Atakum Belediyesi'nin ayıbı; "1 tane de mi satamadı?"

Başlatan Sadece Samsunspor, 06 October 2008, 18:59:13

« önceki - sonraki »

HoliganSamSunLu

eğer 50 ytl lik bir kombineyi  başkan dahi alamıyorsa ben o adamın samsunluluğundan şüphe ederim

yönetici

Alıntıİlginç gelişmeler!

07 Ekim 2008 Salı 13:54
Dün ilginç gelişmeler yaşandı.

Bir süredir aldığı 100 adet kombine biletin parasını ödemediğini herkesin bildiği Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, dün belediye görevlileri aracılığıyla biletleri Samsunspor Kulübü"ne iade etti.

Sosyal alanda yaptıklarını her fırsatta anlatan Adem Bektaş, aldığı 100 kombine biletin bir tanesi dahi satmadan Samsunspor Kulübü"ne iade etmesi, derin bir siyasi mesaj içeriyor.

Bektaş"ın ektiği bu tohumlar önümüzdeki günlerde çok su götürecek tartışmaları tetikleyen ilk adım olmamıştır. Samsunlu İşadamı ve Samsunspor Kulübü"nün eski yöneticilerinden Hüseyin Başgöl"ün Celil Sağır ile ilgili borçları üstlenmesinden kaynaklanan alacağından dolayı Samsunspor Kulubü"nün hesaplarına temlik koydurduğu yönündeki haberler 10 gündür spor kamuoyunu meşgul ederken neden dün konuştu.

Evet dün Samsunspor üzerinden ilginç gelişmeler oldu.

Kişisel işlerini birkenara bırakıp 24 saat esasına dayanan bir çalışma temposuyla Samsunspor Kulübü"nün mali ve teknik yapılanmasını gözden geçirerek, Kulübü kurumsallaştırmaya çalışan yönetime destek olması gerekenlerin, adeta kılıçlarını çekerek taraf olmasına anlam veremiyorum.

Dün işyerinde basına açıklama yapan işadamı Hüseyin Başgöl"ün açıklamalarını ise tatmin edici bulmadım.

Samsunspor, Samsun"da yaşayan herkesin Kulübü"dür. Bir kişinin ya da çevrenin tekelinde asla olamaz.

Samsunspor üzerinden siyaset ya da ticaret yapanların yüzlerinin gülmediğini, ayaklarının -bir şekilde- dolaştığı daha önceki yazılarımda dile getirmiştim.

Gelelim düne.

Atakum İlçesi"nden yeniden Belediye Başkanı olmaya çalıştığını siyaset dünyasının bildiği Adem Bektaş, dün Samsunspor Kulübü"nden aldığı 100 adet kombine bileti iade etmemeliydi. Spor siyaset üstüdür ve bugün kriz içinde bulunan Samsunspor Kulübü ise daha çok siyaset üstüdür.

Sayın Başgöl ve Sayın Bektaş dünkü adımlarını atmadan bunu görmeliydi.

Bu yazıyı yazarken objektif olma adına görüşmek istediğim Sayın Bektaş, kısa süre sonra beni aradı. Telefon konuşmamızı haberleştirerek yayına koyduk.

Sayın Bektaş kendi bakış açısıyla haklı olabilir.

Fakat, "aldığım biletleri müteahhitlere mi satacaktım" diyen Bektaş,  elbette bir şeyin karşılığı iş yapmamayı tercih etmeliydi ancak kombineleri dostlarına satabilirdi. Ben sayın Bektaş"ın dostlarının 100 sayısıyla sınırlı olacağını düşünmüyorum.

