İsmail Uyanık döneminde merak ettiklerim..

Başlatan tunç güvenoðlu, 24 February 2006, 15:08:27

« önceki - sonraki »

tunç güvenoðlu

beyler kusura bakmayın fazlaca bir biligm yok gibi zannediyorum da ismail uyanık samsunsporda neler yaptı yazarsanız bende bilgileneyim. o KADAR MİLYON DOLARA FUTBOLCULARI SATTIK ERTUĞRULUN SATARKEN  REKOR KIRDIK DIGITURK YAYIN GELİRLERİ FORMA GELIRLERI
AMA BAKIYORSUNUZ TRILYONLUK BORÇ. AMA LÜTFEN KÜFÜR VE HAKARET ETMEDEN YAZARSANIZ SEVİNİRİM

jean

kim ne derse desin kesin bilgi elde edemeyiz bu konu hakkinda kulubun durumu iyidi yusuf ziya yilmazdan sonra coktu ama 1 senedede o kadar cokulmez dedigim gibi isin aslini bilemeyiz yinede

Serkan

ismail uyanığın bu kulube kazandırdıklarını tartışın bence o adam bu takımı en kötü yerden aldı ayağa kaldırdı  ....

jean

yaptiklarini tartisamayiz tabiki adeta samsunsporla butunlesmisti yakisiyordu adama baskanlik

timofte

İsmail Uyanık'ın başkanlığı döneminde bazı yerlerde fısıldaşılan kimsenin çıkıp ortaya dile getirmediği bazı söylemler, Başkan görevinden istifa ettikten sonra had safhaya çıktı. burada Tuncano arkadaşımızın bilgilenmek için bu başlığı açtığından şüphe yok, her şey de herkesin fikrine saygı gösterilerek özgürce konuşulabilmeli. Benim de bu konuda bazı gözlemlerim var.

İsmail Uyanık Samsunspor'u ele geçirme, yıllarca yönetme peşinde bir insan değildi, göreve talip olan hiç kimse yoktu.  13 yıl boyunca takımımızı O yönetti, iyi-kötü günler gördük, kazadan sonraki istikrarsızlık son buldu ve 1.ligde kalıcı hale geldik. Hakemlere karşı, istanbul oligarşisine karşı sesini yükseltti. Samsunspor'un hakkını yedirmemek için her şeyi yaptı. Bütün Türkiye'nin "Samsunspor Başkanı" olarak saygı duyduğu bir isim oldu. Samsunspor taraftarı içinde de seveni, sevmeyeninden çok daha fazladır.

Süper ligde bu gemiyi yüzdürmek öyle maraton tribününde tezahürat değil dedikodu yapan insanların sandığı kadar kolay değil. Kaldı ki bu insan Samsunspor'u tek başına taşırken son yıllarda, açık konuşalım Yusuf Ziya Yılmaz isimli yerel yönetici ile yaşadığı sorunlar nedeniyle şehir bürokrasisi tarafından hep yalnız bırakıldı. Y.Ziya Yılmaz'a bir dönem Samsunspor'a değer verdiğini düşünerek sempati duymuştum, ne de olsa Samsunspor başkanlığı dahi yaptı ama sonrasında İsmail Uyanık'ı cezalandıracağım diye şehrin takımını yüzüstü bırakmasını, destekleri çekmesini bir Samsunsporlu olarak şahsım adına affetmem. Başka icraatları ile de Samsunspor konusundaki duyarsızlığını ortaya koydu zaten. Neticede borçların tek sorumlusu olarak Sayın Uyanık'ın lanse edilmesini insaflı bulmadığım gibi, borç miktarının bundan birkaç ay önce yaşanan polemiklerde abartılarak ortaya atıldığı da biliniyor.

Bütün bunları düşünmekle birlikte yeni yönetimin öyle ya da böyle zor bir dönemde bu görevi kabul ettiğini söylemek gerekir. Bazıları İsmail Uyanık takımın başındayken takıma uzak duruyor, desteklemiyordu. Böylece biz de bunların samimiyetinin ölçüsünü görmüş olduk. Kişilerle ilgili konuları Samsunspor'un önünde tutmalarından "şehrin takımına" bakış açılarını anladık. Bunlar gibi samimiyetsiz olamayız. "Adnan Ölmez başkanlığa geldi, biz ise Uyanık'ı seviyorduk" diyerek bizler Samsunspor'u desteklemeyi bırakacak değiliz. O insanlar gibi Samsunspor'a olan yakınlığımız kişilerle olan yakınlığımıza paralel değildir. Her zaman ve her yerde Samsunspor'un yanında olmuşuzdur. Çünkü Samsunspor'a olan sevgimiz; bu insanların politik mülahazalar ve hemşehrilik gibi düşüncelerle strateji belirlemesine benzemez.

Sonuç olarak İsmail Uyanık bu takımın başındayken maça bile gelmeyen, küme düşmekten korkmayan, "nasılsa Uyanık düşürmez" diyen, ortaya çıkıp yönetime talip olmayan bazı insanlar, bugün onu "yolsuzlukla suçluyorlarsa" ben bunu samimi bulmuyorum. Bunun da ötesinde Samsunspor'u en özverili biçimde desteklediğim 13 yılın başkanı hakkında bunların söylenmesi bir taraftar olarak beni dahi rencide ediyor. Çünkü; Vefa yalnızca bir semt adı değildir.

piyanist

İsmail Uyanık Son Zamanlarda Haksızca Eleştiriler Aldı.Bugün Eleştirenler Sanmayın ki O Gün Takıma Sahip Çıktılar.Hep İsmail Uyanık'a Yüklendiler.

KotuCocuk55

Buyuk başkana dil uzatmak= nankorluk , ihanet!

yirmiuc

baha55

timofteye yaptıgı yorumlardan ve verdiği bilgilerden dolayı tesekkür ediyorum,  ve yorumlarına aynen katılıyorum...İSMAİL BASKANIN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHE EDEN ADAMIN SAMSUNSPORLULUGUNDAN ŞÜPHE DUYARIMMM....
SANDIKDA GÖRÜŞÜRÜZ YUSUF ZİYAAAA

King Of The North

Adnan Ölmez de bu takım için iyi şeyler yapma gayretinde ve de başkan olmuş birisi.
Ancak Uyanık döneminde güçlü bir lobimiz vardı tv'yi açtığımda Uyanık başkanın konulara hakim oluşu,düzgüm diksiyonu ve hakkımızı arama anlamında yaptığı işleri de takdir ettim hep.
Umarım bunların hepsi Samsunsporun yararına olur.