PTT 1. LİG 31. HAFTA | Ankaraspor - Samsunspor'umuz

Başlatan berusa55, 15 March 2014, 22:23:47

« önceki - sonraki »

Furkan

Tribünden gördüğüm kadarıyla çok genç yaşları 20-25 arası değişen bi polis grubu vardı. Olaylar biraz da bu yüzden gibi geliyo bana biraz olgun tecrubeli birileri olsa başında bu adilikleri yapmaya cesaret edemezler. Zaten cahiller bide tecrübesizlik de olunca sapıtıyor ibneler

Sent from my iPhone using Tapatalk

berusa55

Musti

Geçen hafta Kalpar'ın oyun anlayışına en uygun sistemin 4-3-3 olduğunu yazmıştım.

Alıntı yapılan: Musti - 16 March 2014, 21:35:37
Kalpar'ın 4-2-1-3 sisteminde rakip baskılı oynadığında ilerideki 4'lü ile orta sahadaki 2'li arasında kopukluk yaşanıyor. Çoğu zaman Musa Aydın yardıma gelse de Umar ve Ekigho'nun takım oyununa bir türlü alışamamaları hem orta sahada eksik kalmamamıza hem de Adiloviç'in yalnız kalmasına neden oluyor.

Günümüzde oyun boyuna kısalıp enine genişlerken, Kalpar'ın oyun anlayışında oyunu enine daraltıp boyuna uzatmak var. Bu da ikinci bölgede baskı kuran rakibe karşı sürekli top kayıplarına yol açıyor.

Bence Kalpar'ın oyun anlayışının tek sıkıntısı bu. Bunu aşmanın tek yolu da orta sahadaki ikilinin yanına Musa'nın çekilmesi.

Yani 4-3-3 en ideali. Sol iç Taha, sağ iç Musa.

Özellikle bu sistem deplasmanlar için çok uygun hele ki Ankaraspor gibi bir takıma karşı.

Fakat Kalpar orta sahada farklı bir 3'lü çıkardı. Son haftalarda gözden düşen Erdem yerine ön liberoda Adnan, sol içte Taha ve sağ içte uzun süredir oynamamış böylesine önemli bir maça kadar çok az süre almış Zafer.

Süpriz bir şekilde Musa Aydın yedekti. İleri üçlüde Adiloviç ise takım oyunundan uzak iki Nijeryalı'nın arasına pivot olarak konulmuştu.

Bu diziliş ile takımın orta saha direncini artırmayı düşünen Kalpar, hücumda ise Ankaraspor'un geride bıraktığı boşluklara atılacak toplarla Umar ve Ekigho'nun etkili olabileceğini, Adilovic'in ise bu ataklarda arkadaşlarına pivot görevi görüp pozisyon hazırlayabileceğini, hava toplarında ise rakip defansa üstünlük kurabileceğini düşünmüş olabilir. Musa Aydın hariç tüm kozlarını sahaya sürmüş.

Bu taktik savunma yönünden başarılı olsa da hücum olarak istenen üretkenliği sağlayamadı. Çünkü Ankaraspor da orta sahayı kalabalık tutup neredeyse santraforsuz oynadı. Haliyle de maç orta sahada kilitlendi.

Rakibe tek net pozisyon dışında doğru dürüst pozisyon vermedik. Hücumda ise Ekigho ve Umar neredeyse tüm topları ezdi. Adiloviç ise hava toplarında rakiplerine üstünlük kuramadı ve yine Nijerya Ltd.Şti. 'nin kurbanı oldu.

İlk yarının ilk yarısı rakibe üstünlük kurduk fakat sonra rakip oyunu dengeledi ve topa daha çok sahip oldu. (Maçın ilk yarısında 2 dakika uzatma oynandı.) İkinci yarı ise tam bir hengame içinde geçti. Al takke ver külah derken maçın 80. dakikasına gelindi. Maç o kadar stresli geçiyordu ki sürekli oyun duruyordu ve iki takımın hocası da bu dakikaya kadar oyuncu değişikliği yapmayı unuttular.

Ve 75.dakikada Kalpar'dan beklenen hamle geliyordu. Tek kozu Musa Aydın kenarda bekliyordu. Fakat oyun uzun süre durmadı. Ancak oyuna 80. dakikada girebilecekti. Televizyon başında bu 5 dakika boyunca acaba kimi çıkaracak diye merak ediyordum. Çıkması gereken oyuncu kesinlikle o dakikaya kadar saç baş yolduran Ekigho'ydu. Geç de olsa Musa'nın girmesi doğru hamleydi. Adiloviç'in hücumda etkinliğini arttıran Musa, son dakikalarda kullanacağı duran toplarla da galibiyeti getirebilirdi.