Sayın Bektaş"ın bu haftaya damgasını vuracak türden yaptığı çarpıcı açıklamalarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Mustafa Çakır - haberexen.com 

yönetici

07 October 2008, 19:58:42 #32 Son düzenlenme: 10 October 2008, 17:01:10 samsuni
Bu site 4. yılına girmek üzere... Genelde kötü gelişmeler yaşadık Samsunspor adına. Maalesef tarihimizin en kötü günlerinde bir arada olduk. Ama olsun, çünkü biz Samsunspor'un kötü günlerinde yanında yer alma, Samsunsporlu olma şerefini yaşıyoruz. Gün gelecek, yeniden eski günlere döneceğiz ve işte o zaman yalakaların, menfaatperestlerin, sahte Samsunluların nasıl da bizden bile çok (!) Samsunsporlu olduklarını şaşırarak göreceksiniz.

Kişisel ihtiraslarını herşeyin üstünde tutanlar belli ediyor kendilerini. Büyükşehir Belediyesinden sonra, Atakum Belediyesi de gerçek yüzünü gösterdi. Diğer belediyeler için iyi diyemiyoruz bile. Onların suskunlukları da ilgisizliklerinden olsa gerek.

Sn. Bektaş, Samsunspor'a verecek gayrıresmi param yok demiş.  Keşke helalinden en azından sadece kendisine 1 kombine alsa idi. Bilseydik durumu biz 1 kombine alıp da hediye ederdik kendisine; ihaleye falan girecek de değiliz.

Madem Samsunspor'a verilen para gayrıresmi oluyor o halde soruyoruz; şenliklerin, gezilerin parasında değiliz biz, Samsun Basketbol Kulübüne ayırdıkları kaynak neyin nesidir? Yoksa ( olmaz ama ) orada da iş adamlarıyla bir yakın ilişki mi var?

Samsunspor'u yok sayanları biz de yok sayacağız...
Samsunspor'a düşmanlık edenlere itibar etmeyeceğiz...
Kim olduğu, hangi siyasi düşünceden, hangi memleketten olduğu mühim değil!

Bu nedenle Atakum Belediyesi'nin de destek verdiği "Samsun BK" konu başlığını protesto amaçlı olarak kilitliyoruz. Yeni bir konu açmayınız! Kesinlikle silinecektir... Bizim önceliğimiz bile değil tek gerçeğimiz SAMSUNSPOR'dur.

Alıntı"1 tane de mi satamadı?"

Samsunspor Kulübü 2. Başkanı İsmail Türedi, Atakum Belediyesi'nin aldığı 100 kombine bileti, 1 tane bile satmadan 2 ay sonra iade ettiğini açıkladı.

Nuri Asan Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen 2. Başkan İsmail Türedi, Atakum Belediyesi ile aralarında yaşanan kombine bilet sorununa değindi. Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş tarafından alınan 100 kombine biletin iade edildiğini ifade eden Türedi, Kulüp Başkanı Fuat Köktaş ile Başkan Bektaş arasında yapılan görüşmenin ardından biletlerin geri alındığını kaydetti. Türedi, "Buradan gelecek gelirden daha çok, Samsun'un taraftarının takımıyla buluşması engellendi. Bana göre bu daha ciddi bir olay. Bu biletler satılmak amacıyla alınıp, daha sonra 1 tane dahi satmadan kasada muhafaza edip 2 ay sonra iade etmek, ben bunda bir kasıt olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yapılan davranışın 'kasıtlı' olduğunu düşündüklerini dile getiren Türedi, "Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, 1 tane dahi satmadan biletleri iade etti. 100 tane aldı, hepsini iade etti. Tutarı 15 bin YTL değerinde. Parasının çok önemi yok, ama bu kulübün 100 tane taraftarın maçlarda fazla olması çok önemli" diye konuştu.

