İçimizdeki İstanbullular

Başlatan SS55, 06 March 2006, 11:09:31

« önceki - sonraki »

SS55

gs maçını site camiinin altında bulunan o meşhur çay bahçesinde seyrettim SAMSUNSPOR gol atınca tabi ortalığı yıktık ama mekan sahibi tam o sırada beni susturmaya çalıştı ama susan kim ardından gs gol atınca aynı zaat tv nin sesini kısıp gs tezahüratı yaptırmaya başladı bende bant koptu tabii başladık tartışmaya ya kardeşim sen ne s.. bi adamsın sen ekmeğini yediğin çanaga eden bir ş... mişsin ki yaşadığı şehire ihanet ediyorsun üç kuruş para kazanacağım diye insan bu kadar şerefsizleşirmi? lanet olsun ya.
buradan tüm SAMSUNSPOR taraftarına  sesleniyorum bu mekana gidip bu şerefsizlere para kazandırmayın güçlenip bizi yıkmaya çalışıyorlar. Selamlar

supporter

Samsunspor küme düşme potasındayken İstanbulun takımı gol attıkça böğürenler Samsunluysa, kusura bakmasınlar: ben değilim. Ama böyle insanların desteği olmadan da başaracak gücümüz var allaha şükür yeter ki bölünmeyelim birlik beraberlik içinde olalım.

KotuCocuk55

Valla bu serefsiz ve mekanı neresiyse bi gece vakti indirmeli her yerini,bu da samsunun ekmeğini yiyip ona ihanet  eden esnaflara bir ders olmalı!
hem o duyguyu hissetme,hemde o korkuyu hissetme ayrı bir şehir kulturu! Zannetmiyorumkı trabzon da olsun bole hadiseler?

timofte

Samsun'un takımı Samsunspor, üzerindeki en yakın takımın dört puan gerisinde, ve küme düşme potasında ama ne kadar insanın umurunda bu?

İstanbul takımlarına forma giyip kahve köşelerinde destek veren insanların(!) yaptıklarının sebebini, kaynağını ve bunun nasıl bir alçaklık olduğunu daha önce çok yazdık. Ama Samsunspor küme düşme potasındayken İstanbul'un takımı gol attığında böğürenlerin de olduğunu görmek işin hangi boyutta olduğunu gösteriyor.

Başka bir yerden olduğu halde kendi memleketinden büyük olduğu için Samsun'da işyeri açan ve daha önceden tanıdığım birisi G.Saray'ın golüne böğürerek sevindikten sonra "istediğimiz takımı tutamayacak mıyız" diyor. Bu kente ekmek yemeye neden geldin o zaman? Neden ekmek yediğin kaba pisliyorsun? Hadi bunun gibi insanları anladık da kafa kağıdında "Samsun" yazıp da aynı alçaklığı yapanlar, bu takımın değerini küme düşünce mi anlayacaksınız? Hayır, siz o zaman da anlamazsınız. Hatta çevre illerden bir takım Süper lige çıksa İstanbulun takımlarını desteklemek için oralara gitmeye de utanmazsınız..

Dünyada en gereksiz şeylerden biri "seni anlamaktan çok uzak, seninle aynı duyguları asla hissetmemiş birisine" meramını anlatmaya çalışmaktır. Onlar seni holigan olarak da görür, fanatik olarak da.. Yaptığı işin, hiç görmediği bir yerin takımı ile sevinip üzülmenin nasıl bir mantıksızlık olduğunu düşünmezler bile.. Bizim kendilerinin alkışladığı bu ahlaksız düzene köle olmuşlara gösterdiğimiz tepkiler bile dokunur onlara..

Taraftar olmak fedakarlık gerektirir.
Vefalı taraftarlarımıza selam olsun.
Düşsek bile amatöre, terk edenler kahpe olsun.

sezgin

Taraftar olmak fedakarlık gerektirir.
Vefalı taraftarlarımıza selam olsun.
Düşsek bile amatöre, terk edenler kahpe olsun.