Meraklı gözlerle kim çıkacak diye beklerken orta sahada uzun süreden sonra oynamasına rağmen böylesine zorlu bir maçta adeta savaşan ve haliyle yorulan Zafer oyundan alınıyordu.

O sırada Ekigho'nun başına buyruk oyunu yüzünden aynı kanattaki savunmacısı Ahmet Burak'ın baldırı çekiyor ve değişiklik işareti yapılıyordu. Yerine giren oyuncu Murat Akyüz'dü. Şimdi tek oyuncu değişikliği hakkı kalmıştı Kalpar'ın. Tek hakkını maçı kazanmak için mi yoksa beraberliğe yatmak için mi kullanacaktı diye beklerken 85. dakikada oyunuyla adeta beni çıkarın diye bağıran Ekigho değil yalnız kovboy Adiloviç çıkıyordu. Yerine giren oyuncu ise bir hücum oyuncusu değil savunma oyuncusu olan Turgay'dı.

Maçın sonuna da 5 dakika ekleyen hakem duraklama içinde duraklama oynatıp maçı 1 dakika daha oynattı.

Böylelikle Kalpar maça başladığı taktiğin tutmaması üzerine deplasmandan hiç olmazsa 1 puan almanın iyi olacağını düşündüğünü göstermiş oluyor ve Ekigho'ya 98 dakika sabrederek erenler mertebesine ulaşıyordu.

berusa55

25 March 2014, 19:37:34 #243 Son düzenlenme: 25 March 2014, 22:09:49 berusa55
"Ankaraspor'u şikayet edeceğiz"

25.03.2014 17:26:01  

Başkanımız Emin Kar, "Hayatımda Ankaraspor maçı kadar kötü bir deplasman, kötü karşılama görmedim. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na'na, Türkiye Futbol Fedasyonu'na, MHK ve ilgili her yere raporlarımızı yazarak bugünden itibaren bildireceğiz" dedi.

Samsunsporumuz'un başkanı Emin Kar Ankaraspor deplasmanında yöneticimize, taraftarımızı ve futbolcularımıza yapılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanımız Emin Kar, yönetim kurulu üyeleri Recep Hun, Mehmet  Bank, Erdem Eynel, İbrahim İnan, Oğuzhan Serinkaya ve Muammer Göksel ile birlikte yaptığı basın toplantısında olayları resimleriyle birlikte anlattı. Gerekli yerlere şikayetlerin yapılacaıının altını çizen başkanımız Emin Kar şunları söyledi:

"Anakraspor maçında çıkan olayların, rakip takım oyuncusu Abdullah Karmil'in üzerinden başladı. Bu oyuncunun niye  Bu kadar asabi ve saldırgan olduıuna bir anlam veremedim. Takımın başına geleli birçok deplasmana gittik.  Tüm takımlar bize geldi. Ama hiç bu kadar bir deplasmanda kötü muamele ile karşılaşmadık. Bu kadar kötü  muameleyle benim oynadııım dönemde de hiç karşılaşmadım. Bize gelen takımlara son derece misafirperver   davranıyoruz. Bizim de gittiıimiz çoıu deplasmanlarda da aynı misafirperverliıi görüyoruz. Hayatımda  
Ankaraspor maçı kadar kötü bir deplasman, kötü karşılama görmedim."

"Zaten olaylar maç öncesi başladı. Neticesinde maçın başlamasına 3-5 dakika kala Ankaraspor'un başkanı  olarak görülen ama görünüşte Ankaraspor'un başkanı olmayan Ahmet Gökçek, müthiş bir koruma ordusu ile maça  geldi. Bu normaldir. Bize maç boyunca bir bardak su bile ikram etmediler. Bu mu misafirperverlik. Bırakın  bizi bizimle birlikte maçı izlemeye gelen Gençlik ve Spor Bakanlııı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden'e de  aynı muameleyi yaptılar."

"Saha içerisinde başta Ankarasporlu oyuncu Abdullah Karmil, daha sonra Galip Güzel'in inanılmaz sert  futbolu ve agresif olmaları, burada da maçın hakeminin bunlara müsemma göstermesi bana göre olayların  başlamasındaki başlıca nedenlerindendi. Sahanın içerisinde sertlik olabilir. Hakem buna göz yumabilir.  Abdullah ve Galip'in, özellikle antrenörleri Osman Özköylü'nün, maçın 4. hakemi çizginin tamamen dışında  kalması maçın biraz sert geçmesine neden oldu. Biz 14 haftadır yenilmiyorduk, onlar da 11 haftadır liderdi.
Ama onların liderlikten olmaları bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi deıerlerimizin, puanlarımızın peşindeyiz.  Biz ligi birinci bitirmek istiyoruz."

