Gümüş: tecrübesizliğe yenildik..

Başlatan Kadir ÇELEBİ, 19 June 2008, 13:10:35

« önceki - sonraki »

Kadir ÇELEBİ

Gümüş, başkanlığını yaptığı Samsunspor'un geçen sezonunu ve geleceğini değerlendirdi.

19 Haziran 2008 Perşembe 12:09

Sezgin Gümüş Kanal S Televizyonun'un Spor 55 Programı'nda başkan olduğu dönemi değerlendirerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Gümüş,"Kulüp yönetiminin ne okulu var, ne de kitabı. Sadece tecrübeli dayanıyor. Bizler zaman zaman tecrübesizliğimize yenildik" dedi

BAŞKAN ADAYI YOK
Kırmızı- Beyazlılar'da 28 hazirana yapılacak olaganüstü genel kurul öncesi henüz net bir başkan adayı çıkmazken Başkan Sezgin Gümüş, kendi dönemine dair değerlendirmelerle bulundu Gümüş, "Sezon öncesi çok kısa bir zaman içerisinde yönetim kurduk. Uzun yıllar İstanbul'da yaşayan ve kalbi her zaman Samsunspor için atan kişileri yönetime aldık. Tabiki bu arkadaşlarımın şehir dışında olması nedeniyle sorunlar yaşadık" dedi.

HEYECANIMIZI KAYBETTİ
Yönetimin dağılmasıyla heyecanlarını kaybettiklerini söyleyen Sezgin Gümüş, "Ben ekip çalışmasına önem veririm. bu anlayışla yürümek istedim, ancak bunu başaramadık. Bütün arkadaşlarıma görve vermeye çalıştım. Ben zamanımın büyük bir kısmını kaynak aramaya harcadım. Bilindiği gibi bizim dönemimizin en önemli sorunu para olmayışıydı. Bunun için ben para aradım, diğer arkadaşlarıma başka bölümlerde görevler verdim" diye konuştu.

SOĞUK HAVADA
HIRKA OLAMADIK
Gümüş, "Bu bazı bölümlerde görve verdiğim arkadaşlardan bazıları görevlerini iyi niyetli yaptı, başaramadı. Bazıları ise kötü niyetli davrandı. Benim en büyük hatam bu görev verdiğim arkadaşları denetleyememem oldu. Bundan dolayı yavaş yavaş yıpranmaya başladık ve dağıldık. Biz Samsunspor'a soğuk havada hırka olabilecek bir yönetim maalesef oluşturamadık. Futbol camiası tansiyonu ve heyecanı yüksek bir camia" dedi.

OYUNCULARLA İLGİLENEMEDİM
Futbolcularla bire bir ilgilenemediğini söyleyen Gümüş, "Samsunspor'da Futbol Şubesi diye ayrı bir bölüm olduğundan, ben oyuncularımla tek tek ilgilenemedim. Oradaki arkadaşların görevlerini bıraktıkları zaman bu iş bana kaldı. Ancak daha sonra oyuncularla ilişkilerimi iyi hale getirmeye çalışsam da, geç kaldım. Şehri tanımayan, profesyonel ligde tecrübesiz olan bir insannın bazı konularda hatalar yapması çok normal" diye konuştu.

BU İŞİ OKULU YOK
Gümüş, "Kulüp yöneticiliğinin ne okulu var, ne de kitabı. Sadece tecrübeyle yürüyebilecek bir iş. Bizler zaman zaman tecrübesizliğimize yenildik. Ancak hiçbir zaman yanlış yapmadık, tabiki hatalarımız oldu. Ben birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptım. Ancak kulüp başkanı olmak, hele hele istatistiklere göre Türkiye'nin 5. büyük takımı olan Samsunspor'u yönetmek o kadar da kolay bir iş değil. yer yer zorlandık" dedi.

SÜPER LİG'E ÇIKABİLİRDİK
Bütün sorunlara rağmen Turkcell Süper Ligi'ne çıkabilecek konuma bile geldiklerini ifade eden Gümüş, "Yaşadığımız sorunlara rağmen şu anda Süper Ligde olabilirdik. Ancak yaşadığımız bazı olaylar, oyuncularımızın moralinin bozulmasına neden oldu ve karşılaşmalara konsantire olmadılar. onlara da hak veriyorum. Bazen oyuncularımıza yalancı durumuna düştük. Ancak başka başta da dediğim gibi tecrübesizliğimize yenildik" diye konuştu.