DOĞRU SÖZE DİYECEK BAŞKA SÖZ YOK

akınyılmaz

beyler içimizdeki istanbullulara yada trabzonlulara yada bılmem nerelılere kızmayalım cunku takım basarılı degıl yıllardır kume dusmemeye oynuyoruz adam gıbı kazandıgımız  dogru durust bır mac varmı 10 senede fenerı galatasarayı beşiktası ya bır kere yenıyoruz yada iki kere. adam gıbı takım kuramadık  15 senedır . Kusura bakmayın ama hem ismail uyanık da hemde yusuf ziya da çok buyuk hatalar var sankı şampıyonluga oynayan takımlar kurulduda geçmişte bugun gırtlaga kadar borç var.kimseye kızmaya kımsenın hakkı yok takım adam gıbı takım olsun zirveye oynayan takım olsun (1985-86-87)bak trıbunlerde tıklım tıklım dolar ıstanbulda da 300 kişiye degıl 3000 kişiye oynarız.kimsede tekrar kusura bakmasın ama bugun ku durumdan cok buyuk oranda hasbı mentesoglundan sonra gelen baskanlar sorumludur.siz ler içimizdeki istanbullulara kızacagınıza yıllardır dogru durust takım kuramayıp bırde 20 yada 30 trılyonluk borc yapanlara ondan sonra samsunspora kimse sahip çıkmıyor benden başkanlığı almıyorlar diyenlere kızın.barı bu borcu yaptın zirveye oynayan takım kursaydın  yenı nesılhiç degilse samsunsporlu olurdu.BAŞARI NERDEYSE TARAFTAR ORDADIR.

timofte

akınyılmaz,

"Başarı neredeyse taraftar orada" demişsin, o zaman biz neden buradayız?

Sen de kusura bakma da başarı için takım destekleyen, taraftar değildir.

Geçmişte yapılanları sorgulamak gerektiğini söylemene ise bir şey demiyorum, sorgulamadan gerçeğe ulaşılamaz. Bunlar uzun uzun yazılıp konuşulacak konular. Futbolun endüstriyelleşmesinden tut da medyanın canavarlaşmasına kadar konuşulacak çok şey var.

Ama geçmişi sorgulayacağız diye Samsun'un takımı küme düşerken İstanbuldaki takımı destekleyen "insancıkların" yaptığının doğru olduğunu hiç kimse söyleyemez.

south_london

Alıntı yapılan: "akınyılmaz"BAŞARI NERDEYSE TARAFTAR ORDADIR

o zaman sen samsunsporlu değilsin... gibi bir sonuç çıkar

berusa55

hepsi o..c. olmus çkmıs demek ki orda! orayı indirelim akıllanmamıs demek ki! bir daha indirelim! serefsiz adi insalar ya! samsunda ekmek kazan ekmek yediğin yere küfret vay adi herifler vay

akınyılmaz

timofte biraderim bana kızacaksın ama buraya baktımda bir milyon nüfüslü samsun kentinin taraftar forum üyesi 500 kişi bile olmamış yazılanları okudum toplasan 50 kişi ya yazıyor ya yazmıyor siz mi nıye burdasınız söyleyeyim sizler fedakar insanlarsınız senin daha önce yazdıklarınıda okudum 1980 li yıllarda cevre illerdeki insanların bile samsunsporlu oldugunu yazmıssın bu niye dir bılırmısın o zamanlar 3 buyuklerının belalısı zirveyi zorlayan bır samsunspor vardı ondan. ve bence ki bu bence ister katılırsınız ıster katılmazsınız samsunspor bır 5 yada 10 sene daha küme düşmemeye oynarsa samsunda 1000 kişiye deplasmanlarda ise 5 yada 10 kişiye oynar.eger samsunspor zirveye oynayacak takım kuramazsa cok yakında bu seyirciyide bulamıyacak.

akınyılmaz

Alıntı yapılan: "55teXas55"
Alıntı yapılan: "akınyılmaz"BAŞARI NERDEYSE TARAFTAR ORDADIR

o zaman sen samsunsporlu değilsin... gibi bir sonuç çıkar

ben samsunporluyumda artık istanbuldakı maclara gitmiyorum nıyemı ne gıdeyım ya 3 yıyoruz ya 5 yıyoruz hezimet seyretmeye mi gideyim 2 atsan 3 yıyorsun 3 atsan 5 yıyorsun bunları seyretmeye mı gıdeyım

timofte

sevgili akın yılmaz, mutlaka haklı olduğun noktalar var
aslında çok farklı düşüncelerde değiliz, takımın monoton  bir havaya büründüğü de doğru, gerçi bu sene istemediğimiz kadar adrenalin yaşayacağız öyle görünüyor.
ben yalnızca bu içimizdeki istanbulluların yaptıklarına meşruiyet kazandırmaması için öyle bir cevap vermiştim. çünkü biz fedakarsak onlara da taraftar diyebilmek için hatta Samsunlu diyebilmek için aynı fedakarlığı bekliyoruz. En azından şehirlerinin takımı düşme noktasındayken "oh" çekmemelerini..
Hatta bu sezon bile Türkiye Kupasında başarı şansımız var hala ama inşallah bu sezonu sağ salim atlatırız da artık gelecek için daha büyük hedefler, farklı vizyonlar ortaya konulur.

