SÜPER LİG 2024-2025 | 36.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz 1 - 0 Sivasspor

Başlatan mehmet yılmaz, 06 May 2025, 18:02:35

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2024-2025 | 36.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz  - Sivasspor
18 Mayıs 2025 Pazar
Saat 19.00
Yeni 19 Mayıs Stadyumu
Beinsport

7 Nisan 2012... Her Samsunsporluda travma oluşturan o kara gece.
Maçın bitiş düdüğü, ömrümün en kötü anlarından biriydi. Sahada olan oyuncular ve hatta benimle birlikte tribündeki 20 bin kişi arasında tek güçlü isyan Emin abiden gelmişti. Hiç birimiz, hele de takımımız onun kadar isyan edemedik bu hazin tabloya! Canım abim :(

O maç bizim onlarca senemize mal oldu Emin abinin sağlığını bozulmasının bile sebebi o küme düşmektir; hepimize çok zor zamanlar yaşattı Eğer kalsaydık muhtemelen Kazım Yılmaz devam ederdi ve hiçbir şey bu kadar kötü olmazdı

Adına ne derseniz deyin, gün Sivasspor ve Rıza Çalımbay'dan intikam alma günü, biz Avrupa'ya onlar kümeye...

jean

Ne yapip edip almaliyiz hem avrupa icin hemde 2012 in acisini cikarmak icin sivasin guldurmemek lazim bu macta

s_uzunkaya

Gel bakalım rızaaa. Takımı sözde Avrupa kupasına götürmek için sivassporu köpek gibi oynatan rızaaa.. Gelllll...

Dün gibi hatırlıyorum, bir önceki hafta kendi sahasında o sene uygulanan avrupa playoff grubuna kalabilmek için direk rakibi olan başakşehire zerre kadar top oynamadan 1-0 yenilerek bizim maçı sözde ölüm kalım maçı haline getirip futbolcuları resmen gazlamıştı. Bu maçıda sırf bu yüzden grublara kalsınlarda bizim maçta iddalası kalmasın diye özellikle takip ettiğim için hatırlıyorum. yemin ediyorum resmen oynamadı direk rakibi olan başakşehire karşı. Sonra geldi rıza şerefsizi bizim maçı final havasına soktu!!! ben öyle bir hırs öyle bir azim görmedim!! Tabii rıza şrfsizinin esas niyeti avrupa kupası eleme grublarına kalmak değil rakibimiz olan ve antrenörlüğünü, kankası canı arkadaşı olan mehmet özdileğin antalyasına kıyak yapmaktı! zaten elemelerdende çıkamamışlardı. Bu işi memetle görüşüpte bu senaryoyu hazırladıklarına adım gibi eminim....  Ben sivas takımına ve şehrine bu bağlamda kızmıyorum. O sene küme düşerek taa 2. liglere kadar süren 11 yıllık kabusumuzun tek sorumlusu RIZA dır.....

GEL BAKALIM RIZAAA GEELL. KESER DÖNDÜ SAP DÖNDÜ GELLLLL.....

Raqua55

Yıllar sonra foruma yazıyorum bu maç için döndüm. Yazarken gerçekten duygulandım; istemsizce gözümden yaş geldi. Ya hızlı geçen zamana ya da başka bir şeye... Bilmiyorum. Neyse ne.

Lise 2'ye gidiyordum, 7 Nisan 2012... O maçı unutmak mümkün değil. Hayatımın en büyük futbol travmasıydı. Aylarca futbola bakamadım. Belki de hâlâ unutamadığım tek maç

odur.Kazanıp kümeye gönderelim onları da. Biz ne yaşadıysak, şimdi sıra onlarda. Saldır Samsunsporum.

