Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş...

Başlatan yk55, 05 May 2008, 21:29:36

« önceki - sonraki »

harbisamsunsporlu5517

allah hepsinin belasını versin samsunsporu buhale getirdikleri için her hafta stresten hasta oluyorum nedır bu yaptıgınız srfsızler canımızdanmı edeceksiniz bizi

Sadece Samsunspor

yuhhhhhhh 28 hazirana mı ertelenmiş böh ??? ??? la n bizi kayyumaa bırakın yeterrrrrrrrrrrrrr la nnnnnnnnnn

mehmet yılmaz

14 June 2008, 17:04:41 #647 Son düzenlenme: 14 June 2008, 17:21:11 samsuni

Öncelikle beklenildiği üzere verilen önerge oybirliği ile kabul edilerek seçim maddesi iptal edildi ve 28 Haziran günü sadece seçim maddesi için toplanma kararı alındı.

Aslında çok olumsuz bir hava yoktu. E. Durmuş Bilgin, Sadi Subaşı, Lütfi Keskin, Hakkı Tomaç, Suat Kılıç ve son olarak da Sezgin Gümüş konuştular. Çok fazla ayrıntıya girecek zamanım yok ama ortak temenni şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçirilmesi yönünde idi. En geç 21 Haziran günü toplanacak olan ve geniş katılımıl bir heyetin çalışmalara başlaması ve mutlaka sivil bir yönetim oluşturulması kararı alındı.

Sadi Subaşı, bu sitede bizi de çok ümitlendiren ama sonu gelmeyen Turgut Tüfenk hadisesinin ayrıntılarını anlattı. Tüfenk'in iyi niyetli olduğunu ama maalesef doğru yönetmleri uygulyamadığını, yine de 6 genç futbolcunun parasını bizatihi vereceğini ve o futbolcuların parasını şahsi kasasında tuttuğunu, istendiği anda vereceğini söyledi.

Hayata geçer mi bilmiyorum ama vekil Suat Kılıç'ın şöyle bir teklifi oldu. 1.000 Altın Adam başlığıyla 3.000'er lira verecek 1.000 Tane Samsunsporlu bulunması kampanyası. Bunun için de Ticaret Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'nun öncü olması istendi. Eski yönetici Naci Pınar, Samsunspor için kendilerinin de yönetimde olmasalar bile yıl boyunca her ay 10.000 lira verebileceklerini ,böyle arkadaşları olduğunu söyledi. 1.000 kişinin 3.000 lira vermesi sonucunda yaklaşık 3.000.000 YTL'lik bir kaynak ( sezon başı başlangıç sermayesi ) oluşacağı ifade edildi. Ben de kendi kendime eğer bu kampanya hayata geçerse www.samsunspor.biz olarak bizim de 1 Altın Adam olabileceğimizi düşündüm.

Katılanları merak edenler olabilir belki. Y.Ziya Yılmaz yine yoktu; beklendiği gibi m.vekillerinden sadece Haluk Koç, Suat Kılıç ve Fatih Öztürk vardı. Vali Bey de Jandarma ile ilgili bir etkinlikte imiş yerine vali yrd. gelmişti. İlkadım Bl. Bşk. vardı. Atakum da mekanını vermişti.

Sezgin Gümüş'e bütün konuşmacılar başarısı, başarısızlığı bir tarafa bu kulübe sahip çıktığı için teşekkür ettiler. Gümüş de bir veda konuşması yaparak, şehirden hiç bir destek göremediklerini, yönetim kurlundan bile kimsenin kalmadığını, hata da yaptıklarını ama bunları kasıtlı yapmadıklarını, Samsunspor başkanlığının onurunu taşıdığını, Samsunspor tabelasını indirtmediklerini söyledi.
"Bu son Samsunspor'dur, elden gidiyor, sahip çıkın. Bırak dediler bıraktım, git dediler gidiyorum, ama Samsunspor'a sahip çıkın... Bir sene boyunca eğer birine hakkım geçmişse helal ediyorum" diyerek bitirdi konuşmasını.

