Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

orucreis

Bu hafta hersey istedigimiz gibi gidiyor en kotu 14.olarak bitiricegiz haftayi ki sanliurfanin sivasdan puan alacagini sanmiyorum. Play off hayali uzak bir durum. Daha rakiplerimizle oynayacagiz. Play of icin kayipsiz denecek durumda gitmemiz lazim fakat bu mumkun gorunmuyor onun icin bu sene hedef  ligde kalmak olmali. Diger olasilik takima zararr verir

evolution55

O zaman da 13.sırada bitiriyoruz sanırım  :)

GurbetciFanatik

Play off mu  :D
ALLAH göstermesin Balikesire yenilince forumda yarisi zaten düstük diye yazacak.
Bi Takim hem düsmeye hem play off a nasil aday oluyor onu anlamadim.
Düsme potasina 2 puan var ve play off potasina 12 puan.
Bu sezonu kazasiz belasiz bi atlatalimda seneye zaten hedef insallah ilk 2 olur.
Play off kabusunu görmek bile istemiyorum artik.

muzaffer4

Çıkmamızdan bir sene evvel ligi 9-10.  Bitirmiştik bu sene de o sıralarda yer buluruz diye düşünüyorum play off için konuşmak çok erken önce 5 te 5 yapalım ondan sonra belki deriz play off için 1 beraberlik veya 1 yenilgi hakkımız var geri kalan maçlarda tek yol galibiyet olmalı ama bu taraftar bu sene bunu kaldıramaz 1 sene içinde hem küme mücadelesi hem de play off mücadelesi bizi 3 yıl yaşlandırır.

orucreis

Ulan sivas hep i.nesin hep isin gucun hayirsizlik. Bi hayrin dokunsun. İnsallah cikamazsin beter olur batarsin

samsunmania

Bu kafayla çıkamayacak kardeşim zaten.
Urfa galibiyeti bizim için iyi olmadı ama biz kendi işimize bakmalıyız.  Bu hafta istediklerinizin yüzde yetmişi oldu. Balkes maçını alıp alt grupla psikolojik sınırı korumalıyız. Bizim en zor maçlarımız urfa manisa ve elazığ maçları. Bu maçları kaybetmememiz lazım. Üst takımlardan rahat puan alıyoruz zaten.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sol Açık

Alıntı yapılan: töngel - 19 March 2017, 15:15:45
Çok zor bir ihtimal olduğu aşikar. Ben de bu iddiadan bahsetmek için çok erken olduğunu söylüyorum zaten.
Lakin adana demir maçından bu yana takımın küme düşme hattında olmayacağını söylüyordum.

Geçtiğimiz günlerde bir istatistik çalışması yapmış ve burada analizi ile birlikte yayınlamıştım. Bu seneki puan dağılımı ve silinen ceza puanları nedeniyle 6. Olarak son play-off biletini alacak takımın 48 puanı olacağını öngörüyorum.
Önümüzdeki 4 maçı kazanarak bir seri yakalar olursak o zaman daha sıcak bir hava eser play-off adına.

Yazının başında söylediğim gibi; ikinci yarı hiç bir maçımızda düşecek takım havası vermedik bu nedenle bu konunun konusulmasını dahi abes buldum. Eğer lüzumsuz olarak nitelendirilmesi  gereken bir konu vardiysa bu samsunsporumuza alt ligten grup secmek uzerine yapilan sohbetler olmaliydi. Bu saatten sonra maç kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Sene sonunda ilk 6 ya giremeyebiliriz; doğru bu çok yüksek ihtimal ama ben samsunspor için güzel hayaller kurmayı seviyorum; ne yapayım mizacım böyle :)

Öncelikle, polemik yapmayı olumlu manada faydalı ve geliştirici bulurum, ve ne mutlu ki bana polemik yapacağım.  ::)
Forumda polemik yapılabilecek nadir kişilerden olduğunu düşünüyorum (ki bu bir iltifat  ::) ), ondan dolayı tartışmamı olumsuz algılamamanı umarım.

Aslında analiz düzeyinde çok farklı şeyler söylemiyoruz. Tek itirazım, Play-Off konusunda.

Analizin oldukça iyi ve zaten küme düşme konusundaki puan diliminde benzer şeyleri söylüyoruz. Puan cezaları verildiğinden beri, 35 puanın kesin yeteceğini yazıyordum. Senin analizinden farklı değil.

Ama hesaplarında birkaç ufak düzeltme gerekli bence:
1. Öncelikle, istatistiki hesaplama üzerinden öngörüde bulunacaksak, cezaları ekleyerek hesap yapmak lazım.
2. 2013-2014 sezonu 19 takımlı ve istatistiksel analizi epey bozacak bir yıl (zaten somut olarak da görünüyor), onu hesaba katmamak gerek.
3. Bir de ufak bir düzeltme ama Play-Off hesapların üzerinde etkili; o da Ümraniye-Balıkesir maçının oynanmamış olmasını hesaba katmak gerekir, çünkü 6.sıranın puanını etkiliyor (22.haftada 31 olan puan 32 veya 34 oluyor).
4. Sonuçlar yorumlanırken bu sezonki cezaların etkisini düşünmek gerek, ama Play-Off konusunda değil, kümede kalmak konusunda.