_SoN_

O günü ve maçı hiç unutamıyorum, asla unutmam! Bu maçı ne yapıp edip almalıyız, o Rıza ve Sivas bize yaşattığını yaşamalı, kesinlikle başka yolu yok, taraftar olarak bunun bilincinde olmalıyız maçta, ayrıca yönetim ve teknik ekipte anlatmalı oyuncularımıza bu maçın önemini, intikamsa intikam! Bu maçı almalıyız .

brigand

Hikayesi olan ve bizim açımızdan 13 yıl sonra, içimize oturan bir hesabı kapatma fırsatı veren maç haline geldi. Şehir, bu maçı beklediğini ve bu hikayenin içinde olmak istediğini gösterdi. Sıra sahadaki oyuncular ve teknik ekipte.

Dün galatasaray'ın kupayı almasıyla birlikte, 3.lük ligin geri kalanı için neredeyse şampiyonluk kadar önemli hale geldi. Direkt Avrupa Ligi playoff'larına katılıp, kaybetsek bile Konferans Ligi aşamasına kalmak, 6 maçlık Avrupa süreci garantisi veriyor. Play-off'u geçip Avrupa Ligi grubu ve 8 maç ise artık hayal ötesi bir durum olacak. Diğer taraftan sezonu 4. ve 5. sıralamalara göre 1 ay geç açıp ilk maçı 21 Ağustos'ta daha hazır şekilde oynamak da çok büyük avantaj.

Çok acayip bir sezonu geride bırakırken, bu sezonu 3. kapatabilmek efsanevi bir sonuç olacak bizim için. Açıkçası kalan maçlardaki rakiplerimizin durumlarına baktığımızda, bu şansımız çok yüksek. İnsan bu 3 maçı ve elde edebileceklerimizi düşündükçe heyecandan yerinde duramıyor.

Daha çok isteyen, Eyüp maçının sinerjisini devam ettiren ve dinlenmiş şekilde coşkusunu artıran bir takım bekliyorum. Allah'ın izniyle hem kazanıp 3.lüğü geri alacağımız hem de Sivas'ı kümeye gönderip hesabı geç de olsa kapatacağımız bir Pazar akşamı olacak.

jean

En azindan konferansa on elemelerini garantiledik maca daha rahat cikacagiz 4.lugu kaptirmayip UEFA on elemesine gitmeliyiz

mehmet yılmaz

Hafta içi, Avrupa kupalarına gitmeyi garantiledik. Yüksel Başkan'ın şahsında yönetim kurulunu, Thomas Reis hocamızı, futbolcularımızı ve emeği geçen herkesi kutlarım. Tarifsiz bir mutluluk bu...

Şimdiye 7 Nisan 2012 günü oynadığımız ve Süper Lig'den düştüğümüz Sivasspor maçının rövanş günü geldi. Özne ile çok ilgilenmiyoruz. Yani Sivasspor'la veya Sivas şehriyle hiçbir derdimiz yok. Fakat orada, o gün biz kaybettiğimizde rakibimiz Sivasspor'du. Ve yine işi ilginç kılan şey şu, şartların tamamen değişmiş olması. Keza o dönemin teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın yine Sivasspor'un başında olması ve onun "ne yapalım, Avrupa'ya mı gitmeyelim?" ifadesi her zaman bizim hatırımızda yer almıştı.

Bizim bu düşüncelerimizi Sivaslıların anlaması mümkün değil. Çünkü onların şehirlerinin takımına yüklediği anlamla, bizim şehrimizin takımına yüklediğimiz anlam; onların şehirlerinin takımıyla kurduğu aidiyetle, bizim şehrimizin takımıyla kurduğumuz aidiyet ve onların şehirlerinin takımını tutmasıyla, bizim şehrimizin takımını tutmamız aynı şeyler değil. Çok farklı duygular içerisinde olduğumuz için anlamaları mümkün değil. Daha bir hafta önce ligin en kritik maçında iç sahada bile tribünleri dolduramayan ve yine bizim bu maçımıza taş çatlasa 50 kişi gelecekler için anlaşılabilir bir şey değil.

