Samsunspor 9 Temmuz Olağanüstü Kongresi

Başlatan timofte, 21 June 2007, 12:05:45

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

@ender
aziz kardeşim
ben de zaten herşey dört dörtlük, harika falan demedim. gönlüm bu akşam avuçlarımız patlayıncaya dek alkışlayacağımız bir yönetimin seçilmesini istedi. hatta sık sık arkama dönüp Kosif ve ekibinde bir hareketlilik var mı diye baktım...

epeydir şehir dışındaydım ve samsun'a bugün öğlede geldim. iner inmez hemen iki tane yerel gazete aldım ve "kayyum" ile dolu cümleler okudum. bu kadar ucuz mu? samsunspor bu kadar sıradan bir takım mı? ben bu gece herşeye rağmen kayyuma kalmamaış olduğumuziçin "kötünün iyisi" babında mutlu oldum. yoksa elbetteki hiçbir şey düzelmiş değil.

neden aday olmadıklarına gelince? dediğim gibi bu bir ekip işi, yönetim 20 kişiden oluşuyor ve hepsinin de mutmain olması lazım.

bir de maalaesef ortada 25 trilyon lira var. geçende de yazdım, ben iflah olmaz bir Samsunsporluyum... Zengin olsam, başkasının biriktirdiği borcu tek başıma omuzlamam. Çünkü bu adamlara para gökten yağmıyor, hepsi mesai harcayıp kazanıyor. ismail uyanık dahi yapmaz/yapamaz böyle bir işi. Yarın öbür gün seçimden sonra valinin görev yeri değişirse ne olacak mesela? bu tür riskler var ve belki de bizim de bilmediğimiz başka bazı şeyler.

ben bu kişilerin koyu birer Samsunsporlu olduklarına inanıyorum. Ha mali yönden daha kuvvetli birileri -örneğin Metro- gelirse de onlar da eyvallah der ben de derim.

15 gün gecikme mevzuunda, tabii ki bir n evvel işlere başalmak lazımdı ama şu son 15 gün de dünyanın sonu değildir diye düşünüyorum. neticede kosif ve ekibi gelirse teknik heyet kesinlikle değişecek...

ps: Allah analı babalı büyütsün, bizimki çoktan büyüdü; babalık çok farklı bir his...

sezgin

Bir kongre daha geçti ilklere imza atan SAMSUN SPOR bir ilke daha imza attı akşam aks tv de ERDAL CANSUN nu seyrettinizmi adam tam bir SAMSUN ve SAMSUN SPOR aşığı hani derler ya erkekler ağlamaz konu SAMSUN SPOR olunca erkeklerde ağlar diyecek başka söz yok ALLAH bize ERDAL CANSUN  gibi bir başkan versin

yusuf celebi

Aylardır süre gelen var olma mücadelesi ile yok olma arasında gidip gelen bu süreçte yaşananları görüpte içi sızlamayan varsa hala Samsun şehrinde Celil'in deyişiyle bu şehir gerçekten bitmiş demektir.

Kongrelerin birbirini kovaladığı çıkılmaz yolun başlangıcımı sonumu hala belli olmamış gerçekten samsunspor sevgisini içinde hissedenlerin ne olacak diye içi içine sığmayanların azınlıkta olması ne acıdırki bizlerin istediği gibi olmaması veya sonuçlanmaması umutsuzluğun derin bir acıya dönüştüğünü hissetmektedir.

Bir şehir yok olmak üzere,ben Samsunspor'un kayyuma kalmasını öyle nitelendiriyorum,kayyuma kalması halinde şimdiden söylemeliyimki,bu şehirde doğmuş,bu şehirde ekmeğini kazanan insanların bu utancı nasıl üzerinde taşıyacaklarını çok merak ediyorum.

Yapılan kongrelerde bir kaç sefer kayyumun eşiğinden dönen sahipsizliğin bu kadarınada pes dedirten günlerin son perdesini yaşadık.
Neden hala gerçekten bu göreve talip olduklarını açıklayamayan insanlar var,neden çekiniyorlar,bizim bilmediğimiz hadiselermi var bunlar bugün değil belki ama bir gün mutlaka gün yüzüne çıkacaktır.

