TFF 1.Lig, 6.Hafta l Karşıyaka 3-2 SAMSUNSPOR

Başlatan Sadece Samsunspor, 24 September 2007, 20:32:08

« önceki - sonraki »

jean

10 kisi kaldiklari zaman serbest atis uc kere tekrarlandi en sonunda top gol oldu o pozisyonu yemeseydik belkide degisirdi skor ikinci yari hic birsey yapmadik son 15 dk biraz kimildadik gol kacti atsaydik beraberligi kurtarirdik yinede bosa giden bir mac

edmontdante

Rakip 60 dakika 10 kişi oynuyor ve her dönen topla buluşuyorsa diğer takım kendinde hata aramalı.Bir ihtimal daha var o takım 9 kişi oynuyor olabilir.Malesef biz  savunma anlamında sahada 9 hatta 8 kişiydik bu gece.

Kaleci ERCÜMENT çok acemi.2.golde adam daha topa vurmadan ERCÜ terse yatmış bile.

Futbolcu yeteneğine sahip oyuncularımız  toplasan 4 tane.Onlarda zaten bizi savunmada eksik oynatan adamlar.Celil-Serkan-Caner.

Karşıyaka'lı oyuncuları kutluyorum.Çocuklar iyi mücadele ettiler.Daha çok koştular kalecileri de gününde olunca maçı aldılar.

Her ne kadar maçı alabilecek pozisyonları yakalasakta bugün futbol oynamadık.

Aslında problem çok.kaleci acemi,defans dengesiz,orta saha yaratıcılıktan yoksun,forvet hareketsiz.Bundan daha olumsuz bir tablo olur mu?

Can-Feridun-Sefa-S.Semircioğlu bu takımın oyuncuları değiller bence.Orta sahada sürekli yan top yapan adamlar bunlar.Ne sorumluluk alıp dikine gidebiliyorlar ne de derinlemesine bir top atabiliyorlar.Böyle orta saha oyuncusu olabilir mi?

Transfere kadar alabileceğimiz maksimum puanı almalıyız belki yapılacak  bir kaç iyi transferle ilk 6 yı yakalayabiliriz.

berusa55

simdi yapılacak tek sey var: sahamızdaki 3 macımızı ne yapıp edip kazanmak. alacağımız 9puan bizi moral motivasyon olarak bir yerlere getirebilir. bekleyip göreceğiz.

Gurbetci Bülent

Macin analizi benim baktigim gözlen.

1- Mutlak ama mutlak OYUN KURUCU yani orta saha lazim bu takima, k.yaka macinda dönen bütün toplari alamiyoruz orta sahadan bütün ataklari kanatlardan yada defans adamlarin doldir bosaltlardan gerceklestiriyoruz yani orta sahamiz sifir.zaten orduspordan 5 gol nasil yedik bellli zaten.

2- Yine söylüyoruz kalecimiz cok güzel toplar cikariyor ama 2 cikariyorsa 5 hata yapiyor bu kaleciylen azla olmaz ( Burda Ercüment kardesime yüklenmek istemiyorum ama gercek bence bu iyi saglam kaleci lazim basit sutlarda bile 2 hamleylen aliyor toplari.

3- Kenan muhtesemdi belki defansda tek saglam adamdi yine , onun yanina hakki ve murat geldi ama yetmiyor görünüm o malesef 6 macta 15 gol yedik yani mac basina 2,5 gol yiyoruz buda demek her macta en az 3 atmak lazim 3 puan icin oda zor tabiki.