Konuşmalar akılcı, tespitler ve çözüm önerileri makuldu. İnsan yeniden umutlanıyor ancak önemli bir ayrıntı var sanki, biz bunun aynısını değilse de bir benzerini daha önce de yaşamamış mıydık?

Mert

Kongre yine ertelenmiş.28 haziranda yine ertelenir.Ne olcak bu halimiz bilmiyorum.Ama şunu diyorum bu klubü soyanların ve kendi menfaatleri için bu klübe başkan olanların Allah belasını versin.

cem and naz55

bugün bende kongredeydim yanıma petrol kralı  :)başgöl oturdu keyfi yerindeydi söz alanların konuşmalarını alaycı şekilde dinledi sürekli güldü bu ortamda katılım gerçektende fazlaydı bu kalabalığa bir başkan adayı yakışırdı ama olmadı 28 hazirana kadar bekleyeceğiz..

harbisamsunsporlu5517

varmı 3000 ytl verecek 1000 kişi  on ytl vermiyorlarda 3000 ytlmi verecekler adam gibi proje uretsınlerki halkımız ona gore elini tasın altına soksun kimseyi enayi yerine koymasınlar bu parayı kendileri için istedikleri verdikleri fikirlerle gayet net anlaşılıyor millete akıl vereceklerine önce temlikleri kaldırsınlar samsunsporbiz sıtesı uyeleri olarak 10 milyon ytl de toplarız çunku bız onlar gıbı hırsız degılız allah korkusu var içimizde

harbisamsunsporlu5517

hesapladıkları miktara gore  temlik parasını halkımızdan çıkarmayı planlıyorlar sakın ha balıklama dalmayın bu söylemlere

veis

28 hazirandada aday çıkmayacak bu kesin.

berusa55

AlıntıSamsunspor Olağanüstü Kongresi, başkan adayı çıkmaması nedeniyle üyelerin önergesi doğrultusunda 28 Haziran tarihine ertelendi. Kongrede Samsunspor'un ekonomik sıkıntılarının bir nebze giderilmesi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Bin Altın Adam" adı altında bir kampanya başlattı. 
Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen kongreye AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk, CHP Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsunspor Kulüp Başkanı Sezgin Gümüş, eski başkan ve yöneticiler ile delegeler katıldı. Genel kurulda ilk olarak divan kuruluna Levent Kuru, İzzet Altuntaş ve Kani Gümal seçildi. Daha sonra başkan adayı çıkmaması nedeniyle 3 delegenin verdiği ve genel kurulun 28 Haziran'a ertelenmesi yönündeki önerge divan kuruluna sunuldu. Divan kurulu, delegelerin oyu ile kongreyi erteledi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Milletvekili Suat Kılıç, Samsun'un insan harcama noktasında çok cömert olduğunu ve eski başkanların bu nedenle tekrar görev almak istemediklerini vurgulayarak, "İnsan kolay yetişmiyor. Ama maalesef değişik pozisyonlarda üyesi olduğumuz bu toplum ve Samsun kenti, yetişmesi kolay olmayan en büyük değeri harcama noktasını fazla bonkör, fazla cömert davranabiliyor. Samsunspor'un son 3-4 yılında yönetimine talip olanlar içerisinde görevi birilerinden zorla gasp etmek suretiyle alan hiç bir yönetim ve başkan yoktur. Çok rekabet ortamında kongreler yapılamamıştır. Genelde hatır gönül ilişkisi devreye sokularak belli arkadaşlara bu görev tebliğ edilmiştir. Yine Sezgin Gümüş'e de görev tebliğ edilmiştir. Geçen yıl ki zor koşullarda oluşan yönetimin başarısını ya da başarısızlığını tartışmak abestir. Kimsenin yönetime talip olmadığı bir süreçte, Samsunspor'un ateşten bir gömlek görüldüğü süreçte yönetime talip olanların küstürülmesi, incitilmesi ve rencide edilmesi Samsun adına kayıptır. Yani insan kolay yetişmiyor ama harcama konusunda çok cömertiz. Samsunspor'da eski başkan olup da şehirde kendisinde 'Allah razı olsun' diye söz edilen kaç kişi var? Bu kadar bu değerleri tüketmeye ne hakkımız var? Neredeyse Samsun'da başkanlık ve yönetim teklifinde bulunabileceğimiz isim kalmadı. Eski dönemlerde görev alan kişilerin hiç biri yeniden görev alma noktasında niyetli değil. Bu duruma bu kulübü bizler getirdik. Marifet iltifata tabidir. Yeni dönemde yeni bir yönetim arayışı içindeysek, Samsunspor kayyuma kalmamasını istiyorsak, geçmişin başkanlarını yargılamaya, karalamaya, günah keçisi yapmaya hiç gerek olmadığını düşünüyorum. Aksi takdirde şimdi göreve gelmesi için teklif de bulunacağımız insanlar şunu söyleyecek: 'Bir sene sonra kulübün durumu ne olursa olsun Süper Lig'e şampiyon olarak çıkamadığımız takdirde bugünküler nasıl eleştiriliyorsa, biz de aynı şekilde eleştirileceğiz.' Hem insan zamanını, parasını verecek, şampiyon olamadığı zaman da şehrin en kötü adamları arasında yer alacak. Birbirimize karşı daha anlayışlı olmamız gereklidir" dedi.

