Genel menejer aranıyor ?

Başlatan HIRÇINLAR, 21 September 2006, 16:40:22

« önceki - sonraki »

HIRÇINLAR

Bugün gazetelerde  SAMSUNSPORA genel menejerlik için ÇOŞKUN ZEREN önerilmiş.Kardeşim basketbolcu adamın ne işi var.Alın size isim ERCÜMENT ÇOŞKUNDERE bilgi ise var vizyon desen var.Federasyonda tanımadığı yok.Futbolcularla iletişim kuracak kadar profesyonel.Geçen ay istanbulda yapılan antrenörlük kursunda 1.olmuş aslen samsunlu işinde gücünde profesyonel yaşar ve profesyonelliği öğretir.Bizden söylemesi.

HIRÇINLAR

Bu arada benden bir tiyo menejerlik için CAN ÇOBANOĞLUNUNDA adı geçiyor.

AllydeenleaR

o gelmesin de kim gelirse gelsin gıcık oluyorum adama

tankut

Ercüment COŞKUNDERE gerçek bir Samsunlu olduğu için onu yapmazlar. Onlara çakal bi sürmeneli lazım

gyuksel55

Alıntı yapılan: "tankut"Ercüment COŞKUNDERE gerçek bir Samsunlu olduğu için onu yapmazlar. Onlara çakal bi sürmeneli lazım

katılıyorum...

oğuzhan55

Zaten bunların menejerlik işinden bişey anlamıyorum.Bir dönem genel menejer Ercan Koloğlu teknik menejer Emin Kar oldu.Sonra genel menejerliği Ercan oloğlu bıraktı o görevde Emin Kar'a geçti.Madem genel menejere ihtiyaçları vardı Samsunspor'u en iyi bilen Ercan Koloğlu'nu ne diye bıraktınız?

Ayrıca bir kulüpte genel menejerlik sisteminin futbol şube sorumluluğu göreviyle eş değerde olduğunu biliyorum.Yani biri varken diğerine gerek görülmüyor.Ama bizde hem futbol şube sorumlusu hem genel menejer hem de teknik menejer olacak bu durumda.Kaldıki bizdeki futbol şube sorumlusu genel menejer olsa bile ona pek şans vermeyecek.Futbol şube sorumlusuyla genel menejerlik aynı yerde olmaz.Çünkü görev olarak farklılıkları yok.İşte bu karışıklık bizde hala olduğu için Engin Uzun ve Ercan Koloğlu arasındaki sorum kendini göstermiştir.Yönetim önce futbol şube sorumlusunun görevlerinde biraz kısıtlamaya gitsin.

O.YILMAZ

Alıntı yapılan: "tankut"Ercüment COŞKUNDERE gerçek bir Samsunlu olduğu için onu yapmazlar. Onlara çakal bi sürmeneli lazım

doğru... katılıyorum...

Tribün_ali

can cobanoglu gelmesinde kim gelirse gelsin

hasselbaink

Alıntı yapılan: "oğuzhan55"Zaten bunların menejerlik işinden bişey anlamıyorum.Bir dönem genel menejer Ercan Koloğlu teknik menejer Emin Kar oldu.Sonra genel menejerliği Ercan oloğlu bıraktı o görevde Emin Kar'a geçti.Madem genel menejere ihtiyaçları vardı Samsunspor'u en iyi bilen Ercan Koloğlu'nu ne diye bıraktınız?

Ayrıca bir kulüpte genel menejerlik sisteminin futbol şube sorumluluğu göreviyle eş değerde olduğunu biliyorum.Yani biri varken diğerine gerek görülmüyor.Ama bizde hem futbol şube sorumlusu hem genel menejer hem de teknik menejer olacak bu durumda.Kaldıki bizdeki futbol şube sorumlusu genel menejer olsa bile ona pek şans vermeyecek.Futbol şube sorumlusuyla genel menejerlik aynı yerde olmaz.Çünkü görev olarak farklılıkları yok.İşte bu karışıklık bizde hala olduğu için Engin Uzun ve Ercan Koloğlu arasındaki sorum kendini göstermiştir.Yönetim önce futbol şube sorumlusunun görevlerinde biraz kısıtlamaya gitsin.

gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. Samsunspor bu kadar zengin bir kulüp müdür ki aynı işi yapacak üç farklı kişiyi istihdam etsin? Hele, adı geçen Can Çovbanoğlu'nun Milli Takımdan kalma yüksek meblağla çalışma alışkanlığının da devam ettiğini düşünürsek?

