Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

samsunsporlu1994

Yalnız dikkatimi çekti de Bandırmanın çok zorlu bir fikstürü var önünde.

Eskişehir
Giresun(D)
Göztepe
Bolu(D)
ADS(D)
Malatya
Sivas(D)
Mersin
Samsunspor(D)

22 puandalar ve çok sıkıntılı bir fikstür var önlerinde. 2 hafta üst üste deplasmana gidecekler. En az 15 puan çıkarmaları gerekiyor ligde kalabilmeleri için. Bunu başarabilecek kadro kalitesine sahip oldukları düşünmüyorum. Alt grupta en zorlu fikstür Bandırma'da.

binikalamadım

bugünkü survivor panaroma programında Eser WEST Samsunspor ile dalga geçmiş dediler bilgisi olan izleyen var mı ?

Kadir ÇELEBİ

eskişehirle sivas yer değiştirirse bizde denizliyle değiştirir gibiyiz aksi halde benim için bulunduğumuz yer 1 numara

tactician

Alıntı yapılan: Sol Açık - 19 March 2017, 18:26:55
Öncelikle, polemik yapmayı olumlu manada faydalı ve geliştirici bulurum, ve ne mutlu ki bana polemik yapacağım.  ::)
Forumda polemik yapılabilecek nadir kişilerden olduğunu düşünüyorum (ki bu bir iltifat  ::) ), ondan dolayı tartışmamı olumsuz algılamamanı umarım.

Aslında analiz düzeyinde çok farklı şeyler söylemiyoruz. Tek itirazım, Play-Off konusunda.

Analizin oldukça iyi ve zaten küme düşme konusundaki puan diliminde benzer şeyleri söylüyoruz. Puan cezaları verildiğinden beri, 35 puanın kesin yeteceğini yazıyordum. Senin analizinden farklı değil.

Ama hesaplarında birkaç ufak düzeltme gerekli bence:
1. Öncelikle, istatistiki hesaplama üzerinden öngörüde bulunacaksak, cezaları ekleyerek hesap yapmak lazım.
2. 2013-2014 sezonu 19 takımlı ve istatistiksel analizi epey bozacak bir yıl (zaten somut olarak da görünüyor), onu hesaba katmamak gerek.
3. Bir de ufak bir düzeltme ama Play-Off hesapların üzerinde etkili; o da Ümraniye-Balıkesir maçının oynanmamış olmasını hesaba katmak gerekir, çünkü 6.sıranın puanını etkiliyor (22.haftada 31 olan puan 32 veya 34 oluyor).
4. Sonuçlar yorumlanırken bu sezonki cezaların etkisini düşünmek gerek, ama Play-Off konusunda değil, kümede kalmak konusunda.

Özetle, bu düzeltmelerle analizi yenilediğinde Play-Off puanlarında büyük bir sapma olmayacağını görebilirsin. Elbette bu istatistik, sapmalar olabilir, ama 25.hafta itibariyle benim hesaplamamdaki sonuç şöyle (oynanmamış olan Eskişehir-Göztepe ve Ümraniye-Balıkesir maçlarını beraberlik olarak kabul ederek, cezaları olmamış sayarak ve 2013-14'ü hesaba katmadan):

1. Düşme potasındaki beklenti 33-38 aralığında bir puanın kümede bırakacağı, ama cezaların etkisini de gözetirsek (Manisa ve MİY düşme potasında olduğundan) mantıklı yaklaşım 35 puan almanın yeteceği. Elbette 35 puanın yetmesi çok çok yüksek olasılık, ama en kötü senaryo değil, en kötü senaryo halen 38 puanın yetmesi!
2. Play-Off konusunda ise 6.sıradaki takımın 54-52 puan aralığında olması beklenebilir. Ceza puanlarının Play-Off iddiası olan takımlar açısından pek bir önem taşımadığından, bu sezon 52 puanın altında bir puan beklemek doğru olmaz.

Sonucun sonucu; bizim bu sezon Play-Off şansımız yok, kümede kalmak için ise 9 maçta en az 10 puana ihtiyacımız var.
İstatistik dışında sonuç ise; hedefe odaklanmamız gerektiği.
Bence de bu takım düşmez, ama bu takım ancak odaklanırsa düşmez!
Ondan küme düşmemeye odaklanalım, Süper Lig seneye...