4-Bugün sunu gördüm acikcasi celil geri dönmeseydi ve serkan formunu bulmasaydi bu takim bank küme oynar kesin küme oynardi düsmezdik tabiki ama ilk 6 falan bile hayal olurdu

5- caneri cözemiyorum bir türlü ölü diyoruz cikip goller atiyor ilk yarida ve 2 .yarida o pozisyonlari nasil cömertce harciyor hayret kaldim ya at daha bombos posizyondasin kaciriyorsun

6- Feridun beni yine cildirtti bugün bir insan bu kadarmi bencil olur rahat posizyondaki toplari bile adamla kaptiriyor 20 pas yaptiysa 15i adamlara gitti ona bu takimda nasil forma veriyorlar hayret , gerci gecen sene en iyilerinden biriydi bi ara gitti geldi e oldu bilmem samsunda kaldi ama gecen senenin formunda hic ama hic degil.

7- simd 3 macimiz kendi sahamizda en az 7 puan alsak yine potaya gireriz diye düsünüyrum , normalde rakiplere bakilrsa bank 9 puan ama bu takim sonucta SAMSUNSPOR nerde nezam neyapcagina kimse cözememis

8- uzun lafin kisazi ara transferde bence en az 3 tane bu takimda bank oyniyacal adam lazim
KALECI-STOPER-ORTA SAHA

HoliganSamSunLu

yazık oldu çok umutlanmıştık ama olmadı ama skor da fazla rahatsoız edici değil her maçı kazanacağız diye bir şey yok inşallah sahamızda oynayacağımız 3 maçtan 9 puanla ayrılırız ve bu maçı unuturuz...

merkez

Bardağın boş tarafını görmek gerçekcilik,dolu tarafını görmekse gereklilik bana göre...

Bu takım değilmiydi iki hafta önce kocaeli deplasmanında bizi sevince boğan,bu futbolcular değilmiydi geçen hafta Ordu'yu gol yağmuruna tutan....

Tabiki geçmişle kalmayacağız.Keşke bu maçı da kazanabilseydik,keşke şu çıkışı istikrara oturtabilseydik! Ama ne gelir ki şu an elden.

Elbette teknik heyet bu yenilgiden dersler çıkaracaktır,futbolcu kardeşlerimiz kendilerine çeki düzen verecekleridir,vermelidir bunu asla yadsımıyorum.Fakat lig çok uzun soluklu bir maraton,bu maraton da yağmur var,kar var hüzün var yorgunluk var sonunda da mutluluk olacaktır inşallah.

Bizler taraftardan ziyade Samsunspora gönül vermiş birer sevdalı olarak desteğimizi ve güvenimizi bir an olsun eksiltmeden sonuna kadar takımımızın yanında olmalıyız.

Sonuna kadar Samsunspor,
İnadına Samsunspor diyebilmeliyiz...

timofte

Biraz rakibin şansı, biraz bizim beceriksizliğimiz ve kısmetsizliğimiz böyle bir skor ortaya çıkardı. Yine de takım geçen seneye kıyasla çok daha diri ve futbol oynamaya çalışıyor. Bu yüzden geçen yılki gibi hiç değilse kahrolmuyoruz.

Yediğimiz 3.gol gerçekten sinir bozucuydu. Hakem serbest vuruşta işi inada bindirdi. Anlamsızca ve ilk yarı bitmek üzereyken yediğimiz gol oyuncuların dengesini bozdu.

Bu yüzden mi bilemiyorum ama ikinci yarı gerektiği gibi yüklenemedik. Oyuncularımız -belli ki kenar yönetimin isteğiyle- topu rakip sahaya doğru sürekli şişirdiler. Halbuki ayağa oynayıp, oyun kurup sonuca gidebilirdik. Bunu yapabilecek oyunculara sahibiz. Nitekim son 10 dakikada oyun kurduğumuzda rakibin ne hale geldiğini gördük. Ne var ki gol atmak için gerçek anlamda uğraşmaya başladığımızda maçın sonları gelmişti.

Ercüment kendisiyle ilgili beklentileri boşa çıkarmaya devam ediyor. Feridun'un formsuzluğu sürüyor. Sefa orta sahanın yükünü çekebilecek tecrübe ve beceriye sahip değil. Kenan yıllarını bu takıma verdi ama onda bu kadar ısrar etmek de doğru değil. Çok hata yapıyor. Caner aslında yetenekli ama diğerleri kadar koşmuyor, istekli görünmüyor.