Şimdi son olarak şunu söylemeliyimki eğer bu takım kayyuma giderse " Samsunspor ile başlayan dostluklar,Samsunspor ile sona erecektir" yani ben artık bundan fazlasına dayanabileceğimi zannetmiyorum ve Samsunspor'u bırakacağımı ilan ediyorum.

körfez55

takımı bırakmak ne kadar mantıklı acaba?biz böyle düşünen taraftarlr sayesinde bu durumdayız malesef..

alayına isyan olsun ALLAHIMA yemin olsun amatöre düşsen bile terkeden kahpe olsunn.

AllydeenleaR

AlıntıSamsunspor'da 'kayyuma' hayır!
Samsunspor'un olağanüstü kongresinde "kayyuma" gidilmemesi için getirilen önerge doğrultusunda eski yönetimin devamına oy birliğiyle karar verildi.

Kurumahmutoğlu Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen olağanüstü kongrede ilk olarak Divan Başkanlığına Av. Ediz Durmuş Bilgin seçildi. Daha sonra faaliyet ve mali raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından yönetim kurulu seçimine geçildi. Başkan adayı çıkmaması ve yeni bir yönetim kurulu oluşturulmaması nedeniyle kulübün kayyuma kalmaması için getirilen önerge doğrultusunda eski yönetimin devamına oy birliğiyle karar verildi.

Yaklaşık 25 kişinin söz aldığı genel kurulun dilek ve temelliler bölümünde bir konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'a ve Samsunspor'a biraz daha sevginin çoğaltılması gerektiğini söyledi. Vali Güzeloğlu, "Çözümümün kişisel beklenmemesi, çözümün toplumsal ve Samsun'un üretmesinin gerektiğinin altını çiziyorum. Samsunspor'un geleceğinin kararını genel kurul iradesinin belirlemesi gereğinin altını çiziyorum. Çözümü kişisel beklentilere endekslediğiniz zaman orda şüphesiz yanılgının,
yanlışın ve sürdürebilirliğin sıkıntısını hissedeceğini vurguluyorum.

Bir kere Samsun'daki herkes şunu bilmelidir, bunu geçmişte de söyledim. Samsunspor şüphesiz ki sahipsiz değildir. Geleceğe taşınmak noktasında taşınması gereken temel bir değerdir. Biz bu yolda bize düşenin ötesini yapmak kararlılığındayız. 45 günlük süreçte Vali Yardımcısı Mustafa İngenç'ten başka bir görev beklenmemiş ve tamamen bu işe kendimi ayırmıştır. Bu süreç içinde ödenmesi gereken borçlar ödenmiş ve bugüne getirilmiştir.

Samsunspor ve Samsun'la ile ilgili süreç açık bir şekilde ortada ve herkesin önündedir. Sevenin ve Samsunspor ile ilgili kaygı ve hassasiyet üretenin davete gereği var mıdır. Çağrıya gereği var mıdır. Bu olayı bilmeyen Samsunspor'u seven midir? Sıkıntının ne olduğunu analiz etmeyen yönetim sorunu almak noktasında acaba gerçekten hak mı etmektedir. Valilik olarak biz yönetim belirleyemeyiz.

Biz Samsun halkının ve genel kurulun belirlediği yönetime sonuna kadar destek veririz. İşin doğrusu ve olması gereken de budur. Ama şu açıktır ki Samsun'da halkının, kamunun bu genel kurulun belirlediği yönetimin sonuna kadar yanında olmak mecburiyetindedir. Bu noktada en ufak şüphe ve kuşku söz konusu değildir. Zaman artık sözü eyleme, gerçekliğe taşıma zamanıdır" dedi.