7 Nisan 2012 akşamı hayatımın o ana dek en kötü akşamıydı. Ancak gördüm ki, tek başıma değilmişim. Her Samsunsporlunun o maça dair travmatik anıları var. Hüseyin Göcek adlı bir vasıfsız hakem var mesela. Eneramo'nun taklası, daha beteri Erman Kılıç'ın ukalaca gol sevinci var. Ve tabii Emin abim vardı. Maçın bitiş düdüğü, ömrümün en kötü anlarından biriydi. Sahada olan oyuncular ve hatta benimle birlikte tribündeki 20 bin kişi arasında tek güçlü isyan Emin abiden gelmişti. Hiç birimiz, hele de takımımız onun kadar isyan edemedik bu hazin tabloya! Oğlu avukat Mustafa kardeşime söylediği gibi, "bir on dakika ayağa kalkabilseydi keşke." Emin Kaptan ayağa kalkabilseydi, Kadir Bekmezci'nin ara pasında araya girer o şutu çektirmezdi. Bir pozisyonda da ileri gider, orayı dağıtır, bir şeyler yapar ve golü bize attırırdı.

Şayet o akşam küme düşürülmeseydik, şu an yaşadığımız güzel günleri on yıl öncesinden yaşayabilirdik. Çok şey farklı olurdu. O gece her yaştan Samsunsporlunun döktüğü gözyaşları, bizi bekleyen çok kötü yılların habercisi olmuştu adeta.

Aradan on üç sene geçmiş. Bu yazıyı yazarken tam on üç yıldır giymediğim, küme düştüğümüz o maçta takımımızın giydiği şimşek formamızı giydim. Bu maçtan sonra hep giyeceğim. Rövanş zamanındayız. Bu arada rövanş İngilizce kökenli bir kelimedir ve revenge olarak yazılıp, Türkçeye intikam olarak çevrilir.

Öyle ya, ne yapalım? Avrupa'ya gitmeyelim mi?

_SoN_

Alıntı yapılan: _SoN_ - 14 May 2025, 22:45:10O günü ve maçı hiç unutamıyorum, asla unutmam! Bu maçı ne yapıp edip almalıyız, o Rıza ve Sivas bize yaşattığını yaşamalı, kesinlikle başka yolu yok, taraftar olarak bunun bilincinde olmalıyız maçta, ayrıca yönetim ve teknik ekipte anlatmalı oyuncularımıza bu maçın önemini, intikamsa intikam! Bu maçı almalıyız .

Tam isabet, Allah'ın adaleti işte bu. Sahadaydık, hep bir ağızdan İNTİKAM diye bağırmayı hiç hayal etmezdim ama bunu da yaptırdılar bize. Hak edene hakkını teslim etmiş olduk. Özellikle takımın başında rıza nın olması ayrıca anlamlıydı. Özetle ne diyoruz AVRUPAYA MI GİTMEYALİM !

jean

Hesap kapandi tersi olsa icimizde kalmaya devam edecekto

mehmet yılmaz

Samsunspor'umuz Sivasspor'u mağlup ederek hem emaneten verdiği 3. sırayı geri aldı, hem de rakibini küme düşürerek 2012'nin rövanşını... 
Bu rövanş/intikam metaforu bir motivasyon oluşturdu şehirde. Gün boyu Samsun'dan gelen fotoğraflar, video görüntüleri değerliydi. Maç öncesi Çiftlik'te bir kortej oluşturulmuş. Bu motivasyon elbette futbolculara da sirayet etmişti. Tribünler büyük ölçüde doluydu. Bu arada Emin Kaptan'ın ruhu şad olsun. Emin Abi o maçın sembol isyan ismiydi.

