SÜPER LİG 2025-2026 | 2.HAFTA | Kocaelispor 0 - 1 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 11 August 2025, 20:10:46

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2025-2026 | 2.HAFTA | Kocaelispor -  SAMSUNSPOR'umuz
16 Ağustos 2025
Kocaeli Stadyumu
Saat. 19:00
Beinsport

Ligin yeni takımı Kocaelispor'la deplasmanda oynayacağız. Kocaelispor'a şansımız genelde tutar. Biz geçen seneden beri istikrarlı ve başarılı bir şekilde gidiyoruz. Kazanacağımıza inanıyorum.

Kocaelispor İle 45. Lig Maçı

Samsunspor, Kocaelispor ile ligler tarihindeki 45. maçına bu hafta sonu çıkacak.

Cumartesi akşamı Kocaelispor deplasmanına çıkacak olan Samsunspor 'un rakibi ile geçmişten bugüne kadar oynadığı maçlarda çok büyük bir üstünlüğe sahip olduğu görülüyor.

İki takım arasında bugüne dek 44 lig maçı oynandı. Bu karşılaşmaların 23'ünü Samsunspor kazanırken 10 maç Kocaelispor'un galibiyeti ile bitti. 11 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Samsunspor'un attığı 75 gole, Kocaelispor 41 golle karşılık verdi.

İki takım arasında oynanan maçlarda Samsunspor'un hem Samsun'da hem de Kocaeli'de üstün olduğu görülüyor. Samsun'da oynanan 22 maçın 14'ünü Samsunspor kazanırken 6 karşılaşma berabere bitti. Kocaelispor'un yalnızca 2 galibiyeti var. Samsunspor'un 39 golüne Kocaelispor 12 golle karşılık verebildi.

İzmit'te oynanan 22 maçta da yine Samsunspor'un üstünlüğü görülüyor. 9 karşılaşmayı Samsunspor kazanırken Kocaelispor'un 8 galibiyeti var. 5 maç ise berabere bitti. Samsunspor'un attığı 36 golle Kocaelispor 29 golle karşılık verdi.

İki takım arasında oynanan son 12 maçın sadece 2'sini Kocaelispor kazanırken, Kocaeli'de oynanan son 6 maçın 5'ini Samsunspor kazandı.

_SoN_

Yeni hocalara,uzun süre sonra ilk taraftar önünde süper lig maçı, çok farklı bir havada ve dolu taraftara karşı olacaktır, bence zor maç olacak, en az onlar kadar istekli mücadeleci olamazsak bu maçta eli boş dönebiliriz. Tam konsantrasyon ile maç sonuna kadar mücadeleyi bırakmamamız lazım. Başarılar SAMSUNSPOR.

Furkan

jean

Kocaeliye sansimiz hep tutmustu aynisi olur insallah ts macinda fena oynamadilar en azindan maglup olmayalim

Sol Açık

Trabzonspor maçlarını izledim. Uğurcan'ın birkaç net kurtarışının da etkisi ile puan alamadılar. Diri bir takım, hiç kolay olmayacaktır.

Özellikle orta sahada oynayan Jo'ya hayran oldum diyebilirim. Sonrasında oyuncuya baktığımda 20 yaşında olduğunu gördüm ve biraz kıskandım, keşke biz alsaymışız dedim. Santraforları da Trabzon maçında çok etkili olamamış olsa da iyi bir oyuncu olduğunu her halinden belli ediyor.

Kocaeli'yi beğendim diyebilirim. Ama takımımıza güveniyorum. Bizim takımın bu ligde bozamayacağı takım yok bence... Zor maç olacak, umarım kazanırız.

Stoper

Biz bu rakibi çok yendik, umarım listeye yenisini ekleriz. Kocaeli, Trabzonspor maçında iyi bir görüntü verdi ama bizim oyuncu grubumuz bu ligin en iş bitirici ve en sürprize açık oyununu oynuyor.

_SoN_

varın kararına rağmen hakamenin duruşuna helal olsun, bence de çok yakın mesafeden avantaj sağlamayan bir elle oynamanın penaltı verilmemesi lazımdı. Var hakemi çağırdı ama orta hakem nadir görünen bir duruş sergiledi ve penaltıyı vermedi.

Elyesa

Stoper

Zor bir atmosferden üç puanla çıktık. Kocaeli ligin zor deplasmanlarından biri olur. Pek iyi oynamadık ama Panathinaikos maçı öncesi ne olursa olsun kazanmak harika oldu.

emre

Kocaeli eksikleri olsa da iyi takım kurmuş. Yıllar sonra super lige çıkmanın heyecanı ile ev sahipliğini iyi kullandılar. Böyle devam ederlerse ligin zor deplasmanlarindan olurlar.