Ben Celil ve özellikle de SERKAN'a gerek futbolu gerek tavırlarıyla maçı izlerken bana SAMSUNSPORLULUĞU hatırlattığı için mağlubiyete rağmen teşekkür ediyorum..

O.YILMAZ

Herşeyden önce sahada tam anlamıyla bir HAKEM REALETİ vardı. Verdiği kararlar çok saçma. Bizden çıkıyor top biz kullanıyoruz. Onlardan çıkıyor onlar kullanıyor. 3 defa tekrarlanan frikik ve 2 sarı kart var. Atıracak diyordum tekrarlatmasında ve attırdı. Verilmeyen penaltı. Kaleye giden topu oyuncumuz bozuyor ve ofsayt oluyor. Bu bizim hatamız. Rakip kaleci yalandan yere yatıyor çünkü takımımız bastırmaya başladı. Ve amacına da ulaştı.

İlk yarı rüzgara karşı oynuyor dedik ikinci yarı yine aynı hatalar üst üste.

Belki ilk yarı 2-1 bitseydi (HAKEM MÜSADE ETSEYDİ) ikinci yarı maçı kazanmak içten bile değildi. Ben bu takımımızın bu futboldan daha fazlasına yapacağına inanıyorum bu durumda.

Maçı kazanabilecek net pozisyonlar bulmamıza rağmen maçı kazanmak adına hiç bir şey yapmadık. Serkan, Celil, Caner. Her ne kadar attığımız iki golde payları büyüksede, iki gol atan Caner'de dahil olmak üzere takım halinde çok kötüydük bence.

Feridun'u bırakın ilk 18'e almayı yarın hemen sözleşmesinin fesh edilmesi gerekli.

Ercüment, anasayfadaki haberi okudum. Benim foruma girerken aklımda olan yazılmış oraya. Ercüment'e ya bir nazar duası okuyun, ya da devre arasında iyi bir kaleci lazım. Bana göre yediği üç goldede hatalıydı. 1 tanesini daha yaptı ama defans oyuncumuz erken farkına vardı kalecinin hatasının topu zorda olsa taca gönderdi. Top kaleyi tutsun, ve kalecimizin üzerine gelmesin kesin gol.

Karşıyaka maçı kazanmak adına 10 kişi ile 11 kişi oynayan takımıza futbol dersi verdi ama maçı kazanacak gollerden 1 i hariç hakkıyla atmadı bence. 1. gol vuruşu bile vuruş değildi. Top tesadüfen kalemize girdi. 3. gol 3 defa tekrarlanan frikikten sonra (mecbur yiyeceksin bu golü koydum adını) malum sonuç.

Deplasmanda oynayan bir takım nasıl oluyorda yediği 3 golün 2 si kontra ataktan oluyor anlamıyorum.

Taktik olarak başarılı bir taktik uygulaması ile çıkmadık bence. T.Direktörümüz Yücel Hoca bunu hesaba katmamıştı sanırım. Topu ileriye atabilecek kabiliyette oyuncumuzun olmadığının.

Anlamsız pas hataları ise çıldırttı. Kontra atak şanslarımızın hiç birini kullanmamak adına her şeyi yaptık sahada.

Belkide motivasyon olarak hazır değildi takım. 2 galibiyet aldığımız maçların ardından rehavet havasımıdır nedir bilemiyorum (K.Erciyes maçında 3-0 lık skorda bile) bu takımı bu kadar isteksiz bu kadar kötü futbol ile izlememiştim.

En büyük sorunumuz defans'da hocamız önlemden önce oyuncu değiştirmeli artık. Devre arasında bu takıma mutlak BEYİN (oyun kurucu) alınmalı. Celil istediği kadar pas alamadı. Aldığı pasların bir kısmını harcadı. Celil'i iyi tuttular. Defansı hep birlikte yaptılar. İlk yarıda aklımdan geçen şuydu koşmayan bir takım nasıl kazanmayı bekliyor!!!

