22 trilyonla aldılar, 15 ödediler, geriye kaldı 34 trilyon!!

Başlatan supporter, 23 May 2006, 13:45:40

« önceki - sonraki »

supporter

çok ilginç bir hesap kongrede halen yönetimde olan eski yöneticiler borç 22 trilyon dediler. sonra bir ara bu 34 oldu. kendi yaptıkları borç da eklenmişti.. sonra 15 trilyon ödedik dediler..
ama geriye 34 kaldı!

güle güle yönetim emekleriniz unutulmaz.
çok büyük hizmet ettiniz!

bengülü

çıkında konuşun bakalım a.ölmezciler biz sezon boyunca hep eleştirdik çünkü bizler biliyorduk nasıl bir yönetim olduğunu takımıda düşürdüler hani borçların yarısını ödemişlerdi nerde kimsenin arkasından konuşmasınlar i.uyanık'ın tırnağı bile olamazlar  takım da düştü belki trabzonlu kökenli yönetim rahat uyurlar

akınyılmaz

şu borç meselesini iki tarafında farklı yerlere çektiğini görüyorum.öncelikle adnan ölmez bu külübü borçla devralmıstır ama bilerek devralmıstır ve enkaz edebiyatı yapma hakkı yoktur.hatta 34 trılyon ortaya çıkıncada bunu öne sürerek istifa edebilirdi.
adnan ölmezin bu başarısızlıgınıda sadece bu borç rakamına bağlamaması gerekir.nice borçlu galatasaray şampiyon olmustur.ama tabıkıde galatasarayın yıllık gelırı ve tasınmaz mal varlıkları ve gs li işadamları sayesınde bu borcu dondurme sansı vardır.gelelım baslıgın konusuna ..
takımın geliri bellidir buda asagı yukarı 12 trılyon cıvarındadır bır senelık gider de asagı yukarıbu kadar olsa kı transfer harcamaları futbolcu alacakları çalısanları maaşları vb..gelirle borçları ödesen yıne aynı borcu yapacan rakam yıne 34 olur.tabiki bu arada borçlara faiz işlemiyorsakı işliyordur rakam aynı kalmaz seneyede 40 trilyon olur hiç bir şey yapmazsan sonra 50 olur 60 olur .
sadece gelir düşünerek hesap yapılırsa giderler hesaplanmazsa yanlış olur.
gelelim sizlerin çok kzıdıgınız  ismail başkan ve eski yönetim cephesine. ismail başkan sevaplarıyla günahları ile 13 sene başkanlık yapmıştır bu külübümüze.bunu kimsenın inkar etmesine olanak yoktur.tabiki o kadar külübün içini tam olarak bilmememe rağmen bu borç konusu son yıllarda  ortaya çıktı.özellikle liğ tv de son senelere çok konusuldu bu konu .ama şu gerçegide kabul etmek gerek ismail uyanık başkan külübü bırakırken süper liğde aynı kategoride olan takımlardan cok daha fazla bir borç yükü ile bırakmıştır. bunda bır etkende beledıye başkanı zamanında gelen cezalarında payı vardır elbet.sayın başkanın gerekli destegi göremiyorum deyip başkanlıgı bırakması da geç olmuştur.keşke daha erken bıraksaydı yeni gelecek yönetime transfer yapma şansı bırakırdı birde bence hatası şaban yıldırım alıp yine yönetimi bağlamıs oldu.
tabıkı ortada çok büyük bir başarı olmamasına ragmen bu borç (22 yada 34 ikiside büyük rakam ) nasıl oldu asıl sorun burda .gençlerbirliğinin kasaında nerdeyse 30 trılyon para var keza antep desen oyle bır borclu degıl...

