Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

SSBiz Gençlik

Alıntı yapılan: Mustee13 - 04 March 2010, 21:49:34
aynen ben de. :-\ raylı sistem inşaatı her yeri alt üst etti. her şey bitince çok merak ediyorum nası olacak. arada yaya geçitleri üst geçitler falan koycaklarmış ama şehrin çehresi tamamen değişecek.

herkesin ezberi bozulacak bu raylı sistem yüzünden.

Üst geçitte bayağı bir yüksek üst geçit olacak. Hem de tüp geçit olması lazım. Tramvaya verilecek elektrik tellerini geçmesi lazım... Atakum da yerin altından gitmesi lazımdı.

city ultras

ilk tren yarin geliyor kardesler.valilik binanin güzergahina indirilcek

gozgoz yýlmaz

Samsunspor'a sahip çıkmayan siyasetçiye trenler gitsin...

Akyol

Sevgili gozgoz abim yanlışlıkla t'ye basmış sanırım yanyana ya klavye'de heyecan yaptı tren lafını duyunca... saygılar :D

gozgoz yýlmaz

Oraya kadar giden tren ne yapacağını bilir zaten; rahat ol sen ;)

Akyol

Alıntı yapılan: gozgoz yılmaz - 06 March 2010, 00:14:33
Oraya kadar giden tren ne yapacağını bilir zaten; rahat ol sen ;)
içimi rahatlattın gozgoz abi helal olsun sana :-*

seckin55

İlk tren raylara indi

İtalya'da yapılan Raylı Sistem araçlarının ilki bugün geldi. Karayoluyla gelen 32 metre uzunluğundaki Raylı Sistem aracı Cumhuriyet Meydanı bölgesinde geldiği Tır'dan raylara indirildi.

BAKAN DA KATILDI
Raylı Sistem aracının raya indirilme törenine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Milletvekili Fatih Öztürk, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve AK Parti İl Başkanı Adem Güney katıldı.

YILMAZ'DAN İKİ MÜJDE
Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun için iki müjde verdi. Yılmaz, bir yıl içinde 7 bin 500 kişilik büyük bir spor merkezi ve Kongre ve Fuar Merkezi'nin inşaatlarının temelinin atılacağını söyledi.

15 TREN DAHA GELECEK
Öte yandan Bu yıl sonuna kadar tamamlanması plananlanan Raylı Sistem için Ekim ayına kadar 15 adet Raylı Sistem aracı daha gelecek.

hayırlı olsun

Mustee13

şunun alttan gidenini yapabilseler en temizi olcaktı ama aceleye getirdiler işi... YZY acele etti...

cembaba

Alıntı yapılan: Mustee13 - 06 March 2010, 14:25:54
şunun alttan gidenini yapabilseler en temizi olcaktı ama aceleye getirdiler işi... YZY acele etti...

kardeş.. Altından dediğin yerin altı zaten deniz.. Yani dediğin mantıksız. İç anadolu bölgesi gibi değil ki samsun? Ayrıca Deniz normalde, Atatürk heykelinin olduğu yerde.. Ne kadar kazarsan kaz, güvenilir değil.

SSBiz Gençlik

Millet denizden geçiriyor, suya doğmuş topraktan geçiriyor. Biz mi alttan gidemeceğiz?

Akyol

Canlı canlı gördük bugün haydi hayırlısı inşallah şehir çabuk adapte olur. Bana ortalığı karıştıracak bir şey gibi geldi ama dediğim gibi hayırlısı olsun Samsun'umuza...

Mustee13

Alıntı yapılan: CemBaba - 06 March 2010, 15:21:42
kardeş.. Altından dediğin yerin altı zaten deniz.. Yani dediğin mantıksız. İç anadolu bölgesi gibi değil ki samsun? Ayrıca Deniz normalde, Atatürk heykelinin olduğu yerde.. Ne kadar kazarsan kaz, güvenilir değil.

Arkadaşım ben de biliyorum Samsun'un dolgu sahası olduğunu... Bu yüzden ''yapabilseler'' dedim...
Bunun bir fizibilite çalışması olur ve ortaya bir maliyet çıkar. Bu fiyattan belediye ihaleye çıkarır projeyi...
YZY ilk geldiğinde bu 80 yıllık projeyi hayata geçirecem diye söz vermişti. O sözünü tutmak için çok acele etti.
Eğer gerekli finansman bulunabilseydi metro da yaparlardı Samsun'a. Yeter ki para olsun millet neler yapıyor.
Yani dediğim mantıksız DEĞİL...

seckin55

Alıntı yapılan: Mustee13 - 06 March 2010, 21:13:15
Arkadaşım ben de biliyorum Samsun'un dolgu sahası olduğunu... Bu yüzden ''yapabilseler'' dedim...
Bunun bir fizibilite çalışması olur ve ortaya bir maliyet çıkar. Bu fiyattan belediye ihaleye çıkarır projeyi...
YZY ilk geldiğinde bu 80 yıllık projeyi hayata geçirecem diye söz vermişti. O sözünü tutmak için çok acele etti.
Eğer gerekli finansman bulunabilseydi metro da yaparlardı Samsun'a. Yeter ki para olsun millet neler yapıyor.
Yani dediğim mantıksız DEĞİL...
Trenimiz Samsunumuza hayırlı olsun.renkleriyle beraber Samsunumuza yakışır bi tren oldu.1 hafta Cumhuriyet Meydanında duracak.şehir tarafından tamamen bitmiş olan yerlerde test sürüşleri olacak..kasım ayına kadar 16 adet trenin gelmesiyle hizmete tamamen açılacaktır.
Raylı sistem tamamen büyükşehir belediyesinin yaratmış olduğu kaynaklardan yapılmıştır.Dünya bankasından çekilen kredi + özkaynak..Ulaştırma bakanlığından bir kaynak sağlanmamıştır.

cezayir55

gozgoz yýlmaz

rengini özellikle seçtiklerini sanmıyorum bu duyarsız belediyecilerin. fabrika çıkış standarttır.

bir kardesimiz sormuştu sanırım, "bu tren süper lige gider mi ey YZY? son durağı neresidir?"