26 - Mustafa Sevgi

Başlatan berusa55, 01 September 2014, 20:52:17

« önceki - sonraki »

cakir55

Mevkisi orta sahanın Ortası değil kesinlikle sol kanata geçmeli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ollivanders

Alıntı yapılan: cakir55 - 24 August 2015, 13:59:01
Mevkisi orta sahanın Ortası değil kesinlikle sol kanata geçmeli.

Tam aksi ortasahanın ortası veya sol iç olarak oynamalı . Kanat oynayamaz mustafa sevgi

beşnumara

M.sevgi ön liberi oynatılıp Taha ve Hasan performansı beklersek yetersiz görürüz. Tahanin yokluğunda idare etsin yeter. En azından o bölgeye iyi oyuncu alınana kadar.

ngonge

Mustafa Sevgi bu ağırlığı ile ancak sabit bir rol ile verimli olur. O da diğer mevkiler onun yerini kapatırsa ancak. Duran toplar ile çok fark yaratıyor, iyi paslar atıyor ama baya ağır maalesef.

nomak55

Alıntı yapılan: Serpico - 24 August 2015, 18:28:06
Tam aksi ortasahanın ortası veya sol iç olarak oynamalı . Kanat oynayamaz mustafa sevgi

bende sana katılıyorum kanat oynayacak adamın devamlılığı olmalı onu kaldıracak ne fizik gücü nede dayanıklılığı var.

CoRaqLi55

Bende sizin gibi dusunuyorum.Kanatta oynayacak adamin biraz daha hizli olmasi gerekir bence.Mustafa hasan ve tahanin onunde daha verimli olabilir.

cakir55

forvet arkasına okeyim ama ön liberoda oynayamaz. Kanatta pas alışverişi topu Ayağında tutması önemli.

cakir55

Kanat Dediğin oyuncu hızlı olur diye bir mantıkta olmaz.

Başka kulüplerden örnek vereyim.
Manchester : Depay-Mata
City: Navas-Silva
Fener: sow-Kuyt

Gibi gibi bu liste uzar gider. Burda dikkat çeken şey bir kanatın hızlı olup diğerinin daha dengeli pas alışverişi iyi olan top tutan adamlardan olması.
Eğer üçlü forvet oynasaydık bu  dediğinize katılırdım.
Ronaldo Benzema Bale.

4-2-3-1 de bir kanat eğer 4-4-2 oynuyorsak iki kanat birden dengeli Ayağında top tutan adamlardan oluşmalı.

Furkan

Alıntı yapılan: cakir55 - 26 August 2015, 22:17:29
Kanat Dediğin oyuncu hızlı olur diye bir mantıkta olmaz.

Başka kulüplerden örnek vereyim.
Manchester : Depay-Mata
City: Navas-Silva
Fener: sow-Kuyt

Gibi gibi bu liste uzar gider. Burda dikkat çeken şey bir kanatın hızlı olup diğerinin daha dengeli pas alışverişi iyi olan top tutan adamlardan olması.
Eğer üçlü forvet oynasaydık bu  dediğinize katılırdım.
Ronaldo Benzema Bale.

4-2-3-1 de bir kanat eğer 4-4-2 oynuyorsak iki kanat birden dengeli Ayağında top tutan adamlardan oluşmalı.

Kardeşim güzel yazmışsın kadroları felan da hadi City'i geçiyorum çünkü Silva yavaş olmasına karşın günümüz futbolundaki en akıllı oyunculardan birisi. Bu sebeple City'i çıkarırsak Silva'dan ötürü bu takımların ne başarısı var?

cakir55

Alıntı yapılan: Furkan - 27 August 2015, 22:52:58
Kardeşim güzel yazmışsın kadroları felan da hadi City'i geçiyorum çünkü Silva yavaş olmasına karşın günümüz futbolundaki en akıllı oyunculardan birisi. Bu sebeple City'i çıkarırsak Silva'dan ötürü bu takımların ne başarısı var?
Fener o dediğim kadroyla şampiyon oldu. Manu nun durumu ise cok farklı. Hoca Kaynaklı sorun yaşıyorlar.
Aynı örneklerden gsyi de verebiliriz. Zamanında Amrabat-Hamit oynuyordu. Çift forvet oynarlarken.

Eğer dengeli bir takım yapmak istiyorsak çift forvet oynuyorsan bunu yapmak zorundayız.

Üst tarafta yazdım mı hatırlamıyorum ama Ümit hocanın Musa'yı oynatma sebebi de bu ama Musa Çoktan Kafasında bitirmiş futbolu.

cakir55

Sizin Dediğiniz söyle olur

Üçlü orta saha yaparız.

M.yıldırım-Hasan-M.Sevgi

Önlerinde üç zenci atarız.

Ofe-kone-Ekigho

SSKLA

depay ve mata yavaş topçular mı, ya da (hele ki)jesus navas? şu an hayretler içindeyim :o ??? ki silva da yavaş bir topçu değil, yani bu adamları türkiyede oynayan adamlarla karıştırmak büyük hata bunlar hem tekniğe hemde hıza sahip oyuncular.

Not: mata çok yüksek bi hıza sahip değil ama kabul edilebilir bir hızı var. Ayrıca yavaş kanat oynatabilirsin ama orta sahan çok sağlam olmalı ki onlar oynayabilsin. çünkü eğer hızlı bir atakla vurmayacaksan rakibi topa hakim bir  futbola oynamalısın.

edit: yani dediğin şey bi nebze manu için geçerli

##kdc##

takımın ayakta kalan tek adamıydı, nazar değmesin

Burak

Bence çok faydalı oynuyor 3.golde çok net asist yaptı.Bir Hakan Bayraktar değil ama andırıyor oyunuyla

maço

Alıntı yapılan: maço - 24 August 2015, 13:14:16
hakan bayraktar rolüne bürünebilecek yeteneği var ,
oyuna hükmetmeli ,yer geldiğinde oyunun temposunu arttırmalı yeri geldiğinde düşürmeli,yeri geldiğinde ters kanada oynayabilmeli ,o yetenek var

Yavaş yavaş Takım'ı oynatmaya başladı,
Fizik ve yaşına rağmen iyi mücadele ediyor.
Bozmadan devam