BİR SEZONLUK GELMEDİK AMA
Gümüş, "Biz Samsunspor'un başına bir sezonluğuna gelmedik. Ancak burada çok haksız, vicdansız, merhametsiz eleştirilerle maruz kaldık. Heyecanımız kırıldı, konsantirasyonumuz dağıldı. Bir de bütün bunlar sezon ortasında oldu. Bu saatten sonra samsunspor'a katkı sağlayamayız. Takımın başına daha yeni ve sivil bir yönetim gelmesi lazım. Bize düşen görev de onlara elimizden geldiğin kadarıyla yardımcı olmaktır" dedi.

KAMPANYA GÜNÜBİRLİK
Milletvekili Suat Kılıç'ın önderliğinde başlayan '1000 Altın Adam' projesine de değinen Gümüş, "'1000 Altın Adam' projesi geçmişe bir sünger çekip yeni bir sayfa açma adına çok önemli. Kampanya bizim dönemimizde olabilirdi ancak olmadı. Çok iyi niyetli başlamış bir kampanyadır. inşallah amacına ulaşacaktır. Bu kampanyayla istenilen para toplandığında sadece önümüzdeki sezon kurtarılır, kalıcı çözüm olmaz" diye konuştu.

TEMLİKLERİ DEĞERLENDİRDİ
Sezgin Gümüş, "Samsunlu ve çok sevdiğim bir işadamı abim çok önemli bir öneri ortaya attı. Bahsettiğim kişi Turgut Tüfenk'tir. Belki yolu biraz yanlıştı ancak istediği olayda çok haklıydı. Eski başkan ve yöneticilerin koydurduğu temlikler kulübün önünü tıkamaktadır. Samsunspor'un yarına umutla bakabilmesi için temliklerin kaldırılması lazım. O yöneticilere de hak veriyorum, çünkü para kolay kazanılmıyor" dedi.

TEMLİKLER KALDIRILMADI
Kendilerinin de dahil herkesin Samsunspor'dan temliğini kaldırmasını isteyen Gümüş, "Bizlerin de az çok kulübe bir katkımız oldu. Bizler dahil bütün eski yöneticilerin bir araya gelip, bu temlikleri kaldırması lazım. Yoksa Samsunspor her geçen gün çıkmaza sürüklenmeye devam edecektir. Tabiki eski yönetici arkadaşlarımızdan bunu istemek çok zor. Çünkü zamanında kulübe çok büyük katkılarda bulunmuşlar" diye konuştu.

İŞTE TEMLİKLER
Kamuoyunda temliklerin net olmadığının konuşulduğunu da ifade eden Gümüş, "Benim elimde resmi bir belge var. Buna göre Kemal Soğancı'nın 335 Bin YTL, Bayram Kosif'in 247 Bin YTL, Naci Pınar'ın 2.048 Milyon YTL, Mazhar Başoğlu'nun 2.093 Milyon YTL ve İsmail Uyanık'ın da 1.993 Bin Dolar temliği var. Elini taşın atlına koymak demek temliği kaldırmak demek, bu yükten Samsunsporun bir an önce kurtulması lazım" dedi.

DEVLET ADAMLARINA İŞ DÜŞÜYOR
Gümüş, "u temliklerin silinmesinde iş devlet adamlarına düşüyor. Çünkü bu adı geçen bütün eski yöneticilerin hepsi iyi niyetli yöneticiler. Devlet adamlarımız bu arkadaşlarımızla bir akşam oturup konuşsalar, bu işin çözüleceğine inanıyorum. Bu kulüp ben dahil kimsenin babasının tapulu malı değil. Bu temliklerin silinmesi için devlet büyüklerimizin tek yürek olup, yöneticilerimle bir araya gelmesi lazım" diye konuştu.