"Samsun kentinin Samsunsporu geleceğe taşıyamamasının sorunu tarihi bir şekilde herkesi etkiler ve etkileyecektir" diyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Kamu yönetiminin çok açık ve net olan böylesi bir futbol kulübü meselesine koyduğu engelleme ve sınırlamalara rağmen bunu hiç gündeme getirmeden şartları sonuna kadar zorluyoruz. Çünkü ben yönettiğim devlet adına geleceğe taşıdığım ve sorumluluğu ile hareket ettiğim Samsun'un, Samsunspor markasını sorumluluk paydamdan ayrı görmüyorum. Ama ne olursa olsun anlayışını da hiçbir zaman haklı bulmuyorum. Gün bu meseleyi nasıl aşacağımız günüdür. Niyetli olan kimse istekli olan kimse Samsunspor gerçeği apaçık ortadadır. Bu gerçek bu kulübü bugün durumdan kurtarmak ve geleceğe taşımak noktasında bir gerçekliktir. Kimsenin bu meseleye rica ve minnetle gelmesi asla kabul edilecek bir şey değildir. Yönetimi belirleyin benden destek isteyin. Bende size o desteği vaat ediyorum" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, "Çok köklü bir geleneği ve geçmişi olan Samsun'da bu mesele büyük bir sorumluluk duygusu içinde çözümlenecektir. Yönetime istekli olan herkes için hiçbir şeyin geçmediğini tekrarlıyorum. Sahiplenmede ne kadar ciddiyiz ve ne kadar gayretliyiz. Bunu ortaya koyacaksınız. Ondan sonra bu süreçte güvendiğiniz bir kadro ile yola devam edeceksiniz. Bunu da Genel Kurul belirleyecek. Kim seçilirse seçilsin artık bu güven oyu almıştır. Güven sorunu artık tartışılmadan o yönetim kendi güveni ile artık yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Genel kurula Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Mehmet Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Prof.Dr. Haluk Koç, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Defterdar Ali Sağlam, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Jandarma Alay Komutanı Serdar Yücel, Tarım İl Müdür vekili Kadir İspirli, Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve çok sayıda delege katıldı.

HoLiGanisT

Alıntı yapılan: "yusuf celebi"Neden hala gerçekten bu göreve talip olduklarını açıklayamayan insanlar var,neden çekiniyorlar,bizim bilmediğimiz hadiselermi var bunlar bugün değil belki ama bir gün mutlaka gün yüzüne çıkacaktır.

ben artık bundan fazlasına dayanabileceğimi zannetmiyorum ve Samsunspor'u bırakacağımı ilan ediyorum.

şimdi yusuf kardeş bencede bizim bilmediğimiz bişiyler dönüyor.sanki birileri bu takımı kulanıyor,başkan olacaklara ise karanlık bir güç çıkıp olamassınız lan başkan felan,sizi harcarım diyor sanki.sanki içimde bir sesde bu 15 gün ertelemeyi acaba seçim mi diyor.bugüne kadar bu takımı kullandık,üzerlerinden reklamımızıda yaptık anasını satayım,şurda seçime 12 gün kaldı biraz daha takımı kullanalım mı diyor?isim zikretmek istemiyorum ama Samsun şehri olacak biraz geniş çapta düşünürsek bunca yıldır takımdan kim reklamını yapmış,kim adam kayırmış,kim şehri dolandırmış bulmak pekte çok zor değil.Samsunspor'da bugüne kadar öyle yada böyle mutlaka başkan adayı çıkardı ama istemiyor birileri gibime geliyor.o yüzden alıntı yapmış olduğum ilk cümlenize yüzde yüz katılıyorum

Samsunspor ile başlayan dostluklar Samsunspor ile sona ermez.ben bugüne kadar bu alemde bir sürü insan tanıdım bir sürü kardeşim oldu.mutlaka sizlerinde vardır.hatta bu sitede bile karşılıklı görüşen kardeşler mutlaka vardır.ama ben bu dostluğun biteceğini sanmıyorum.koülü kardeşe katılıyorum.amatöre düşse bile biz forma peşindeyiz,her zaman bu takımın arkasındayız.takımı felan bırakmıyoruz.şu anda keskin bir virajdan geçiyoruz ama bu virajı usta şöferlerle döneriz.usta şöför şu anda sadece taraftar gibi gözüküyor.onun haricinde benim kimseye ne güvencim kaldı,nede inancım

AllydeenleaR

bu kongre seçim sonrasına ertelendi ya artık hiç umudum yok seçimden önce görüşmelerde bulunup ancak yardımı esirgeyen vekillerimiz seçimden sonra görüşmeye bile tenezzül etmezler.nası olsa seçildiler herşey seçilene kadar ya...

neyse herşehin hayırlısı...inşallah ben pek ümitli değilim ama seçimden sonra herşey düzelir...

yusuf celebi

Benim hangi şartlarda takımı bırakacağım belli , kayyum.
Devletin bünyesinde olan bir takımı tutmayacağımı ,bu bünyede olan takımında başına neler geleceğini anlamak pek zor değil.