İdari menajer, genel menajer, teknik menajer yok football manager!

Bu takımın ihtiyacı olan esas unsurlardan birisi psikolojik danışmandır. Oyuncuların moral motivasyonunu sağlama almak için profesyonelce yapılmalıdır bu iş.

Çok paramız varsa PDR uzmanı ve bir de Allah rızası için resmi siteye iyi bir moderatör bulalım.

oğuzhan55

Bu takımın ihtiyacı olan esas unsurlardan birisi psikolojik danışmandır. Oyuncuların moral motivasyonunu sağlama almak için profesyonelce yapılmalıdır bu iş.

Evet kesinlikle iyi bir psikolojik danışmanla halledilmelidir bu iş.Aslında bu danışman geçici süreyle görev alacak yani futbolcuların motivasyonu tekrar eski düzeye geldiğinde gidecek birisi olmamalıdır.Yani bence ille de bu görevi üstlenecek kişinin bir psikolog olması şart değildir.Bunun için takımda birkaç alanda menejerlik görevinde kısıtlamaya gidilerek bu görevler tek bir menejerde koordine edilmelidir.Futbolculuk yapmış, oyuncu psikolojisini iyi bilen ve mümkünse Samsunspor'u tanıyan, ağırlığı olan bir isim genel menejer olmalıdır.Ama bu iş tek bir menejerde olmalı ve bu menejere futbol şube sorumlusu müdehale etmemelidir.Yoksa sonunda idariside,tekniğide,genel menejeride birbirine karışır durur.

timofte

Alıntı yapılan: "canikli"İdari menajer, genel menajer, teknik menajer yok football manager!

Aynen ben de bu menajer bolluğundan bir şey anlamış değilim.
Ayrıca menajerlik sisteminin bulunduğu kulüplerde Futbol Şube Sorumlusu diye bir görevlendirme yapılmıyor. Her kafadan farklı ses çıkmasının yönetsel anlamda bir faydası olmayacağı kesin. Nitekim Tarık Darende, Yücel Uyar, Ercan Kol istifa etmek durumunda kaldı. Halen de bazı yerel gazetelerde bu konuyla ilgili dedikoduları okuyoruz.

Can Çobanoğlu gibi isimleri okumak ise daha da kötüsü. Böyle bir görevlendirme yapılması zorunluysa Ercüment Coşkundere bence de iyi bir fikir ama şu an adı sadece taraftarın gündeminde..

jean

tek care tanju colak yillar once teklif yapilmisti ismail baskan doneminde olmadi bu sefer olmasi lazim bence

supporter

AlıntıSamsunspor Başkanı Mazhar Başoğlu," Samsunspor'da ne kadar eski futbolcu varsa  Genel Menejer   olmak istiyor. Bu da bizim dengemizi bozuyor" diye konuştu.

Başkan Mazhar Başoğlu, yerel basında  yer alan Genel Menejer adaylarının kendi aradıkları vasıflara uymadığını belirterek şunları söyledi."Basında çıkan haberler üzerine eskiden Samsunspor'da  görev yapmış  birçok eski futbolcu bazısı basın yoluyla, bazılarıda bizzat kendisini arayarak  Genel Menejerlik görevine talip olduklarını  söylüyor. Bu da bizim dengemizi bozuyor.  Göreve talip olan arkadaşların her biri elbette çok değerli  arkadaşlar. Ancak bizim aradığımız 'Genel Menejer' Türkiye çapında tecrübeli bir isim olmalı. Bu arkadaşlar bizim aradığımız vasıflara  uygun değiller" dedi.

oğuzhan55

Genel menejer bulununca futbol şube sorumlusu ne olacakmış?Başkan keşke bunu da açıklamış olsaydı.Genel menejer alındığında başkanın açıklamasına göre üstelik tecrübeli bir isim olunca yönetimde böyle bir görevlendirmeye gerek kalacakmıymış?Yoksa yine gelen menejerde Engin Uzun'un yönettği bir isim durumuna düşmüş olacak.