öncelikle teşekkürler. maalesef polemiği daha fazla devam ettiremiyorum :)
şöyle ki;
hazırladığım tabloda bahsettiğin puan silme; 2013-2014 sezonunda her hafta bir takımın bay geçmesi suretiyle 38 hafta oynanması vs gibi istatistikleri etkileyecek konuları elimden geldiğince gözden kaçırmadan bir analiz yapmaya çalışmıştım.
Bu hafta oluşan puan durumuna göre ilgili tabloyu revize ettim. puan kayıpları üst sıralarda değil orta sıralarda yaşanmaya başlamış.
Ortaya çıkan durumda kesinlikle bir play-off iddiasında bulunmamız imkansıza çok yakın bir ihtimal.
Haklısın.
Ümraniye'nin balıkesir karşısında erteleme maçında kazanması halinde 6. sıradaki takımın puanı 53-54 bandında olacak; beraberlik ya da balıkesir galibiyetinde ise bu bant 51-52 olacak.

Keyifli yazışma için ben de teşekkür ediyor, güzel günlerin Samsunspor'umuzla beraber olması temennisiyle huzurlarınızdan ayrılıyorum  ???

55_OrHaN_55

Alıntı yapılan: binikalamadım - 19 March 2017, 22:41:09
bugünkü survivor panaroma programında Eser WEST Samsunspor ile dalga geçmiş dediler bilgisi olan izleyen var mı ?

Eser West, "Survivor yarışmacılarından Erdi'nin şampiyonluk sansı nedir?" sorusuna "Samsunspor'un şampiyonlar liginde oynama ihtimali ne kadarsa Erdi'nin şampiyonluk şansı da o kadardır." diye cevap verdi.

brigand

Balıkesir maçına kadar takım toplamda 17 gün dinlenmiş olacak. Ki Balıkesir haftaya Ümraniye ile erteleme maçında karşılaşacak. İyi bir şekilde hazırlanıp içeride Balıkesir'i yenmemiz gerekiyor. Eğer o maçtan da üç puan ile ayrılırsak, bir kaç haftaya tehlikeyi hissetmeden lige devam etme fırsatımız olacak. Şu da görülüyor ki takım düşmemeye değilde çıkmaya oynayan takım gibi oynuyor. İnşallah özellikle içeride puan kaybı yaşamadan ligi rahat bir konumda bitirebiliriz.

Play-off içinse ben neredeyse her hafta hesap yapardım. Ama biz o işi içeride ki Mersin maçında tam anlamıyla noktaladık. Sadece şunu söyleyebilirim, sezon bittiğinde çok pişman olacağız. Muhtemelen play-off potasına çok uzak bitirmeyeceğiz ligi. Hadi Bandırma maçında transferler tamamlanmamıştı, şansızlık falan 2-0 mağlup olduk onu saymıyorum. Ama ADS ve Sivas deplasmanlarında (1+1), içeride MİY ve GBB maçlarında (2+2) puanları hak eden bizdik. Biz puanları almış olsaydık -ki alsak şaşkınlık verecek bir durum değil- şuan 31 puandaydık. Ve net bir şekilde play-off'un en büyük adayı olabilirdik. Hem Balıkesir hem de Ümraniye ile içeride hava yakalamış şekilde oynayacaktık. Deplasmanda Urfa'yı yenebilecek, Elazığ'a yenilmeyecek kapasitede devam edecektik.

İşte bunlara pişmanlık duyabiliriz ancak bir de ilk devreyi hatırlamak var. Benim tavsiyem bunu sık sık yapın. Çünkü gerçekten şükürler olsun :) İyi kurtarıyoruz.

Mert

20 March 2017, 10:25:45 #45081 Son düzenlenme: 20 March 2017, 10:30:21 Mert
Konumuzla alakalı değil ama facebook tff 1.lig sayfasında Eskişehir taraftarı iki tane bezi ipe bağlayıp kaldırdıkları için Samsun kareografi görsün gibi paylaşımlarda bulunmuşlar.Biz her takımın kendine özgü tezahüratlarına ve tribün görsellerine saygı duyduk.Kendilerinin bando eşliğinde ''cani espana'' bestesi altında yaptığı tezahürat Türkiye'de tek olmuştur ve akıllara Eskişehirspor taraftarı gelmiştir.Kaldı ki bunu ilk yapanlar Arjantinlilerdir :) Kareografi de kimsenin tekelinde değildir.Fakat benim anlamadığım 1. lig takımları arasında bunu defalarca yapıp başarılı olan biziz ve bunu süperlig ekiplerinin taraftarı bile zor yapıyor.hemen hemen Türkiyede kareografi denilince akıllara Samsunspor taraftarı geliyor artık.Neden saygı duymak yerine çamur atma politikasındalar anlamış değilim.Bir tarafta süperlige oynayan Eskişehirspor bir tarafta da düşmemeye oynayan Samsunspor var ki bu durumdayken biz bunu başarabiliyoruz.Hiçbir takımın taraftarıyla polemiğe girmemeye çalışırken kendileri polemik arayışı içerisindeler.Bu da bizim ne denli büyük bir camia olduğumuzun göstergesidir.