Selçuk KAYA

Not: Samsunspor Başkanı Sezgin Gümüş'ün katıldığı Kanal S ekranlarında yayınlanan Spor 55 Programı'nda alınmıştır.

www.halkgazetesi.com.tr

Sadece Samsunspor

Şu projeleri Sezgin Gümüş başkanken yapsaydınız bu sezon süperlige çıkardık. Geçen sezon hiç parasız ilk 6 'ya girme hesapları yapmaya başlamıştık. Sezgin başkan geri dönsün şu projeler devam etsin kesin süperligdeyiz. 9 tane futbolcunun parasıda Turgut Tüfenk'den hediye nasılsa ;)

veis

sezgin gümüşe allahın bir kulu destek vermedi artısında paralı başkan istiyoruz diye yerden yere vuruldular ve şimdi paralı başkan geldi adıda kayyum.

vanlioglu

gelen gideni aratırmış derler sezgin gümüşe bende çok söyleniodum ama yerine gelen bile yok baksanıza

veis

usta sen ve senin tarzında yazanlara laf yok burada yazan yanlılar vardı onlara tepkim var benim.bu ekibe şafak gedikoglu ve sezgin başkana az daha sabırlı davrannsaydık sonumuz bu olmazdı.bu sene daha iyi yerlerde olurduk ama neyazıkki olmadı.gönlüm yine şafak abi ve sezgin abinin başımızda olmasından yana.ama şimdi oldugu gibi desteklenmeliler.

vanlioglu

kardeş o zor be dierlerini olduğu gibi bunuda küstürdük küstürdüler artık sezgin gümüşün aday felan olması beklenemez.Adama helal olsun ama tecrübesizdik demiş eksisini artısını herşeyini sölemiş helal olsun. Gerçektende iyi niyetli ama bir o kadar da beceriksizlerdi neyse artık geri dönüşü yok hayırlısı

celebi

başkan olarak parasızda olsa ateşten gömlek giydi. tebrik etmek lazım. ama benim anlamadığım neden o başkanken ortalığı velveleye veren kişiler şimdi ortalıkta piyasada gözükmüyorlar.

veis

hüseyin başgöl ve yandaşları kına yaksınlar işte.

körfez55

sezgin gümüş devam edecektir bence.çünkü ortada aday yok..burda ss ve tolga vardı bi zamanlar yani başgöl ve okumus acaba nerdeler aday olsunlar bakalım.laf değil icraat lazım.nerde celilin babası acaba????

veis

niye etsin yine 90 dakika küfür mü yiyecekler veya paran yok defol mu denilecek.yine arkasındanmı vurulucak.oyüzden gelmez gelmeyecekde.

tolga

Alıntı yapılan: kuzey55 - 20 June 2008, 13:50:43
sezgin gümüş devam edecektir bence.çünkü ortada aday yok..burda ss ve tolga vardı bi zamanlar yani başgöl ve okumus acaba nerdeler aday olsunlar bakalım.laf değil icraat lazım.nerde celilin babası acaba????

biz herzaman ve her saat buradayız rahat ol kuzey  sezginn  devam etmiyor gerçi denin fikrin  ben şahsıma diyorum kimseyi tınlamam rahat ol bu kim olursa olsun söylediklerinde dahil
hala yanlış adrestesiniz  gerçi normal

Sadece Samsunspor

Bazı taraftarlar maçda "parasız başkan istemiyoruz" derseler o adamda daha gelmez. Salak mı niye gelsinki resmen adamı 8000-9000 taraftar önünde rezil ettiniz parası yok diye. O adama maddi anlamda destek verenlerin sayısı en fazla 4 kişidir. Bu saatden sonrada gelmez ama gelirsede çok sevinirim tabiiki şuanda bütün medyada bende varım destek kampanyasında diyenlerde ona destek olacak!!

veis

Alıntı yapılan: tuqberk - 20 June 2008, 16:58:27
Bazı taraftarlar maçda "parasız başkan istemiyoruz" derseler o adamda daha gelmez. Salak mı niye gelsinki resmen adamı 8000-9000 taraftar önünde rezil ettiniz parası yok diye. O adama maddi anlamda destek verenlerin sayısı en fazla 4 kişidir. Bu saatden sonrada gelmez ama gelirsede çok sevinirim tabiiki şuanda bütün medyada bende varım destek kampanyasında diyenlerde ona destek olacak!!

süper bi tespit işte adam samsunsporluydu enazından yemedi.armagan satıldıgında parasını kurtarmaya çalışıyor diyenler şimdiler susuyorlar.

oguz_5528

herkess haklı kim haksız ben bulamadım bu borcu yapana çok kötü şeyler sölemek lazımm anasını satim henryle ronaldinhoyu aldık sanki

veis

30 trilyon borçla şampiyonlar liginde başarılı olabilecek kadro kurulurdu.ama işte zamanında kimin eli kimin cebinde belli olmadıgından sorunlar buralara geldi.