SÜPER LİG 2025-2026 | 21.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz - Trabzonspor

Başlatan mehmet yılmaz, 31 January 2026, 00:58:23

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2025-2026 | 21.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz - Trabzonspor
Yeni 19 Mayıs Stadyumu
Saat. 20:00
7 Şubat 2026
Beinsport1

Kasımpaşa deplasmanında son anda gelen üç puan Karadeniz derbisi öncesinde ciddi bir moral oldu. Bu maç bizim için çok özel; bu nedenle kırgın, küskün ne kadar Samsunsporlu varsa bu maç için hepsini askıya alacağı ve tribünde olacağı kanısındayım. Dolu tribünler önünde Samsun'da yine kazanırız diye düşünüyorum. Öyle ki, Trabzonspor'a son 4 maçta yenilmediğimiz gibi Samsun'daki son dört maçta da açık bir üstünlüğümüz var. İlk devredeki kadar güçlü değiliz fakat zor da olsa kazanırız diye düşünüyorum.

celebi

_SoN_

Stoper

Rakip vasat oyun anlayışına sahip. Sıralamada bu kadar üstte olması ve puan toplaması tamamen kişisel becerikli ayakların son dakikalarda skoru değiştirmesinden dolayı.

Biz de eski kadro ve havaya sahip değiliz ama kendi evimizde, taraftarımız da gücüyle kazanırız. Holse'den gol bekliyorum.

jean

Kazaniriz gibime geliyor yinede guclu ts gecen sezona gore taraftar destegi sart

mehmet yılmaz

Trabzonspor'la Denge Var

Samsunspor ile Trabzonspor arasındaki son 9 maçta eşitlik söz konusu.

Cumartesi günü oynanacak olan Karadeniz Derbisi öncesinde iki takım arasında Süper Lig'de oynanan son 9 maça bakıldığında bariz bir denge görülüyor. Buna göre her iki takım da 3'er galibiyet alırken 3 maç ise eşitlikle sona ermiş. Trabzonspor Samsun'daki son galibiyetini 2004 yılında alırken, Samsunspor ise Trabzon'da en son 2002 yılında kazanmış. Son 4 maçta ise Trabzonspor galibiyeti bulunmuyor.

mehmet yılmaz

Karadeniz Derbisi'nde 56. Maç Oynanacak

Samsunspor ile Trabzonspor hafta sonu Karadeniz Derbisinde, bir Süper Lig maçında 56. kez karşılaşacaklar. 

Samsunspor'un 1969-70 sezonunda mücadele etmeye başladığı Süper Lig'e Trabzonspor'un da 1974-75 sezonunda çıkmasıyla birlikte başlayan Karadeniz derbisinde iki takım arasında oynanan 55 lig maçında Trabzonspor ikisi hükmen olmak üzere 32 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 11 galibiyet elde etti. 12 karşılaşmada ise beraberlik bozulmadı. Samsunspor'un 47 golüne karşılık Trabzonspor ise 101 gol kaydetti.

Trabzon'da oynanan maçlarda ev sahibi ekip 22 galibiyet alırken, Samsunspor'un 2 galibiyeti bulunuyor. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililerin 66 golüne karşılık kırmızı beyazlılar 18 gol attılar.

Samsun'daki maçlarda Samsunspor'un 9, Trabzonspor'un ise 10 galibiyeti var. 8 maç beraberlikle biterken temsilcimizin 29 golüne Trabzon ekibi 35 golle karşılık vermiş. İki takım arasında ligde oynanan son 9 maçta tarafların 3'er galibiyeti bulunurken 3 maç da eşitlikle sonuçlanmıştı.

Karadeniz derbisinde en golcü isim 9 golle Hami Mandıralı olurken, onu 8 golle Fatih Tekke izliyor. Samsunspor'dan Ertuğrul Sağlam 5, Serkan Aykut ise 4 golle bu iki ismi takip ediyorlar.

Stoper

Rakip takımın etkili oyuncularında Oleksandr Zubkov sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Geçmiş olsun.

Bizde epey sakat var. Kulüp revire dönmüş durumda.

Sol Açık

Maç ortada ve bu maçı alırsak ligde çok önemli bir ivme yakalarız. Kazanabileceğimizi düşünüyorum, ama bizim adımıza korkum kalede.

Alıntı yapılan: Sol Açık - 03 February 2026, 12:59:17İrfan Can'ın gelmesinin Okan üzerinde olumlu mu, olumsuz mu etkisi olur diye düşünüyordum. Ama görünen o ki, etki olumsuz olmuş.

Kasımpaşa maçında 2 tane önemli, 1 tane de basit hata yaptı. Basit olanı, kornere giden topu tutmadı ama bu olabilir, Zeki de aut diye düşünüyordu.

Ama önemli hataların ikisi de gole dönüşüyordu. Birincisi, İrfan Can'ın frikiğini kale önüne çeldi. Gol olması zor bir şuttu İrfan Can'ın şutu ve Okan kurtardı. Ama kenara veya kornere değil de kale önüne çelmesi büyük tehlike oluşturdu. Neyse ki savunma (yanılmıyorsam Van Drongelen) son anda rakipten önce araya girip uzaklaştır, yoksa seken topun golle sonuçlanması çok mümkündü.

Diğeri ise kornerdeki boşa çıkmasıydı. Top rakip oyuncunun kafasına çarpıp, şans eseri dışarı çıktı; içeri girmesi çok daha büyük olasılıktı.

Özetle, İrfan Can'ın gelişi Okan'a ciddiyet değil, sanırım gerilim getirdi ve bu gerilim de daha büyük hatalar yapmasına neden oluyor. Bence İrfan Can'ın kaleye geçme vakti geldi.

Her ne kadar son maçta da Okan önemli hatalar yapmış olsa da, gol yemediği için yerini kaybetmeyeceği düşüncesindeyim. Yani, bu maçta da kalede Okan'ın olacağını düşünüyorum ve korkarım bu maçta yapacağı hatalarla da yerini İrfan Can'a bırakacak. Umarım yanılırım.

cembaba

Trabzonspor maçımızı kafada oynamaya kalkıyorum. Onachu hava toplarında çok etkili bir oyuncu ve Trabzonspor'da kanat sıkıntısı bizdekinden fazla. Samsunspor, merkezi kalabalık tutarak Trabzonspor'u kanatlara itmeye ve öyle gelmesini sağlamaya çalışmalı. Bunu başardığı takdirde orta tehlikesi minimuma ineceği için pozisyon vereceğimizi düşünmüyorum. Tek sıkıntı Muçi. Uzaktan şutlarda çok etkili olan Muçi'yi kapatabilirsek maçı kazanırız.

Samsunspor ise özellikle savunma arkasını çok iyi değerlendirmeli. Topu rakibe verdiğimiz bir oyun bekliyorum. Orta sahada Holse-Ntcham-Makoumbou ile birlikte Trabzonspor'u hataya zorlayarak gol veya goller bulabileceğimiz bir maç olmasını bekliyorum. Oyunu tutmaya yönelik iki tarafta risksiz oyunu tercih edecektir.

Bu maçta hata yapan bedelini öder. Umarım hata yapan karşı taraf olur. Tek farklı galibiyet bekliyorum. 1-0.

Stoper

17 bin civarında taraftar olur. Maçın başında bulacağımız gol, taraftarında devreye girmesiyle, işimizi epey kolaylaştırır. Rakipde eksikler var. Keza bizde de eksik çok ve sezon başındaki performansdan uzağız. Yine de güçlüyüz ve biz daha iyiyiz, kazanacağız.