akınyılmaz

sevgili timofte zaten elde kaldı bir kupa oda olmazsa bitti valla . sen bilmezsın hasbi mentesoglunun baskanlıgı bırakmasında en buyuk etkenlerden bırıde ne bılırmısın samsunun sampıyonluga oynadıgı sene galatasaray samspıyon olmustu ve samsunda konvoy duzenlemıslerdı o zaman hasbı aga o zaman bız nıye ugrasıyoruz kardesım demıstı. ıcımızde ıstanbullular hep oldu ama samsunsporlular bu kadar hıç azalmamıstı .sen bılmezsın bız 2.liğde bile kapalı gişe oynardık samsunda ama ya 7-8 senedır stadta nerdeyse ortalama 2 yada 3 bın kısıye oynuyoruz .aslında sorgulanması gereken ıstanbullular degıl kaybolan samsunspor taraftarıdır.onlar nereye gıttı.koskoca 1 mılyonluk samsun kentınden stadı dolduracak 10 bın kişi yoksa sorun burda.bence yenı nesıl son 15 yılda gelen basarısız donemde samsunsporlu olmadı olamadı suc onlarda degıl samsunsporu zirveye oynatacak takım kuramayan ve yenı neslı samsunsporlu yapamayanlardır. timofte bır cocuk dusun yası 5-6 olsun koy ustune basarız gecen 15 seneyı al san 20 yasında fenerlı bır cocuk karsında sımdı sana soruyorum kabahat 20 yasındakı cocuktamı yoksa başkalrındamı .kusura bakma epey uzun oldu ama içimi dokemıyorum hala .

timofte

Estafurullah, sevgili akın yılmaz;
bence zaten forumlarda tek cümlelik yorumlar yazmaktan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir şey; konuları ciddiyetle ve önyargısız ele almak.

O yüzden sizin gibi eski dönemleri, başarılı günleri yaşamış olan bir Samsunsporlunun analizlerini okumaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim önce.

"Hatırlamayabilirsin" demişsin ama Çarşamba'dan Samsun'a taşındığımız 1992'den beri Samsunspor'la aynı şehirde olduğum sürece her maça, sıkça da deplasmanlara gidiyorum. Ve taraftardaki azalmanın canlı şahidiyim ben de.. Suç 20 yaşındaki çocukta mı, başkalarında mı demişsin; elbette yapana değil yaptırana bakmalı. Yalnız ben bu noktada dış etkenlerin ve Türk futboluna son dönemde egemen olan adaletsiz bakış açısının yadsınmaması gerektiğini düşünüyorum. En büyük etkenin bu olduğunu, ve Türk futbolundaki gidişatın tüm Anadolu kulüplerini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Yani 1980'lerdeki hatta 90'ların başındaki ortamla kıyaslamak bizi yanlış sonuçlara götürebilir.

Mutlaka bu genel gidişatın dışında Samsunspor'da olanlar ayrıca ele anılmalı. Takıma son yıllarda bir monotonluk havasının hakim olduğunu gözlemliyoruz. Her sezona belki de 80'lerden gelen hava ile büyük umutlar besleyerek giriyor, ilerleyen haftalarda sadece prestij maçları oynuyoruz. Bu yıl heyecansa heyecan, yukarıdaki grubun 4 puan gerisindeyiz Samsunlu yine takımına sahip çıkmıyor.

1994-1995 sezon açılışında Samsunspor Başkanı olan İsmail Uyanık,kapalı tribünü doldurmuş olan taraftarımıza yapmış olduğu konuşmada "Yeni nesil Samsunsporlu yetişmiyor dikkat edelim çocuklarımızı Samsunsporlu yetiştirelim" diyordu. O günlerde üstelik insanlarda şimdiki kadar iğrenç bir eğilim hakim olmasa da kendisi bir şeylerin farkındaydı. Artık Anadolu takımı desteklemenin akıntıya karşı kürek çekmek anlamına geldiği yıllara girilmişti.

Nasreddin Hoca'nın "Hırsızın hiç mi suçu yok?"demesi var bir de.. Popülist bir anlayış var ama ona kapılmak zorunlu değil. Artık Digiturk kahvehanelerine üç İstanbul takımının formalarıyla gidip tezahürat yaparak mutlu olma seanslarına şahit oluyoruz. Daha da ötesi takım düşme adayları arasında gösterilirken gol yediğimizde deli gibi sevinen hemşehrilerimize.

samet

varsa delikanlı istanbullu maç günü saat:2 de çiftlikte olsun.onlara öyle söyleyin...