şimdi lafı kısa kesiyorum.. arkadaşlar kardeşler ismail başkanı bir geçin adnan ölmez başkanı bir geçin ikiside artık yokk.günahları ile sevapları ile ikiside artık yok ama ortada olan bir sey var oda samsunsporun borcu şimdi bu borçla 2.ligde ne yaparız.borç mu ödenecek yada futbolcuların alacaklarımı primler mi çalışanlarının maaşlarımı ..
evet şimdi birileri yada şehir takıma sahip çıkmaz ise ve bu borç rakamı bir şekilde eritilmezse ise yeniden süper lige çıksakta orada fazlaca tutunamayacagımız bir gerçek.evet tartışacaksak artık bu borçla nasıl dayanacaz onu tartışalım artık.

cem and naz55

bende birşey anlamadım borçları yapılandırdık borçumuzu düşürüyoruz dediler borç 2 katına çıktı anlamadım vallahi

tunç güvenoðlu

Alıntı yapılan: "cem and naz55"bende birşey anlamadım borçları yapılandırdık borçumuzu düşürüyoruz dediler borç 2 katına çıktı anlamadım vallahi

anlamıcak ne var kı bende onu anlamadım kardeşim bu rakam nasıl 22 olduysa 44 te olur 54 de sen kafanı takma...

istanbul grubu

YONETİMİ PROFESYONEL HAREKET ETMİYORSUNUZ DİYE ELEŞTİRDİĞİMİZDE BİZE KÜSMÜŞLERDİ..PROFESYONEL İNSANLARI  FİRMALARI GETİRELİM BİZE DANIŞMANLIK YAPSINLAR..3 ÖDERİZ AMA 33 GERİ DÖNER DEDİĞİMİZDE; GEREK YOK BİZ HERŞEYİ BİLİYORUZ BİZ HALLEDERİZ DEMİŞLERDİ..BİZE KÜSMÜŞLERDİ..ŞİMDİ TÜM SAMSUN ONLARA KÜSTÜ..

jean

KotuCocuk55

Dün akşam kanals de spor55 programında,basın açıklamasını izlediğim ve geldiği ilk günden beri acımasızca eleştirdiğim başkan adnan ölmezi ilk kez bu kadar samimi ve içten buldum,Şüphesizki kabul edilemez hataları oldu,o bağı bir türlü sağlayamadık kendisiyle,dün akşamkı sözlerine inandığım ve bu doğrultuda yanlışlarda yapsa iyi niyetiyle samsunspora hizmet etmeye çalışan bir insana daha fazla yuklenmenin gereksiz olduğu kanısına vardım....

politan_55

arkadaşlar benim bir düşüncem var.ama bu düşüncem külübümüzü borçtan kurtarmak için banka hesabı açılsın.veya samsun valiliği tarafından bu toplanan paralar denetim altında tutulsun.açılan hesaba tüm türkiyedeki samsunlu ve samsunsporlu olan herkes 10 ytl yatırsa bu sorun ortada kalmaz biter diye düşünüyom.sevgili admin bu para kampanyasında öncülük siz tarafından olursa iyi olurdu.cevap bekliyom düşüncelerime ...inanıyom ki bir defa vereceğimiz 10 ytl kimseye etkilemez...haydi samsunlular haydi SAMSUNSPORlular kampanyamıza destek verelim.takımımızı borçtan kurtaralim..

yönetici

Alıntı yapılan: "politan_55"sevgili admin bu para kampanyasında öncülük siz tarafından olursa iyi olurdu.cevap bekliyom düşüncelerime ...inanıyom ki bir defa vereceğimiz 10 ytl kimseye etkilemez...haydi samsunlular haydi SAMSUNSPORlular kampanyamıza destek verelim.takımımızı borçtan kurtaralim..

sevgili politan gerçekten mantıklı bir düşünce 500 bin nüfuslu şehirde herkes 1'er YTL bile verse Samsunspor'un sorunu kalmıyor ama bilinçli insan sayısı ne yazık ki az. Yine de onları olsun bir hedefe yöneltmek anlamında dediğiniz düşünce güzel ve aynı ölçüde sorumluluk istiyor. Bu yardımın doğrudan Samsunspora ulaşması o aracıyı yıpratmadan bunu sağlamak zor.. bu gibi çalışmalar Samsundan yürütülmeli ben bu imkandan yoksun olmakla birlikte bu gibi çalışmalar için site taraftarımızın hizmetinde olacaktır. bizler adminler olarak bunu destekleriz.

oğuzhan55

Sadece Tanju Çolak'ın bu konuda Samsun dışında bir yerel kanalda katıldığı programda söylediklerini yazma gereği duydum.