Milletvekillerine yönelik gönül kırgınlığı içinde olanların bulunabileceğini ifade eden Kılıç, "2004 yılında kulüplerin kamuya olan borçları yapılandırıldı. Bundan Galatasary, Fenerbançe, Beşiktaş gibi diğer 15 kulüp de yararlandı. Kulüplerin maliye ve SSK'ya olan borçlarının yapılandırılmasına ilişkin sürecin lokomotifi o dönem ki Samsun milletvekilleridir. Süreci başlatan bizleriz. Vakıfbank'a Samsunspor'un çok büyük borcu var. Vakıfbank'a faiz yükü indirildi, vadeler uzatıldı ve yeniden yapılandırma yapıldı. Bu yapılırken Vakıfbank ile ilgili Bakan ve Genel Müdürü'nden özür diledik, 'Bir daha gelmeyeceğiz' diye 4 ay taksitler ödendi. Sonra ödenmeyince tekrar genel müdüre gittik. 'Bu sefer son' dedik. Tekrar yapılandırdık. Bu da 3-4 ay ödendi. Sonra yine ödenmeyince 'su sefer son' diyerek, Vakıfbank Genel Müdürü'nün yanına yine gittik. Yeniden vadeler uzatıldı. Faiz oranları indirildi. Eski başkanlardan İsmail Uyanık bunu çok iyi bilir. Bunu bizim de yaptıklarımızı bilin anlamında söylemiyorum. Ama bu yapılanlar bilinmediğinde Samsunluluk ruhunda bir takım aşınmalar meydana geliyor" diye konuştu.

Genel Kurul'un 28 Haziran'a ertelemek gayesinde olan önergenin doğru bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Suat Kılıç, "Bu 2 haftalık süreçte kayyumu ya da valilik idaresinde bir yönetimi değil, sivil bir yönetimi tartışmak ve oluşturmak noktasında hala şansımız vardır. İmkanlar sıfırlanmadı. Gemi karaya oturmadı" açıklamasında bulundu.