binikalamadım

Alıntı yapılan: 55_OrHaN_55 - 20 March 2017, 08:43:16
Eser West, "Survivor yarışmacılarından Erdi'nin şampiyonluk sansı nedir?" sorusuna "Samsunspor'un şampiyonlar liginde oynama ihtimali ne kadarsa Erdi'nin şampiyonluk şansı da o kadardır." diye cevap verdi.

Samsunspor nerden aklına geldi ki acaba  :o

551

Alıntı yapılan: Mert - 20 March 2017, 10:25:45
Konumuzla alakalı değil ama facebook tff 1.lig sayfasında Eskişehir taraftarı iki tane bezi ipe bağlayıp kaldırdıkları için Samsun kareografi görsün gibi paylaşımlarda bulunmuşlar.Biz her takımın kendine özgü tezahüratlarına ve tribün görsellerine saygı duyduk.Kendilerinin bando eşliğinde ''cani espana'' bestesi altında yaptığı tezahürat Türkiye'de tek olmuştur ve akıllara Eskişehirspor taraftarı gelmiştir.Kaldı ki bunu ilk yapanlar Arjantinlilerdir :) Kareografi de kimsenin tekelinde değildir.Fakat benim anlamadığım 1. lig takımları arasında bunu defalarca yapıp başarılı olan biziz ve bunu süperlig ekiplerinin taraftarı bile zor yapıyor.hemen hemen Türkiyede kareografi denilince akıllara Samsunspor taraftarı geliyor artık.Neden saygı duymak yerine çamur atma politikasındalar anlamış değilim.Bir tarafta süperlige oynayan Eskişehirspor bir tarafta da düşmemeye oynayan Samsunspor var ki bu durumdayken biz bunu başarabiliyoruz.Hiçbir takımın taraftarıyla polemiğe girmemeye çalışırken kendileri polemik arayışı içerisindeler.Bu da bizim ne denli büyük bir camia olduğumuzun göstergesidir.

Ben durduk yere Samsuna gelin koreografi görün koroegrafinin kralı Samsunspor dur yazanlar gördüm adamlar bir şey yapmış bize yakışan tebrik etmektir.

Karabudun

20 March 2017, 13:14:00 #45084 Son düzenlenme: 20 March 2017, 14:55:37 Karabudun
Yalnız şaka bir yana bu ülkede koreografi dendi mi cidden akla ilk gelen iki tribünden biriyiz. Eskişehirliler de muhtemelen kendilerine yer açabilmek için bizi zikretmiş. Aslında bu hareketin arkasında bir övgü gizli. Adamlara ölçü olmuşuz, övünmek gerek.

5trawberry

Siteye mobilden giren arkadaşlar sizde de böyle oluyor mu? arada şu sayfaya yönlendiriliyorum

brigand

Sitenin ana sayfası artık yayında değil. Site sadece www.samsunspor.biz/forum adresi üzerinden devam ediyor.  

fanatik samsunsporlu

Okan buruk istifa etmiş.iki yakan bir araya gelmeye aliaga

Mert

Alıntı yapılan: 551 - 20 March 2017, 12:17:21
Ben durduk yere Samsuna gelin koreografi görün koroegrafinin kralı Samsunspor dur yazanlar gördüm adamlar bir şey yapmış bize yakışan tebrik etmektir.

Bu zamana kadar bize yakışmayan bir şey yapmadık çok şükür üç beş kendini bilmez haricinde.Benim değinmek istediğim nokta farklı.Gereksiz kompleks içerisindeler ondan bahsediyorum.

muzaffer4

Gelin Eskişehir'e koreografi görün demek de bi sakınca yok ancak Samsun Eskişehir'e gelsin koreografi görsün demek ayrı bir şey.