"Biz maçla ilgili dökümanları hazırlıyoruz. Daha 18 yaşında olan bir kalecimize, Abdullah Karmil'in 'daha 3 günlük çocuksun, bu kadar vakit geçirilir mi' diyerek üzerine saldırdı. Daha sonra benim yanımda oturan  Ahmet Gökçek ve yanındaki korumalarla beraber sahanın içerisine kadar giderek bütün futbolcularla  tartışmıştır. Ankarasporlu Abdullah Karmil ve Galip Güzel'in provoke hareketlerine raımen bir tane  seyircimiz sahaya girmedi. Devre arasında Ahmet Gökçek'in talimatı ile 15-20'ye yakın kişi ve üzerilerinde  ilk önce mont daha sonra Ankaraspor forması ile beraber sahaya 1.5 metre boyundaki kokteyl masasını aşaııya attılar. Ne yazık ki, devletimizin polisi kokteyl masasını alıp dışarı çıkarttı."

"Olayların Abdullah üzerinden başlaması bizleri çok yaralamıştır. Onun için gerekli olan Gençlik ve Spor  Bakanlığı'na, Türkiye Futbol Federasyonu'na, MHK ve ilgili her yere raporlarımızı yazarak bugünden itibaren şikayetlerimizi bildireceıiz. Yediıimiz gazdan dolayı halen düzelmiş deıilim. Maçı yaptıkları tezahürat ve  şovlarla güzelleştiren taraftarlarımıza halen biber gazının etkisinde evlerinde yatıyor. Taraftardan  sorumlu yöneticimiz saha içinde görevini yaparken sıkılan biber gazından hastaneye kaldırıldı. Bebeıin  bulunduıu tribüne bile biber gazı sıkıldı. Bunlar hep belgeli ve resimli. Dediıim gibi gereken şikayet  gerekli yerlere yapılacaktır. ışin peşini bırakmayacaıız."

Kaynak

Stoper

Alıntı yapılan: Şehr-i Samsun - 25 March 2014, 18:00:54
Ankara deplasmanına giderken yapılan yeni beste.Beste konusunda Tribünümüzde eksikliği çok hissedildiği kesin.Bu konuda Az buçuk bir katkısı olacak bir beste.Umarız tutulur.

Vuralım cimboma fenere.
Yenelim trabzonu avni akerde
Yeter artık bitsin bu hasret.
Allahım bize süper ligi nasip et.

https://www.facebook.com/photo.php?v=699514180098683

Vuralım cimboma fenere.
Yenelim beşiktaş'ı inönü de.
Yeter artık bitsin bu hasret.
Allahım bize süper ligi nasip et.

Böyle daha iyi olur bence.. dillerden düşürülmüyor ts,iyice egoları şişirildi.
61.dk da bağırılma olayı da bitmeli.

mehmet yılmaz

TFF raporu çok ağırmış.
Büyük ihtimalle seyircisiz oynama cezası alacağız :(

kuzey55

Seyircisiz oynama cezası alırsak büyük bir organizasyonla stadın dışından en az 20 bin kisiyle takıma destek vermeliyiz.insallah böyle saçma bi ceza vermezler tabi.

FaTiH_HaN

Artık nispeten kolay bir maç olarak gördüğümüz takımla bu cezayı atlatmak da bir şanstır deyip avutacaz kendimizi bu ceza Mersin maçı için olsa çok büyük sıkıntı yaratırdı. Eğer ceza gelirse ki ben taraftara ve yönetime yapılan terbiyesizliğin cezayı saha kapatmadan para cezasına çevrileceğini umut ediyorum, aksi bir durumda maçtan önce tesislere bir organizasyonla kalabalık şekilde gidip durumu lehimize çevirecek bir hamlenin çok yerinde olacağını düşünüyorum, malum takım taraftarının itmesiyle bu günlere, iddaalı konuma geldi. Artık şampiyonluk yarışına girdik Emin başkan da ilk defa '1. olarak süper lige çıkmak istiyoruz' dedi şehir tam manasıyla buna kitlenmiş durumda Allah bize yardım etsin bu taraftarın çektiği çileyi verdiği emeği inşallah boşa çıkarmayacaktır.