Samsunspor'u takip eden birisi olarak Samsunspor yönetiminin 29 trilyonluk (tam hatırlayamıyorum daha da yüksek olabilir söylediği borç rakamı) borcu sponsor ve televizyon gelirleriyle 4 trilyona düşürdüğünü söylemişti.

Ama ne kadar doğru ne kadar yanlıştır bilemiyorum.Bu yüzden yorum yapamayacağım.

yusuf celebi

Samsunspor tarihinin en zor dönemlerine maalesef girmiş durumda.İçinde bulunduğu borç Samsunspor'u içinden çıkılmaz hale getirmiştir.Yönetime aday azlığı bundan kaynaklanmaktadır.Beş senedir takım aşırı ve gereksiz borçlanıyor dikkat etmeliyiz demekten ben bıktım ama takımın başındakilere maalesef anlatamadım.Her hafta kulübe gönderdiğim genel değerlendirme yazılarımda bunlara değindim durdum.Tabiki onlarda taraftar kafasıyla kulüp yönetilmez düşüncesiyle olsa gerek ciddiye alınmamış olmamızın o öngörülerimi ne anlam ifade ettiğini anlatamamış olmamdan dolayıda üzüntüm hala devam etmekte.

Ben haklı çıktım davası peşinde değilim böyle bir düşünceye sahip olmam kime ne kazandırırki.
Bazı taraftarlar ben dikkat etmeliyiz dediğimde bazılarımız flaş transfer yapılsın gayreti içindeydi ve o söylemlerime çok kötümsersin diye eleştirdiklerini hatırlıyorum.

Bu yazımı şu konuya bağlamak için yazmak zorunda hissediyorum.

Hep söylüyorum bizler Samsunspor'u seven taraftarlar olarak sürekli dedikodularla vakit geçirme lüksümüz kalmadı en azından bundan böyle Samsunspor'u düzlüğe çıkaracak projeler üretmek zorundayız,fikirlerimizi yarıştırmak zorundayız.
Bizler ne yapabilirz ön yargısına kapılmadan her şeyi karşıdan bekler düşüncelerden arınmış ve ilk adımı bireysel olarak kendimiz atmak suretiyle Samsunspor'u düzlüğe çıkarmanın yarışı içine girmeliyiz.

Yönetime gelecek kişilere fikir sunmak yapmalarına yardımcı olmak onların hayal dünyalarının genişlemesine yardımcı olmalıyız.

Ben ilk aşamada şu düşüncemi aktarmak isterim.

- Samsunda kulüpten karşılıksız bilet isteyen taraftarlarımızın bu taleplerinden vazgeçebilmelerini karşılıklarını ödeyerek kulübe katkı sağlayabileceklerini öneriyorum.

- Kombine biletlere ilgi gösterebiliriz.

- Düzenlenecek yardım kampanyasına az çok demeden gerekirse bir aylık sigara parasını bağışlayarak destek olabiliriz.

- Bir taraftarımızın önerisi olan marş yazılmasına ve bu marşı cd ve kaset haline getirilip satışından belli bir gelir edebiliriz.Bu marş herkesçe beğenilecek düzeyde olmalı basit olmamalıdır.

- Kulübün bazı tesislerine ilgi gösterip (atış poligonu) gibi buralara gelir bırakabiliriz.

- Samsun şehrinin staddan neden uzaklaştıklarını belirleyip bu sorunların halledilmesi yönünde çaba gösterebiliriz.Mesela statlarda çok küfür edildiği için maça gidilmemesi ,ailelerin küfür ve kavgalar nedeniyle çocuklarını staddan uzak tutmak istemelerinden dolayı rağbet edilmemesi nedenini ortadan kaldırılması için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir.

- Kulübe üye olarak belli bir gelir bırakabiliriz.

