Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

babasamsunlu

mağduruz hocam :( :( 

dolmuşları kaldırırlarsa vay halimize :( :(

mehmet yılmaz

100.000 kişinin yaşadığı bir ilçenin bütün ulaşım sistemini 8 durak ve tek hatla çözebileceklerini sananlar büyük bir yanlışın içindeler kesinlikle. bu sistem atakumluların taş çatlasa %10'una hitap eder.

Ayberk

abi önceden öğretmenler, engelliler ve yaşlılar da "indirimli" samkarta dahildi. Dikkat ederseniz de indirimli şeklinde yazmışlar ücreti.İndirimli Samkart'ın sadece öğrenciler için geçerli olacak şekilde değiştirildiğine inanmak istemiyorum, eğer böyle olduysa inanılmaz saçma bir uygulama olmuş.

berusa55

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: DeLaGuarda - 21 October 2010, 16:28:27
abi önceden öğretmenler, engelliler ve yaşlılar da "indirimli" samkarta dahildi. Dikkat ederseniz de indirimli şeklinde yazmışlar ücreti.İndirimli Samkart'ın sadece öğrenciler için geçerli olacak şekilde değiştirildiğine inanmak istemiyorum, eğer böyle olduysa inanılmaz saçma bir uygulama olmuş.

bugün meydan vakıfbankın yanındaki kart satış ve dolum merkezine gittim. benden önce birisi sordu, memurlara indirim oluyor mu diye, hayır dediler. ben okuldan görev belgemi de çıkartıp gitmiştim, öğretmenleri sordum, geçerli değil dediler. bizzat ben yaşadım yani. elbetteki sacma bir uygulama. hadi ben haftada bir gün kullanacağım ama her gün işe gidip gelecek olanlar da var. ilginç doğrusu.

babasamsunlu

ben öğretmen değilim sayın ayrımcı Samsuni...Ama her gün gidip gelmek zorundayım..
Yok öyle beleşe... 8) 8) 8) 8)

zaten atakumdan gidiş geliş yapmak zorunda kalanların yüzde doksanı iş güç sahibi insanlar efenim..
Yok sen doktorsun yok sen şusun diye birşeyi kabul etmiyorum ..
Sana yazıklar olsun diye diye yazık ettim kendime :D :D

mehmet yılmaz

Yenge hanımın kartını kullanırsın ;)
Onu da mı ben söyleyeceğim daaa...

arena55

Alıntı yapılan: berusa55 - 20 October 2010, 13:37:05
Tren setleri tamamlandığında minibüs hatları kaldırılacak. Şu an isteyen otobüse, minibüse isteyen de SAMRAY'a biniyor. Minibüs esnafına ortak otobüs alımı ve Samulaş'a ortak olmaları fikri sunuldu. Bunun dışında alternatif yok bildiğim kadarıyla... Sinek avlama dediğin kısım da bir bakıma iyi oldu şu an için çünkü araçların içi çok kalabalıktı ve hoş olmayan durumlar meydana çıkıyordu. Şimdilik böylesi daha iyi. Fakülte ve Atakum - Türk İş minibüs hatları kaldırıldığı zaman yine yoğunluk olacaktır. Bu sistemin oturması en az bir yılı alacaktır...
buzaman kadar  oyalama taktiği ile ortak otobüs alımı dendi hatlareda kabul etmişti ama son gün yusuf ziya yılmaz  caydı hatlar kesinlikle kapanacak

berusa55

Ayberk

Alıntı yapılan: samsuni - 21 October 2010, 20:58:51
bugün meydan vakıfbankın yanındaki kart satış ve dolum merkezine gittim. benden önce birisi sordu, memurlara indirim oluyor mu diye, hayır dediler. ben okuldan görev belgemi de çıkartıp gitmiştim, öğretmenleri sordum, geçerli değil dediler. bizzat ben yaşadım yani. elbetteki sacma bir uygulama. hadi ben haftada bir gün kullanacağım ama her gün işe gidip gelecek olanlar da var. ilginç doğrusu.

vaay bee, dünyanın heryerinde öğretmenlere bu tip indirimler uygulanır, bu sistemin her gün yeni bir garipliğini duyuyorum. Raylı sistemden önce indirimli kart alan öğretmenler ne olacak acaba???

babasamsunlu

raylı sistem de bugün şahid olduğum şey çok ilginçti..

Samkartımız olmadığından dolayı jeton alalım dedik..ordaki güvenlikçi aldı parayı jeton vermedi yan taraftaki engelli yerinden geçirdi 1,5 lira cepte :) :)

bende sesimi çıkarmadım..Normalde cıngar çıkarırım bu tip durumlara ama belliki para alamıyorlar..bide zaten gıcık oluyorum sisteme :):)
yoksa neden böyle bir şeye başvursunlar...  :o :o :o :o

Ayberk

Abi güvenlikçinin tekiyle sohbet etmiştim. Günlük 16 saat çalıştıklarından (sabah 7-gece 23) ve sadece 700 lira aldıklarından söz etmişti. Bu yaptığı şeyi haklı kılmaz belki ama, evet para alamıyorlarmış ;)

Bu arada 70 küsür erkek 20 küsür de bayan güvenlikçi kadrosu açıldığını, ama bunlardan yalnızca 21 erkek, 1 bayan güvenlikçi alımı gerçekleştiğini söyledi. Günde 16 saat çalışma mı olur diye soracak olan olursa söyleyeyim dedim :D

babasamsunlu

:):)

bencede böyle bir şeyin haklı yanı yok ama bir insanı  günde 16 saat çalıştırmak insanlık suçudur..

alsın koysun cebine benden yana helali hoş olsun... ::) ::)

Ayberk

Aynen abi. 16 saat çalışmayacaklarmış kadrolar dolduğu zaman da neyi beklemekte sayın yetkililerimiz(!) onu anlayamadım. Millet dışarıda işsiz gezer, bizimkiler iş için kadro açar ama boş durur... enteresan gerçekten  :o :o

berusa55

Samray'ın Gar durağında pankart asılmış: "Gar durağından Belediyevlerine ücretsiz otobüs seferleri başlayacaktır."