Özetle, bu düzeltmelerle analizi yenilediğinde Play-Off puanlarında büyük bir sapma olmayacağını görebilirsin. Elbette bu istatistik, sapmalar olabilir, ama 25.hafta itibariyle benim hesaplamamdaki sonuç şöyle (oynanmamış olan Eskişehir-Göztepe ve Ümraniye-Balıkesir maçlarını beraberlik olarak kabul ederek, cezaları olmamış sayarak ve 2013-14'ü hesaba katmadan):

1. Düşme potasındaki beklenti 33-38 aralığında bir puanın kümede bırakacağı, ama cezaların etkisini de gözetirsek (Manisa ve MİY düşme potasında olduğundan) mantıklı yaklaşım 35 puan almanın yeteceği. Elbette 35 puanın yetmesi çok çok yüksek olasılık, ama en kötü senaryo değil, en kötü senaryo halen 38 puanın yetmesi!
2. Play-Off konusunda ise 6.sıradaki takımın 54-52 puan aralığında olması beklenebilir. Ceza puanlarının Play-Off iddiası olan takımlar açısından pek bir önem taşımadığından, bu sezon 52 puanın altında bir puan beklemek doğru olmaz.

Sonucun sonucu; bizim bu sezon Play-Off şansımız yok, kümede kalmak için ise 9 maçta en az 10 puana ihtiyacımız var.
İstatistik dışında sonuç ise; hedefe odaklanmamız gerektiği.
Bence de bu takım düşmez, ama bu takım ancak odaklanırsa düşmez!
Ondan küme düşmemeye odaklanalım, Süper Lig seneye...

orucreis

Alıntı yapılan: samsunmania - 19 March 2017, 18:03:29
Bu kafayla çıkamayacak kardeşim zaten.
Urfa galibiyeti bizim için iyi olmadı ama biz kendi işimize bakmalıyız.  Bu hafta istediklerinizin yüzde yetmişi oldu. Balkes maçını alıp alt grupla psikolojik sınırı korumalıyız. Bizim en zor maçlarımız urfa manisa ve elazığ maçları. Bu maçları kaybetmememiz lazım. Üst takımlardan rahat puan alıyoruz zaten.

Mesut bakkal istifa etmis keske kaldaydi zarar verseydi su sevimsizlere

Sol Açık

Bu arada 1.ligin bir maçtaki seyirci rekoru 21 bin küsür ile ADS'deymiş. Haberim yoktu. Bu "küçük" sorunu da yeni statta çözmek gerek...  ::)

samsunmania

Mesut bakkal hemen tüymüş kardeşim zaten. Ama başkanları odunu alır eline.

evolution55

Ne olmuş da tüymüş bu mendebur  :D

samsunmania

Karakteristik özelliği batan gemiyi ilk terkedenlerden olmasıdır zaten kardesim. :)

samsunsporlu1994

Elazığ bana göre bugünkü maçtan sonra ligde kalmıştır,zaten kaliteli kadroları var pek ihtimal vermiyorduk düşmelerine. 28 puandalar ve kalan 9 maçtan 9-10 puan toplasalar bile ligde kalırlar ki ben lig sonunda 40-45 arası puanları olacağını tahmin ediyorum.

emre

Elazığ ve Manisa'nin duseceklerini ben de sanmiyorum. Yine de puanlari bizden cok uzaklasmasin psikolojik olarak iyi olur.

Bu arada Umraniye de Balikesir i yenerse hem Goztepe'nin play offu zorlasmis olur. Hem Balıkesir play offtan uzaklasmis olur, bize karsi biraz daha umutsuz gelir.

Musti

25 maçta 25 puan yani maç başına 1 puan seviyesine geldik. Bu ortalamanın altına düşeceğimizi sanmıyorum. Sezonu 1,1-1,2 puan/maç seviyesinde yani 37-40 puan arasında bitiririz.

Sıralama olarak da tahminim Altınordu ve Şanlıurfa'nın üstünde 12 veya 13. bitiririz.

Play-off içinse 9 maçın 9'unu kazanmamız gerek ancak bu da yetmez. Bugün itibarıyla play-off potasında sırasıyla Eskişehir, Giresun, Göztepe ve Ümraniye var. Arkalarında zorlayabilecek Bolu ve Balıkesir var. Eskişehir, Göztepe potadan çıkmaz. 5 ve 6.lık için Giresun, Ümraniye, Bolu ve Balıkesir kapışacaktır. Bu 4lünün en az biri 52 puanı geçer.

Play-off'a kalmak için tek ihtimal:
1- 9'da 9 yapmak
2- Giresun, Ümraniye, Bolu ve Balıkesir: Bu 4 takımdan 3'ünün 52 puanın altında kalması.