Benim ilk etepta aklıma gelen öneriler bunlar.Samsunspor'u sevdiğini söyleyen herkes samimi olarak üzerine düşeni yapmalıdır,Samsunspor artık var olma ile yok olma arasında uçurumun kenarındadır,umudumu tabiki yitirmedim ama hadisenin vehametini en azından bundan böyle anlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Bir konuya daha değinmek istiyorum, Samsun şehri İsmail Uyanık ve Galip Öztürk ile yatıp kalkma düşüncesinde daha ne kadar devam edecek.

İsmail Uyanık elinden geldiğini yaptı veya yapamadı ne ise artık bundan böyle farklı uyanık'lar çıkarmalıyız.
Ben Uyanığın iyi hizmetlerine her zaman saygı duydum ve duyarımda.

Galip Öztürk konusuna gelince,Samsunspor'un borcunu bu kişinin kapatacağını düşünmek kadar abes bir şey olamaz bahsettiğimiz rakam çok ciddi bir rakam ve öyle eskisi gibi paralar kolay kazanılmıyor ve Galip Öztürk'ün servetini buraya baığşlayacağını düşünmek ne kadar doğru.

Ben hep şunu savundum,Samsunspor kişilerin boyunduruğuna girdiği an o takımın başı beladan kurtulmaz bunun örnekleri ortadayken (İstanbulspor ve Adanaspor) hala bunu savunmanın bize ne kazandıracağını çok merak ediyorum.Ben Samsunspor'a katkılarından dolayı özellikle Metro firmasını tercih ettiğimi Galip öztürk'e e-mail olarak bildirmiştim.Benim kişilerle sorunum yok ama yarın karşılaşacağımız sorunlarıda tahmin ettiğimden dolayı bugün içinde bulunduğumuz durumdan dolayı bu hadiseye sıcak bakmanın yanlışlığını belirtmek istiyorum.

Yarın çok daha geç olmadan bugün gerekeni yapalım yarın ağlamayalım.

guzelce

bakın benım daha guzel bır teklıfım olacak.bu borç rakamı kesinlikle öyle yardımla falan olcak iş değil.
öncelikle belediye elindeki bazı arazileri samsunspora hibe etmeli oralara benzinlikler bloklar kurup satmalı tabı kı beledıye bu işe yanaşırsa yokda bu rakam ne galip öztürkun karşılayacagı nede samsun şehrinin karşılıyacagı rakamı çok aşmıştır.
gelelim teklifime gelin bır fon kuralım bütün paraları oraya aktaralım o fonda istanbulspor şatısa çıkınca alalım sonrada istanbulsporun adını değiştirelim mesala 19 mayıs samsunspor gibi yapalım.
alın size tertemiz borcsuz harcsız bir külüp...
nedıye elalelım yaptıgı borçları ödeyelim o borçları kim nasıl yaptıysa gitsin kendi ödesin.

yusuf celebi

Senin fikrinde fena değil ama İsmail Uyanık o kulübü yani istanbulspor'u kimseye aldırmaz,o istanbulsporda az para ile zaten alınamaz dolayısıyla o kadar para bulmak zaten kolay değil.

guzelce

Alıntı yapılan: "yusuf celebi"Senin fikrinde fena değil ama İsmail Uyanık o kulübü yani istanbulspor'u kimseye aldırmaz,o istanbulsporda az para ile zaten alınamaz dolayısıyla o kadar para bulmak zaten kolay değil.

sevgili ysuf çelebi kardeşim ne demek ismail uyanık o kulubu kimseye aldırmak bunu açıklarmısın.babasının malımıdır istanbulspor.orası tmsf de olan ve mecburende satışa çıkacak bir A.Ş dir.az para ile de alınmaz dıyorsun herhalde 34 trilyonda etmez orası . orayıda ismail uyanık alacak demek istiyorsanda şimdi asıl meraklandım ismail uyanık o kadar parayı nerden buldun. hangi şirketleri yıllarca vergi rekorları kırdır da az para ile alınmaz dediğin yeri almak ister.