Samsun'a Üç Yeni İlçe

Başlatan berusa55, 07 March 2008, 21:56:52

« önceki - sonraki »

berusa55

Samsun, İlk kademe belediyelerinin ilçelere dönüstürülmesi yasasıyla merkezde üç yeni ilçeye kavusuyor. Bu üc yeni ilçe sunlar:

-Atakum
-İlkadım
-Canik

İlkadım ilçesi, Gazi ve İlkadım beldelerinin birlesmesiyle 305bini bulan nüfusuyla Samsun Büyüksehir Belediyesinin en büyük nüfuslu ilçesi durumuna geliyor. Yeni tasarıyla Samsun Büyüksehir Belediyesi, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinden olusuyor....Tasarı dün yasalastı.

Kaynak: http://www.haberler.com/bin-145-belediyenin-kapisina-kilit-vuruluyor-43-haberi/

veis

vallaha bu güzel bi haber istanbulda övünülecek bi haber işte.

celebi

samsunumuza hayırlı uğurlu olsun.

Atakumlu

vayy be atakumum da ilce oldu artık benimm niki degistirmek gerekir atakumlu diye  :D

jean

o zaman samsunun merkez nufusu dusmus olmuyormu ya buyuksehir belediyesi ozelligini kaybederse ne olacak

berusa55

Alıntı yapılan: jean - 12 March 2008, 22:59:14
o zaman samsunun merkez nufusu dusmus olmuyormu ya buyuksehir belediyesi ozelligini kaybederse ne olacak

Sevgili jean kardesim hiç öyle olur mu allah askına? ;D

Samsun merkezi 504.000 son adrese dayalı nüfus sayımına göre. Samsun merkezi 4 ilçeden olusacak yeni yasayla. Bunlar Atakum , İlkadım, Canik ve Tekkeköy. Bu saydıklarımın en büyüğü İlkadım oluyor 304bini bulan nüfusuyla anlatabildim mi? Samsun karadenizi tek Büyüksehir'idir ve öyle de kalıyor.

jean

iyide ilce kuruldumu daha merkeze bagli olmazki mesela carsamba bir ilce samsunun merkezi 500 bin yani carsambayi saymiyorlar dogal olarak demekki uc ilce kurulunca onlarida saymayacaklar

berusa55

13 March 2008, 23:28:27 #7 Son düzenlenme: 13 March 2008, 23:34:25 berusa55
Sevgili jean anlatamıyorum herhalde?

Merkez ilçe artık dört ilçeden olusuyor!!!Atakum Canik İlkadım Tekkeköy!!! Merkez ilçe idari olarak dört ilçeye bölünüyor ve toplam nüfusu 504bin anlatabildim mi kardesim? Samsun'dan cıkıp Carsamba'ya geldiğinde oranın nüfus tabelasını görür gibi merkezde Canik'ten İlkadım'a, İlkadım'dan Atakum'a gecerken nüfus tabelası olmayacak! Tıpkı İstanbul'un Kadıköy, Fatih gibi ilçelerden olusması gibi. İstanbul'da Kadıköy, Fatih diye nüfus tabelası tabelası görüyor musun? Umarım simdi daha acıklayıcı olmustur!

jean

berusa55

14 March 2008, 23:40:15 #9 Son düzenlenme: 14 March 2008, 23:47:45 berusa55
Bosver o zaman ama sunu kafana takma: Samsun merkez oldugu yerde ;)

Önceden Samsun'un merkezi merkez ilçe olarak geciyordu ya simdi o merkez ilçe 4 isimden(Atakum Canik İlkadım ve Tekkeköy) olusuyor kardesim. Ki bunlar zaten vardı biliyorsun sadece Tekkeköy ilçeydi diğerleri beldeydi artık diğer ücü de ilçe oluyor. Oralara da kaymakamlık, ilçe emniyet müdürlükleri vs. acılacak olay bu!

jean

16 March 2008, 22:59:30 #10 Son düzenlenme: 17 March 2008, 17:48:28 berusa55
neyse en buyuk yine biz kalalim da :)

yesil55

cezaevi-sondurak...canik/samsun