Ortaya çıkacak yeni yönetim için Samsunspor'un bor bilançosunun net bir şekilde ilan edilmesi gerektiğini belirten Suat Kılıç, "Samsunspor başkanlığına talip ve sonra vazgeçen olan iş adamı Turgut Tüfenk'i adaylık sürecinde tanıdım. Çok değerli bir insan olduğunu öğrendim. Ancak taktik olarak yanlış yol izledi. Bir yönetim göreve talip olur, genel kurul seçer, ondan sonra masaya oturur, defterleri çıkarır, alacağı olanlara çağrıda bulunur. Nasıl bulunur; ilin valisi, ilin milletvekili ve belediye başkanları ile bir masaya oturulur. Eskiden para verip bugün bu parayı bağışlaması istenenler, kimlerin huzurunda bunu yaptıklarını bilir. Güven atmosferi tam olarak sağlanır. Yani yeni bir aday çıkacaksa bu durumun kongreden sonra yapılması lazım" şeklinde konuştu.

Şirketleşmesinin doğru bir yaklaşım olduğunu, ancak 2 haftalık sürecin buna yeterli olmadığını kaydeden Suat Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu önerinin mutlaka hayata geçmesi lazım. Samsunspor'un kulüp ile para yönetiminin mutlaka birbirinden ayrılması lazım. Profesyonellerin kulübü, para profesyonellerinin de mali yapıyı yönetmesi lazım... Elimi taşın altına koyarak gündeme taşımak istiyorum. Sahip çıkan çıkar, çıkmayan çıkmaz. Çıkmayanın kendi bileceği iştir. Ama 1 kişi sahip çıkarsa bu şehir bir kişiyi bilir. 100 kişi sahip çıkarsa 100 kişiyi bilir." "Bu şehirde atanmış ve seçilmiş herkesin Samsun kavramına hizmet etmek ve görevlerini yerine getirmek mecburiyeti vardır" diye devam eden Suat Kılıç, "Samsun Valisi, Samsun Valisi olduğu sürece önerimizin içerisinde var olacağına ben inanıyorum. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Samsunludur ve Samsunsporlu olmak durumundadır. Samsun milletvekilleri iktidarı ile muhalefeti ile Samsunludur ve Samsunsporludur. Bütün ilçe belediye başkanları elini taşın altına koymak ve bu yükü ortak olmak zorundadır. Bu yükün altına girmeyenlerin Samsunsporluluğu değil, Samsunluluğu tartışmaya açılır. Bu daha büyük bir tehdit ve daha büyük vaziyettir. Ticaret ve Sanayi Odası, SAMSİAD, KASİAD, GSİAD, Sam-Sev, Ticaret Borsaları ile bütün sivil toplum örgütlerinin bu önerinin altına imza koymalarını öneriyorum. Bugün kimsenin yönetime talip olmamasının sebebi yüksek borç yüküdür. Bu kulübe yeni bir başkan bulurken, kulübün işletme sermayesini bu kentten çıkarıp kulübün kasasına koymak zorundayız. Kulübe nefes aldıracak olan budur. Bu çerçevede benim önerim şudur: Samsun 1 milyon 230 bin insanın yaşadığı şehir. Bin tane altın adam arayacağız. 2.5 veya 3 bin YTL bin kişiden bu rakamın toplaması halinde 2.5, 3 milyon YTL demektir. Yeni yönetimi oldukça rahatlatacaktır. Ben bu işe birden fazla altın adam kapasitesi ile varım. Eğer Samsunspor Genel Kurulu bu işe inanıyorsa yeni bir başkan adayı çıkarmadan önce bu projenin Samsun'da başlatılması ve hayat bulması, Samsunspor'un değirmenine başlangıç suyu demektir" ifadelerini kullandı.

Samsunspor Kulübü Başkanı Sezgin Gümüş ise, hiç bir şahsi beklenti içinde olmadan kulübe sahip çıktıklarını belirterek, "Ancak, böyle bir dönemde kulübü sahip çıkmamıza rağmen bizi çok yoğun eleştirdiler. Bu nedenle asil yönetimin neredeyse tamamı istifa etti. Herkes gitti ama ben hala buradayım. Biz hiçbir şey bile yapmadıysak Samsunspor tabelasını ayakta tuttuk. 'Başkan gitsin' dediler. Ben de size inandım, gidiyorum. Kalbim Samsunspr'da kalmak kaydıyla ben gidiyorum. Siz de sözünüzü tutun.