"1 tane de mi satamadı?" diye soran 2. Başkan Türedi, "Şimdi bu biletleri almadık mı diyecekler merak ediyorum. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

İsmail Türedi, biletleri yeniden satışa çıkaracaklarını belirterek, "İnanıyorumki bir işadamımız bunları gelip alacak. Bu bizim elimizde olsaydı şimdiye kadar kalmazdı" şeklinde konuştu. Türedi, kendisinin cebinden 40 bin YTL'lik bilet aldığını ve dağıttığını sözlerine ekledi.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Alıntı
'Verilecek Gayri Resmi Param Yok'
07 Ekim 2008 / 13:31
Dün iade ettiği 100 adet kombine biletler üzerinden kendisine yöneltilen eleştirileri cevaplandıran Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Benim belediyemde verilecek gayri resmi param yok" dedi.
Gündem belirleyen açıklamalar

HABEREXEN.COM'a Samsun kamuoyunu şok edecek açıklamalarda bulunan Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Samsun kamuoyunu yeni bir tartışmaya götürecek önemli mesajlar verdi.

Kimseden Bilet İstemedim

"Ben kimseden bana bilet gönderin demedim. Sorun bakalım biletleri ben mi istemişim" diyen Bektaş, "biletleri neden iade ettiği?" sorusuna ise "Alınan biletlerin parasının hiç kimsenin kendi cebinden verdiğine inanmıyorum. Bana gönderilen biletleri ben kime satacağım. Müteahhitlere. Neyin karşılığı? Bu yolsuzluk olmuyor mu? Benim belediyemde verilecek gayri resmi para yok" diye konuştu.

Spor ve siyaset dünyasının Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'ın bugün yaptığı açıklamalara nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

HABEREXEN.COM

Bu, bu, nedir bu?..

Alıntı

Yeni yönetime inanıyoruz!"
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor Yönetim Kurulu'na, AK Parti il yönetimi destek ziyaretinde bulundu.

19 Temmuz 2008 , 18:57

AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz ile Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Akyüz, Olağanüstü Kongre'de aday çıkmayan Samsunspor'un başkanlık görevini üstelenen Fuat Köktaş ve ekibini tebrik etti.

Samsunspor'un kentin ortak değeri olduğunu belirten Akyüz, "Herkesimin ittifak ettiği yer Samsunspor. Samsunspor'un yıllardır sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Yeni yönetimin sorunların çözümü noktasında gerekli gayreti sarf edeceğine inanıyoruz. Yeni yönetim Samsunspor'u üst noktalara taşıyacaktır" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş da, Samsunspor'un Samsun'un ulusal anlamda sesini duyurabileceği tek nokta olduğunu, büyük bir marka olan takımın her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Samsunspor Kulüp Başkanı Fuat Köktaş ise "Hepimiz biliyoruz ki, Samsunspor şehir için marka. Başarı yakalanırsa şehrin sesinin duyulması ve markalaşması daha kolay sağlanır. Bu ziyaret bize ve arkadaşlarımıza moral verdi" diye konuştu.

HoliganSamSunLu

150 YTL si olmayan belediye başkanı isteyen varmı

Pergani 55

bunların yapacagı işin içine... Samsunsporun sırtından siyaset yapmaya gelince onlardan iyisi yok

HoliganSamSunLu

Sayelerinde artık siyaset yapacak Samsunsporda Kalmadı bakalım samsunun neyini sömürecekler

berusa55

Özrü kabahatinden büyük misali yemin ederim ben utandım Sn.Bektaş'ın açıklamalarından sonra!

HoliganSamSunLu

07 October 2008, 20:07:01 #37 Son düzenlenme: 07 October 2008, 20:13:12 berusa55
birde yollara yalandan pankart asar pankarta vereceğin parayı samsunspra vereceksin yok samsunsporumuza başarılar diliyoıruz bunlar siyaset yosması ağzı... bize icraat lazım yemin insan aynaya bakmalı ve insanslığından utanmalı

AntZ

İşinize gelen şeyleri kılıfına uydurmasını biliyosunuz işinize gelmeyince resmiyetten bahsefiyorsunuz.