Avrupa Kupalarına katılmayı hafta içi garantilemiştik. Fakat Avrupa'ya üçüncü olup gitmekle dördüncü, beşinci olup gitmek arasında epeyce bir fark var. Umarım biz üçüncü oluruz. Bütün bunları göz önüne getirdiğimizde bu maçı kazanmamız için pek çok sebep vardı. Nitekim maça çok tempolu başladık. İlk 10-15 dakika Sivasspor neredeyse topa dokunamadı diyebiliriz. Maçın 9. dakikasında Dimata hepimizin kafasını karıştırmaya devam ederek güzel bir gol attı. Niçin Dimata kafamızı karıştırıyor derseniz; bundan bir ay önce sezon sonunda hangi yabancılar gönderilsin deseydik mutlaka Dimata'nın adını da sayardık. Ancak son üç haftada dört gol attı. Bizi yukarıda tuttu, Avrupa'ya götürdü. İyi de oynadı bir yandan. Üstelik santrafor mevkiinde oynamasına rağmen iyi oynadı. Onun için biraz kafamızı karıştırdı. Şimdi acaba kalsa mı diye düşünüyoruz.

Bugün takım iyi futbol oynadı. Tempomuz iyiydi. Savunma beşlisi ve Bennasser ile Ntcham gayet iyilerdi. Defansif anlamda neredeyse pozisyon vermedik.

Sivasspor zaten zayıf olan kadrosunu iyice daraltmıştı. Manaj'ı kadro dışı bırakmalarını kendisine soran muhabire maç öncesinde Rıza Çalımbay'ın verdiği cevapları dinleyince maçı kesinlikle kazanacağımızı düşünmüştüm. Dar Sivasspor kadrosu pek bir şey üretemedi. Hücum anlamında da bizi pek zorladıklarını söyleyemeyiz. Tabi burada bizim savunma oyuncularının kanat bekleri de dahil olmak üzere iki stoperimizin gayet iyi gününde olması da hayli etkiliydi. Çok bastık orta sahada, çok koştuk. Dinamik bir oyun sergiledik. Carlo Holse oyundan çıkarken bile koşuyordu.

Maç öncesi beklentilerimizin hepsinin gerçekleştiğini söyleyebilirim. Bu arada Thomas Reis'ın hem bu maç hem de sezon geneli için hakkını teslim edelim. Çok başarılı bir hoca. Hatta bence ligin en başarılı hocası. Çünkü eldeki malzemeden azami verim elde etti. Transfer yasağı vardı. Kadro daha daraltılmıştı.
Son olarak, yarın 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün Samsun'a geldiği günü 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı olarak kutluyoruz. Maçta şahane bir pankart vardı. "Kurtulan şehir değil, kurtaran şehir Samsun" diye.

Artık Avrupa kupalarına takımını gönderen şehir de diyecekler; inşallah bir gün gelecek şampiyon şehir de olacağız.

Elyesa

2012deki maca hollandadan gelip coook buyuk uzuntu yasamasdim evet o sahada taraftarlarla beraberdik...Cooook guzel oldu bu galibiyet hemde ayni hocanin sivasin basinda olmasi superdi..Intikam alindi cooook rahatlkadik..Buyuk oglum 4 yasindaydi superligden düsdugumuzde yillarca super lig hasreti cekdik ogluma hep sunu deidm oglum biz coook uzun sureler superligdeydik birturlu dusurulduk bi alt lige ama birgun yine gelicez demisdim..Ve Kecioren maciyla beraber gelmisdik superlige ogullarimla kutlamalara katildim ALLAH`a sukurler olsun bugunleride gorduk..Uzun Yillar Superligde kalma Umuduyla Basarilar SAMSUNSPOR`um

brigand

''Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner'' atasözünün birebir uygulaması niteliğinde bir hafta yaşadık. Takımımıza, bize 13 yıl sonra bu hesabı kapatmanın mutluluğunu ve rahatlamasını yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

emre

Kaderin cilvesi...

Rıza Çalımbay Hatay'ı düşünmesine rağmen kalksın Sivas'ın başına gelsin.
Bizim Gekas'ın oynamaması gibi en onemli adamları Manaj'ı oynatmasınlar.
Maçtan 2 hafta olmasina rağmen bizim galibiyetimizle Sivas küme düşsün. Hesap soruldu. Biti gitti.

Samsunum sen korkma. Kullar kader yazamaz.