Hala neler olacağının farkında değiliz,üzücü olanda budur.

s_uzunkaya

yusuf kardeş olaylar için üzülme bence. çünki sen zaten samsunsporlu değilmişsin. nedemek artık samsunsporu bırakıyorum!!! bu bir yürek işidir. eğer samsunsporluysan yüreğin kırmızı-beyaz olmuştur senin. yüreksiz yaşamak istiyorum demek gibi birşey bu gerçek samsunsporlu için. neyse senin adına sevindim. bizim gibi kahrolmuyorsun demekki!

hasselbaink

ya ne kolaymış sen zaten samsunsporlu değilmişsin demek? adam asıl samsunsporluluğundan dolayı, kayyuma kalması durumunda ortadaki takımın samsunspor olamayacağını anlatmaya çalıştığından dolayı bunu söylüyor. bir nevi mutasyona uğramış bir samsunspor yani. TC Samsun Valiliği Sporu nasıl tutacağız? bu hale gelmemeli diye feryat ediyor. ha, sonuçta o amblemi taşıdığı sürece gönlümüz hep ondan yana olur tabii ki.

aslında şu yerel medya ve şehrin geneli böylesi birşeyi hak etmiyor değil hani. sanki vali yardımcısının başkan olması ya da samsunsporun kayyuma kalması normal birşeymiş gibi aynı telden yazıyorlar. bugünkü haberlere bakıyorum, kongrede tahsin kosif'in bir liste hazılrığı olduğu ama bazı tereddütler taşıdığından hiç bahsedilmiyor. yazsana kardeşim, insanlar bilsinler bu girişimi ve bir kamuoyu baskısı olsun.

şimdi son bir aylık süreçteki haber başlıklarına bakalım.
1- taraftar galip öztürk dedi
2- taraftar ingençi istedi
3- taraftardan uyanık'a yoğun baskı
4- taraftar talip öztürk bizi kurtarır dedi

taraftar aslında ne olursa olsun adam gibi bir yönetim istiyor. ama sen bu işe niyeti olanları cesaretlendirmek yerine yok sayarsan nasıl olacak da doğacak samsunspor'un güneşi? kumbarayla mı?

erkan55

arkadaslar herkes diyor ya bazi kisiler bu takima  batirmaya calisiyor bu kisiler kim lütfen bana isim verin

Cagdas Ünver

Bizleri 2. Lige düsürenler simdi acaba rahat uyuyabiliyorlarmi ?

körfez55

öyle rahat uyuyolar ki nasıl olsa trabzonspor 1.ligde...samsunspor umurlarında bile değil.parası olanlar samsunsporu sevmiyo samsunsporu sevenlerinde parası yok.

mehmet yılmaz

bu arada yeri burası mıdır bilemiyorum ama bir pişmanlığımı paylaşıp, yanılgıdan doğan bir özür dilemek istiyorum.
mehmet polat'ın geri alınışı sırasında tamamen saha içindeki performansa dayalı olarak geri dönüşünü savunmuş ve takıma faydalı olabileceğini belirtmiştim.
ancak dünkü kongrede ihsan kalkavan'ın açıklamaları ve ardından görüştüğüm bazı büyüklerimizin anlattıkları nedeniyle yanıldığımı anladım. gerçi, tribünden bunu çözebilmemiz mümkün değildi ama mehmet polat, tolga ve özellikle de zaten kötü bir kaleci olan kerem'in malatya'daki maçta bazı haltlar yediklerini geç de olsa öğrenmiş bulunuyorum.

bunun için derin bir pişmanlık duyduğumu ve samsunsporluluk prensiplerimi bilmeden de olsa çiğnediğimi belirtmek isterim.

Lazoli

Armaya renklere kurban olayım. Ben bu takımı anca ölünce bırakırım. Arkadaş ilk aşk denen bişe var. Samsunspor bizim ilk ve tek aşkımız. Öyle değilmi beyler? Aşk demek yeri geldiğinde acı çekmek yeri geldiğindede sevinçten uçmak demektir. Istanbulu Trabzonu tutupda elimize ne geçeçek? Yok Fblilik ayrıcalıktır. Yok GSlilik ayrıcalıktır. Bugün Samsunsporu tutmak ayrıcalıktır, özelliktir, güzelliktır. Herkes Galatasarayı tutabilir ama Samsunluyum fıyen herkes adam gibi Samsunsporu tutabilirmi? Olan olaylara kızıyor olabiliriz ama unutmayalımki, bize bu ızdırapları çektiren Samsunspor değil, Samsunsporu alet eden haysiyetsiz, şerefsizlerdir. Samsunspor hiç kendini seveni üzermi? Allah sabredenlerden yanadır. Sabretmekten başka bi çaremiz yok. Allah yardımcımız olsun.