Önemli olan üç puan veya puan kaybetmek değil bu hafta bence. Hangi takım olursa olsun maça ciddiyetle hazırlanmak ve oynamak lazım. Bu dersi çıkarıpta unutmadıysak çok şeyleri başabiliriz. Hatta beklentilerimizin bile üzerinde ilk ikiye oynayabiliriz. Ben içeride oynayacağımız 3 maçtan sonra lider olmayı bekliyordum açıkcası. Büyük fırsat teptik. Takımımız ve futbolcularımız bunun bilincine varmışlardır umarım.

Yazabileceğim çok şey var (ama katılırsınız ama katılmazsınız yorumlarıma) yazdıkça bile çok moralim bozuluyor. Demekki benim kadar motive olamamışlar maça diyorum. ÇOK MORALİM BOZUK ÇOK.

FUTBOLCULARIMIZA BUNDAN SONRAKİ MAÇLARDA KAYBETMELERİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL KAZANMAK İÇİN SAHADA MÜCADELE ETMELERİ BİLE BİZİ MUTLU EDECEĞİNİ BİLMELERİ YETER...

edmontdante

Alıntı yapılan: "merkez"
Bu takım değilmiydi iki hafta önce kocaeli deplasmanında bizi sevince boğan,bu futbolcular değilmiydi geçen hafta Ordu'yu gol yağmuruna tutan....

Görüşlere katılıyorum.Ancak Kocaeli maçında futbolcu olarak takımda kaliteli isimler olan Serkan-Celil ve Caner'in yaptıklarıyla maç kazanıldı.Yani 2 verkaç 2 ara pası işi bitirdi.Ama bunları yapabilecek isimler sadece bu 3 kişi.Diğerlerinde malesef bu yetenek yok.

Geçen sezondan sonra tabiki bu sezon çok farklı.Takım daha mücadeleci ve inançlı ama belki de takımın üst düzey kadrolarını izlemiş olduğumdan oynanan bu futboldan memnun kalmıyorum.

Attığımız paslara bakarsanız bunların zaten %50 si uzun şişirme toplar.Arta kalanın büyük kısmı yan pas.Atılan diğer pasların büyük kısmı rakibe.Bu şekilde futbol oynanabilir mi?

Orta sahanın yetenekli tek adamı Zafer.O bile ilk yarı öyle toplar attı ki attığı yerde oyuncumuz görünmüyor "herhalde kameranın alanı içinde olmayan bir oyuncumuz var şimdi topu alacak  " diyoruz ama bir allahın kulu yok ve Zafer bu topları rahat pozisyonda bakıp atıyor.Oyun kurucumuz bile bu pasları atamıyorsa işimiz gerçekten zor demektir.

Şöyle bir bakıyorsunuz hücum anlamında orta sahada topla Zafer buluşuyor.Bir kaç adım atıyor.Önünde Caner hareketsiz.Kanatlardan gelen kimse yok.Ne Can ne de Feridun bindirme yapabilen oyuncular değiller.Sadece Celil.Bu yapıyla bizim hücumda etkili olmamız çok zor.

O.YILMAZ

Şunu belirtmeden de geçersem içimde kalır falla. Yapılan yorumların hepsi çok güzeldi. Herkesin görüş açısına göre güzel noktalara temas edilmiş.

samsunmania

Takımda ortasaha ve defans problemi kendini gösterdi. Maçtaydım. İnanın çok yazık oldu. İkinci yarı oyunu yıkmamıza rağmen beceriksizlik yüzünden kaybettik. Hakem serbest vuruşu 3 kez tekrarlattı golü atırdı. Tribünde çıldırdık.İnşallah defans toparlanır.Çok yazık oldu kafam acayip bozuk.