Milletin belediyeleri bir yolunu bulup, örneğin belediyeye bağlı şirketlerin reklamı karşılığında kulüplere milyonlar akıtıyor, bizimkiler ya aptal ya da aptal numarası yapıyor.

Eğer bunları bilmiyorsan bu işbilmezliktir.

'Verilecek Gayri Resmi Param Yok'

Bu ne ciddiyetsizliktir, nasıl bir mazerettir nasıl bir özürdür anlamak mümkün değil...

Senin bize verebilecek hiçbirşeyin yok ki Adem Bektaş sen neden o koltukta oturuyorsun, neden geldin oraya, amacın ne, hedefin ne, bahanen YZY gibi ben belediye başkanıyım "herkes kendi işine baksın"sa belediyeler bulundukları bölgeye hizmet için vardır.

Hizmet nedir biliyormusun?
Halkı mutlu etmektir... Yok arkadaş bu adamları koltuğa oturtmadan önce hizmet dersi vermek lazım, asıl amaç nedir onları anlatmak lazım...

Benim kentimin ve bu kentte yaşayan insanların Baruthane ye çıkan teleferikten, Kurupelit e yapılan binicilik tesislerinden daha çok Samsunspor un başarısına ihtiyacı var, teleferik değil niceleri yapılsa azdır bu şehre ama önceliği bilmek, önce Samsunlu olabilmek, Samsunspor un ne anlam ifade ettiğini bilmek sevmek lazım. Sürekli bıkmadan usanmadan aynı şeyleri yazıyoruz, yazmayada devam edeceğiz bıkmadan usanmadan. Ta ki ya siz Samsunspor un değerini anladığınızda ya da değerini bilen birileri gelenekadar.

Edit

İçimden ne geçiyor biliyor musunuz?
Birgece gizlice gidipte o teleferiklerin üstüne "Dikkat! Samsunspor dan daha önemli, lütfen temiz kullanalım" yazmak  >:(

Laubaliliğim için kusura bakmayın  :-X

fat55

07 October 2008, 21:21:30 #39 Son düzenlenme: 07 October 2008, 22:33:43 samsuni
arkadaşlar şimdi söyleyeceklerim iddaa değil gerçektir.atakum da carrefour un yanında 11 katlı bina yapıldı.burası benim eniştemin arsası.arsayı kat karşılığı adnan ölmez aldı.borkonut yani.belediye başkanı da ne tesadüf bektaş.deniz kenarı niye 11 kat verildi.iki daire adnan ölmez tarafından bektaş a verildi.bunu eniştem söylüyor.kendi arsası çünkü.işte bu adamın gayri resmi paraları nasıl bulduğunu görün.bunları allah a havale ediyorum bunları.bu haftaki maçta bu adam iyice protesto edilmezse çok üzülürüm.

Yalnızca BİZ

SBK maçlarına gelecek elbet... SBK maçlarında SAMSUNSPOR taraftarları olacağına göre... Şeref tribününün iki yanına dağılacak olan taraftar SAMSUNSPOR taraftarı olacağına göre... Gerisini siz getirin...

HaSaNCaN

inş. maça gelir da o nasılsa basket salonu, he desen karşıdaki duyuyo.

AntZ

Alıntı yapılan: fat55 - 07 October 2008, 21:21:30
arkadaşlar şimdi söyleyeceklerim iddaa değil gerçektir.atakum da carrefour un yanında 11 katlı bina yapıldı.burası benim eniştemin arsası.arsayı kat karşılığı adnan ölmez aldı.borkonut yani.belediye başkanı da ne tesadüf bektaş.deniz kenarı niye 11 kat verildi.iki daire adnan ölmez tarafından bektaş a verildi.bunu eniştem söylüyor.kendi arsası çünkü.işte bu adamın gayri resmi paraları nasıl bulduğunu görün.bunları allah a havale ediyorum bunları.bu haftaki maçta bu adam iyice protesto edilmezse çok üzülürüm.

