Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

mimar55

Biri olimpiyat kelimesinin turkce olmadigini sunlara soylesin yaa

amasra

Alıntı yapılan: mimar55 - 05 June 2012, 12:02:11

Eskiden Yunanistan'da Zeus onuruna yapılan yarışmalara verilen ad.

celebi

TAMAM BEN SÖYLERİM

yirmiuc

:)

mimar55

King1965

türkçe olimpiyatlarını izlemeyen var galiba .. Bizim samsunda lazca şiveyle konuşan kaç kisi var ? Adamlar öyle bir yapmıskı sankı lazca konusuyoruz tum hersey oyle yapılmıs .. Hamsi ekmeği mi var bizde hamsi corbasımı var adamlar gelmis samsunda bunları soyluyorlar sonra alkıs cosku beklıyorlar bıkere samsun pıdesı gecmedı bıızm yemegımız onlarmı . hamsi corbası nedir ya onu burada degıl rıze - travszon da soyleseler ıyı olurdu ama burada olmaz.. Hic Güzel Değildi ! stada gitmedim tv den izledim ve baktım hic guzl deıldı .. kapattım . bursadakileri izledim daha heyecan verıcı guzeldı .. Elazığdaki bile buradakinden iyidi . hadi anlarım samsunda travzonlusuda yasar ama hıcbırı lazca sıveyle konusmaz. adam gıbı ıstanbulda yaptıklarını bızde yapsalar daha guzel olurdu.. cocuklar ne bılsın samsun nasıl konusuyor kulturu ne dıe onu ogreten hocalara ısyanım ..

Ekrem

Organizasyon iyi hoş güzelde bahsedildiği gibi içerik saçma olmuş

BigBadMama5552

05 June 2012, 16:01:40 #30847 Son düzenlenme: 05 June 2012, 16:07:37 BigBadMama5552
Büyük ihtimalle Karadeniz dışından olan insanların bilgisizliği ile alakalı bir şey olmuş o. Karadenizlilerin hepsi öyle konuşur filan sanıyorlar. Özellikle İstanbul'da bütün Karadenizlileri Laz sanma olayı çok yaygın. İster Zonguldaklı olun, ister Samsunlu olun herkes Laz onların gözünde. Üstüne üstlük Lazca'nın ayrı bir dil olduğunu bile anlayamıyorlar. Ben Ordulu olduğumu söylediğimde sıklıkla "Uyy uşağum napaysun" tepkileriyle karşılaşıyorum, sinir bir durum açıkçası. Tabii bunun medyanın da Karadenizlileri nasıl tanıttığıyla alakası da var.

emre__ss

uykan

Burak

çok iyi yaaa  :ok

Serkan

http://www.mousebreaker.com/games/newstarsoccer/

bağımlılık yapabilicek bir oyun benden uyarması.. can sıkıntısına birebir

ugrass

Stoper

Geçmiş sayfalara bakmadım daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama çok ilginç bi açıklama yapmış SAMSİAD Başkanı.Açık ve net.

Samsun'daki gizli güçler 'kimler'

SAMSİAD Başkanı Uğurlu Samsun'un gelişmesini engelleyen gizli güçlerin olduğunu öne sürerek, "Kökeni Samsunlu olmayan bu kişiler lobi oluşturmuş" dedi.

Haberexen Yayın Grubu'nun Samsun'un geleceğini şekillendirecek ortak paydaları belirlemek amacı ile düzenlediği 'Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları'nın 4'üncüsü, önemli bir gündemi Samsun'da ortaya koydu.
SAMSİAD Başkanı Bahri Uğurlu'dan çok önemli bir tespit geldi; "Gizli güçler ve Samsun kökenli olmayanların oluşturduğu lobi Samsun'u engelledi.

Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Başkanı Emin Bahri Uğurlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Uzdil, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Yılmaz, Emre Tüfekçi, Hüseyin Yalgın, Serdar Bayramkaya, Ümit Eminoğlu, Lütfü Alkan ve Muzaffer Öztel'in katıldığı toplantıda Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, moderatörlük yaptı.

DIŞ KAYNAKLI LOBİLER VAR

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu, geçmişte Samsun'u engelleyen gizli güçler ve kökeni Samsunlu olmayan bazı insanların oluşturduğu lobiler bulunduğuna dikkat çekti. Bu lobilerin Samsun'un gelişimini hızlandıracak liman, hava yolu ve karayolunun gelişimini engellediğini ifade etti.
Samsun'un çağ atlamasını sekteye uğratan lobinin elinden Samsun'un kurtulduğunu belirten Uğurlu, şehrin artık fırsatların farkına vardığını ve kalkınmaya başladığını kaydetti
.

YATIRIMCI GELMEK İSTEMEDİ

Uğurlu şunları söyledi; "Samsun'un kendi içerisinde toparlandığını görüyorsunuz. Geç kaldık ama arayı kapatacak bir hızdayız. Ayrıca şehrimizde görülen iş adamı, üniversite devlet ve bürokrasi iş birlikleri işimizi daha da kolaylaştıracak. Ben Samsun'da iş yapmak adına dışarıdan yatırımcı davet ettiğimde bir yatırımcı Samsun'a haftada 3 uçak olduğunu öğrenmiş. Bu yatırımcı Samsun'a gelmekten vaz geçmişti o zaman. Şimdi İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlere direk ve sürekli uçuşların olması bile bu şehir için önemli. Samsun çok yakında kaçırdığı fırsatlar nedeni ile kalkınmada geride kaldığı şehirler ile arasında ki farkı kapatacak" dedi.

SAMSUN'UN BİR AĞABEYİ YOK

Diğer katılımcılar ise, Samsun'un bir ağabeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Samsunluluk ruhunun ortaya çıkmasında üst yapı problemi var. Nedir bu; Samsun'un birleştirici bütünleştirici bir ağabey'e ihtiyacı var. Şehrin önde gelenleri, büyükleri ve idarecileri tek bir vücut gibi davranıp şehir halkına örnek teşkil etmeleri lazım. Samsunluluk ruhu yok dendiğinde insanların kökünün nereden geldiğine bakılıyor. Tüm Samsunlular burada ekmek yiyen insanlar öncelikle bu tanımı Samsunluluk adına yapmak lazım. Ruhu net olarak ortaya koymadıktan sonra bu ortada kalmaya devam edecektir.

http://www.hedefhalk.com/root.vol?title=samsun-39daki-gizli-gucler--39kimler-39&exec=page&nid=411163

**KaR6**