samsunmania

Bu arada Feridun berbattı. Tahamül edilebilecek gibi değildi. Murat Duman da Kenan da çok vasattılar. Acilen toparlanıp yeniden potaya girmemiz lazım.

s_uzunkaya

maalesef takımımız bıcak sırtında oyun oynuyor. ilk golü bulursak ne ala, eğer bulamadan yersek kapanan rakibe karşı gol atmak zorlaşıyor ve bu arada bir türlü çözüm bulunamayan defansımız dahada zor durumlarda kalıyor ve akabinde golleride yiyoruz.bunlara ordu ve bu maçtaki kalecimiz ercünün acemilikleride eklenince inanılmaz goller yediğimizin resmi oluyor. ordu maçında uzaktan bir frikikte ercüment topa yattı ve top kollarının arasından kayıp dizine çarpıp tıngır mıngır direğin yanından avuta çıktıydı maç 2-0 ken. direk o pozisyondan sonra dedim hadi hayırlı işler ercü bugün harikalar yaratacak diye! ama beni yanılttı sadece ogün değil bugünde yarattı... bence acilen tecrübeli, samsunsporun ağarlığını taşıyabilcek bir kaleci lazım. murat duman çok vasat. pres karşısında panikliyor ve saçmalıyor. hakkının takıma küstürülmeden kazanılması gerek. birde dikkatimi çeken, defansından orta sahasına ordan forvetine kadar takım olarak pres yapmayı bilmiyoruz? presi top nerdeyse hurraaaa herkez orayaaa, yapıyoruz. buda diğer oyunculara boşluklar yaratıyor. yani futbolda" azimle işeyen dağı deler" olmuyor. işemesini bilmek te gerekiyor :) bence takıma acilen bir akıl hocası lazım. bunun yücel ildiz olması gerekiyor aslında ama olmuyorsada birileri bu işi yapmalı! samsunsporumuz çok hırslı,azimli ve gerçekten bizlere değer veren sonuçlar almaya oynuyor. buda dediğim gibi kademe hatalarına,oyun kurgusunda bozulmalara ve boşuna yorularak takımın gücünün azalmasına neden oluyor.
son olarak bende kaleci-oyun kurucu ve sağ kanat lazım diyorum.
güzel günler bizlerim arkadaşlar. panik yok...

atakumlueray

maçtan önce yine 3_5 atarız diye saçmalayan arkadaşlar vardı..bundan sonra böyle saçmalamazlar inşallah..bi maç kazanıyoruz şampiyon oluyoruz.sıkıldım artık ben bu muhabbetten.ordudan belki 5 gol yedik ama hiçbiri bugünkiler gibi değildi.2 penaltı olmak üzere 4 ü duran toptu ama bu akşam ercüment başta olmak üzere rezaletti defans.hele feriduna artık hiç tahammülüm yok.geçen seneyi hatırlıyorum çoğu maçta takımın en iyisiyken bu yaptıklarının kabul edilir bi tarafı yok.ben hala hayalperest değilim.ilk yarıyı ilk 6 dan uzaklaşmadan bitirsek yeterli diye düşünüyorum..

Sempatik Bengülü

Alıntı yapılan: "sempatik bengülü"inşallah kazanırız ve 3 puanı alırız.ama benim korkum nezaman galip gelsek maçı alsak diğer hafta futbolculara bişey oluyor ve oynadığımız takıma yeniliyoruz.yani orduyu güzel bir skorla yendik çokta güzel oldu.ama ben karşıyaka maçından şüpheliyim.

benim bu konu açıldığında yazdıklarım.ve yanılmadığımı bir kezdaha gördüm.tam çıkış yakalıyoruz.ama haftaya mutlaka yeniliyoruz.fazlamı havaya giriyorlar anlamış değilim.ne olur sanki 2-3 hafta üst üste galibiyet alsa samsunsporum.bihafta yeniyoruz sonraki hafta mağlubiyet.sonuçta bu haftayı puansız kapattık