55.hakan

Maçın kırılma anı Celil'in oyundan çıkmasıydı 2.yarı bir 10 dakika oyunda kalsa kırmızı görürdü. Forvet bölgesine acil transfer gerekli. Bu deplasmandan 3 puan çok iyi..

mehmet yılmaz

Benim için ilginçti, çünkü ilk defa Kocaeli deplasmanı yaptım. İlginç olmayan şey ise kazanmamız oldu. Çünkü Kocaelispor'a şansımız hep tutuyordu. Kocaeli Stadyumu berbat bir konumda ama çok iyi bir mimariye sahip diyebilirim.

Panathinaikos deplasmanı öncesi ligde çok kritik bir galibiyetti bu. Zor bir deplasman, zira tribünü olan bir takım Kocaelispor. Her üç puanda olduğu gibi bu da çok önemliydi. Ama kolay olmadı tabii.

Kocaelispor seyirci desteğiyle birlikte iyi başladı. Biz ilk devre istediğimiz oyunu oynayamadık. Fakat bunun temel sebebi geçen seneki oyunun Bennasser'ini aramamız oldu. Onun yerine oynayan Celil, Bennasser gibi pas bağlantısı sağlayamadı. Bu da orta sahada hem Ntcham'ı hem de Holse'yi düşürdü. Dolayısıyla orta alan bağlantısını yapamadığımız için klasik futbolumuzu oynayamadık. Üstüne bir de sarı kart görünce beklenildiği üzere devre arasında çıktı. Ancak maçın kırılma anı Kocaelispor'un gördüğü haklı kırmızı kart oldu. Onlar 10 kişi kalınca beklenen şey oldu ve kazandık.

Kocaelispor nispeten yeni bir takım. Yani beraber oynama alışkanlığı zayıf; üstüne bir de 10 kişi kalınca her ne kadar biz günümüzde değildiysek dahi oyun ezberi olan kuvvetli bir takımız. Geçen sezonun üçüncüsüyüz. İkinci devrede oyun tamamen bizim inisiyatifimizdeydi. Kocaelispor'un duran top dışında aksiyonu yoktu.

Biz oyunun hakimiyetini elimize aldık. Özellikle Ntcham doğru oynamaya, pas trafiğini sağlamaya başladı. Nihayetinde bizim Çarşambalı Rick 81'de attı. Deplasman tribünündeki bizler için oldukça keyifli, golü yiyen için ise üzücü bir durum. Nitekim duran topta Soner Aydoğdu'nun ortasında Rick'in golü bizim alıştığımız bir sahneydi. En son 1995-96'da lige ikide iki ile girmiştik, yine öyle yaparak başlamış olduk lige. Bugün Okan Kocuk ve Ntcham ayrıca iyilerdi. Rick ise en iyisi...

Tabii ki Thomas Reis'a yine övgü dolu sözlerimizi gönderiyorum. Hepsini hak ediyor...

Beş gün sonra Panathinaikos deplasmanımız var. Çok farklı duygular içerisindeyiz. Her maçın havası farklıdır. Elbette umutluyuz... 

jean

Yine klasik bir kocaeli galibiyeti 2 de 2 ile basladik uzun yillar sonra Boyle bir baslanginc oldu insallah ilk 5 te rahat bir sekilde bitiririz sezonu

brigand

Kocaeli'nde Mendes, Jo ve Petkovic'e karşı zorlandığımız anlar oldu. 10 kişi kalmasalar , oyunu son çeyreğe atamasak sıkıntı yaşayabilirdik.
Drongelen'in ekstra performansı bize galibiyeti getirdi. Marius ve Dimata ofansif kalitemizi ve organizasyonumuzu kötü yönde etkiliyor. Bu da hücum aksiyonlarını uygulama aşamasında bizi iyice kısırlaştırıyor, oyun devamlılığını sağlamamıza engel oluyor. Santrafor pozisyonunda seviye atlatabilecek bir isim hepimizin tek beklentisi belki de. Bu mevkide hata yapma veya düşük maliyet kovalama lüksümüz yok bana göre. Buna ek olarak her iki kanatta görev yapabilen, hızlı ve topla kat edebilen kanat oyuncusunu eklememiz lazım. Her iki pozisyon içinde transfer yapılacağı beyan edildi ama seviye olarak umarım aşağıda kalmaz gelenler.

Diğer taraftan ezberlerimizi ve takım savunmamızı uygulamaya devam edebiliyoruz. 2 maç 6 puan ile başlamak oyun olarak tatmin etmese de moral ve motivasyon açısından harika oldu.