Aslankaya

AlıntıİYİ MÜCADELE ETTİK
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Ankaraspor karşılaşmasının kendileri açısından çok önemli bir maç olduğunu vurgulayarak, "Buradan alacağımız 3 puan önümüzü açacaktı. Kaybetmemek de çok önemliydi. Her şeyden önce kaybetmeden kazanmanın yollarını nasıl yapabiliriz bunun çalışması içerisinde olduk. Çok iyi mücadele ettik. Oyuncularım iyi mücadele ettiler, o kadar güzel görevler yaptılar ki. Zaman zaman futbol hareketli bir oyun olduğu için oyuncu kaçırdığımız pozisyonlar da var. Olabilir bunlar. Ama arzu, istek ve hırs çok önemliydi" dedi.

MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ
Sonuç olarak buradan alınan 1 puanın kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizen Kalpar, şöyle devam etti: "İlk yarıda yakalamış olduğumuz pozisyonu gole çevirmiş olsaydık ikinci yarıya avantajlı başlayacaktık. O zaman daha değişik düşüncelerimiz olabilirdi. Kaybetmediğimiz için mutluyum. Son 5-10 dakika içerisinde karambol pozisyonlar oldu. Gol de olabilirdi. Maçın hakkı beraberlikti. İki takım da kazanabilirdi. İki takım 2 puan kaybetti."

İLK 6 VURGUSU YAPTI
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, yenilmezlik serilerinin 14 maça çıktığını da anımsatarak, "Bu ivmeyi devam ettirmek ayrıca bir önemli. Yolumuza sağlıklı, emin adımlarla devam etmeye çalışıyoruz. İstediğimiz sonuçlar olursa daha değişik hesaplanabilir. İlk 6 içerisinde olduğumuz için mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bizi takip eden Manisaspor'dan 7 puan önde olduğumuz için 3 maç demektir bu. Avantajlı durumdayız. Bundan sonra artık ilk 6 değil de önümüzdeki maçları kazanabilme adına mücadele edeceğiz. Yoğun tempoda bu maçları kazanırsak, rakiplerin kaybettiği bir dönemde avantaj yakalayabiliriz. Önce biz kazanmalıyız."

Özköylü: İstediğimiz golü bulamadık...

Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Karşımızda 13 haftadır yenilmeyen ve sürekli puan kazanarak gelen bir Samsunspor vardı. Bizim oyun anlayışımız kazanmaya daha yakın bir oyundu. Belki 1-2 önemli pozisyon dışında Samsunspor'a pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Takımımız istekli, gayretli ve kazanmak için çok uğraştık. Özellikle maçın son yarım saati neredeyse olay tek kaleye döndü. Ama istediğimiz golü bulamadık. Neticesinde berabere bitti" dedi. Hakemin güzel maç yönettiğini ancak Samsunsporlu Cemil'e fazla müsamaha gösterdiğini de kaydeden Özköylü, Cemil'in 90 dakika boyunca oyuncularına küfürler ettiğini ve bu nedenle maçın gergin geçmesine neden olduğunu ileri sürdü

http://www.hedefhalk.com/huseyin-kalpardan-mac-sonu-aciklamasi-601632h.htm

celebi

Alıntı yapılan: kuzey55 - 26 March 2014, 01:34:41
Seyircisiz oynama cezası alırsak büyük bir organizasyonla stadın dışından en az 20 bin kisiyle takıma destek vermeliyiz.insallah böyle saçma bi ceza vermezler tabi.

Forvetim

ilk 2 ye giremezsek ankara da girmesin ve bunlarla playoff finali oynayalım istiyorum, karmil adisi de kırmızı görür inşallah ve eze eze yenelim istiyorum bu artisleri ve böyle çıkalım süperlige.

##kdc##

Geçen sezon Bolu'da tüm deplasman tribünü sahaya girmiştik, bir sorun olmamıştı. Ankara'da polisten dayak yedik diye saha kapatma cezası vermezler diye düşünüyorum.

Ellibeş Numara

Gökçek el atar, bize saha kapatma verdirir.

Kaya

Savunmamız oldukça güçlü olacaktır.Nitekim ceza gelmeden yönetimimiz şikayette bulunacağımızı,davacı olacağımızı bile belirtti.Bu şartlar altında para cezası gelecektir diye düşünüyorum.O da maç sonu olaylarından değil,bize ayrılan sayının üstünde tribünü doldurduğumuz için.

sadece55

Bizim ne suçumuz var bunda almasaydı Ankaraspor yönetimi :)