Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

berusa55

Tren setleri tamamlandığında minibüs hatları kaldırılacak. Şu an isteyen otobüse, minibüse isteyen de SAMRAY'a biniyor. Minibüs esnafına ortak otobüs alımı ve Samulaş'a ortak olmaları fikri sunuldu. Bunun dışında alternatif yok bildiğim kadarıyla... Sinek avlama dediğin kısım da bir bakıma iyi oldu şu an için çünkü araçların içi çok kalabalıktı ve hoş olmayan durumlar meydana çıkıyordu. Şimdilik böylesi daha iyi. Fakülte ve Atakum - Türk İş minibüs hatları kaldırıldığı zaman yine yoğunluk olacaktır. Bu sistemin oturması en az bir yılı alacaktır...

Ayberk

Herşeyi anladım da 17 numaranın falan sefer sayısı azaltılıp, 26/17,2 ve 11/17 hemen hemen hiç geçmeyecekmiş. Bizzat otobüs şoförü söyledi bugün? E bunun ne anlamı var yani?

mehmet yılmaz

parayla binebiliyor muyuz bu raylıya? yoksa illa samkart tarzı birşey mi lazım son durumda???

Ollivanders

Abi konyada Elkart uygulaması vardı. Parayı yukluyorduk ordan cekiyordu . Buyuk bir ihtimal burda da boyle olur.

kalptenþimþek

elkart bizim vatandaşa gelmez 1dk!!! (şşşaaakk) .:.:. kavga çıkar.. :o :P

seckin55

Alıntı yapılan: samsuni - 20 October 2010, 16:52:38
parayla binebiliyor muyuz bu raylıya? yoksa illa samkart tarzı birşey mi lazım son durumda???
Samkart veya jeton ile binebiliyoruz mehmet abi.

Samkart fiyatları
Tam Fiyat 1.50
İndirimli 1.35

10 durak ve altında yolculuk yapılıyorsa
Tam Fiyat 1.10
İndirimli 0.99

Jeton: 1.75

10 durak altında yolculuk yapanlar indirim almak için trenden indikten sonra turnikeden çıkıp hemen sağdaki indirim okuyucusuna kartı okutturmaları gerekiyor.Yani tam bilet için 40 krs geri yüklüyor.

seckin55

Alıntı yapılan: berusa55 - 16 October 2010, 14:04:35
HAREKET SAATLERİ

İLK HAREKET : (HERGÜN)

Gar istasyonu : 06.20
Üniversite İstasyonu : 06.30

SON HAREKET : (HERGÜN)

Gar istasyonu : 23.00
Üniversite İstasyonu : 23.00

SEFER ARALIKLARI
(Sistem tamamlandığında)
Zirve saatlerde 5 dakika aralıklarla
Diğer saatlerde 10 ve 15 dakika aralıklarla

Samkart yeni broşür hazırlamış... 20 Ekim'den itibaren Samkart yada akıllı jeton kullanılacak, nakit para geçerli olmayacak.
10 durak ve daha çok duraklarda tam 1.50 tl., indirimli 1.35 tl.
10 durak ve daha az duraklarda tam 1,1 tl., indirimli 0,99 tl.
Bu sistemi uygulayabilmek için samkartları çıkışlarda bulunan kart okuyuculara okutunuz.
kısa mesafeli seyahatlerinize kartınıza ücret iadesi yapılacaktır.
bilgi notu olarak düşülmüş.

mehmet yılmaz

@Seçkin

Benim merak ettiğim şu, şimdi yarın normal bir vatandaş olarak gittim Türkİş durağına ve metroya bineceğim. Oradan jeton satın alabiliyor muyum?

celebi

mehmet yılmaz

Ayberk

Teorik olarak alınabiliyor abi, ama pratiği konusunda şüpheliyim :D

Burak

Allahtan atakum'da oturmuyorum yoksa kafayı yemiştim . Allah Samsun'un batı yakasındakilere ( west coast  :P :P )  kolaylık versin bundan sonra

seckin55

Alıntı yapılan: samsuni - 20 October 2010, 17:56:19
@Seçkin

Benim merak ettiğim şu, şimdi yarın normal bir vatandaş olarak gittim Türkİş durağına ve metroya bineceğim. Oradan jeton satın alabiliyor muyum?
Bu sabah için tüm duraklardaki güvenlikçilere jeton dağıtıldı satılması için, yarın için aynı uygulama olur mu bilemem mehmet abi.Belediye bu ne yapcağı belli olmuyor.

berusa55

mehmet yılmaz

Bu sistemle raylı uygulaması sittin sene zarar eder.
Bugün yine kullandım ve oldukça boştu. Çünkü para geçmiyor, samkart almanız lazım. samkartın bedeli 5 lira, her istasyonda yok. istediğiniz kadar para yüklüyorsunuz. Atakum için tam bir işkence çünkü "10 durak" diye bir uygulama var. mesela ben türkişten biniyorum ve eğer meydana gideceksem en yüksek bedeli kesiyor benden. o da dolmuşla aynı ücret. çünkü 10 durağı geçiyormuşum. ayrıca memura ve öğretmene indirim yok, müracaat edeyim bugün dedim, böyle bir uygulama yokmuş, sadece öğrenciye varmış.

ayrıca atakum belediyesi adı verilen durak atakum belediyesine cumhuriyet mahallesi durağından daha uzak :) yani belediyeye gidecekseniz eğer belediye durağında değil cumhuriyet mahallesi durağında inmeniz tavsiye edilir; kldı ki orası da cumhuriyet mahallesi değil mimar sinan mahallesi esasında.. :)
velhasıl şu an itibarıyla sistem iyi değil, şehir içinde pek bir sıkıntı yok ama atakum oldukça mağdur bence mevcut duraklar ve sistemle.