri kullanmış olarak gösteriliyor filmde..Ancak Latin Harfleri kabÛlü 1928 yılı idi.Nasıl oluyorda zaten latin alfabesi bilmeyen annesine Ata'mız böyle bir mektup yazıyor anlayamadım doğrusu..
3.Bir diğer saçmalıkda şu idi dikkatimi çekenler arasında;Askeri kıyafetler olsun,havza amasya görüşmeleri olsun,gerçekdeki alınan kararla ile filmdeki kararlar uygulanısı birebir değildir..Bilhassa Sakarya Muharebesi Atatürk anlatılırken şöyle bir yüz üstü geçilecek konu değildir..Ata denilince Atatürk denilince Sakarya yanında bitmelidir..Bunu bilerek yansıtmayan Can Dündar'a yazıklar olsun diyorum..

Yalaka herifler..Cehennemde Ata'mız Kızgın Ateşinize Odunları Cayır Cayır Yakan Olur İnşallah..!!

gozgoz yýlmaz

15 November 2008, 00:57:53 #11 Son düzenlenme: 15 November 2008, 01:04:11 gozgoz yýlmaz
Alıntı yapılan: Türk! - 14 November 2008, 23:46:28
1.Hepimizin ortak görüşü zaten Kahrolası akp yalakası bir film bu Ata'mızı konu edinen film....

Hepimizin ortak görüşü olduğunu nerden çıkardın? Burası slogan atma yeri değil!!!

AlıntıAncak Latin Harfleri kabÛlü 1918 yılı idi.Nasıl oluyorda zaten latin alfabesi bilmeyen annesine Ata'mız böyle bir mektup yazıyor anlayamadım doğrusu.

Hayır, Latin Harflerinin kabul tarihi 1 Kasım 1928'dir.

AlıntıSevgili arkadaşlar yeri değil biliyorum bu platformda böyle muhabbetler ancak...

İşte bunu doğru söyledin!

filme gelince...

herşeyden önce film müziklerinin ( her ne kadar müzik için evrensel dense dahi ) bir yunanlı müzisyen tarafından yapılmış olmasına anlam veremedim. tıpkı çocuk mustafa'yı da bir yunan çocuğuna oynatmaya anlam veremediğim gibi. benim yeğen var, sarı saçlar, mavi gözler Atatürk'ümüze benziyor, bilseydik onu gönderirdik. Para pul da istemez, o şeref yeterdi velede.

Film Can Dündar'ın Atatürk'ünün anlatıyor. Sarı Zeybek'te yere göğe konulamayan Dündar'ın bu kez bu kadar eleştirilmesi de ayrı bir garabet.

Adamın dediği şu, Atatürk vefat edeli 70 sene olmuş ama biz onun adam gibi, sanat değeri olan bir filmini çekememişiz. Rutkay Aziz'e falan oynatmışız, hatta ne alakası varsa Antonio Banders'a takmışlardı bir ara, o oynasın diyorlardı. Fiziğe bak, renge bak, saça bak... Atamız ondan 10 kat daha yakışıklı bir adam, benzerlikleri de yok. Can Dündar, Atatürkçü bir insandır, ama sorun biraz da bu galiba.

Attila İlhan boşuna yazmamıştı o kitabı, neydi adı?
Hangi Atatürk...

Türk!

sevgili gözgöz yılmaz klavye azizliği..Özrümü beyan ederek söylemek istiyorum latin harfleri kabulü 1 kasım 1928'dir..Yazımdada düzeltiyorum hemen teşekkürler uyarın için ve sert dilin için :)

Türk!

sevgili gözgöz..

sert bir dilin var ancak izledinmi bilmiyorum filmi..Ata'mız öyle onun bunun anlatım sekliyle deklare edilecek bir konu değildir..ona bakarsan sarkılarada koyalım Ata'mızı..Çizgi film konusu edelim..? bu mentaliteyle olmaz tabiiki..Neyse tartışmak bizede kimseyede bi fayda getirmeyecekdir ancak beni söylemek istediğim burda;Can Dündar gibi bir adam nasıl olurda böyle bir gaf yapar anlayamadım..Madem o kadar aklım zekan tecrüben yok alma kardeşim Ata'mızı eserlerin arasına üç beş kuruş uğruna..

gozgoz yýlmaz

15 November 2008, 11:53:43 #14 Son düzenlenme: 15 November 2008, 11:57:18 gozgoz yýlmaz
@35ama55

şimdi sen söyleyinceye kadar bregoviç okuyup teodorakis anlıyordum. nedense öyle yer etmiş kafamda. fakat yine de eleştirimin mantığını değiştirmez bence, yok mudur bu ülkede bir türk sanatkar Atamızın filmine müzik yapacak. İlla bir sırp ya da ecnebi mi getirtmek lazımdı?

kaldı ki, atatürk "beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyen bir liderdi.

ayrıca atatürk de etten kemikten bir insandır. aşık olmuştur, korkmuştur, ağlamıştır, okulu asmıştır, espri yapmıştır, nefret etmiştir, etkilenmiştir, hastalanmıştır... hepimiz kadar üstelik.

bundan yıllar evvel bir 10 kasım töreninde atatürk'ün sanırım manastir idadisinin 2. liklie birtirdiğini söylemiş bir konuşmmacı adamı neredeyse döveceklermiş. hayır, 2.lik olamaz, 1. liktir o diye. yahu 2. işte, gerçek bu... yani, kafalarda Atatürk'ü bir ikon haline getiriyorlar, sonra da onun insani yönüyle ilgili birşeyle karşılaşınca bu hakarettir diyorlar.