5 kattan fazla kata izni olmayan yere 11 kat izin verip 2 daire almış olabilir ama verilecek gayri resmi param yok diyor alınacak gayri resmi param yok demiyor haksızlık ediyoruz. Bu ülkede siyasetçi kolay yetişmiyor değerlerimize sahip çıkalım malum ormanlar tükeniyor odun zor bulunur oldu.

berusa55

08 October 2008, 13:54:01 #43 Son düzenlenme: 08 October 2008, 13:56:23 berusa55
www.haberexen.com 'da konuyla ilgili Resul Akçay'ın yazısı. Eline sağlık Sn. Akçay:

Alıntı

Atakum'un ayıbı...07 Ekim 2008 Salı 12:26

Son yıllarda, biten her sezon Samsunspor için yeni bir kabusun doğması demekti...

Görevi bırakan yönetimlerin yerine gelecek isimler bulunamadı...
Kongre üstüne kongreler gerçekleştirildi... Bir şekilde iş başına gelenler sezonu zar zor tamamlayıp arkalarına bile bakmadan çekip gittiler...
Bu yaz da, geçen yazı aratmadı...

Sezgin Gümüş yönetimi de sezonu zar zor tamamlayıp genel kurul kararı aldı...

Yine aday çıkmadı...

Genel kurul tarihleri sürekli olarak ötelendi, ta ki Fuat Köktaş'ın ikna edilmesine kadar...

Köktaş, üç gün içerisinde ekibini hazırlayıp genel kurul delegelerinin destekleriyle işin başına geçti...

O gün arkasını sıvazlayıp, kendisine destek sözü verenlerin pek çoğu daha sonra meydanlarda görünmez oldu... Başta şehrin sahibi konumundaki ismi Vali olmak üzere, milletvekilinden, belediye başkanlarına kadar herkes "nasılsa bunlar bir şekilde kulübü idare eder, seneye bırakırlarsa da o zaman bakarız yine çaresine" mantığıyla hareket ederek, Samsunspor yönetimini adeta yanlızlığa mahkum ettiler...

Verebilecetleri desteği esirger oldular...

Bunlardan biri de Atakum Belediye Başkanı sıfatıyla o koltuğa gömülmüş olan bir zat-ı muhterem...

Belediyenin kasasından olmadık şeylere eften püften organizasyonlara çuvalla para harcayan bu zihniyet, iş Samsunspor'a destek verme noktasına gelince "el, elin kaybolan eşeğini, elleri arkasında, ıslık çalarak arar" misali davranıyor...

Atakum Belediye Başkanı'nın 100 adet kombine biletini alıp, 2 ay sonra bir tekini bile satmadan, paketi dahi açılmadan kulübe geri iade etmesi kelimenin tek anlamıyla "ihanet"tir...

O biletleri iade eden anlayış, basın mensuplarını da peşine takarak, adeta gösteriş yaparcasına Samsunspor Kulübüne gidip Köktaş ve yönetimine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunup bir şeyleri ispatlamaya çalışıyorsa, iade ettiği bilet olayıyla da gündeme gelip aksi duruma düşmeyecekti...

Atakum, bu ayıbı bir an önce bir bahane öne sürerek örtmelidir...

İnanın, bir hafta sonu, Protokol Tribünü'nde kurula kurula oturup seyretmeye koyulduğu bir maçı hangi ruh haliyle ve keyifle izleyeceğini çokça merak edenlerin başında geliyorum...

Bugünün yarını da var...
Atakum'da çok Samsunsporlu var...
Her biri de benim gibi deli dolu, azılı fanatik...

Kaynak: http://www.haberexen.com/author_article_detail.php?id=407

maraton

'' verilecek gayri resmi param yok '' lafı gayri resmi para yemişliğim çoktur ama bunlardan bi kısmını samsunspora veremem şeklinde okunabilir mi ( tehlikeli bi söylem bir siyasetçi için )...