Samsunspor'a yönetim bulun. Samsunspor'a adam gibi bir başkan bulun. Ya bunu yapın yada ebediyete kadar Samsunspor ile ilgili konuşmayın" diye konuştu.

Kaynak: http://www.haberler.com/samsunspor-kongresi-yine-ertelendi-haberi/

erkan55

Talip Öztürk oralarda miydi?
Veya Atilla Cebeci söyledigi yalandan sonra oraya gelmeye cesaret etti mi?

Nuri Asan

14 June 2008, 21:27:54 #655 Son düzenlenme: 14 June 2008, 21:29:53 coleccionista1965
AlıntıSuat Kılıç'ın şöyle bir teklifi oldu. 1.000 Altın Adam başlığıyla 3.000'er lira verecek 1.000 Tane Samsunsporlu bulunması kampanyası. Bunun için de Ticaret Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'nun öncü olması istendi. Eski yönetici Naci Pınar, Samsunspor için kendilerinin de yönetimde olmasalar bile yıl boyunca her ay 10.000 lira verebileceklerini ,böyle arkadaşları olduğunu söyledi. 1.000 kişinin 3.000 lira vermesi sonucunda yaklaşık 3.000.000 YTL'lik bir kaynak ( sezon başı başlangıç sermayesi ) oluşacağı ifade edildi.

Birisi benim 3 gün önceki yazımı okumuş galiba.

Alıntı yapılan: coleccionista1965 - 12 June 2008, 13:55:30
açık konuşuyorum şu anda acil ödenmesi gereken 2-3 trilyon bir para var.o para bende olsa takımı alırdım.30 trilyon borç göstererek miletin gözünü korkutuyorlar.öyle gösteriyorlarki sanki bu takıma başkan olan 30 trilyonun hepsi ona girecek alakası yok aslında.

3000 kişi adam başı 1000 YTL,yada 300 kişi adam başı 10000 YTL verelim eder 3 trilyon bu acil paray ödeyelim takımı biz alalım.Bunlardan bi cacık olmayacak.

CeLiL_55

Samsunspor sahipsiz ve kalmaya devam edicek gibi bu kadar borcu olan bir takıma Samsun'dan başka bir yerden başkan adayı çıkmaz Seneye herkes Süper Lige çıkma arzusu içinde haklı olarak Samsunspor'un hakettiği yer Süper Lig ama diğer takımlar transferlerini yapıyor kadrolarını kuruyor Gelecek Sezon için hazırlıklar yapıyor ya biz daha Takıma Başkan Seçememiş durumdayız  1 tane trasfer yapamadık takımdan ayrılanlar oldu geçen seneye oranla Güç kaybettik Samsunspor Nası ayakta durucak görünen köy klavuz istemez

Nuri Asan

AlıntıKongrede Samsunspor'un ekonomik sıkıntılarının bir nebze giderilmesi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Bin Altın Adam" adı altında bir kampanya başlattı. 

1000 Altın adam kampanyasi hiç bir siyasi partinin tekelinde,adında geçmez ise ben varım bu işe.Bununda sözünü burdan veriyorum amma velakin hiç bir siyasi partinin adı altında olmayacak ise.

Kadir ÇELEBİ

Alıntı yapılan: samsuni - 14 June 2008, 17:04:41
Ben de kendi kendime eğer bu kampanya hayata geçerse www.samsunspor.biz olarak bizim de 1 Altın Adam olabileceğimizi düşündüm.

Guzel fikir Hayata geçirilsin site olarak bizde birşeyler yapalım.. 30 kişi 100 Ytl gibi 60 kişi 50 Ytl gibi..

Nuri Asan

Alıntı yapılan: SamsunSpor_34 - 14 June 2008, 21:48:09
Guzel fikir Hayata geçirilsin site olarak bizde birşeyler yapalım.. 30 kişi 100 Ytl gibi 60 kişi 50 Ytl gibi..

çok Mantıklı hocam ben varım.